CLUBS LIONS GREECE-CYPRUS

 
  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Κυβερνήτης Θ.117Β
ΝΤΙΑ ΒΩΝΙΑΤΗ DG 2020-21

Επαφή
Διεύθυνση:
Η Δρ Κωνσταντία (Ντία) Βωνιάτη κατάγεται από τη Λευκωσία και είναι Ανοσολόγος, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Πληθυσμιακού Ελέγχου για τη Θαλασσαιμία στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριός ΙΙΙ στη Λευκωσία. Eίναι απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας. Σπούδασε Βιοχημεία στο King’s College του Λονδίνου, Ανοσολογία στο Πανεπιστήμιο του Calgary στον Καναδά, όπου έλαβε τον τίτλο του MSc (Master in Science), και είναι Διδάκτωρ Ανοσολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το 2003 έλαβε τον τίτλο του ΜΒΑ (Master in Business Administration) από το Cyprus International Institute of Management (CIIM). Διετέλεσε μέλος ειδικών Επιστημονικών επιτροπών για τις μεταμοσχεύσεις οργάνων του Συμβουλίου της Ευρώπης και υπηρετεί σε Ειδική Επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Έχει δημοσιεύσει πληθώρα επιστημονικών εργασιών και έχει μετάσχει σε μεγάλο αριθμό επιστημονικών συνεδρίων τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Είναι νυμφευμένη με τον L. Μιχάλη Βωνιάτη και έχει μία θυγατέρα τη Νικόλ απόφοιτο του Imperial College, Πανεπιστημίου του Λονδίνου στην Χημική Μηχανική.
Λαϊονική Πορεία
Mπήκε στο Λαϊονισμό το 1982 ως Λαϊονές, όταν έκανε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον Καναδά. Έγινε Λάϊον από Λαϊονές το 1992 και είναι ιδρυτικό μέλος της Λέσχης LIONS Λευκωσίας ΛΗΔΑ (1993) και της Λέσχης LIONS Λευκωσίας ΟΝΑΣΑΓΟΡΑΣ (2014). Το 1992 ανακηρύχθηκε ως «Λαϊονές της Χρονιάς» στο Εθνικό Συνέδριο στην Αθήνα από τον Κυβερνήτη L. Δημήτρη Μαρκουλή. Εφέτος συμπλήρωσε 35 χρόνια στον Λαϊονισμό.
Υπηρέτησε από τη θέση Προέδρου της Λέσχης LIONS ΛΗΔΑ τρεις φορές και Πρόεδρος της Λέσχης LIONS Λευκωσίας ΟΝΑΣΑΓΟΡΑΣ δύο φορές(2014-2015 και 2015-2016).
Υπηρέτησε ως Πρόεδρος Ζώνης (2002-2003) και Πρόεδρος Περιοχής IV του Θέματος117Β (2003-2004).
Από το 2003 είναι Πρόεδρος της Επιτροπής για τη Γυναίκα Λάϊον του Θέματος 117Β.
Έχει τιμηθεί με το Έπαθλο Πεταλά για τις Λαϊονικές χρονιές της Προεδρίας της.
Στην παρέλαση LIONS στο Διεθνές Συνέδριο στο Αμβούργο2013
Έχει επίσης διακριθεί με το 100% Excellence Award Προέδρου Λέσχης από τους Διεθνείς.
Τιμήθηκε με το πιστοποιητικό εκτίμησης από τον Διεθνή Πρόεδρο Wing-Kun-Tam.
Το 2004 έλαβε την ανώτατη τιμητική διάκριση Melvin Jones Fellow για τη σημαντική προσφορά της στον Λαϊονισμό.
Έχει λάβει μέρος σε σημαντικό αριθμό Εθνικών Συνεδρίων του Πολλαπλού Θέματος 117 Ελλάς-Κύπρος.
Το 2013 έλαβε μέρος, ως εκλέκτορας στο Διεθνές Συνέδριο των LIONS που διεξήχθη στο Αμβούργο της Γερμανίας, όπου έλαβε και μέρος μαζί με τον Λάϊον σύζυγό της Μιχάλη Βωνιάτη στην καθιερωμένη παρέλαση με το πολλαπλούν Θέμα 117 Ελλάς - Κύπρος.
Ήταν μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Φόρουμ των LIONS που έγινε στη Λεμεσό το 2004.
Έλαβε επίσης μέρος στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο των LIONS που έγινε στο Montreux της Ελβετίας τον Σεπτέμβριο 2017.
Εφέτος τον Μάρτιο έχει επιλεγεί και θα συμμετάσχει στο διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα των LIONS ALLI(Advanced LIONS Leadership Institute) στη Μασσαλία της Γαλλίας.
Έχει παρακολουθήσει τα προγράμματα Ανάπτυξης Ηγεσίας και Train the Trainer.
Υπηρέτησε ως μέλος των Επιτροπών του Θέματος MedicAlert, του Βρεφονηπιοκομικού Σταθμού στη Βιομηχανική Περιοχή Στροβόλου, Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναίκα LION και ως εισηγήτρια της Ακαδημίας Λαϊονικής Επιμόρφωσης.
Στη διάρκεια της Λαϊονικής της πορείας διοργάνωσε σωρεία επιτυχημένων εκδηλώσεων και ομιλιών με συμμετοχή επώνυμων μελών της κοινωνίας και ακαδημαϊκών.
Μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς συνέβαλε στην εξασφάλιση σημαντικών πόρων για την Λαϊονική Κινητή Μονάδα Οφθαλμολογίας όπως και για προσφορά βοήθειας προς συμπολίτες μας που είχαν ανάγκη λόγω της οικονομικής κρίσης. Έλαβε επίσης μέρος σε αριθμό ιατρικών αποστολών (medical missions) σε απομακρυσμένες κοινότητες της επαρχίας Λευκωσίας.
Ως Πρόεδρος της Επιτροπής για τη Γυναίκα LION του Θέματος 117Β διοργάνωσε κάθε χρόνο επιτυχώς και ανελλιπώς για 14 χρόνια Συμπόσια/Ημερίδες για τη Γυναίκα με πολύ ενδιαφέροντα θέματα που περιλάμβαναν την Παιδεία, Υγεία, Οικονομία, Εικαστικές Τέχνες, Μουσική, Μουσικοθεραπεία, Πολιτική, Φιλοσοφία/Ιστορία, Δημοσιογραφία, Διαχείριση Κρίσεων, Θέατρο/Κινηματογράφο, Μακροβιότητα (Γήρανση και μακροζωία) και Ελληνική Γλώσσα, με αξιόλογους διακεκριμένους προσκεκλημένους ομιλητές. Τα Συμπόσια ήταν τόσο εκπαιδευτικά για την Γυναίκα Λάϊον όσο και ενημερωτικά για το ευρύτερο κοινό και η συμμετοχή ήταν πάντοτε αθρόα (150 μέχρι 350 συμμετοχές).
With Past International President
Bob E. Corlew
With International President Gudrun, in Montreux, Sept 2017
Yngvadottir
Τον Μάϊο 2018 στο 51ο Εθνικό Συνέδριο στην Κω η L. Ντία Βωνιάτη εξελέγη Β’ Αντικυβερνήτης του Θέματος 117Β, θέση στην οποία υπηρετεί επάξια από την αρχή της φετινής Λαϊονικής Χρονιάς (2018-2019).
Η κοινωνική προσφορά της L. Ντία Βωνιάτη συνεχίζεται και προσβλέπει στην εξύψωση της και ενδυνάμωση της εθελοντικής προσφοράς και υπηρεσίας.

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Τηλέφωνο: +30
Fax: +30
Αριθμός Κινητού Τηλεφώνου: +30
http://www.clubslions117.gr

Πληροφορίες: Ο Νίκος Παπαχρήστου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1964 και είναι το δεύτερο παιδί του Θεόδωρου Παπαχρήστου, εμπόρου, και της Πολυτίμης, νοικοκυράς. Η μεγαλύτερη αδελφή του είναι η Ευαγγελία, καθηγήτρια γερμανικής φιλολογίας.
Μετά το 28ο Δημοτικό Σχολείο, τελείωσε το Γυμνάσιο και το Λύκειο στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε με άριστα τόσο από το ελληνικό όσο και από το γερμανικό τμήμα.
Το 1982 εισήχθη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στην Πολυτεχνική Σχολή στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Το Μάιο του 1988, αποφοιτώντας από τη σχολή, έγινε ενεργό μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και άρχισε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος μηχανικός ελεύθερος επαγγελματίας η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.
Το 1992 παίρνει και δεύτερο πτυχίο, αυτό του Οικονομολόγου Μηχανικού, αποφοιτώντας από το Πολυτεχνείο του Braunschweig της Δυτικής Γερμανίας.
Από τον Ιανουάριο του 1993 έως τον Ιανουάριο του 1994 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στον Ελληνικό Στρατό ως αναλυτής συστημάτων, βοηθός Διοικητή στην 3η Ταξιαρχία Υποστήριξης στο Γ’ Σώμα Στρατού στη Θεσσαλονίκη αφού κατατάχθηκε και εκπαιδεύτηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Σώματος Εφοδιασμού και Μεταφορών στη Σπάρτη.
Είναι παντρεμένος με την Ραχήλ Θεοφάνους χορογράφο και σκηνοθέτη, η οποία διατηρεί σχολή χορού στη Θεσσαλονίκη.
Έχει δύο παιδιά, το Θεόδωρο 25 ετών, απόφοιτο της Σχολής Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μέλος της Λέσχης LIONS Θεσσαλονίκη «Λευκός Πύργος» και την Ευγενία 20 ετών, φοιτήτρια της Φιλοσοφικής στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Από την ηλικία των 18 ετών γνωρίστηκε με την Οργάνωση των LIONS μέσα από την μοναδική εμπειρία της συμμετοχής του στο Πρόγραμμα Ανταλλαγών Νέων και Κατασκηνώσεων, έχοντας την τύχη ένας καθηγητής του στη Γερμανική Σχολή να τον προτείνει στην Λέσχη Θεσσαλονίκη «HOST» για να συμμετάσχει ταξιδεύοντας στη Δανία.
Όταν επέστρεψε από το ταξίδι του στη Δανία, έγινε μέλος της Λέσχης LEO Θεσσαλονίκη «HOST» στην οποία διετέλεσε αργότερα και Πρόεδρος. Υπήρξε επίσης Πρόεδρος Επιτροπής Δραστηριοτήτων Θέματος LEO όταν το Θέμα LEO είχε λέσχες τόσο στη Βόρειο και Νότιο Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. Με το Πρόγραμμα Ανταλλαγών επισκέφθηκε και τη Γερμανία.
Το 2009 έγινε μέλος στη Λέσχη LIONS Θεσσαλονίκη «Λευκός Πύργος» με ανάδοχο τη Στέλλα Μεϊμάρογλου. Διετέλεσε Ταμίας της Λέσχης τις χρονιές 2011-2012 & 2012-13, Πρώτος Αντιπρόεδρος τη χρονιά 2013-14 και Πρόεδρος τις χρονιές 2014-15 & 2015-16.
Παράλληλα υπηρέτησε το Θέμα 117Β από τη θέση του Προέδρου στις παρακάτω Επιτροπές:
Επιτροπή Λεσχών LEO τη χρονιά 2011-12 επί Κυβερνείας Κ. Κρητικού
Επιτροπή Λεσχών LEO τη χρονιά 2012-13 επί Κυβερνείας Γ. Σαββίδη
Επιτροπή Περιβάλλοντος τη χρονιά 2013-14 επί Κυβερνείας Μ. Χριστοφόρου
Επιτροπή Περιβάλλοντος τη χρονιά 2014-15 επί Κυβερνείας Κ. Παπαδόπουλου.
Τη χρονιά 2012-13 κατείχε τη θέση του Προέδρου Επιτροπής Λεσχών LEO στο Πολλαπλό Θέμα 117.
Τη χρονιά 2015-16 υπηρέτησε το Θέμα από τη θέση του Γραμματέα Θέματος επί Κυβερνείας
Κωνσταντίνου Κρητικού διορισμένος από τον αείμνηστο Γιάννη Ανωτίδη.
Τη χρονιά 2016-17 υπηρέτησε το Θέμα από τη θέση του Προέδρου Ζώνης Ι, Περιοχή Ι διορισμένος από τον Κυβερνήτη Ανδρέα Παπαδόπουλο.
Τη χρονιά 2017-18 υπηρέτησε το Θέμα από τη θέση του Β΄ Αντικυβερνήτη μετά την εκλογή του στο αξίωμα αυτό στο 50ο Εθνικό μας Συνέδριο που διεξήχθη στην Δράμα.
Την τρέχουσα Λαϊονική χρονιά υπηρετεί το Θέμα από τη θέση του Α΄ Αντικυβερνήτη μετά την εκλογή του στο αξίωμα αυτό στο 51ο Εθνικό μας Συνέδριο που διεξήχθη στην Κω.
Συμμετείχε ως Υπεύθυνος Οικονομικών στην Οργανωτική Επιτροπή του 46ου Εθνικού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε το 2013 στη Θεσσαλονίκη.
Συμμετείχε το 2016 ως μέλος στην Επιτροπή Κατάθεσης της πρότασης για το Έργο της Κινητής Οφθαλμολογικής Μονάδας στο LCIF (SightFirst Grant) και σήμερα είναι μέλος της Επιτροπής Υλοποίησης του Έργου, το οποίο αποτελεί και το μεγαλύτερο και πιο απαιτητικό που έχει αναλάβει ποτέ το Θέμα 117Β.
Είναι απόφοιτος της Διεθνούς Ακαδημίας των LIONS, το FDI (Faculty Development Institute, επιμόρφωση εκπαιδευτών) που πραγματοποιήθηκε στο Augsburg της Γερμανίας τον Οκτώβριο του 2015 και τα τελευταία δύο χρόνια είναι Διευθυντής της Ακαδημίας Επιμόρφωσης των LIONS Βορείου Ελλάδος.
Αποφοίτησε από το Ινστιτούτο Ηγεσίας των Διεθνών ALLI (Advanced Lions Leadership Institute) που έλαβε χώρα στο Salzburg της Αυστρίας το Μάρτιο του 2018.
Είναι Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής του 66ου EUROPA FORUM που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη το 2020.
Για την μέχρι σήμερα προσφορά του τιμήθηκε με Αριστεία Κυβερνητών και Πιστοποιητικά Εκτίμησης Διεθνών Προέδρων ενώ τη χρονιά 2015-16 του απονεμήθηκε η διάκριση «LION της χρονιάς».
Τον Ιούνιο του 2017 κατά την επίσκεψη του Διεθνή Προέδρου Chancellor Bob Corlew στη Θεσσαλονίκη τιμήθηκε με το Μετάλιο Ηγεσίας του Διεθνή Προέδρου.
Έχει παρακολουθήσει πέντε Εθνικά Συνέδρια και τρία Ευρωπαϊκά FORΑ.
Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά.

 
Λήψη πληροφοριών ως Εικονικη Κάρτα


Search

Greek

Αρχείο ΕΡΓΩΝ

000012c5
000010
000021
000026
00006a01
00005a12
00005a06
00001a
00005a10
00005a13
00005a14
00009
000001
000012c3
00005a18
000003
000012
00006a04
00006
00005a21
000024a
00005a16
00005a32
00005a19
00005a20
000012milanos
000012c1
00006a05
00004
00007a02a2
000027
000012c2
000024
00005a02
00005a31
000012c7
00005a17
000014
000016
00006a03
00005a23
00005a35
00002
00005a37
00008a02
00005a39
00007
00021a01
00005a36
00007a02a3
00006a07
000012a7
00005a04
00006a02
00000001
000017a02
000026a02
000012b2
00005a26
000017a2
000011
000019
00005a29
00005a01
00005a08
000026a01
00005a33
00005a30
000016a
00005
00005a40
000072a1
00005a05
00005a11
000019ao2
000010a
000017
00005a25
00005a03
00005a22
00007a02
00007a03
000019a01
000020
00005a27
000013a02
000018
000013a01
00005a15
00005a09
000013a
000013
000012c4
00008
000028
000025
00005a07
000024b
0000008
005
004
004
menoumespiti
lions-we-serve-week-logo

Wrapper

Who's Online

Έχουμε 22 επισκέπτες συνδεδεμένους

Statistics

Εμφανίσεις Περιεχομένου : 1660649