CLUBS LIONS GREECE-CYPRUS

 
 • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
 • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
 • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
ΝΕΑ : Αρθα, Ομιλίες
Εκτύπωση
Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 

Κάθε Μέρα, Ενημέρωση

 • Αρχείο Δράσεων LIONS Ελλάδος  & Κύπρου σε φωτό εδώ
 • Ενημερωτική Ιστοσελίδα MD 117 Εδώ
 • Ενημερωτική Ιστοσελίδα DISTRICT 117A Εδώ
 • Ενημερωτική Ιστοσελίδα DISTRICT 117Β Εδώ
 • ΠΟΛΛΑΠΛΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ 117 ΕΛΛΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ
 • News Letter district 117B

  Νοέμβριος 2020 Εδώ

  Οκτώβριος 2020 Εδώ

  Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2020 Εδώ

  Ιούλιος 2020 Εδώ

Ανακοινώσεις Οργανωτικής Επιτροπής Εθνικού Συνεδρίου LIONS ΑΘΗΝΑ  2021

Επικοινωνία με την ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Εδώ


ΑΘΗΝΑ 5 – 3 -21

Αγαπητή/έ ΠΡΟΕΔΡΕ,

Εν όψη του Εθνικού μας Συνεδρίου και των Συνεδρίων των δύο Θεμάτων σε συνδυασμό με τα μέχρι σήμερα υπάρχοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID- 19, ενημερώνουμε εσάς και τα μέλη της Λέσχης σας τα κάτωθι:

Αίτημα που υποβάλλαμε προς τους Διεθνείς για μεταφορά του Συνεδρίου στις 15 Ιουνίου απορρίφθηκε.

Μας επέτρεψαν όμως τη μεταφορά αυτού τουλάχιστον έως 30 ημέρες πριν το Διεθνές Συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί στις 25 Ιουνίου, επομένως εμείς μπορούμε να πραγματοποιήσουμε το δικό μας μέχρι τις 25 Μαΐου.

Κατόπιν των ανωτέρω με απόφαση του Πολλαπλού Θέματος αποφασίσθηκε όπως:

1.-τα Συνέδρια των Απλών Θεμάτων γίνουν στις 21 Μαΐου ημέρα Παρασκευή ,

2.-το Συνέδριο του Πολλαπλού Θέματος γίνει στις 22 Μαΐου ημέρα Σάββατο και

3.-την Κυριακή 23 Μαΐου γίνουν οι εκλογές,

Επίσης θέλουμε να σας γνωρίσουμε ότι η οργανωτική επιτροπή επεξεργάζεται παράλληλα 2 τρόπους διεξαγωγής των Συνεδρίων,

Α.- Δια προσωπικής παρουσίας και

Β.- Διαδικτυακά.

Με βάση λοιπόν τα πιο πάνω, πρέπει έγκαιρα να γνωρίζουμε τα ονόματα των εκλεκτόρων με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις τους ( e-mails), καθώς και τις τυχόν προτάσεις των Λεσχών σας για τα Συνέδρια. Παρακαλώ σημειώσατε ότι αυτό πρέπει να γίνει πριν τις 15 Απριλίου 2021.

Τέλος, η Οργανωτική Επιτροπή εργάζεται ασταμάτητα για να βρεθούμε όλοι όπως πάντα κάτω από την ομπρέλα του Εθνικού Συνεδρίου του Θέματος μας , ενωμένοι έτοιμοι να προσφέρουμε δυναμικά τις υπηρεσίες μας όχι μόνο στις ιδιαίτερες πατρίδες μας, αλλά σε όλους τους συνανθρώπους μας σε ολόκληρο τον Κόσμο. Ταυτόχρονα με τη συμμετοχή μας να τονίσουμε την αποφασιστικότητα μας να προασπίσουμε συλλογικά με αποφασιστικότητα τη Λαϊονική οντότητά μας ως Ελλαδοκυπριακός Λαϊονισμός.

ΑΛΙΚΑΝΙΩΤΗΣ ΤΑΚΗΣ PCC

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 2021

 • Για οποιαδήποτε Επικοινωνία σας στο e-mail του Προέδρου Οργανωτικής Επιτροπής Τάκη Αλικανιώτη PCC

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ για Αξιωματούχοι Θεμάτων 117Α , 117Β, περιόδου 2021-2022 Εδώ

Virtual LCICon 2021   Εδώ

We’re excited for you to join us at LCICon 2021, Lions Clubs International’s first-ever virtual convention! This new, exciting convention format gives every Lion around the world the opportunity to connect with each other and partake in the excitement that is LCICon. You’ll be able to experience all your favorite aspects of convention, including:

Touring virtual exhibit halls
Connecting and networking with fellow Lions
Enjoying world-class entertainment
Hearing from our leaders and keynote speakers

You’ll also have the opportunity to partake in our virtual parade of nations and virtual flag ceremony! Delegates registered for LCICon, whose clubs are in good standing, will be able to cast their votes virtually for the first time ever. More information on these events is coming soon, so be sure to check back to stay up to date.

Κεντρική Σελίδα  EUROPA FORUM 2021 στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  Εδώ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Από τα Διεθνή Γραφεία λάβαμε την παρακάτω ενημέρωση για το 103ο Διεθνές Λαϊονικό Συνέδριο που θα πραγματοποιείτο στο Μόντρεαλ.

« Λόγω των συνεχιζόμενων ανησυχιών σχετικά με την πανδημία του COVID-19, το Διεθνές Συμβούλιο των Lions ψήφισε τη πραγματοποίηση του διεθνούς Μόντρεαλ 2021 διαδικτυακά. Αυτή η απόφαση ελήφθη με γνώμονα την υγεία και την ασφάλεια των Lions , του προσωπικού και όλων των συνεργατών , καθώς ο περιορισμός των διεθνών ταξιδιών και των μεγάλων συγκεντρώσεων είναι το κλειδί για τις παγκόσμιες στρατηγικές περιορισμού.

Ακολουθούν ορισμένες σημαντικές οδηγίες και πληροφορίες ,για αυτήν την μορφή πραγματοποίησης του Συνεδρίου :

Το Συνέδριο του 2021 θα είναι μια εικονική εκδήλωση που θα είναι ανοιχτή σε όλους τους Lions, Lionesses και Leos σε όλο τον κόσμο. Η χρέωση εγγραφής είναι 50 $ έως τις 31 Μαρτίου 2021 , ενώ από την 1η Απριλίου θα διαμορφωθεί σε 75 US $. Αντίστοιχα , η χρέωση εγγραφής για το Leos ,θα είναι 30 US $ ανεξάρτητα από την ημερομηνία. Το Συνέδριο έχει προγραμματιστεί για τις 25-29 Ιουνίου, 2021. Πρόσθετα στοιχεία εκδήλωσης και εγγραφής θα ανακοινωθούν σύντομα.

Οι Lions που είναι ήδη εγγεγραμμένοι , θα λάβουν σύντομα ένα email με περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επιλογές εγγραφής τους. Οι εκλογές των ανώτατων διεθνών Αξιωματούχων θα διεξαχθούν ηλεκτρονικά , ενώ θα ακολουθήσουν αργότερα οδηγίες για τις διαδικασίες ψηφοφορίας.

Οι πλήρεις ενημερώσεις θα αναρτηθούν στο lcicon.lionsclubs.org , μόλις ολοκληρωθούν και είναι απόλυτα διαθέσιμες.

Αυτή η παγκόσμια πανδημία υγείας , μας ανάγκασε όλους να λάβουμε αποφάσεις και αλλαγές που δίνουν σαφώς προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια. Ωστόσο, είμαστε αισιόδοξοι ότι για κάθε νέα μέρα υπάρχει η ελπίδα και ως Lions συνεχίζουμε να βρούμε νέους τρόπους για να παραμείνουμε συνδεδεμένοι, να υπηρετούμε με ασφάλεια τις Κοινότητές μας και να συνεχίζουμε την παγκόσμια αποστολή της Λαϊονικής προσφοράς «

PCC Σπύρος Σερεμίδης

https://www.facebook.com/emeiskiokosmosmas/?__cft__[0]=AZWH7Ngy-EursM-mIok9QsaaPKZc5QO3W2lFzc_dyaBS9fnDUTa6m9-X9i2FLLZVa_XFBkK_PYL_yzF9S5M2bqR8SxCNlHc5FD4OjA6yNxGj8_ZIlbHfwNR2ZCwN178IKY656J7QxbukzLLgqy7TYIaqLw03brllUyMZFKbUmQa2FA&__tn__=kC%2CP-y-R

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ  ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η επετειακή διαδικτυακή εκδήλωση που διεξήχθη στο  πλαίσιο της Παγκόσμιας  Ημέρας για την Γυναίκα σε συνδιοργάνωση του Ομογενειακού ΣυλλόγουΒιέννης "Hephaestus WienÖsterreichisch/Griechischer Integrationsverein" και της  Λέσχης "The Lions Club of Athens Specialty New Voices" με θέμα: «Η Γυναίκα στην Επανάσταση και η Φιλελληνική Τέχνη»

Η εκδήλωση τελούσε υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας & Απόδημου Ελληνισμού.

Χαιρετισμό απήυθυναν :

η κα. Όλγα Παυλίδου Κουτρουμπή, Πρόεδρος της Λέσχης "The Lions Club of Athens Specialty New Voices"

o κ. Georg Gstrein, Πρόεδρος του "Hephaestus Wien–Österreichisch/Griechischer Integrationsverein"

Την εκδήλωση προλόγισαν:

ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας & Απόδημου Ελληνισμού, κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης

η  Πρέσβυς της Ελλάδος στην Αυστρία, κα. Αικατερίνη Κόικα

η Dr. Έλενα Σταύρου Διεθνολόγος, Βουλευτής Εκλογικής Περιφέρειας Λεμεσού

η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κα. Άντζελα Γκερέκου

Κύριοι Ομιλητές ήταν :

Dr. Φώτης Παπαθανασίου, Γενικός Διευθυντής Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη με θέμα «Η Φιλελληνική Τέχνη»

κ. Τάκης Μαυρωτάς, Διευθυντής Εικαστικού Προγράμματος Ιδρύματος Β & Μ Θεοχαράκη με θέμα «Η Γυναίκα στην Επανάσταση»

Ενώ διάβασαν επιστολές που έστειλαν οι Αγωνίστριες του 1821 προς τις Φιλελληνίδες του Δυτικού Κόσμου   οι ηθοποιοί Έρη Μπακάλη και Ινώ Μάτσου .

Την εκδήλωση συντόνισε η  Μαρία Μόσχου Ανταποκρίτρια του Hephaestus Wien στην Ελλάδα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η π. Βουλευτής Επικρατείας Ν. Δ. κα.  Ελευθερία Μπερνιδάκη, ο εκπρόσωπος  ΑΧΕΠΑ Κωνσταντίνος Κοζυράκης, οι Αξιωματούχοι του Θ117Α Lions Νοτίου Ελλάδος και Νοτίων Νήσων   Ά Αντικυβερνήτης Μιχάλης Κλεισαρχάκης  η Γραμματέας Θέματος L. Λένα Μεταξά, ο PCC Αιμίλιος Χρυσόπουλος, η Πρόεδρος Περιοχής ΙΙ L. Θεοφανώ Κοτσώνη Περδικάρη, ο Πρόεδρος Ζώνης ΙΙ και μέλος της Λέσχης L. Γιώργος Πατεράκης, την Πρόεδρο Περιοχής IV L. Βούλα Σαραντάρη , ο Guiding Lion και Πρόεδρος Λέσχης Ροιάς Μανώλης Καρανίκας MJF, εκπρόσωποι των Λεσχών Αργυρούπολη Διόσκουροι , Ηρακλείου, Αθηνών Κέντρο, Ολυμπιάδα, Πατήσια,  Πολιτεία, Ροιάς, Π. Φάληρο Τρίτων, Hellen Keller , Παναθήναια Πνύκα , το Branch Καλλιθέα Θησέως,

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ Λέσχης Lions Θεσσαλονίκης 'ΕΓΝΑΤΙΑ'

Πρόσκληση.
Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021,ώρα 7.00μ.μ
Θέμα: Χρόνος Πανδημίας και Επιπτώσεις στην Ψυχική Υγεία
Ομιλήτρια: κα Αικατερίνη Βλαχάκη
Ψυχίατρος MD - Ψυχοθεραπεύτρια - Συντονίστρια
Διευθύντρια Ψυχιατρικής Κλινικής Ενηλίκων
“Γ.Ν. Γεώργιος Παπανικολάου”

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/85810462671?pwd=YTFQR3ZHd3BBUXRZUE1jOHVEL0ti

Αγαπητοί Lions,

Σας ενημερώνουμε ότι, η επιχορήγηση που έχουμε αιτηθεί από το LCIF για τη φιλοξενία παιδιών από όλη την Ελλάδα με νεανικό διαβήτη τύπου Ι σε ήδη υπάρχουσες κατασκηνώσεις στο Ηράκλειο και στα Χανιά της Κρήτης, έχει περάσει τον πρώτο έλεγχο από το Διεθνές Γραφείο του LCIF και περιμένουμε την τελική έγκριση.

Στόχος της δράσης είναι να προσφέρουμε χαμόγελο στα παιδιά, αλλά και με την καθοδήγηση των ειδικών επιστημόνων από το ΠΑΓΝΗ (Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου), που θα βρίσκονται στο πλάι τους όλο το εικοσιτετράωρο, να μπορέσουν να βοηθηθούν τόσο στην εκπαίδευση, όσο και στην ψυχολογική τους υποστήριξη.

Ήδη, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν 15 παιδιά από τον Σύλλογο ΠΑΣΥΝΕΔ (Παγκρήτιος Σύλλογος για το Νεανικό Διαβήτη).

Η ιδία συμμετοχή στο πρόγραμμα ανέρχεται στα 2.500 ευρώ

Ζητάω από όλους εσάς, που ξέρω ότι είστε ευαισθητοποιημένοι στα προβλήματα που μαστίζουν την κοινωνία μας, αλλά κυρίως στα προβλήματα των παιδιών, να συνδράμετε με όποιο ποσό μπορεί η Λέσχη σας, για να μπορέσουμε να καλύψουμε την ιδία συμμετοχή, που απαιτείται για να πραγματοποιηθεί το όνειρο αυτών των παιδιών.

Η συνδρομή σας είναι καταλυτικής σημασίας για την επιτυχία του προγράμματος !

Για το σκοπό αυτό μπορείτε να καταθέσετε τις εισφορές σας στον λογαριασμό του θέματος, γράφοντας την ένδειξη «ΝΕΑΝΙΚΟΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ»

Λογαριασμός : 0026/0201/99/0100366804

IBAN: GR 65026002010000990100366804

BIC: ERBKGRAA

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Πιστεύω και ελπίζω ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα!

Μαργαρίτα Δασκαλάκη Παπαστελιάτου

Κυβερνήτης Θ.117ΑΗ Ακαδημία Λαϊονικής Επιμόρφωσης του Θ. 117Α σε συνεργασία με τους συντονιστές του LCIF
διοργανώνει διαδικτυακές συνανήσεις Σεμινάρια το ΣΑΒΒΑΤΟ  6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2021

Για περισσότερη Ενημέρωση Εδώ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΕΣΧΩΝ LIONS ΠΟΛΛΑΠΛΟ ΘΕΜΑ 117 ΕΛΛΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ EUROPA FORUM 2021

Αγαπητοί/ές φίλοι/ες Lions και Leo του Πολλαπλού Θέματος 117 Ελλάς-Κύπρος,

Σκοπός της παρούσης είναι η ενημέρωση σας αναφορικά με τον διαγωνισμό “Bert Mason European Young Ambassador Competition”, ο οποίος αποτελεί από το 2008 και έκτοτε θεσμό και αναπόσπαστο κομμάτι του προγράμματος των εκδηλώσεων του Europa Forum, ομοίως με τον ετήσιο διαγωνισμό μουσικής.

O σκoπός του εν θέματι διαγωνισμού είναι να εντοπίσει, να ενθαρρύνει και να στηρίξει τους νέους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται ενεργά για την ευημερία της κοινότητας τους, προωθώντας παράλληλα και επεκτείνωντας το προφίλ και το έυρος των δράσεων προσφοράς της Οργάνωσης μας.

Τα οφέλη του διαγωνισμού είναι πολλαπλά τόσο για τους νέους που συμμετέχουν σε αυτόν όσο και για τους ίδιους τους Lions. Συγκεκριμένα, οι νέοι:

- Ενθαρρύνονται να αναζητούν και να αποκτούν πολύτιμες εμπειρίες ενασχόλησης με εθελοντικές δράσεις, ηγεσίας και δημόσιας ομιλίας

- Ενημερώνονται εκτενώς για όλες τις διαθέσιμες ευκαιρίες προσφοράς υπηρεσιών και τους Οργανισμούς που τις παρέχουν

- Αναπτύσσουν τις επικοινωνιακές δεξιότητες τους

- Αισθάνονται ότι αναγνωρίζεται η αξία των επιτευγμάτων τους στον τομέα της προσφοράς

Όσον αφορά τους Lions:

- Eπεκτείνονται τα ιδανικά της Οργάνωσης, ενθαρρύνοντας τους νέους ανθρώπους να ασχοληθούν ενεργά με δράσεις κοινωνικής προσφοράς

- Ανανεώνεται ο ενθουσιασμός των μελών μιας Λέσχης και η αφοσίωση τους προς την νεολαία και την υλοποίηση δράσεων προσφοράς μέσω της έκθεσης τους σε αφοσιωμένους και ενθουσιώδεις νέους ηγέτες στις κοινότητες τους

- Βελτιώνεται η ενημέρωση του κοινού για το έργο των Lions και τις πρωτοβουλίες που έχουν λάβει σχετικά με την νεολαία και την προσφορά υπηρεσιών προς τις κοινότητες τους

- Γνωστοποιoύν στους νέους ανθρώπους μελλοντικές ευκαιρίες ηγεσίας και προσφοράς υπηρεσιών

- Εντοπίζουν αξιόλογα υποψήφια μέλη τόσο Leo όσο και μελλοντικούς Lions

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό είναι:

- Οι συμμετέχοντες νέοι θα πρέπει να είναι ηλικίας 15 έως 18 χρονών με ημερομηνία αναφοράς την 30η Ιουνίου της χρονιάς του διαγωνισμού

- Κάθε Πολλαπλό ή απλό Θέμα-μέλος του Europa Forum δικαιούται να υποβάλλει μία και μόνο υποψηφιότητα για συμμετοχή τον διαγωνισμό

- Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει και αποστείλει την αίτηση συμμετοχής τους προς τον/την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Forum μέχρι τέλος Ιουνίου το αργότερο της χρονιάς του διαγωνισμού

- Υπεύθυνα για την κάλυψη των εξόδων που αφορούν την συμμετοχή στον διαγωνισμό (μετακίνηση, διαμονή κτλ) είναι τα Πολλαπλά Θέματα-μέλη του Europa Forum

Τα βασικά σημεία του διαγωνισμού είναι τα κάτωθι:

- Oι συμμετέχοντες περνάνε από συνέντευξη από 3 κριτές διάρκειας 20 λεπτών περίπου η καθεμία. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μπορούν να παρουσιάσουν το έργο τους, εφόσον επιθυμού,ν με φωτογραφίες και εικόνες, χωρίς όμως τη δυνατότητα παρουσίασης με ηλεκτρονικά μέσα. Επίσης, δίδεται η δυνατότητα παρουσίας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης και μεταφραστή

- Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελείται από 3 άτομα που δεν είναι μέλη της Οργάνωσης μας, άντρες και γυναίκες, και ανήκουν το καθένα σε διαφορετικό Τομέα (Υπηρεσίες, Εκπαίδευση, Βιομηχανία)

- Η τελική βαθμολογία καθορίζεται ως εξής: ποσοστό 50% αφορά την αξιολόγηση της δράσης του νέου σε εθελοντικά έργα προσφοράς προς την κοινότητα, ποσοστό 15% αφορά την αξιολόγηση της προσωπικότητας και των ηγετικών ικανοτήτων του, ποσοστό 15% αφορά την χρήση που θα κάνει ο συμμετέχων του χρηματικού επάθλου σε περίπτωση που κερδίσει τον διαγωνισμό και τέλος, ποσοστό 20% αφορά την ικανότητα παρουσίασης των εθελοντικών δράσεων στις οποίες συμμετέχει

Τα έπαθλα είναι τα κάτωθι:

€ 3.500 το 1ο Βραβείο

€ 1.000 το 2ο Βραβείο

€ 500 το 3ο Βραβείο

Πρωταρχικός στόχος μας, όσον αφορά τον εν θέματι διαγωνισμό, είναι η άρτια διοργάνωση του στα πλαίσια των υποχρεώσεων μας ως Οργανωτική Επιτροπή του Europa Forum 2021 στην Θεσσαλονίκη σε συνεργασία πάντα με την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή του Διαγωνισμού και την Πρόεδρο αυτής. Παράλληλα, βασική επιδίωξη μας είναι να τεθούν οι βάσεις, αποκτώντας την απαραίτητη οργανωτική εμπειρία και τεχνογνωσία, για την καθιέρωση διεξαγωγής ανάλογου διαγωνισμού κάθε χρόνο σε Ελλάδα και Κύπρο έτσι ώστε να εκπροσωπείται πλεόν επάξια το Πολλαπλό Θέμα μας 117 (Έλλας-Κύπρος) στα ετήσια Ευρωπαϊκά Forum.

Ωστόσο, είναι προφανές νομίζω, ότι, είναι μια μεγάλη ευκαιρία για το Πολλαπλό Θέμα μας να εκπροσωπηθεί φέτος για πρώτη φορά στον εν θέματι διαγωνισμό εκμεταλλευόμενο και το πλεονέκτημα της διοργάνωσης του. Για το σκοπό αυτό παρακαλείσθε να με ενημερώσετε και να επικοινωνήσετε μαζί μου εάν έχετε υπόψιν σας κάποιο άτομο που πληροί όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό και ενδιαφέρεται να λάβει μέρος.

Συνοψίζοντας, ο υποψήφιος θα πρέπει να συγκεντρώνει τα κάτωθι:

- Να έχει ηλικία 15 (min) έως 18 (max) ετών την 30η Ιουνίου 2020

- Να έχει ενεργή συμμετοχή σε κάποιο σημαντικό project κοινωφελούς χαρακτήρα

- Να έχει καλή γνώση Αγγλικών

- Να έχει ηγετικές ικανότητες

- Να είναι καλός στις παρουσίασεις και στην δημόσια ομιλία

Με λαϊονικούς χαιρετισμούς,

Παναγιώτης Συνοδινός

Υπεύθυνος “European Young Ambassador Competition” Europa Forum 2021

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλείστε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά, ενημερωτική συνάντηση Κατάρτισης Νέων Μελών από την Ομάδα Σφαιρικής Δράσης GAT και Ηγεσίας GLT, που διοργανώνει η GAT του Θέματος 117Β. Στόχος της συνάντησης αυτής είναι η ενημέρωση των Νέων Μελών για τον Λαϊονισμό, τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της Διεθνούς Οργάνωσης LIONS και τις προοπτικές εξέλιξεις σε Ηγετικές Θέσεις.

Νέα μέλη, Υποψήφια μέλη και Υφιστάμενα μέλη, ΟΛΟΙ ευπρόσδεκτοι.

Ημέρα: Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Ώρα: 6:00 μμ μέχρι 8:00 μμ

Διαδικτυακή Πρόσβαση: You are invited to a scheduled Zoom meeting.

Topic: GAT Lions Informative Session for New Members and Leadership posts.

Time: Feb 7, 2021 06:00 PM Nicosia

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/82528707157?pwd=VndPejNKaksvQ1dSNis3MnpsMHFyQT09

 • Ενημέρωση απο Διεθνή Πρόεδρο Εδώ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 21 ΟΜΙΛΙΩΝ  ΓΙΑ ΤΟ '21 :   Από 13 Ιανουαρίου 2021   έως 10 Νοεμβρίου 2021
Οι ομιλητές ανήκουν στο Διδακτικό και Ερευνητικό προσωπικό του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Την προσεχή Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021, ώρα 7μμ.,  ξεκινά το Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αθηνών '21 Ομιλίες για το '21" εγκαινιάζοντας τις εκδηλώσεις τιμής για το μεγάλο γεγονός της Επανάστασης του 1821, κατά την τρέχουσα επετειακή χρονιά.
Υπεύθυνη για το Πρόγραμμα είναι η Καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου, όλοι δε οι ομιλητές ανήκουν στο Διδακτικό και Ερευνητικό προσωπικό του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Λόγω των συνθηκών εγκλεισμού, οι ομιλίες θα γίνουν ηλεκτρονικά.  Δείτε περισσότερα στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://2021.uoa.gr/fileadmin/depts/uoa.gr/2021/uploads/deltiotipou21omilies_4-1-21.pdf

Φίλες και φίλοι Lions,
Όπως γνωρίζετε, η Διεθνής Οργάνωση Lions από το 1988 καθιέρωσε και υποστηρίζει τον παγκόσμιο διαγωνισμό «Αφίσα για την Ειρήνη». Τοπικές Λέσχες Lions σε 100 χώρες δίνουν την ευκαιρία σε περισσότερα από 400.000 παιδιά να συμμετέχουν στο Διαγωνισμό.
Παιδιά ηλικίας 11, 12, 13 ετών καθώς και παιδιά ΑΜΕΑ καλούνται να συμμετέχουν, να σκεφτούν, να εκφράσουν και να ζωγραφίσουν τα αισθήματά τους για έναν ειρηνικό κόσμο.
Στο διαγωνισμό το Λαϊονικό Έτος (2013-14), η Ευα Γιαννέλου από το Athens Olympiada Lions Club, μας έκανε όλους περήφανους, λαμβάνοντας Merit Award.
Λόγω της παγκόσμιας υγειονομικής πρόκλησης, ο διαγωνισμός 2020-2021, αποδείχθηκε μια δύσκολη εξίσωση στην οποία όμως οι Λέσχες μας ανταποκρίθηκαν με επιτυχία.
To θέμα του διαγωνισμού για το Λαϊονικό Έτος «2021 – 2022» θα είναι «We are all connected» «Είμαστε όλοι ενωμένοι»
Ας είναι αυτό το θέμα ένα κίνητρο για όλους μας να είμαστε όλοι ενωμένοι και να κάνουμε αισθητή την παρουσία των Λεσχών Lions του Θ117Α σε Διεθνές επίπεδο, ας αποτελέσει αυτή η δράση αφορμή να ενημερώσουμε ακόμη περισσότερους πολίτες για το έργο μας και να προετοιμάσουμε το έδαφος για τα νέα ενεργά μέλη μας.
Ελπίζουμε και την επόμενη Λαϊονική Χρονιά που ξεκινάει σε λίγους μήνες να υποστηρίξουν όλες οι Λέσχες τον διαγωνισμό για την Αφίσα για την Ειρήνη και γιατί όχι, να ελπίζουμε και σε διεθνή διάκριση.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη ενεργοποίησή σας και θα είμαστε δίπλα σας για κάθε δυνατή βοήθεια.
Με Λαϊονικούς Χαιρετισμούς,
Κυβερνήτης Θ117Α (2020 – 2021)
L. Μαργαρίτα Δασκαλάκη - Παπαστελιάτου

LIONS INTERNATIONAL STAMP CLUB

Πραγματοποιήθηκε η  B` διαδικτυακή Συνεδρίαση του Διεθνούς Συμβουλίου του "Lions International Stamp Club" / LISC  υπο την προεδρία του PCC Σπύρου Σερεμίδη, με Ημερήσια διάταξη που  περιελάμβανε εκτός από τρέχοντα θέματα, σχέδιο  αναθεώρησης  Καταστατικών διατάξεων  και Πολιτικής ( Policy Manual ), παρουσίαση οικονομικής χρήσης  1/7-31/12/2020 και  υποβολή υποψηφιοτήτων για  θέσεις αξιωματούχων  για την επόμενη χρονιά 2021-2022( Γ` Αντ/δρος και 2  Directors διετούς θητείας )
Τα  12 μέλη του Συμβουλίου που συμμετείχαν στην Συνεδρίαση , προέρχονταν από  8 διαφορετικές χώρες : Ελλάδα  , Ηνωμ.Βασίλειο ( Ουαλία ) , Ολλανδία , ΗΠΑ  , Χονγκ -Κονγκ,   Σιγκαπούρη, Ταϊβάν  και  Αυστραλία.

PCC  Σπύρος Σερεμίδης
LISC Πρόεδρος 2020-2021

 • LCIF Εδώ
 • Campaign 100 : LCIF Empowering Your Servis Εδώ

Dear Council Chairperson of MD 117 Manolis Samolis

It is a real pleasure and subject of proudness for usto inform you of the tremendous success of the Challenge for environment 2020 which followed the European Lions Virtual Symposium 2020.The jury of LionsEnvironment2020 received 120 applicationsfor genuine environmental projects from Clubs of 23 countries in Europe. We were united in service, protecting and beautifying our nature, giving more people the opportunity to enjoy the environment, and not the least encouraging also healthy (outdoor) lifestyle (one of the diabetes causes).All of this is really a success.Thanks to the generosity of your country we will be able to fund all the eligible projects.On behalf of the entire organizing committee we want to thank you and the Lions of your country for the great support and we wish you great succes!

IPIP Gudrun Yngvadottir PID Chairperson of LCIF Board of Trustee LCIF Chairperson of Long Range Coordinator for Planning Committee Europe

PID Sandro Castellana Chairperson of LCIF Board of Trustee LCIF Chairperson of Long Range Coordinator for Planning Committee Europe European Lions Virtual Virtual Symposium

Ευχαριστήριος επιστολή Εδώ

Φίλες και φίλοι Lions,
Στο κατώφλι ενός καινούργιου χρόνου,
αισθάνθηκα την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις, αλλά προπάντων κάποια έντονα συναισθήματα, που ίσως τα δημιουργεί η αναγκαστική συνειδητοποίηση της ταχύτητας εναλλαγής των χρόνων και του ασταμάτητου ξοδέματος του καθενός μας.

Η ελπίδα και τα όνειρα των ανθρώπων δεν σταματούν, παρά μόνο με το άδειασμα της κλεψύδρας και το σβήσιμο της οθόνης του μυαλού, αυτό ακριβώς είναι που κάνει τη ζωή όμορφη μέχρι τη τελευταία της στιγμή. Όμως το πόσο όμορφη τελικά είναι δεν εξαρτάται μόνο από τα όνειρα, αλλά και το περιεχόμενο της, δηλαδή το σύνολο των πράξεων μας.

Εμείς οι Lions, φίλες και φίλοι, είμαστε πραγματικά τυχεροί και ευλογημένοι, γιατί βρέθηκαν στη ζωή μας κάποια εμπνευσμένα και αφοσιωμένα μέλη της Λαϊονικής οικογένειας που μας έδωσαν την ευκαιρία να γνωρίσουμε τη φιλοσοφία και το έργο της Διεθνούς Οργάνωσης των Λεσχών Lions και να δώσουμε ένα καινούργιο και συγκλονιστικό περιεχόμενο στη ζωή μας, εκείνο της ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ στο συνάνθρωπο και τη κοινωνία γενικά.

Φίλες και φίλοι, η φετινή χρονιά ήταν για την ανθρωπότητα πολύ δύσκολη, και εξακολουθεί να είναι. Τίποτε δεν παρέμεινε απείραχτο και τίποτε δεν είναι όπως το βιώναμε τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι να μην αλλάξει η ΨΥΧΗ μας. Αυτή πρέπει να παραμείνει το ίδιο θερμή από αγάπη, καλοσύνη και καταδεκτικότητα, έτοιμη να συγχωρέσει συμπεριφορές και στάσεις και να δώσει στο μυαλό ερείσματα για να αφήσει τη ψυχή να εκδηλωθεί ξανά με το ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ και να μας οδηγήσει σε ανέβασμα ποιοτικό των προθέσεων, αλλά και των εκδηλώσεων μας προς τους άλλους. Ειλικρίνεια στις προσεγγίσεις και γνήσια καλή πρόθεση για να διαγράψει τη σκοπιμότητα και να εξαφανίσει τη μεμψιμοιρία και την υπόσκαψη ανθρώπων και συνειδήσεων.

Είμαι βέβαιος ότι όλες και όλοι σκέπτεστε με αυτόν ακριβώς το τρόπο και σε αυτό το περιβάλλον θέλετε να καταθέσετε το καλύτερο κομμάτι του εαυτού σας, γι’ αυτό σας καλώ να πορευτούμε μαζί και στο νέο χρόνο συνειδητοποιημένοι σε ότι αφορά την αποστολή μας και σας εύχομαι ο νέος χρόνος να είναι για όλες και όλους χρόνος πραγματικά ευτυχισμένος και να φέρει τη δικαίωση στις πατρίδες και το Έθνος μας.

Με αγάπη
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣ
INTERNATIONAL DIRECTOR  2014-2016

Kάθε χρόνο στις 4 Ιανουαρίου η #ΠαγκόσμιαΈνωσηΤυφλών (WBU), τιμά τα γενέθλια του #ΛουίΜπράιγ (1809-1852)
για να αναγνωρισθούν οι προσπάθειές του για την καλυτέρευση της ζωής των τυφλών ανθρώπων.
Τυφλός και ο ίδιος, επινόησε ένα ειδικό #αλφάβητο για τυφλούς, που φέρει το όνομά του.

Το ΝΕΟ  ετος 2021 να μας χαρίσει  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ  ΧΡΟΝΙΑ με ΥΓΕΙΑ

Η λέσχη Lions Δράμας κάθε χρόνο διοργανώνει μία εκδήλωση υπέρ των παιδιών του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Δράμας (πρώην ορφανοτροφείο), με σκοπό να τα προσφέρει μία ημέρα αλλιώτικη από τις άλλες.

Φέτος λόγω των δύσκολων συνθηκών που ζούμε όλοι μας θα διοργανωθεί διαδικτυακά το «ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ».

Μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε ώστε να περάσουν τα παιδιά μία διαφορετική μέρα...

Μπορούμε να κάνουμε πράξη το σύνθημα του Αείμνηστου Διεθνούς Συμβούλου  Κόκου Νικολαϊδη

"NAI  OΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ"

Άνοιξε τον παρακάτω σύνδεσμο και προσέφερε την αγάπη σου γι ' αυτά...

https://drama.lionsclubs117b.org/

 

Το ΔΕΝΔΡΟ των ΕΘΝΙΚΩΝ μας ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ

Από ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ PDG

Καλημέρα και Χρόνια Πολλα. Φέτος οι Χριστουγεννιάτικες ευχές μου προς όλους,είναι τούτα το δένδρα,σημείο αναφοράς, με στολίδια πάνω στα κλαδιά τους τα ονόματα αυτών που κατά την διάρκεια μισού και πλέον αιώνα , έβαλαν το λιθαράκι τους, για να μεγαλουργήσει ο Ελλαδοκυπριακός Λαϊονισμός.

Για περισσότερη Ενημέρωση Εδώ

LIONS SING WE SERVE – VIRTUAL CONCERT 2020

Αγαπητοί LIONS

Φέτος και κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που επέφερε η πανδημία COVID-19, οι LIONS Sing We Serve συνεργάστηκαν για τη διοργάνωση της πρώτης διαδικτυακής συναυλίας με θέμα οι Lions Singing for Lebanon.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 12/12/2020 και ώρα 21:00 και οργανώνεται από τις Λέσχες του Λιβάνου Beirut New Vision Lions Club και Beirut Berytus Lions Club, μέλη των οποίων θα τραγουδήσουν. Το κόστος συμμετοχής καθορίζεται στα 20 δολάρια Αμερικής και τα έσοδα θα διατεθούν για τον Ερυθρό Σταυρό του Λιβάνου (Beirut Branch). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν το εισιτήριο συμμετοχής μέσω της ιστοσελίδα www.lionswsws.org. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε  με τον L. Κλέων Παπαδόπουλο (PDG)

L. Χρίστος Πετσίδης
Γραμματέας Θέματος 117 Β
2020-2021
Για το πρόγραμμα LEO , ενημέρωση Εδώ
Διάγραμμα κατηγοριών μελών Εδώ

5 Δεκεμβρίου 2020 στις  8.00 μ.μ , πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή προαναγγελθείσα σύνδεση για την Παγκόσμια Ημέρα για το AIDS 2020, όπου  οι Διεθνείς Lions  με τις  αντίστοιχες συνεργαζόμενες  τοπικές Οργανώσεις / συνδέσμους του Delaware ( HΠΑ ) ,οργάνωσαν το  ειδικό και πολύ ενδιαφέρον  webinar για την Ημέρα αυτή. Γενικός   Συντονιστής   του event ήταν ο Frank  Ηawkins  και εισηγητές/ ομιλητές  οι Ted Anderson, Marvelyn Brown  και η  Hydeia Broadbent , ενώ Lions από διάφορες χώρες συμμετείχαν με σχετικές αναφορές, ερωτήσεις και μηνύματα .PCC  Σπύρος Σερεμίδης

Φίλες και φίλοι Lions, Σας στέλνω το υλικό από το διαδικτυακό σεμινάριο σχετικά με το MyLCI Εδώ
Με εκτίμηση
L. Μιχαήλ Κλεισαρχάκης A' Αντικυβερνήτης Θ117Α (2020 - 2021)
 • ΕΙΔΗΣΕΙΣ και ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ στην Κεντρική Σελίδα Διεθνών Lions Εδώ
 • The International Association of Lions Clubs CONSTITUTION AND BY-LAWS STANDARD DISTRICT Fiscal Year 2020-2021 Εδώ

 • Κανονισμοί  και Εντυπα συμμετοχής για τον φωτογραφικό Διαγωνισμό Εδώ
 • Δικαίωμα συμμετοχής Εδώ

ΕΓΓΚΡΙΘΗΚΕ το έγγραφο της Κυβερνήτου του Θ. 117Α ΜΑΡΓΑΡΊΤΑΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ψηφιακά υπογεγραμμένο το με αριθμό πρωτ. 150986/2020 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) με Θέμα «Έγκριση Μαθητ. Διαγωνισμού Ζωγραφικής ΑΦΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ».Ένα ουσιαστικό έργο συνεργασίας της Επιτροπής ΑΦΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ετους 2019-2020 και της φετινής  Λαϊονικής Χρονιάς.

"Αγαπητή/έ κυρία/κύριε,

Σας αποστέλλουμε ψηφιακά υπογεγραμμένο το με αριθμό πρωτ. 150986/2020 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) με Θέμα «Έγκριση Μαθητ. Διαγωνισμού Ζωγραφικής ΑΦΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ».
Επισημαίνεται ότι, σε περίπτωση που χρειάζεστε οποιαδήποτε διευκρίνιση, δεν θα πρέπει να απαντήσετε στο παρόν ηλεκτρονικό μήνυμα αλλά να χρησιμοποιήσετε τα στοιχεία που αναγράφονται στις «Πληροφορίες» του εγγράφου.

Σας ευχαριστούμε πολύ.

 • Ενημερωτική Ιστοσελίδα  CC MD 117 Εδώ
 • Ενημερωτική Ιστοσελίδα Κυβερνήτου 117Α Εδώ
 • Ενημερωτική Ιστοσελίδα Κυβερνήτου 117Β Εδώ

Υ π ε ν θ ύ μ ι σ η   για GLT

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΦΟΡΜΕΣ ΕΡΓΑΛΕΙΑ για  GLT ΕδώLCI_MDD-FLYER-D-EN

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΦΟΡΜΕΣ ΕΡΓΑΛΕΙΑ για  GLT ΕδώLCI_MDD-FLYER-D-PO

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΦΟΡΜΕΣ ΕΡΓΑΛΕΙΑ για  GLT ΕδώLD District Grant App 20-21_en(1)

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΦΟΡΜΕΣ ΕΡΓΑΛΕΙΑ για  GLT ΕδώLCI_MDD-FLYER-D-EN


Υ π ε ν θ ύ μ ι σ η   για  QUEST

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΦΟΡΜΕΣ ΕΡΓΑΛΕΙΑ για  QUEST ΕδώLions Quest criteria

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΦΟΡΜΕΣ ΕΡΓΑΛΕΙΑ για  QUEST ΕδώLQ701_EN (1)

Έργο της χρονιάς 2020-2021 για τη Λέσχη Lions «Λάρνακας» η δημιουργία “Πάρκου των Lions” σήμερα 18.10.2020 στο Ύψωμα Μακένζυ με τη στήριξη του Δήμου Λάρνακας. Ένας πνεύμονας πρασίνου και σημείο αναφοράς για τη πόλη και τους Lions αφού το κάθε δένδρο φέρει το όνομα του δωρητή του.

Τίμησαν με την παρουσία τους ο έντιμος δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας και δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρ. Διεθνής Σύμβουλος των Lions Γιώργος Παπας, η Κυβερνήτης των Lions Ντία Βωνιάτη, η Πρ. Κυβερνήτης Μαρία Νικολαΐδου ο Πρ. Κυβερνήτης Κλέων Παπαδόπουλος και αξιωματούχοι των Lions.

Στους παρακάτω συνδέσμους θα δείτε σχετικα Videos

https://www.facebook.com/constantinos.panagi.5/videos/pcb.10222492766880523/10222492587996051/?type=3&theater

https://www.facebook.com/constantinos.panagi.5/videos/10222492685238482/?t=2

https://www.facebook.com/constantinos.panagi.5/videos/10222492731879648/?t=6

https://www.facebook.com/constantinos.panagi.5/videos/10222492623156930/?t=4

https://www.facebook.com/constantinos.panagi.5/videos/10222492670278108/?t=3

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρειτε φωτογραφικά στογμιότυπα

https://www.flickr.com/photos/lionsgreece/albums/72157716603764072

Εκ μέρους του Προέδρου της Λαϊονικής Ακαδημίας του ΠΘ117 και του συντονιστή GST του ΠΘ117 θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη συμμετοχή σας στο 1ο διαδικτυακό σεμινάριο που διορθάνωσε το ΠΘ117 στις 24 Οκτωβρίου 2020.
Το υλικό του σεμιναρίου βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://app.box.com/s/rcbjg3f51xck90j69xvlvjaimc3efpgd
Με Λαϊονικούς Χαιρετισμούς
L. Μιχαήλ Κλεισαρχάκης
Συντονιστής GST ΠΘ117 (2020 - 2021)
A' Αντικυβερνήτης Θ117Α (2020 - 2021)

EUROPEAN LIONS VIRUAL SYMPOSIUM

https://www.lions-europe-symposium.eu/

Αιτηση για Εγγραφή στο L.I.S.C.  Εδώ

ΛΑΙΟΝΙΚΗ Ενημέρωση ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020,απο GST MD 117 ΕΛΛΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ

L.ΜΙΧΑΛΗ ΚΛΕΙΣΑΡΧΑΚΗ :

Αγαπητοί Lions o Οκτώβριος είναι ο μήνας που οι Lions των έχουν αφιερώσει σε ένα από τους 5 βασικούς πυλώνες της όρασης.
Υπάρχουν και δύο ημερομηνίες σταθμός:
Σας προωθώ το παραπάνω σχετικό υλικό στα Ελληνικά.
Ακόμα θα ήθελα να αναφέρω δύο βασικές επισημάνσεις που προέρχονται από το διεθνές γραφείο και αφορούν την ομάδα GST σε ολα τα επίπεδα (Πολλαπλό Θέμα, Θέμα, Λέσχη Lions)
Καταρχάς θα πρέπει όλοι μαζί να προωθήσουμε την ανάγκη δημιουργίας αναφορών για τις υπηρεσίες προσφοράς που δημιουργούμε στο MyLion.
Κατά δεύτερο μας προτείνουν να προωθήσουμε τις υπηρεσίες προσφοράς που υλοποιούμε μέσα στο Blog οργάνωσης μας. (https://www.lionsclubs.org/en/blog)

Peace Poster Contest Deadlines

Students ages 11, 12 or 13 as of November 15 are eligible to participate in the International Peace Poster Contest. Entries not meeting the following deadlines will be disqualified.

 • January 15: Kits go on sale from the Club Supplies Sales Department at International Headquarters.
 • October 1 (Extended to October 15, 2020): Deadline to purchase kits from the Club Supplies Sales Department at International Headquarters.
 • November 15: Postmark deadline for a club to send one winning poster (per contest sponsored) to the district governor.
 • December 1: Postmark deadline for a district governor to send one winning district poster to multiple district council chairperson.
 • December 1: Postmark deadline for a district governor not belonging to a multiple district to send one winning poster to the Public Relations Department at International Headquarters.
 • December 1: Postmark deadline for a club not belonging to a district to send one winning entry to the Public Relations Department at International Headquarters.
 • December 15: Postmark deadline for the multiple district council chairperson to send one winning poster to the Public Relations Department at International Headquarters.
 • February 1: International winners notified on or before this date.

Aναθεωρημένο "Ενημερωτικό Εγχειρίδιο Νέων Μελών" το οποίο ετοιμάστηκε από την Λαϊονική Ακαδημία και το οποίο είναι χρήσιμο να παραδίδεται στα νέα μέλη, μαζί με το υπόλοιπο ενημερωτικό υλικό, καθότι περιέχει συνοπτικά τις βασικές πληροφορίες όσον αφορά την λειτουργία, την ιστορία και την δομή της οργάνωσης μας.Εδώ

Ανακοίνωση

Προς Συντονιστή Ηγεσίας Θέματος, PCC Μαρίνο Λοϊζίδη Συντονιστές Ηγεσίας Λεσχών Κύπρου Αγαπητοί Συντονιστές GLT, Θέμα: Ανώτατο Σεμινάριο Ηγεσίας

Η Ακαδημία Λαϊονικής Επιμόρφωσης Κύπρου προτίθεται να διοργανώσει το διήμερο 21-22 Νοεμβρίου 2020 Ανώτατο Σεμινάριο Ηγεσίας για Lionςοι οποίοι αναμένεται να αναλάβουν στις Λέσχες τους ή και στο Θέμα ανώτερα αξιώματα τις επόμενες χρονιές. Ως εκ τούτου θα ήθελα να σας παρακαλέσω να εισηγηθείτε μέλη των Λεσχών σας τα οποία θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο Σεμινάριο. Το Σεμινάριο θα μπορούν να το παρακολουθήσουν μέχρι και 20 άτομα από όλη την Κύπρο. Σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γίνει μια επιλογή η οποία θα βασιστεί στα ακόλουθα κατά σειρά κριτήρια:

1.Ο υποψήφιος να μην έχει ήδη παρακολουθήσει, ή να πρόκειται να παρακολουθήσει –σεμινάρια του ίδιου ή ανώτερου επιπέδου.

2.Να έχει υπηρετήσει την Λέσχη του τουλάχιστον από το αξίωμα του Ταμία

3.Να έχει ήδη παρακολουθήσει Σεμινάρια της Ακαδημίας

4.Να είναι Lion τουλάχιστον για πέντε χρόνια.

5.Να έχει ήδη επιδείξει ηγετικές ικανότητες Επιπρόσθετα κριτήρια θα είναι η συμμετοχή Lion από όσο το δυνατόν περισσότερες Λέσχες και όσον το δυνατόν περισσότερες γεωγραφικές περιοχές.Το σεμινάριο θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα στην Τόχνη και θα στοιχίζει περί τα €90 ευρώ, ποσό που θα περιλαμβάνει διανυκτέρευση, τρία διαλλείματα με καφέ και σνακς, δείπνο Σαββάτου, πρόγευμα Κυριακής και γεύμα Κυριακής.

Οι εισηγήσεις σας θα πρέπει να δηλωθούν στον GLT του θέματος ή στην Ακαδημία, στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. το αργότερο μέχρι τις 20/10/2020

Είμαι στην διάθεση σας για οποιασδήποτε διευκρινίσεις.

Στέλιος Στυλιανίδης Διευθυντής Ακαδημίας Κύπρου2018-2021

Ανακοίνωση

Η Λέσχη Lions Athens Club Specialty New Voices βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει τη δημιουργία εκπομπής με την επωνυμία New Voices News που θα φιλοξενείται εφεξής στο Ραδιόφωνο Ήφαιστος Βιέννης . Η εκπομπή αφορά τα New Voices Initiative και είναι η πρώτη ραδιοφωνική εκπομπή των Lions παγκόσμια ενώ εντάσσεται στη καμπάνια (E)Quality Campaign που σχεδίασε και υλοποιεί η Λέσχη μας. Καλεσμένη μας στην πρώτη μας εκπομπή είναι η Πρόεδρος του LCIF Lions Clubs International Foundation και 1 η Γυναίκα αμέσως προηγούμενη Διεθνής Πρόεδρος Gudrun Yngvadottir. Η εκπομπή θα μεταδοθεί την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 19.00 στο Ραδιόφωνο του Ήφαιστου Βιέννης .

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να ευχαριστήσω τις Λέσχες  και τα Brαnds  της Κρήτης  για την ανταπόκριση των Μελών τους στην επίσημη
επίσκεψη των Αξιωματούχων του Θ.117Α  και για την απίστευτη Φιλοξενία τους.
Δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ.
΄Ολοι είμαστε κοντά σας ανά πάσα στιγμή.
Με αγάπη και εκτίμηση
Μαργαρίτα Δασκαλάκη-Παπαστελιάτου
Κυβερνήτης Θ.117Α'

Ιδέες Υλοποίησης Υπηρεσιών Προσφοράς για τους 5 Πυλώνες του LCI (Επεξεργασία απο τον ΜΙΧΑΛΗ ΚΛΕΙΣΑΡΧΑΚΗ Α΄Αντικυβερνήτη Θ. 117Α και GST Πολλαπλού Θ. 117 ΕΛΛΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ Τα αρχεία μεταφρασμένα στην Ελληνική θα τα βρείτε παρακάτω :

 

25 ΙΔΕΕΣ για τον ΔΙΑΒΗΤΗ

Εδώ

25 ΙΔΕΕΣ για την ΠΕΙΝΑ

Εδώ

25 ΙΔΕΕΣ για την ΟΡΑΣΗ

Εδώ

25 ΙΔΕΕΣ για τον ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟ

Εδώ

25 ΙΔΕΕΣ για το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εδώ

Oi Ακαδημίες Λαϊονικής Επιμόρφωσης του Θέματος 117Β, Β. Ελλάδος και Κύπρου, διοργάνωσαν από κοινού, την Δευτέρα 07/09/2020 διαδικτυακό Σεμινάριο με Θέμα: "Χρήση του Mylion". Στο σεμινάριο εξηγήθηκαν με λεπτομέρεια η διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού, το περιεχόμενο της εφαρμογής και οι δυνατότητες της, ως επίσης και η διαδικασία αναφορών και δήλωσης των δραστηριοτήτων των Λεσχών. Τον όλο συντονισμό του Σεμιναρίου είχαν οι Διευθυντές των δύο Ακαδημιών ενώ βασικός εισηγητής ήταν ο L. Νικόλαος Λεοπάρντι.Παρακολουθήστε το σχετικό Video Διάρκεια 1ώρα και 40 λεπτά Εδώ

Το παρακάτω κείμενο παρουσιάζει τρόπους προσφοράς θα το βρειτεΕδώ ,  κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.
Προσφέροντας στην κοινότητά σας από το Διαδίκτυο

European Lions Virtual Symposium 2020Save the date!
We are excited to announce the first European Lions Virtual Symposium 2020, which will take place on October 3, 2020. This unique, free of charge multilingual event will come into the home of every Lion in Europe. You'll be able to attend workshops and plenary sessions with European leaders, as well as have the opportunity to have a discussion with many speakers including our past international president and chairperson of our Foundation, Gudrun Yngvadottir.

Choose your topic! Choose your speaker!

Lions will learn, discuss ideas and get information during six hours of short sessions and workshops that will cover interesting topics for club members, club leaders, district leaders and beyond.

Bring your own ideas!
 • Για περισσότερα Εδώ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ Πολλαπλού Θέματος 117 ΕΛΛΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ 2020-2021 Εδώ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ για το 2021-2022

Φίλες και Φίλοι Lions,

Με ιδιαίτερη τιμή αλλά και αίσθημα ευθύνης η Λέσχη LIONS Θεσσαλονίκη ΟΛΥΜΠΙΑΣ κατά την ολομέλεια των μελών της στις 7 Οκτωβρίου 2020 αποφάσισε να προτείνει και να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του μέλους της Τάνιας Μπεκροδημήτρη για το αξίωμα του Β΄ Αντικυβερνήτη για την Λαϊονική Χρονιά 2021-2022.

Για περισσότερα Εδώ


Κως, 19/08/ 2020  ,  Φίλοι και φίλες Lions,

Η Λέσχη Lions Κω, έχει διανύσει 42 χρόνια συνεχούς δράσης και προσφοράς στον άνθρωπο , τιμώντας όλα αυτά τα χρόνια τις αρχές του λαϊονισμού. Είμαστε μια ολιγομελή λέσχη με πλούσιο έργο και στοχευμένη δράση σε όλους τους πυλώνες των διεθνών Lion. Η λέσχη μας θεωρείται πρότυπο λειτουργίας με μεγάλα και διαχρονικά έργα τα οποία έχουν εκτιμηθεί από την τοπική κοινωνία και από το Λαϊονισμό με βραβεύσεις προς τη λέσχη και στα στελέχη της. Η λέσχη μας παρότι έχει πλούσια δράση στον Λαϊονισμό, δεν έχει βγάλει κάποιον κυβερνήτη. Θεωρούμε πως ήρθε η στιγμή η λέσχη της Κω να προτείνει ένα άξιο μέλος της, στη διοίκηση του Θ.117Α. Τα μέλη της λέσχης μας προτείνουμε ομόφωνα και ανεπιφύλακτα την υποψηφιότητα του μέλους μας L Μαρίας Πολίτου για τη θέση της Β’ Αντικυβερνήτη του Θ.117Α για την λαϊονική χρονιά 2021 – 2022. Τη σημαντική αυτή απόφαση έλαβε ομόφωνα η ολομέλεια της ΛέσχηςLions Κω στις 17 Αυγούστου 2020. Η L. Mαρία Πολίτου όλα αυτά τα χρόνια, είναι μια αφοσιωμένη Lion και δεν έχει λείψει ποτέ από καμία συνεδρίαση της λέσχης μας.

Έχει καταφέρει να κάνει τον Λαϊονισμό τρόπο ζωής, έχοντας ιδέες, και προτάσεις για εξωστρέφεια και ανάπτυξη του Λαϊονισμού. Επαγγελματικά η Μαρία Πολίτου έχει τελειώσει Μarketing στο τμήμα Διοίκησης και Οικονομίας στη Θεσσ/νίκη . Εργάστηκε για ένα χρόνο στο τμήμα πωλήσεων της “best foods oxonos snack” στη Θεσσ/νίκη, επίσης στην εταιρεία αλλαντικών «ΝΙΚΑΣ ΑΕ» στο λογιστήριο για ενάμιση χρόνο ενώ εδώ και 26 συνεχόμενα έτη, εργάζεται στο Δημοτικό Ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Κω (kostv). Έχει ασχοληθεί ενεργά με το χώρο της διαφήμισης 16 χρόνια , ενώ τα τελευταία 10 χρόνια εργάζεται ως δημοσιογράφος στο kos tv. Eπίσης έχει διδάξει δυο έτη αρχές Marketing στο Ιδιωτικό ΙΕΚ ANKΩ . Οικογενειακά η Μαρία Πολίτου είναι παντρεμένη με τον έμπορο ετοίμων ενδυμάτων Κώστα Σούλη από το 1995 και έχουν δυο παιδιά την Σοφία 21 ετών που σπουδάζει Ιατρική και τον Γιάννη 16 χρόνων μαθητή λυκείου. Επίσης, είναι μέλος της Λέσχης μας δέκα χρόνια και έχει διατελέσει αξιωματούχος της Λέσχης Κω, του Θ.117Α αλλά και του Π.Θ 117 Ελλάδας – Κύπρου υπηρετώντας από θέσεις ευθύνης και σε πολλές επιτροπές που της ανατέθηκαν από τους αξιωματούχους.

Με βάση τα παραπάνω, και όχι μόνο, η Λέσχη μας με υπερηφάνεια προτείνει την L. Μαρία Πολίτου για το αξίωμα της Β’ Αντικυβερνήτη για την λαϊονική χρονιά 2021 -2022 και είμαστε βέβαιοι ότι θα τύχει της θετικής σας ψήφου στις εκλογές του προσεχούς Εθνικού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το 2021.
Για τη λέσχη Lion Κω «Ιπποκράτης»


Η Πρόεδρος
L Ειρήνη Χατζηχριστοφή

H Γραμματέας

L Ευαγγελία Χατζηστάση

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Εδώ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΛΕΣΧΗΣ Εδώ


Virtual Events Center

COVID-19 is changing the way we live, work and serve. Lions and Leos around the world are finding new ways to connect in their communities. Ready to join them? Access live training below—on topics that matter to you and your club.

Click through to browse upcoming and past events in multiple languages

Upcoming events  Εδώ
Past events  Εδώ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η Ακαδημία Λαϊονικής Επιμόρφωσης του Θέματος 117Β, ενημερώνει όλους τους Lions του Θέματος ότι την Δευτέρα 07 Σεπτεμβρίου 2020, από τις 19:30 – 21:00 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακό Σεμινάριο με θέμα: «Χρήση του MyLion».

Το αντικείμενο του Σεμιναρίου θα είναι η εξήγηση βασικών παραμέτρων λειτουργίας και χρήσης του MyLion, είτε ως εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα, είτε ως πρόγραμμα στον υπολογιστή.Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν να σημειώσουν την ημερομηνία. Λεπτομέρειες για την διεξαγωγή του Σεμιναρίου θα ανακοινωθούν σε λίγες μέρες.

Με εκτίμηση

Πάνος Συνοδινός Διευθυντής Σχολής Β. Ελλάδος

Στέλιος Στυλιανίδης  Διευθυντής Σχολής Κύπρου

Leadership Development Multiple District/District Grant Program.Ready to invest in the leaders of tomorrow? We thought so. Funds are available to support expenses related to your multiple district and district leadership development training. Due to limited funding availability for district leadership development training not all applicants will receive a grant. We encourage all Global Action Team GLT Coordinators to take advantage of the money waiting for you—apply today!

Εδώ

Αγαπητοί Lions,

Μετά την τεράστια εκρηξη στον Λίβανο η οποία είχε σαν αποτέλεσμα την καταστροφή μεγάλου μέρους της πόλης,τον θάνατο και τραυματισμό πολλών ατόμων στην περοχή ,καλούμαστε σαν Lions να προσφέρουμε την βοήθεια που μπορούμε στους συνανθρώπους μας που πλήττονται,όπως έχουμε κάνει και άλλες φορές στο παρελθόν.

Για το λόγο αυτό η Κυβερνήτης του Θ. 117Α ,Μαργαρίτα Δασκαλάκη Παπαστελιάτου καλεί τις λέσχες να συνεισφέρουν για το ποσόν που μπορεί η κάθε μία ώστε να στείλουμε την προσφορά μας μέσω του LCIF για την ανακούφιση των πληγέντων.

Για το σκοπό αυτό μπορείτε να καταθέσετε τις εισφορές σας στο Λογαριαμό του Θέματος :

Λογαριασμός : 0026/0201/99/0100366804

IBAN: GR 65026002010000990100366804

BIC: ERBKGRAA

γράφοντας την ένδειξη “για το Λίβανο»

Παπακαλείστε να κάνετε τις καταθέσεις σας το συντομώτερο δυνατόν.

Με εκτίμηση

Μαργαρίτα Δασκαλάκη - Παπαστελιάτου

Κυβερνήτης Θ.117Α

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΠΑΘΛΟΥ ΠΕΤΑΛΑ

Προυποθέσεις για το Επαθλο Πεταλά Θ.117Α Εδώ


Αγαπημένοι Φίλες και Φίλοι LIONS,
Εύχομαι σε όλους και σε κάθε ένα ξεχωριστά Καλό Καλοκαίρι Καλές και όμορφες διακοπές,με υγεία και μεγάλη προσοχή,για να βρεθούμε όλοι μαζί το Φθινοπωρο στις 3 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 18.30 στην Λαιονική μας Στέγη για τον καθιερωμένο Αγιασμό προς ευόδωση του έργου που με πίστη και αφοσίωση επιτελούμε.όλα αυτά τα χρόνια.
Για την διευκόλυνση όλων σας ενημερώνω ότι η Λαιονική Στέγη θα λειτουργεί
απο 1η Σεπτεμβρίου 2020 καθημερινά 18-20.30 μ.μ. ,για οτιδήποτε χρειαστείτε από 24 Ιουλίου ως30 Αυγούστου 2020 μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά ή με e-mail μαζί μου ή με την Γραμματέα του Θέματος Ελένη Μεταξά..
Με αγάπη και εκτιμηση
Μαργαρίτα Δασκαλάκη-Παπαστελιάτου
Κυβερνήτης Θ,117Α

Αρ. Πρωτ.:007

Προς    L. Ανδρέα  Χατζηδάκη

Με μεγάλη μας χαρά μάθαμε τον διορισμό σας  σαν καθηγητή ειδικής εκπαίδευσης στην Κρήτη.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία  και καλή  σταδιοδρομία  στο δύσκολο αυτό έργο  σε αυτήν την τόσο ιδιαίτερη ομάδα  μαθητών .

Μετά τιμής

Μαργαρίτα Δασκαλάκη  Παπαστελιάτου

Κυβερνήτης  Θ.117 Α


Μετα λύπης μας πληροφορηθήκαμε τον  προσφιλούς και αξιόλογου μέλους της Λαϊονιικής  Οικογένειας  L. Γιώργου Παπανδρέου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος της Λέσχης  Lions Πολιτεία και προσέφερε την στήριξή του για τους σκοπούς της Λέσχης.

Τα θερμά μας  συλλυπητήρια  προς  την οικογένειά του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Μαργαρίτα Δασκαλάκη Παπαστελιάτου

Κυβερνήτης  Θ.117 Α


Yποβάλω συνημμένα, για ενημέρωση, το ιδιαίτερα κολακευτικό άρθρο για την Οργάνωση μας, που δημοσιεύθηκε στο in. gr, ένεκα της πρωτοβουλίας  της επιτροπής Εθνικών Θεμάτων και Επετείων να αναδειχθεί, σε επίπεδο Υπουργείου Εξωτερικών, η ίδρυση από την Λέσχη Lions της Ρόδου, του branch Kastelorizo Greece.
Κατόπιν τούτου παρακαλώ, για την δημοσίευση του άρθρου, σε όλες τις ιστοσελίδες του θέματος 117Α.
Η επαφή με την ηγεσία του υπουργείου έθεσε, τις βάσεις, για μια μελλοντική συνεργασία καθότι υιοθετείται η πρόταση μας, για δημιουργία ειδικού γραφείου που θα συντονίζει Οργανώσεις που διαθέτουν ανάλογο κύρος στο Εξωτερικό, σε Εθνικά θέματα, υπό τον τίτλο Γραφείο ((Soft Politics)).
Με λαιονικούς χαιρετισμούς και εκτίμηση
L. Εμμανουήλ Καρανίκας Mjf
Πρόεδρος της επιτροπής Εθνικών Θεμάτων και Επετείων του Θ117Α.
Για περισσότερη πληροφόρηση στην διεύθυνση που ακολουθεί :

 

GAT ΤΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.

Προεδρεύει ο Πρόεδρος του Πολλαπλού Θέματος και περιλαμβάνει τους Συντονιστές GMT, GST και GLT του Πολλαπλού Θέματος. Αναπτύσσει και ξεκινάει ένα συντονισμένο σχέδιο για να βοηθήσει στην επέκταση της ανθρωπιστικής προσφοράς, την επίτευξη της αύξησης των μελών, και την ανάπτυξη μελλοντικών ηγετών μέσα στο Πολλαπλό Θέμα. Συνεδριάζει τακτικά για να συζητήσει την πρόοδο του σχεδίου και των πρωτοβουλιών που μπορούν να υποστηρίξουν το σχέδιο. Συνεργάζεται με ηγέτες περιοχών και μέλη των GAT των Θεμάτων για να μοιραστεί τις καλύτερες πρακτικές, τα επιτεύγματα και την αντιμετώπιση των προκλήσεων

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ GST ΠΟΛΛΑΠΛΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

Οι αρμοδιότητες του περιλαμβάνουν:

1. Να αναπτύσσει και να εκτελεί ένα ετήσιο πλάνο του Πολλαπλού Θέματος και να παρακολουθεί την πρόοδο σχετικά με τους στόχους που έχουν τεθεί.

2. Να συνεργάζεται με τους συντονιστές GMT και GLT του Πολλαπλού Θέματος και τον Πρόεδρο του GAT του Πολλαπλού Θέματος (Πρόεδρο του Συμβουλίου του Πολλαπλού Θέματος) για να προωθούν πρωτοβουλίες που επικεντρώνονται στην ανάπτυξη της ηγεσίας, την συγκράτηση και την αύξηση των μελών και την επέκταση της ανθρωπιστικής προσφοράς.

3. Να υποστηρίζει τα έργα προσφοράς της τοπικής κοινότητας τα οποία προσδίδουν αίσθηση περηφάνιας στους Lions και τα Leos στο Πολλαπλό Θέμα.

4. Να συνεργάζεται με το GMT και το GLT του Πολλαπλού Θέματος για να παρέχει στρατηγικές συνοχής στα Θέματα.

5. Να επικοινωνεί τακτικά με τους συντονιστές GST των Θεμάτων με σκοπό να τους πληροφορεί για το LCIF και τα προγράμματα του LCIF, τις εταιρικές συνεργασίες και τις επιχορηγήσεις (grants).

6. Να προσφέρει ως γνώστης των πηγών πληροφοριών και γνώσεων και του περιεχομένου για τις τοπικές βέλτιστες πρακτικές στην υλοποίηση έργων προσφοράς για τις πρωτοβουλίες του LCIF.

7. Να ενθαρρύνει τους συντονιστές GST των Θεμάτων να προωθούν έργα προσφοράς που ελκύουν συμμετέχοντες κάθε ηλικίας (όλων των γενεών), συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης και της ανάπτυξης της ηγεσίας των Leos.

8. Να διευρύνει τη συνεργασία του συντονιστή LCIF σε επίπεδο Πολλαπλού Θέματος και Θέματος για να δώσει τη μέγιστη βαρύτητα στις πηγές πληροφοριών του LCIF και την ανεύρεση πόρων.

9. Σε συνεργασία με το συντονιστή LCIF του Πολλαπλού Θέματος, να παρακολουθεί τις επιχορηγήσεις (Grants) που δίνονται στο Πολλαπλό Θέμα.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ GMT ΠΟΛΛΑΠΛΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

Οι αρμοδιότητες του περιλαμβάνουν:

1. Να συνεργάζεται με τους Συντονιστές GLT και GST του Πολλαπλού Θέματος και με τον Πρόεδρο του GAT του Πολλαπλού Θέματος (Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πολλαπλού Θέματος) , για να προάγουν πρωτοβουλίες που επικεντρώνονται στην ανάπτυξη της ηγεσίας, την αύξηση των μελών και την επέκταση της ανθρωπιστικής προσφοράς.

2. Να αναπτύσσει και να εκτελεί ένα ετήσιο σχέδιο ανάπτυξης των μελών του Πολλαπλού Θέματος.

3. Να επικοινωνεί τακτικά με τους συντονιστές GMT των Θεμάτων για να εξασφαλίζει ότι είναι ενήμεροι για τα διαθέσιμα προγράμματα αύξησης μελών και τις πηγές ενημέρωσης.

4. Να παρακολουθεί κάθε πρόοδο σχετικά με τους στόχους ανάπτυξης των μελών των Θεμάτων. Να προσφέρει κίνητρο και υποστήριξη για να βοηθήσει τα Θέματα να πετύχουν τους στόχους τους.

5. Να ενθαρρύνει τους συντονιστές GMT των Θεμάτων να συμπεριλάβουν διαφορετικούς πληθυσμούς για να λάβουν μέρος στις πρωτοβουλίες του GAT.

6. Να ανταποκρίνεται γρήγορα σε υποδείξεις εν δυνάμει μέλους που ορίζεται από το LCI, να παρακολουθεί την εργασία και να παρέχει αναφορά της κατάστασης της υπόδειξης.

7. Να συμπληρώνει τα απαραίτητα έγγραφα και να υποβάλλει αιτήσεις για να λάβει επιχορηγήσεις το Πολλαπλό Θέμα από το LCI για δραστηριότητες ανάπτυξης των μελών.

8. Να παρέχει στρατηγικές συνοχής στα Θέματα σε συνεργασία με τους συντονιστές GLT και GST του Πολλαπλού Θέματος

9. Να παρακινεί τα Θέματα να ιδρύουν λέσχες με ξεχωριστό αντικείμενο (specialty clubs).

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ GLT ΠΟΛΛΑΠΛΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

Οι αρμοδιότητές του περιλαμβάνουν:

1. Να συνεργάζεται με τους Συντονιστές GMT και GST του Πολλαπλού Θέματος και τον Πρόεδρο GAT του Πολλαπλού Θέματος (Πρόεδρο του Συμβουλίου του Πολλαπλού Θέματος) , για να προωθήσουν πρωτοβουλίες που εστιάζουν στην ανάπτυξη της ηγεσίας, την αύξηση των μελών και στην επέκταση της ανθρωπιστικής προσφοράς.

2. Να αναπτύσσει και να εκτελεί ένα ετήσιο σχέδιο ανάπτυξης των μελών του Πολλαπλού Θέματος.

3. Να επικοινωνεί τακτικά με τους συντονιστές GLT των Θεμάτων για να εξασφαλίζει ότι είναι ενήμεροι για τα προγράμματα ανάπτυξης της ηγεσίας και τις διαθέσιμες πηγές.

4. Να παρέχει συνεχώς κίνητρα και να παρακολουθεί την πρόοδο των συντονιστών GLT των Θεμάτων, των Προέδρων Ζωνών και την ηγεσία των λεσχών για να πετύχει τους στόχους ανάπτυξης της ηγεσίας.

5. Να ενθαρρύνει τους συντονιστές GLT των Θεμάτων να συμπεριλάβουν διαφορετικούς πληθυσμούς για να λάβουν μέρος στις πρωτοβουλίες του GAT.

6. Να προωθεί ευκαιρίες ανάπτυξης ηγεσίας που ενθαρρύνει τη συμμετοχή σ' όλα τα επίπεδα της Οργάνωσης.

7. Να οργανώνει την εκπαίδευση των Α’ Αντικυβερνητών , η οποία πρέπει να είναι

βασισμένη στο Παγκόσμιο Ιστό εκπαίδευση, σε συντονισμό με το LCI.

8. Να συνεργάζεται με τους Συντονιστές GMT και GST του Πολλαπλού Θέματος για να παρέχει στρατηγικές διατήρησης των Θεμάτων.

9. Να περιλαμβάνει διάφορους πληθυσμούς για να συμμετέχουν σε πρωτοβουλίες του GAT.

10. Να αναγνωρίζει δυνητικούς και νέους ηγέτες για να συμμετέχουν σε υπηρεσία, ευκαιρίες ανάπτυξης μελών και ηγεσίας.

11. Να συμπληρώνει αιτήματα και να υποβάλει αιτήσεις για να λάβει οικονομικούς πόρους το Πολλαπλό Θέμα από το LCI για δραστηριότητες ανάπτυξης ηγεσίας.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΉΣ LCIF ΠΟΛΛΑΠΛΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

Οι αρμοδιότητές του περιλαμβάνουν:

1. Να αναγνωρίσει, να προσελκύσει και να εκπαιδεύσει έναν Lion σε κάθε Θέμα για να υπηρετήσουν τριετή θητεία ως συντονιστής LCIF του Θέματός του .

2. Να είναι εξοικειωμένος με τις πρωτοβουλίες του LCIF και να εκπαιδεύει τους Lions εντός του Πολλαπλού Θέματος για τις διάφορες επιχορηγήσεις (Grants) και τα έργα που υποστηρίζονται από το LCIF.

Να βοηθάει τους Κυβερνήτες των Θεμάτων με τις αιτήσεις για επιχορήγηση στο LCIF, όποτε χρειάζεται.

3. Να προωθεί πρωτοβουλίες του ιδρύματος σε δημοσιεύματα του Πολλαπλού Θέματος, όπως επίσης και κατά τη διάρκεια τόσο των εκδηλώσεων των Θεμάτων και του Πολλαπλού Θέματος όσο και στο ευρύ κοινό.

4. Να εξασφαλίζει ότι τα έργα που χρηματοδοτήθηκαν από το LCIF μέσα στο Πολλαπλό Θέμα λαμβάνουν την δέουσα προώθηση και ακολουθούν τις κατευθυντήριες γραμμές των κριτηρίων των επιχορηγήσεων.

5. Να ενθαρρύνει όλους τους Lions μέσα στο Πολλαπλό Θέμα να συνεισφέρουν στο LCIF και να προωθεί προγράμματα αναγνώρισης όπως κίνητρα για να κάνουν δωρεές στο LCIF.

6. Να αναγνωρίζει πιθανούς σημαντικούς δωρητές ( τοπικά ιδρύματα , εταιρείες , επιχειρήσεις κλπ) , που είναι πιθανόν να υποστηρίξουν το LCIF .

7. Να βοηθάει με την παράδοση των οικονομικών πόρων του LCIF, τις αιτήσεις MJF, και άλλες πληροφορίες για δωρεά όταν είναι απαραίτητο.

8. Να αναφέρει την πρόοδο ανά τρίμηνο στον επιβλέποντα της περιοχής του LCIF.

Ευχαριστούμε τους μεταφραστές του παραπάνω αποσπάσματος  L. ΜIΧΑΛΗ ΚΛΕΙΣΑΡΧΑΚΗ Α΄Αντικυβερνήτη Θ. 117Α και την L. ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΡΗ  Δικηγόρο , για την μετάφραση του καταστικού Διεθνών " The International Association of Lions Clubs CONSTITUTION AND BY-LAWS STANDARD MULTIPLE DISTRICT " Fiscal Year 2019-2020


Αγαπητοί Λάιονς,
Σας στέλλω την επιστολή πρός τους  Προέδρους των Λεσχών με την οποία παροτρύνω τις Λέσχες για Δράση για το θέμα "Διαβήτης".
Η Κυβερνήτης μας έθεσε το θέμα για να γίνει το φετινό " Έργο της Χρονιάς" με την συμβολή όλων των Λεσχών και μελών.
Εύχομαι Καλό Καλοκαίρι σε όλους.
Λάιον Γιώργος Χρ. Χριστοδουλίδης

Επιτροπή Ενημέρωσης και Δράσης για τον Διαβήτη 117Β ΚΥΠΡΟΣ

Αγαπημένοι Φίλες και Φίλοι LIONS,
Εύχομαι σε όλους και σε κάθε ένα ξεχωριστά Καλό Καλοκαίρι Καλές και όμορφες διακοπές,με υγεία και μεγάλη προσοχή,για να βρεθούμε όλοι μαζί το Φθινοπωρο στις 3 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 18.30 στην Λαιονική μας Στέγη για τον καθιερωμένο Αγιασμό προς ευόδωση του έργου που με πίστη και αφοσίωση επιτελούμε.όλα αυτά τα χρόνια.
Για την διευκόλυνση όλων σας ενημερώνω ότι η Λαιονική Στέγη θα λειτουργεί απο 1η Σεπτεμβρίου 2020 καθημερινά 18-20.30 μ.μ. ,για οτιδήποτε χρειαστείτε από 24 Ιουλίου ως 30 Αυγούστου 2020 μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά ή με e-mail μαζί μου ή με την Γραμματέα του Θέματος Ελένη Μεταξά..
Με αγάπη και εκτιμηση
Μαργαρίτα Δασκαλάκη-Παπαστελιάτου

Κυβερνήτης Θ,117Α

 

Απο την Προηγ. Κυβερνήτη ΜΑΡΙΑ  ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ...Εδώ


Η Επιτροπή Ενημέρωσης και Δράσης για τον Παιδικό Καρκίνο του Θ. 117 Α  Νοτίου Ελλάδος ολοκλήρωσε και φέτος το έργο της με μεγάλη επιτυχία δωρίζοντας ένα ρομπότ  αυτόματης απολύμανσης GLOSAIR στην Ογκολογική Μονάδα του Νοσοκομείου Παίδων  «Π & Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ», αξίας € 8.000.

Η παράδοση του μηχανήματος έγινε από την Κυβερνήτη Λ. Ε. Νικολαΐδη, την Πρόεδρο της Επιτροπής Λ. Θεοφανώ Κοτσώνη – Περδικάρη και παρευρέθηκαν η εκλεγμένη  Κυβερνήτης Λ. Μ. Δασκαλάκη, η προηγούμενη Κυβερνήτης Λ. Π. Μουτάφη και η Συντονίστρια Λ. Σ. Σερεμίδη. Εκ μέρους του Νοσοκομείου παρέστησαν εκπρόσωποι της Διοίκησης, η Διευθύντρια κα Μ. Μπάκα και γιατροί  της Μονάδας, οι οποίοι ευχαρίστησαν θερμά την Οργάνωση και την αρμόδια Επιτροπή των Λαϊονς καθώς υπήρχε μεγάλη ανάγκη για το εν λόγω μηχάνημα, απαραίτητο στην υποστήριξη της θεραπείας των παιδιών.

Η Επιτροπή έχει τυπώσει  5.000 φυλλάδια, τα οποία μοιράζει στις εκδηλώσεις της με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

Η Πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής ευχαριστούν την Κυβερνήτη Λ. Ε. Νικολαΐδη  για την υποστήριξή της στο έργο τους. Επίσης ευχαριστούν ιδιαίτερα τον Γραμματέα του Θ. 117 Α  Λ. Μ. Καρανίκα για την πολύτιμη συνδρομή του στην δωρεάν παραχώρηση του Πολεμικού Μουσείου για τις εκδηλώσεις της Επιτροπής, τον εκλεγμένο Α΄ Αντικυβερνήτη Μ. Κλεισαρχάκη και τα μέλη των Λαϊονς που, με την παρουσία τους, υποστήριξαν το έργο της Επιτροπής, καθώς και τις Λέσχες «Π. Φάληρο Τρίτων» και «Σαρωνικός» για την οικονομική τους συνδρομή.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Λ. Θεοφανώ Κοτσώνη – Περδικάρη

Ως υπεύθυνος Πληροφορικής και Τεχνολογίας του Θέματος 117Α σας στέλνω υλικό σχετικά με τη χρήση των κοινωνικών μέσων δικτύωσης και ιδιαίτερα του Facebook!! Όλο το υλικό είναι μεταφρασμένο στα Ελληνικά!!!
Social Media Guidelines for Clubs
https://app.box.com/s/nmtmvkehvghxgs5bee290ezaj5a0l7n0

Social Media Checklist
https://app.box.com/s/3xnzhplvumyle13jpl32ojllcbbfq8bl

Η επίδραση των κοινωνικών μέσων δικτύωσης
https://app.box.com/s/xub9ogofgis8p2bhaka6z5fym5lja2ft
Το υλικό προωθείτε και στους Προέδρους των Λεσχών Lions του Θ117Α.
Με Λαϊονικούς Χαιρετισμούς
L. Μιχαήλ Κλεισαρχάκης
A' Αντικυβερνήτης Θ117Α (2019 - 2020)

Αγαπητοί Λάιονς,

Με βαθιά λύπη αγγέλω το θάνατο του αγαπητού Λάιον Πετράκη Νικολάου εξέχοντους μέλους της λέσχης Λάιονς Λευκωσίας. Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Αγλαντζιά, την Πέμπτη 9 Ιουλίου η ώρα 16:30 και καλούμε όλους όσους τιμούν την μνήμη του να παραστούν.

Η οικογένεια θα δέχεται συλλυπητήρια από τις 16:00-16:30.

Παρακαλούμε όπως αντί στεφάνων να γίνονται εισφορές υπέρ του Λαϊονικού Ιδρύματος Medic Alert.

Καρυπίδης Θεόδωρος

Πρόεδρος Λέσχης Λάιονς Λευκωσίας

 

Μήνυμα της Προέδρου του Πολλαπλού Θέματος 117 2019-2020

Η χρονιά αυτή,όπως λέει και ο Διεθνής μας Πρόεδρος ,δεν ήταν σαν όλες τις άλλες. Ήταν μοναδική σε όλη τη μακρόχρονη ιστορία μας. Στις δύσκολες ημέρες που περάσαμε ,μάθαμε και διδαχθήκαμε πολλά. Δείξαμε ωριμότητα ,πληρότητα ψυχική και πνευματική. Πιστέψαμε στην αποστολή μας ,αναλογιστήκαμε τις ευθύνες μας και συστρατευθηκαμε. Οι ιδέες μας σεβασμός ,ελπίδα ,προσφορά ,γνώση ,μας κράτησαν ενωμένους. Όμως πρέπει να βρούμε το κουράγιο να δούμε τα λάθη μας ,για να αλλάξουμε προς το καλύτερο. Να ανιχνεύσουμε με αγωνία τον ορίζοντα και να χαρούμε με τις επιτυχίες των άλλων. Να πάρουμε θέση υπεύθυνα για ότι μας απασχολεί μέσα και έξω από τον μικρόκοσμο που τυχόν περιχαρακωθήκαμε ,,Να προσπαθήσουμε να δωσουμε διάρκεια και σταθερότητα στις πάγιες θέσεις που διεθνώς προβάλλουμε και υπερασπιζόμαστε. Σαν άτομα ,ίσως δεν είμαστε μοναδικοί αλλά ως ομάδα είμαστε πολύτιμοι για την κοινωνία και τον Άνθρωπο. Δεν έχουμε δικαίωμα να απαρνηθούμε τα πιστεύω μας ,είναι μια συνεχής προσπάθεια χωρίς τέλος το να παραμείνουμε Άνθρωποι. Μέσα από τη διαφορετικότητα του καθένα απο εμάς ,να θυμόμαστε ότι οφείλουμε σεβασμό σε κάθε τι ωραίο και υψηλό. Στο παρελθόν ,στο παρόν και στο μέλλον ,για να κερδίσουμε ο,τι τυχόν έχουμε χάσει στην πορεία με τις μικροψυχίες μας.Οφείλουμε όσο ποτέ άλλοτε να περιφρουρήσουμε την Αλληλεγγύη μεταξύ μας ,μεταξύ των ανθρώπων της γης,των λαών της γης και να συνεχίσουμε την προσφορά καρδιάς ,ψυχής και νου στο συνάνθρωπο. Ας δώσουμε ελπίδα απλόχερα ,έτσι για να φωτίσει ο κόσμος γύρω μας που τόσο αναπάντεχα δοκιμάζεται στις ημέρες μας.
Μαρία Ζιάμπρα CC

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παράδοση της Χάρτας ίδρυσης του Branch Καστελλόριζου Ελλάς των Lions στο Υπουργείο Εξωτερικών. Σήμερα 30.6.2020, σε μία τιμητική εκδήλωση, η Κυβερνήτης του Θέματος 117Α Λεσχών Lions Νοτίου Ελλάδος και Νήσων, κα Έφη Νικολαΐδη, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών Θεμάτων και Επετείων κ. Μανώλης Καρανίκας και ο κ. Αθανάσιος Κοσσιώρης της Λέσχης Ρόδου έγιναν δεκτοί από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στον οποίο παρέδωσαν τη Χάρτα ίδρυσης του παραρτήματος της Λέσχης Lions στο ακριτικό Καστελλόριζο. Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών,κ. Δημήτρης Κιρμικίρογλου, ο νομικός σύμβουλος του Δημήτρης Χασλαρίδης, διπλωμάτες και ο καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πάντειου Πανεπιστημίου κος ΣΤΈΛΙΟΣ ΠΕΡΡΑΚΗΣ.

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε ένα πολύ σημαντικό γεγονός: Η εγκαθίδρυση του παραρτήματος της Λέσχης Lions Ρόδου, με την ονομασία “LIONS CLUB BRANCH KASTELLORIZO-GREECE”. Η δημιουργία του Branch αποτελεί σημαντικό γεγονός, τόσο για ανθρωπιστικούς, όσο και για εθνικούς λόγους, αφού το όνομα του Ελληνικού Καστελλόριζου, έχει καταγραφεί στον κατάλογο των Διεθνών Lions, μαζί με τις υπόλοιπες 45.000 Λέσχες σε όλον τον κόσμο.

Τα μέλη της οργάνωσης Lions παρέδωσαν με υπερηφάνεια την ιδρυτική Χάρτα αναγνώρισης της μικρής αυτής Λέσχης, προκειμένου να φυλαχτεί στα αρχεία του Υπουργείου, ως άλλη μια απόδειξη της αναγνώρισης και της συνέχειας των συνόρων της πατρίδας μας. Η Λέσχη αυτή για την διεθνή οργάνωση πιστοποιεί  πέρα για πέρα την ελληνικότητα του Καστελλόριζου, αλλά συγχρόνως αναγνωρίζει την ύπαρξη εμφανούς οικονομικής, κοινωνικής και ανθρωπιστικής δραστηριότητας. Αυτονόητα λοιπόν το ελληνικό Καστελόριζο τίθεται κάτω από την σκέπη της μεγαλύτερης Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Οργάνωσης του κόσμου που ως γνωστόν διαθέτει έδρα-γραφεία εντός του ΟΗΕ. Άρα το σύνολο των δραστηριοτήτων που υφίστανται επί της ελληνικής επικράτειας του Καστελόριζου-Μεγίστης αυτοδίκαια θεμελιώνει όλα τα νόμιμα δικαιώματα του νησιωτικού συμπλέγματος,  όπως χωρικά ύδατα, εναέριο χώρο, Αιγιαλίτιδα ζώνη, υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.

Επίσης, με την ίδρυση του LIONS CLUB BRANCH KASTELLORIZO-GREECE, τα 1.500.000 περίπου μέλη Lions με 45.000 Λέσχες σε όλο τον κόσμο, εφεξής όταν αναφέρονται στην μικρή Λέσχη Καστελόριζο, θα αναφέρονται στο ελληνικό Καστελόριζο. Τέλος, υπογραμμίζεται ότι η οργάνωση έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα δημιουργίας, κατά αρχήν και άλλων μικρών Λεσχών, στην νήσο Σύμη, Κάσο, Γαύδο και Κάρπαθο.

Για φωτογραφικά στιγμιότυπα Εδώ

 

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

ΜΕΤΙΚΑΛΕΡΤ ΚΥΠΡΟΥ

Συνεχείς στόχοι του ΜέτικΑλέρτ είναι η δραστηριοποίηση όλων για να αυξήσουμε, με την επιδιωκόμενη ευαισθητοποίηση του κοινού, ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες μας προς του συνανθρώπους μας και την προστασία που προσφέρει η μεταλλική ταυτότητα του ΜέτικΑλέρτ προς τις 17.000 χιλιάδες μέλη που έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας ή αλλεργία ή είναι εθελοντές δότες οργάνων.

Το πρόγραμμα ΜέτικΑλέρτ, άρχισε τη λειτουργία του στην Κύπρο το 1975 ως μια συνεχής δραστηριότητα των λεσχών Λάιονς της Κύπρου.  Αυτό έγινε μετά που διαπιστώθηκε ότι χρειαζόταν και στον τόπο μας το εξαίρετο αυτό μέσο αποκάλυψης, σε ώρα ανάγκης, ιατρικών προβλημάτων, αλλεργιών κλπ., που αν δεν γνωστοποιηθούν έγκαιρα στο γιατρό ή το προσωπικό ενός νοσοκομείου ή κλινικής μπορεί να υπάρξουν σοβαρές εξελίξεις στην υγεία ενός ατόμου, χωρίς να αποκλείεται και ο κίνδυνος θανάτου.  Η μεταλλική ταυτότητα ΜέτικΑλέρτ στο χέρι ή στο λαιμό ενός τραυματία ή ασθενούς θα αποκαλύψει στο γιατρό τυχόν πρόβλημα υγείας ή αλλεργίας και έτσι αποφεύγονται δυσάρεστες περιπτώσεις προβλημάτων ιατρικής φύσεως που το ΜέτικΑλέρτ προστατεύει με τη μεταλλική του ταυτότητα.Αν τα προβλήματα αυτά δεν υπήρχε τρόπος να αποκαλυφθούν σε μια ώρα ανάγκης, οι συνέπειες μπορεί να ήσαν σοβαρές φτάνοντας και μέχρι τον κίνδυνο για την ίδια τη ζωή.Ανάμεσα στα προβλήματα που έχουν καλυφθεί από το ΜέτικΑλέρτ είναι σε αδρές γραμμές, τα ακόλουθα:

Αλλεργίες στην πενικιλίνη, σουλφοναμίδες, ασπιρίνη, κεντρίσματα εντόμων, τετρακυκλίνες και άλλα φαρμακευτικά κατασκευάσματα.

 • Περιπτώσεις διαβήτη που εξαρτάται ή όχι από την ινσουλίνη.
 • Άτομα με βηματοδότη ή που έχουν υποβληθεί σε εγχείριση ανοικτής καρδιάς ή άτομα με άσθμα, έλκος, προβλήματα νεφρών, επιληψία, γλαύκωμα, θαλασσαιμία, ψευδοχοληνεστέραση, όσοι φοράνε φακούς επαφής.
 • Άτομα που υποφέρουν από κλειστοφοβία ή την ασθένεια «Alzheimer», τυφλοί, κωφάλαλοι και πολλά άλλα ιατρικά προβλήματα και εθελοντές δότες οργάνων σώματος.
Ανάμεσα στα 10 εκατομμύρια μέλη σε διάφορες χώρες του κόσμου, υπάρχουν και πάνω από 17.000 χιλιάδες άτομα στην Κύπρο που προστατεύονται με την μεταλλική ταυτότητα του ΜέτικΑλέρτ γιατί εμπιστεύθηκαν το πρόγραμμα του και απέκτησαν την ταυτότητα του. Αναμφίβολα το πρόγραμμα στα 45 χρόνια λειτουργίας του κάνει διαρκώς βήματα προς τα εμπρός και αυξάνει τα άτομα που το εμπιστεύονται και κτίζει γερά θεμέλια που του επιτρέπουν να κάνει νέες προεκτάσεις και βελτιώσεις στην όλη δομή και τρόπους λειτουργίας και οργανωτικής επάρκειας του.
Το φιλανθρωπικό Ίδρυμα ΜέτικΑλέρτ εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο το 1975 ως ένα Ίδρυμα που δεν αποβλέπει στο κέρδος και λειτουργεί με τη βοήθεια και συμπαράσταση εθελοντών που προέρχονται από διάφορες οργανώσεις και υπηρεσίες που συνειδητοποίησαν τη χρησιμότητα και το ρόλο του ΜέτικΑλέρτ.  Οι λέσχες Λάιονς της Κύπρου υιοθέτησαν το πρόγραμμα ως μια διαρκή δραστηριότητα τους, το Υπουργείο Υγείας το έθεσε υπό την αιγίδα του, ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος παρέχει την αμέριστη συνεργασία του, ο Παγκύπριος Φαρμακευτικός Σύλλογος κινητοποιήθηκε για να προσφέρει τη βοήθεια του, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομίας, ο Παγκύπριος Διαβητικός Σύνδεσμος, ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος και πολλές άλλες οργανώσεις και σώματα συστρατεύτηκαν για να προωθηθεί το ΜέτικΑλέρτ και να προωθηθεί το ΜέτικΑλέρτ και να αυξήσει την προστασία που προσφέρει σε συνεχώς περισσότερους συνανθρώπους μας.Οι υπηρεσίες 800x600 Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 των δραστήριων εθελοντών στο αγαθοεργό έργο του ΜέτικΑλέρτ είναι πάντοτε ευπρόσδεκτες γιατί ο καθένας από οποιαδήποτε έπαλξη μπορεί να προσφέρει βοήθεια και συμπαράσταση στο έργο του Ιδρύματος για να αυξήσει τις υπηρεσίες του στο κοινωνικό σύνολο. Ο ρόλος και η συμβολή των εθελοντών αξιοποιούνται ποικιλότροπα όπως
 • Δραστηριοποίηση για ευαισθητοποίηση του κοινού για την ωφελιμότητα της μεταλλικής ταυτότητας του ΜέτικΑλέρτ.
 • Διανομή κατατοπιστικών φυλλαδίων και αιτήσεων εγγραφής κυρίως σε νοσοκομεία, κλινικές, ιατρεία, φαρμακεία κλπ.
 • Οργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων για ενημέρωση του κοινού για τους σκοπούς του Ιδρύματος.
 • Οργάνωση δραστηριοτήτων/εκδηλώσεων για είσπραξη λεφτών για τους σκοπούς του Ιδρύματος.
 • Στελέχωση κλιμακίων σε νοσοκομεία και κλινικές για βοήθεια ασθενών στη συμπλήρωση εντύπων εγγραφής του ΜέτικΑλέρτ.
 • Εκστρατείες διαφώτισης του κοινού με αφορμή διάφορα γεγονότα π.χ. Συνέδρια, Εβδομάδα ΜέτικΑλέρτ κτλ.

Το ΜέτικΑλέρτ έχει τη δική του ιστοσελίδα στο διαδύκτιο (www.medicalertcyprus.com),

και ηλεκτρον. αλληλογραφία (medicalert@cytanet.com.cy). Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να δοθούν παράλληλα από το τηλέφωνο του Γραφείου του

Ιδρύματος 22315113

 

Specialty Clubs Program .

Με ημερομηνία 25 Ιουνίου 2020 απεστάλη από το  Τμήμα του   Προγράμματος   των  Specialty  λεσχών  των  Διεθνών  Lions , η  τελευταία αναφορά με  στατιστικά στοιχεία  πρίν  το τέλος του  λαϊονικού  έτους 2019-2020 .

Το 51% των λεσχών που έχουν ιδρυθεί εφέτος είναι Specialty ( ειδικών επαγγελμάτων, ενδιαφερόντων και δράσεων). Πλήρης  ετήσια αναφορά , θα εκδοθεί   την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου. Υπενθυμίζεται ,  ότι σαν στόχος είχε καθοριστεί από τους Διεθνείς Lions  ο αριθμός των 800 λεσχών. Προφανώς η πανδημία του Covid-19 επηρέασε να ξεπεραστεί ο τελικός αριθμός.

Στην φετινή χρονιά  εγκρίθηκαν  παγκοσμίως  718 Specialty  λέσχες  με 15.611 μέλη. Μεταξύ  αυτών, περιλαμβάνoνται  και οι πρόσφατα εγκριθείσες  Specialty  λέσχες  του Θέματος 117 Α «Ekali Laura Brigman “ ID 141602 και «Αthens New Voices “ ,ID 141902. Συνολικά το Π.Θ 117,  αριθμεί σήμερα 6  Specialty Λέσχες  και  3 Specialty  Branches(προσωρινά τα  Branches δεν συμπεριλαμβάνονται στα Specialty στατιστικά στοιχεία των Διεθνών).

Έγκριση από τα  Διεθνή Γραφεία , αναμένουν  ακόμα 29 λέσχες από διάφορα  Θέματα με 495 μέλη.

Από το 2017 (που πρωτολειτούργησε το πρόγραμμα ) μέχρι σήμερα ,έχουν ιδρυθεί 2.554 Specialty λέσχες  με 70.437 μέλη ,στις διάφορες Λαιονικές  χώρες  του Κόσμου  .

Για το συντονισμό και την δημιουργία αυτών των  λεσχών ,έχουν διοριστεί από τα Διεθνή Γραφεία   217 Specialty District Coordinators  και  National Specialty Coordinators.

Τέλος,με σημερινή ενημέρωση από τον  PID Sanjay Khetan , Specialty Clubs Program International Coordinator  μαζί με τις ευχαριστίες του για την αρμονική συνεργασία , αναφέρεται  και η ανανέωση  και  συνέχιση του προγράμματος  από        τους Δ.Lions.

PCC  Σπύρος Σερεμίδης

Specialty Clubs National Coordinator Αθήνα, 26 Ιουνίου 2020 .


Η ιδρυτική βραδιά της Νέας Λέσχης Ekali Laura Bridgman, των Lions, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21η Ιουνίου 2020 στον θαυμάσιο πολυχώρο POLITIA TENNIS CLUB.

Μια βραδιά με πολύ διάθεση προσφοράς και αγάπης για τον συνάνθρωπο, που δε θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς την έμπνευση και το όραμα της αγαπημένης μας προέδρου, επιτυχημένης επιχειρηματία στο χώρο της ενέργειας και των κατασκευών Κατερίνας Βλαζάκη .

Η ιδρυτική βραδιά της Νέας Λέσχης Ekali Laura Bridgman, των Lions, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21η Ιουνίου 2020 στον θαυμάσιο πολυχώρο POLITIA TENNIS CLUB.

Η Λέσχη Lions Club Ekali Laura Bridgman έχει ως απώτερο σκοπό η επιχειρηματικότητα να συναντήσει την επιστήμη, έτσι ώστε η ανθρωπιστική της δράση να αποτελέσει σημείο αναφοράς.

Τα έσοδα της βραδιάς διατέθηκαν για την αγορά ρομποτικού μηχανήματος απολύμανσης χώρου για το Γ. Νοσοκομείο "Ελπίς".

Αγαπημένοι φίλοι εκπρόσωποι φορέων, όπως ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, o Διοικητής του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α ΕΛΠΙΣ Ιωάννης Κοτσαρίδης , ο Νομικός σύμβουλος του νοσοκομείου Παναγιώτης Ανδρικοπουλος, η πολιτευτής ΝΔ στον Βόρειο Τομέα Μαριάνθη Καφετζή, η  Όλγα Παυλίδου Κουτρουμπή, ο δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς Δικηγόρος Γεώργιος Παπαδοπουλος καθώς και η κυβερνήτης του Θέματος 117Α Έφη Νικολαΐδη, στην οποία απένεμήθηκε τιμητική πλακέτα για το έργο της, ο Γραμματέας του Θ117Α & Guiding Lion, Πτεραρχος ε.α Εμμανουήλ Καρανικας και Πρόεδρο της Λέσχης "Ροιάς", που συνεισέφεραν στη διαδικασία ίδρυσης καθώς και στο έργο της προέδρου και του διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Απόστολος Καρακατσάνης , η Αναστασία Σούλτου, ο Λευτέρης Κοντιζάς, η Ξένια Γιαννακη , founder στην LIFESHARE που ήταν συντονίστρια της βραδιάς, μαζί με τον επιτυχημένο σύζυγο της επιχειρηματία στον τουρισμό με έδρα το Dubai, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και αγαπημένοι φίλοι πλαισίωσαν την ιδρυτική βραδιά της λέσχης μας.

Καλωσόρισαν στην λέσχη Ekali Laura Bridgman το Branch "Talos" με πρόεδρο τον Γιώργο Πατεράκη.

Ο επίσημος χορηγός της βραδιάς ήταν η Εταιρεία BCW group, ιδιοκτησία της προέδρου, με έδρα Greece Cyprus Bulgaria Dubai με δραστηριότητες, Oil trading commodities Brokerage shipbroking EPC Real Estate Renewable Energy.

Για περισσότερη Ενημέρωση Εδώ

 

Αγορά και τοποθέτηση νέων καθισμάτων-πολυθρόνων ανάπαυσης για τους γονείς των νοσηλευομένων παιδιών, στους θαλάμους νοσηλείας της Παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Ρόδου.

Η Λέσχη Lions Ρόδου, πιστή στην παροχή βοήθειας προς το συνάνθρωπο και στο κάλεσμα κάθε ανάγκης της τοπικής μας κοινωνίας, ανταποκρίθηκε άμεσα στην ανάγκη της Παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Ρόδου και της Διευθύντριας της Κας Ειρήνης Παπανικήτα, για την αγορά και τοποθέτηση στους θαλάμους νοσηλείας νέων καθισμάτων-πολυθρόνων ανάπαυσης για τους γονείς των νοσηλευομένων παιδιών. Η αγορά πραγματοποιήθηκε στα τέλη του Φεβρουαρίου 2020 και παραδόθηκαν 10 ανακλινόμενες πολυθρόνες εύκολες και χρηστικές στη χρήση και λειτουργία τους.
Λόγω των εκτεταμένων όμως μέτρων περιορισμού από την έξαρση της πανδημίας και τα συγκεκριμένα μέτρα που υπήρχαν στο νοσοκομείο, η επίσκεψη στους χώρους της Παιδιατρικής κλινικής από τα μέλη της Λέσχης μας έγινε τη Δευτέρα 01 Ιουνίου. Δεχτήκαμε τις ευχαριστίες του Διοικητή του Νοσοκομείου Κου Γρηγορίου Ρουμάνη και της Διευθύντριας της κλινικής , Κας Ειρήνης Παπανικήτα και του νοσηλευτικού προσωπικού και μας έγινε μία μικρή ξενάγηση τόσο σε θαλάμους όσο και στη νέα πτέρυγα έκτακτων περιστατικών για παιδιά, όπου διαπιστώθηκε η άρτια τοποθέτηση των ανακλινόμενων πολυθρονών.
Οι Lions είμαστε διαρκώς δίπλα στον άνθρωπο και σε κάθε ανάγκη του όποτε κρίνεται απαραίτητο και είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε κάθε κάλεσμα, τόσο σε τοπικό όσο και σε Πανελλήνιο επίπεδο.

για φωτογραφικά στιγμιότυπα στην διεύθυνση Εδώ

Αναλυτική Αναφορά Τριετίας (2017 - 2020) Συντονιστή

GST ΠΘ117 – Δρ. Μιχαήλ Κλεισαρχάκη
Φίλες και φίλοι Lions.

Τον Ιούλιο του 2017 ορίστηκα ως συντονιστής GST του Πολλαπλού Θέματος 117 από τον Πρόεδρο του ΠΘ117 CC Μαρίνο Λοϊζίδη. Μια ανάθεση που μου δημιούργησε αρκετά συναισθήματα. Ένιωσα χαρά για την τιμή μου που έκαναν, ευθύνη του νέου μου ρόλου, φόβο για κάτι άγνωστο, αφού για πρώτη φορά δημιουργήθηκε ο συγκεκριμένος ρόλος αλλά και πείσμα να ανταποκριθώ όσο το δυνατό καλύτερα στα νέα μου καθήκοντα.

Για περισσότερη Ενημέρωση Εδώ

ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ / ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Την δύσκολη περίοδο που διανύουμε, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για τους συνανθρώπους μας .
Παραμένουμε κοντά σε όλους σας αλλά από μακριά για να είμαστε ασφαλείς.
Το Specialty Branch New Voices διοργανώνει το πρώτο διαδικτυακό Workshop  μέσω της ηλεκτρονικής  πλατφόρμας ΖΟΟΜ με θέμα
«Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την μετά καραντίνα εποχή- Νεότερες εξελίξεις στην πανδημία του Κορωνaϊού » με την Ιατρό Δημόσιας Υγείας Πνευμονολόγο Νοσοκομείου Αναφοράς «Σωτηρία» Διδάκτορα ΕΚΠΑ Secretary of Tobacco, Smoking Control and Health Education ERS 2020-2023
Δρ Μάτα Τσικρικά

11 Ιουνίου 2020, ώρα 19.30

Για δηλώσεις συμμετοχής αποστείλετε email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Για να επιστραφούν οι προκαταβολές του 53ου ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Παρακαλούμε όπως αποσταλείλετε στο e-mail της Ταμίας του θέματος 117 Α

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

το ΙΒΑΝ  του Τραπεζικού σας λογαριασμού

 

Aγαπητοί  φίλοι  Lions καλησπέρα και  Καλό μήνα.                                              Αθήνα , 1η Ιουνίου  2020

Ήδη οι λέσχες Lions άρχισαν πλέον και τις εξωτερικές συγκεντρώσεις και  δράσεις προσφοράς τους ,που ως γνωστόν δεν έλειψαν  σε όλες τις χώρες ,ούτε την εποχή του φοβερού Covid-19 που έφερε την πρωτόγνωρη αναστάτωση και τις τρομακτικές απώλειες  ανθρώπινου δυναμικού  σε ολόκληρη την γή.

Βάσει της τελευταίων  στατιστικών  καταγραφών του  Specialty Clubs Department των Διεθνών Γραφείων, απο τον Αύγουστο του 2017  όπου άρχισε να λειτουργεί αυτό το Διεθνές πρόγραμμα  και θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά 2020-2021 , έχουν καταγραφεί και λειτουργούν παγκοσμίως μέχρι σήμερα  2.318  Λέσχες "ειδικών ενδιαφερόντων και δράσεων"(Specialty Clubs) με συνολικά 66.311 μέλη, καθώς και πολλά Specialty Branches που σιγά-σιγά μετατρέπονται σε Specialty λέσχες .

Ως γνωστόν,στο διάστημα αυτό  απο το Π.Θ117 είχαν δηλώσει με την ίδρυσή τους,εγκρίθηκαν απο τους Διεθνείς Lions και  λειτουργούν κανονικά  4 Specialty λέσχες ( Rhodes Sivithos Centennial ID 133232,    Pylaia Chortiatis Atrapos ID  134542  ,      Asclipios  Medical ID 136653 ,      Kifissia Anne Sullivan ID 138107 ), καθώς  και  4 Specialty  Branches ( Naousa Angelika Paros ID 135568,     New Voices ID 138259,   Nicosia Runners ID 138295 ,   Nicosia Interculture ID 139915 )τα οποία προχωρούν και εξελίσσονται .

Καθώς διανύουμε τον τελευταίο μήνα της  φετινής λαϊονικής χρονιάς, αφενός μεν  θέλω να ευχαριστήσω για την συνεργασία και τις αναφορές δράσης που έλαβα απο κάποιες απο τις ανωτέρω λέσχες/ branches για το αρχείο μου και το αντίστοιχο Τμήμα του LCI ,και αφετέρου  να υπενθυμίσω ότι τυχόν καθυστερημένες η συμπληρωματικές αναφορές μπορούν  να υποβληθούν  μέχρι και  τις 13 Ιουνίου, 2020.

Με φιλικούς και λαϊονικούς χαιρετισμούς ,

PCC  Σπύρος Σερεμίδης , Υψηλάντου 41, Γλυφάδα 16675

Specialty Clubs National Coordinator

Η ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ ΘΕΜΑΤΩΝ 117Α, 117Β και Πολ.Θ. 117 ΕΛΛΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ 2020-2021

Πρόεδρος Συμβουλίου Κυβερνητών Πολ.Θ. 117 ΕΛΛΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ  ΜΑΝΩΛΗΣ  ΣΑΜΟΛΗΣ

Θέμα 117Α

Κυβερνήτης : ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ- ΠΑΠΑΣΤΕΛΙΑΤΟΥ

Α΄Αντικυβερνήτης :   ΜΙΧΑΗΛ ΚΛΕΙΣΑΡΧΑΚΗΣ

Β΄Αντικυβερνήτης :   ΑΓΓΕΛΟΣ  ΠΟΛΥΛΑΣ

Θέμα 117Β

Κυβερνήτης : ΝΤΙΑ ΒΩΝΙΑΤΗ

Α΄Αντικυβερνήτης : ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΣ

Β΄Αντικυβερνήτης : ΣΤΕΛΙΟΣ  ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ


Ανάρτηση Γραμματέα/Ταμία Πολ.Θ. 117 Κωνστ/νου Κρητικού

Εχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επικύρωσης της απόφασης των Εκλεγμένων Κυβερνητών για τον επόμενο Πρόεδρο του Συμβουλίου Κυβερνητών. Σε σύνολο 222 εγγεγραμένων εκλεκτόρων ψήφισαν 137 και η απόφαση έλαβε 137 ΝΑΙ, 0 ΟΧΙ , 0 ΛΕΥΚΑ. Ποσοστό 100%.

Ακολουθεί το μήνυμα της Προέδρου του Συμβουλίου Κυβερνητών Μαρίας Ζιάμπρα.

Φίλες και Φίλοι Lions , Να που έφθασε η ώρα να σας ανακοινώσω ότι ολοκληρώθηκαν οι εκλογές τόσο για την ανάδειξη ηγεσίας μας στο θέμα 117Α ,καθώς και στο 117Β. Όλοι έχετε ήδη ενημερωθεί,για τα αποτελέσματα. Περίμενα να ολοκληρωθεί και η επικύρωση εκλογής του προέδρου του συμβουλίου κυβερνητών και να σας ανακοινώσω ότι του Πολλαπλού θέματος ,θα ηγείται πλέον για τη νέα χρονιά ένας Λαμπρός άνθρωπος ,lion και ηγέτης ο Μανώλης Σαμωλης. Εύχομαι από καρδιάς καλή δύναμη. Σε αυτούς τους δύσκολους μήνες καταφέραμε και σταθήκαμε όρθιοι. Κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες φέραμε εις πέρας τη διεξαγωγή των εκλογών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσους κόπιασαν πραγματικά με την καρδιά τους για να πετύχουμε. Έτσι είμαστε οι Lions. Έχουμε αρχές ,υπηρετούμε αξίες και ξεχωρίζουμε για τον τρόπο συμπεριφοράς μας στα εύκολα και στα δύσκολα. Όμως θα ήθελα να σφίξω το χέρι του καθενός και καθεμιάς γιατί όλοι μαζί συστρατευθήκαμε σε αυτές τις νέες συνθήκες και γιαυτο νιώθω περήφανη που υπηρέτησα μαζί σας. Στην ηγεσία τόσο του Θ117Α όσο και του Θ117Β εύχομαι τα καλύτερα ,εμείς θα είμαστε δίπλα σας πάντα έτοιμοι να χειροκροτήσουμε τα νέα σας επιτεύγματα και εύχομαι από καρδιάς να μας ξεπεράσετε. Τότε θα λέω ότι πετύχαμε πραγματικά. Καλή Δύναμη σε όλους. Μαρία Ζιάμπρα CC

Ακολουθεί το μήνυμα  του  Διεθνούς Συμβούλου 2014-2016 ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑ

Αγαπητέ εκλεγμένε Πρόεδρε Συμβουλίου Κυβερνητών ΠΘ 117 Ελλάς-Κύπρος, φίλε μου Μανώλη, θερμά συγχαρητήρια για την εκλογή σου, κάτι που προσωπικά με γέμισε με πολλή χαρά, αλλά και πολύ υπερηφάνεια μια και με τίμησες για τόσα πολλά με την ειλικρινή φιλία σου.

Εύχομαι επιτυχία στο έργο σου και σου υπόσχομαι ότι θα συμπορευθώ μαζί σου και θα σε στηρίξω σθεναρά στις προσπάθειες σου για την ενδυνάμωση του Πολλαπλού Θέματος μας, της διατήρησης του και στη αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών των Lions στους συνανθρώπους μας και στη κοινωνία γενικά.

Με φιλία και αγάπη

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣ

Διεθνής Σύμβουλος 2014-2016


Ευχαριστώ απο ΚΑΡΔΙΑΣ όλους τους LIONS Eλλάδος και Κύπρου για την ψήφο εμπιστοσύνης και αγάπης που μου δείξατε, στην επικύρωση της επιλογής μου στο αξίωμα του Προέδρου Συμβουλίου Κυβερνητών Πολ. Θ. 117 ΕΛΛΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ για την περίοδο 2020-2021.

Ευχαριστώ από ΚΑΡΔΙΑΣ τους Εκλεγμένους Κυβερνήτες ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ-ΠΑΠΑΣΤΕΛΙΑ του Θ. 117Α και ΝΤΙΑ ΒΩΝΙΑΤΗ του Θ. 117Β και τους εύχομαι παραγωγή Έργων προσφοράς με την συνεργασία ολων μας.

Ευχαριστώ απο ΚΑΡΔΙΑΣ ολους τους Προηγούμενους Κυβερνήτες και θα επιδιώκω την συνεργασία τους σε ολη την πορεία των 365 ημερών της περιόδου 2020-2021.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΕΡΓΑ .

Είμαστε ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, ΚΑΛΗΣ  ΘΕΛΗΣΕΩΣ.

Με εκτίμηση MANOLIS SAMOLIS

Αγαπητοί φίλες και φίλοι Lions ,
Θα ήθελα να συγχαρώ την επιτροπή υποψηφιοτήτων, την επιτροπή Διαπιστευτηρίων και την εφορευτική επιτροπή για την άψογη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας .
Ο τρόπος διεξαγωγής των εκλογών ήταν διαφορετικός φέτος , αλλά με πολύ μεγάλη συμμετοχή εκλεκτόρων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια .
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε όλες τις Λέσχες και τους εκλέκτορες τους που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα, και συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία
Η αξιοσημείωτη συμμετοχή είναι πολύ ενθαρρυντική και αποδεικνύει την υγιή βάση , και την άρτια λειτουργία του Θέματος μας .
Είναι αλήθεια ότι η αρχή του 2020 με την πανδημία του κορονοϊού ήταν μια πολύ δύσκολη δοκιμασία για όλη την ανθρωπότητα, μια πρόκληση που πραγματικά δεν είχαμε ξαναζήσει
Μας δίδαξε όμως ότι όλοι μαζί , με αυτοπειθαρχία και οργάνωση μπορούμε να τα καταφέρουμε .
Μας έμαθε ότι εναλλακτικοί τρόποι δράσεις, ή δυνατότητες που δεν είχαμε εκμεταλλευτεί πολύ , ίσως είναι επιτακτικές λύσεις για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να
επιτύχουμε τους στόχους μας .
Τέλος μας επισήμανε ότι η προσήλωση στον στόχο ,και η δυνατότητα προσαρμογής της διαδρομής προκείμενου να επιτευχτεί ο στόχος είναι βασικό στοιχείο του Leadership .
Από τη θέση του εκλεγμένου αντικυβερνήτη Β’ 2020 – 2021 θα ήθελα να εκφράσω τις ποιο θερμές ευχαριστίες μου σε όλα τα μέλη θέματος 117 Α που με εμπιστευτήκαν και με τίμησαν με τη ψήφο τους και να διαβεβαιώσω ότι θα κάνω το καλύτερο δυνατόν για τους κοινούς στόχους του θέματος μας .
Θέλω να Συγχαρώ την Εκλεγμένη Κυβερνήτη 2020 – 2021 L. Μαργαρίτα Δασκαλάκη και τον εκλεγμένο αντικυβερνήτη Α’ 2020- 2021 L. Μιχάλη Κλεισαρχάκη ,
με την υπόσχεση ότι θα είμαι δίπλα τους με όλες μου τις δυνάμεις για να στηρίξω κάθε προσπάθεια τους .
Σας Ευχαριστώ και εύχομαι μια δημιουργική χρόνια ,
με υγεία , προσφορά και επιτυχίες
Με Εκτίμηση
L. Άγγελος Πολυλάς Εκλεγμένος Αντικυβερνήτης Β’
2020 – 202
1Dear Lion Leader,

The coronavirus (COVID-19) pandemic has impacted the work of Lions around the world. In many cases, it has also created financial hardships for our Lions and the people for whom we care.

To support the incredible men and women serving with us, the International Board of Directors has passed a resolution to help our clubs.

Here is an overview of the resolution approved by the Board of Directors:

 • Flexible payments – No clubs will be suspended or cancelled through December 31, 2020 for late payment of dues.

 • Charter and entrance fees waiver – We have waived all charter and entrance fees from July 1 – December 31, 2020.

These measures will help Lions facing financial hardships, and give our clubs hope, encouragement, and an opportunity to start the new Lion year with renewed energy and optimism.

This may be a time of great need, but we will overcome this together. For more than a century, Lions have taken on the greatest challenges facing humanity. That is who we are, and what we do.

So let us stand together. And let us remember just how important we are to our communities and the world.

Regards,

Dr. Jung-Yul Choi
International President

Δράσεις Lions Ελλάδος-Κύπρου σε φωτογραφικά στιγμιότυπα
Ευρετήριο Ανακοινώσεων-Δράσεων ταξινομημένων ημερολογιακά
Ευρετήριο Ανακοινώσεων-Δράσεων με  φίλτρο αναζήτησης

Responding to the Coronavirus  Lions Clubs International is actively......


Recent Updates.

LCI Mumbai office temporary closure extended through May 31
January 2021 FOLAC Forum to be held virtually and Future Dates Announced
2020 Europa Forums Cancelled and Future Dates Announced
LCI Mumbai office temporary closure extended through May 17
Lions HQ Oak Brook office closure extended to May 30
Global Service Organizations Stand Together
2020 Lions Clubs International Convention Cancelled
Additional Resources


Top News.

2020 Lions Clubs International Convention Cancelled
HQ Office Closure Extended
Mumbai Office Closure Extended
LCIF Response to the Coronavirus
Election FAQs During COVID-19


2020 Africa Forum Rescheduled for February 2021

The Africa Forum originally scheduled for September 23-26, 2020 has been rescheduled for February 10-14, 2021 in Dar es Salaam, Tanzania.


For updates on your local Lions conventions, please contact your district and multiple district leadership.


LCI Mumbai office temporary closure extended through May 31

The Indian Government has extended its complete lockdown across India to control the spread of coronavirus. To comply with the national mandate, the Lions Clubs International ISAME and Africa office in Mumbai will be closed at least through May 31, 2020.

As a reminder, while staff will work remotely to the extent they are able, and can still be reached via email and the main phone line +91-22-61217900, staff will not be in the building. As a result, many of our business operations will be impacted.

 • Regarding payment of outstanding dues, we recommend that districts allow clubs that are able to demonstrate they have sent or submitted payment to participate in voting. This could be via a bank statement, copy of demand draft, etc. Clubs will not be cancelled during this time, based on the challenges related to receiving and processing physical checks and electronic payments.
 • For LCI payments, please utilize direct deposit and NEFT crediting LCI’s HDFC bank account instead of sending checks to the office.
 • For LCIF donations, please submit donations via the LCIF India website instead of sending checks to the office. Please also note that grant disbursements, recognition, and 80G certificates will be delayed while the office is closed.
 • There will be delays in shipping LCI awards and recognitions, as well as delays in processing reimbursements.

We appreciate your patience during these extraordinary times and wish for the health and safety of all our Lions and staff around the world


Lions HQ Oak Brook office closure extended to May 30

The Illinois State government in the USA announced that its stay-at-home order will be extended until at least May 30 to slow the spread of the coronavirus. The measures included the requirement to cease all nonessential services in the state. Lions Clubs International is identified as “nonessential.” To comply with the state mandate, the Lions Clubs International Headquarters in Oak Brook will be closed at least until May 30, 2020.

While staff will not physically be in the building, staff teams will be working remotely and available during business hours to respond to the needs of Lions. You may contact LCI staff or LCIF staff as needed.

The performance of systems may be impacted due to the increased number of people working remotely, and response time may be affected. Some of our business operations that require physical interaction will likely be limited.

More details will be provided as the situation evolves, but here is some preliminary guidance:

 • Regarding payment of outstanding dues, we recommend that districts allow clubs that are able to demonstrate they have sent or submitted payment to participate in voting. This could be via a bank statement, copy of demand draft, etc. Clubs will not be cancelled during this time based on the challenges related to receiving and processing physical checks and electronic payments.
 • For Lions International payments, please utilize online payment options via MyLCI or any other electronic payment method (ACH, SEPA, Boleto, NEFT, etc.) instead of sending checks to the office.
 • Please submit LCIF donations via the website instead of sending checks to the office. Please also note that grant disbursements and recognition will be delayed while the office is closed.
 • There will be delays in shipping awards and recognitions, club supplies orders, as well as delays in processing reimbursements.

We appreciate your patience during these extraordinary times and wish for the health and safety of all our Lions and staff around the world.


2020 Europa Forums Cancelled and Future Dates Announced

The Europa International Forums originally scheduled for October 1–3, 2020 in Thessaloniki, Greece, and for October 28-30, 2021 in Zagreb, Croatia have been cancelled due to the COVID-19 pandemic.

These forums have been rescheduled for the following dates and locations:

 • October 7-9, 2021 in Thessaloniki, Greece
 • October 27-29, 2022 in Zagreb, Croatia
 • October 26-28, 2023 in Klagenfurt, Austri
For updates on your local Lions conventions, please contact your district and multiple district leadership.


Πολλαπλό Θ. 117
web :  MD 117 Greece-Cyprus (πλατφόρμα LCI)

Υποηφιότητες Αξιωματούχων-(Βιογραφικά-αποφάσεις), για 2020-2021

GAT : Χρήσιμα μεταφρασμένα Αρχεία Εδώ

Λαϊονικές Εκδόσεις σε Ψηφιακή-Ηχητική-' Εντυπη μορφή

Θέμα 117 Α
web :  117A (πλατφόρμα LCI)

Θέμα 117 Β
web :  117B (πλατφόρμα LCI)

Ενημέρωση απο FaceBooks

Ενημέρωση απο Blogs

Αρχείο Ανακοινώσεων ταξινομημένο με αναζήτηση


0000010
0000011
0000012
0000012a
0000012a1
0000013
0000014
0000015
0000016
0000017
0000018
0000020
0000021
0000022
0000023
0000024
0000025
0000026
0000027
0000028
0000029
0000030
0000031
0000032
0000033
0000034
0000035
0000036
0000037
0000038
0000039
0000040
0000041
0000042
0000043
0000044
0000045
0000046
0000047
0000048
0000049
0000050
0000051
0000052
0000053
0000054
0000055
0000056
0000057
0000058
0000059
0000060
0000061
0000062
0000063
0000064
0000065
0000066
0000067
0000068
0000069
0000070
0000071
0000072
0000073
0000074
0000075
0000076
0000077
0000078
0000079
0000080
0000081
0000082
0000083
0000084
0000085
0000086
0000087
0000088
0000089
0000090
0000091
0000092
0000093
0000094
0000095
0000096
0000097
0000098
0000099
0000100
0000101
0000102
0000103
0000104
0000105
0000106
0000107
0000108
0000109
0000110
0000111
0000112
0000113
0000114
0000115
0000116
0000117
0000119
0000120
0000121
0000122
0000123
0000124
0000125
0000126
0000127
0000128
0000129
0000130
0000131
0000132
0000134
0000135
0000136
0000137
0000138
0000140
0000141
0000142
0000143
0000144
0000145
0000146
0000147
0000148
0000149
0000150
0000151
0000152
0000153
0000154
0000155
0000156
0000157
0000158
0000159
0000160
0000161
0000162
0000163
0000164
0000165
0000166
0000167
0000168
0000169
0000170
0000171
0000172
0000173
0000174
0000175
0000176
0000177
0000178
0000179
0000180
0000181
0000182
0000183
0000184
0000185
001/174 
start stop bwd fwdLions Virtual  Symposium

Ως γνωστόν, οι  Διεθνείς Lions συνεχίζουν ανελλιπώς τις επαφές,ενημέρωση και εκπαίδευση  τών Λαϊονικών Θεμάτων και των λεσχών, καθόλη την δύσκολη περίοδο της ύπαρξης μεταξύ μας των κινδύνων απο τον  Covid-19.

Μετά το γνωστό, ήδη   δημοσιοποιημένο  προ ημερών   webinar  για το GAT ( 14 Μαϊου 2020) , παρακολουθήσαμε και  εχθές με πολύ ενδιαφέρον το  νέο πολύ σημαντικό  Τηλε-Συμπόσιο /Lions Virtual Symposium των   3 1/2 ωρών ( 18.00-21.30), με  τον  χαρακτηριστικό  τίτλο  : " Learning Beyong the Horizon ".

Μετά από   την πρόσκληση του LCI/Daniel Elkins στις 19 Μαϊου για αυτό το διαδικτυακό  Συμπόσιο,είχαμε δηλώσει   συμμετοχή για παρακολούθηση και υποβολή  ερωτήσεων 774 Lions προερχόμενοι απο διαφορετικά Λαϊονικά Θέματα.

Γενικός Συντονιστής του Συμποσίου ήταν ο  προηγ. Κυβερνήτης του Θέματος  132 Andreja Stojkovski, με Κeynote speaker (βασική ομιλήτρια )την προηγ. Διεθνή Πρόεδρο και Πρόεδρο του LCIF Gudrun Yngvadottir η οποία παρουσίασε τους μεγάλους στόχους του Ιδρύματος,τις  προτάσεις και προοπτικές  για την επόμενη χρονιά ,ενώ τελειώνοντας αναφέρθηκε  χαρακτηριστικά για το LCIF  σαν την  Παγκόσμια Λαϊονική Τράπεζα Καλής Θέλησης ( Bank of Good Will ).

Στην συνέχεια, τον λόγο πήραν  μία μεγάλη σειρά εισηγητών όπως οι  PID Robert Rettby, PDG Marko Gospodjinacki, PID Sandro Castelana , PDG Kasia Gebert, DG Marcel Daniels, DG Manuela  Lotte, Jordan Glas (Young Lions Task Force) και  η Eleonora Fresia (LEO-Lion )οι οποίοι με πολύ  ενδιαφέρουσες, ενημερωτικές γενικές ομιλίες, ενώ  έδωσαν και σε πλήρη εικόνα τα ποσά που δόθηκαν  για  δράσεις που πραγματοποιήθηκαν απο  Θέματα και λέσχες Lions και LEO που ενεργοποιήθηκαν αμέσως  για την αντιμετώπιση των προβλημάτων απο τον Κοροναϊο (μερικές δράσεις ήταν όντως πρωτοποριακές).

Η έγκριση του πρώτου Grant από το LCIF  ειδικά για τον Covid-19 , αναφέθηκε ότι  ήταν πρός την Κίνα στις 21 Ιανουαρίου 2020, με το ποσό των 225.000 δολαρίων (αργότερα έλαβε και συμπληρωματικό ποσό).
Σε ανάλυση για την δική μας Καταστατική Περιοχή CA  IV (Ευρώπη ), αναφέρθηκε οτι  εγκρίθηκαν και δόθηκαν 34 Grants συνολικού ποσού 1.374.000,80 δολαρίων στις εξής  χώρες :  Ιταλία Π.Θ 108 , 350.000 δολ.- Γερμανία Π.Θ 111,  200.000 δολ .- Γαλλία Π.Θ 103 , 200.000 δολ. - Ισπανία  Π.Θ 116 150.000 δολ - Πορτογαλία  Π.Θ 115,100.000 δολ. ενώ  ακολουθούν άλλα Ευρωπαικά Θέματα με μικρότερα ποσά.
Με λαιονικούς χαιρετισμούς,PCC  Σπύρος Σερεμίδης

Below is summary of the attached Specialty Clubs Program report at May 7, 2020:

2019-2020 Fiscal Year target = 800+ new specialty clubs

 • 2019-2020
  • Approved: 612 clubs; 13,567 members
  • There are currently 79 clubs and 819 members pending in the application process
 • 52% of new clubs chartered during this fiscal year are specialty clubs.

There are 2,295 specialty clubs worldwide reported to date (F/Y 1917 to current date) with 65,605 specialty club members.

There are 217 approved Specialty Clubs Program coordinators worldwide.

Για περισσότερη Ενημέρωση στην διε΄θυνση που ακολουθεί

http://www.lionsclubs.org/specialtyclubs

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ απο L.ΣΠΥΡΟ ΣΕΡΕΜΙΔΗ Συντονιστή ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ SPECIALTY CLUBS Πολ. Θ. 117 ΕΛΛΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ

Τα Βιογραφικά των υποψηφίων αξιωματούχων των Θεμάτων 117Α και 117Β , για  το 2020-2021, θα τα βρείτε στην διεύθυνση που ακολουθεί εδώ

Για την αποστολή Δράσεων lions ΕΛΛΑΔΟΣ-ΚΥΠΡΟΥ ,για το ψηφιακό περιοδικό LION και για το Ενυπο τριμηνιαίο συλπηρωστε γρηγορα και ευκολα  συμπηρώστε την φόρμα που ειναι Εδώ

Σε λειτουργία απο σήμερα η Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών

Η Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών είναι από σήμερα διαθέσιμη, μέσω του gov.gr, σε όλους τους πολίτες που θέλουν να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες. Πρόκειται για πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που υλοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση του υφυπουργού Γρηγόρη Ζαριφόπουλου και συγκεντρώνει σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα (nationaldigitalacademy.gov.gr) δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό, ελεύθερα διαθέσιμο στους πολίτες. Στην πρώτη της έκδοση η Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών διαθέτει πάνω από 150 μαθήματα βασικού και προχωρημένου επιπέδου που αντιστοιχούν σε πάνω από 1.500 ώρες εκπαίδευσης.

Τα μέλη της Λέσχης Lions Θεσσαλονίκη ΟΛΥΜΠΙΑΣ , πάντα στον αγώνα να ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ
όλες μάζι ενωμένες τον συνάνθρωπο. Ετοιμάζουμε μάσκες προστασίας με διπλό ύφασμα και στο ενδιάμεσο ειδικό υφασμα προστασίας.
Η πρώτη παρτίδα παραδίδεται στο συσίτιο απόρων και ηλικιωμένων στο Αγ. Νικόλαο Ξηρόκρήνης.Συνεχίζουμε την προσφορά μας και σε άλλες ευπαθείς ομάδες.

Lions International Stamp Club ( LISC )

Με την παγκόσμια επέλαση του Covid -19,όλες οι εθνικές και διεθνείς Διοργανώσεις και  Συνέδρια που θα συνέπιπταν  μέσα στην επικίνδυνη χρονική  περίοδο ακυρώθηκαν.Επομένως και το 103ο Διεθνές Συνέδριο των Lions στην Σιγκαπούρη ακολουθώντας την ίδια ροή γεγονότων ως γνωστόν δεν θα  πραγματοποιηθεί , ενώ βάσει καθορισμένων διεθνών αποφάσεων και διαδικασιών ,οργανώνεται ήδη το νέο Δ.Συνέδριο για την επόμενη χρονιά  στο Μόντρεαλ/Καναδάς ( 25 - 29 Ιουνίου 2021).
Σε όλα τα μέλη του Lιons International Stamp Club είναι γνωστόν ότι κατα την διάρκεια των εργασιών κάθε Διεθνούς Συνεδρίου ,μεταξύ των άλλων εκδηλώσεων πραγματοποιούνται η Συνεδρίαση του  Διεθνούς Συμβουλίου του LISC(BOD ), η ετήσια Γενική Συνέλευση(ΑGM ) και η εκλογή του  Προεδρείου της επόμενης λαϊονικής χρονιάς.
Λόγω των  ειδικών συνθηκών που επικρατούν με την ακύρωση των μακρυνών μετακινήσεων,όλες οι  συνεδριάσεις και οι αποφάσεις που λαμβάνουμε τον τελευταίο καιρό στο Δ.Συμβούλιο του LISC, πραγματοποιούνται αναγκαστικά μέσω διαδικτυακών διασκέψεων (ΖΟΟΜ Video Communications).
Μετά απο τις τελικές  επίσημες αποφάσεις  του Δ.Συμβουλίου του LISC, για  το  2020-2021 στο Προεδρείο του Διεθνούς Συμβουλίου πρόκειται θα υπηρετήσουν στα αντίστοιχα αξιώματα οι εξείς:
PCC Σπύρος Σερεμίδης  ως Πρόεδρος, αμ.προηγ. Πρόεδρος ο  PCC Ted Henebery (Αυστραλία ) ,Α` Αντ/δρος  ο PCC Peter  Brandenburg (Ολλανδία ), Β` αντ/δρος PDG   Alain-Pierre Schmid (Νέα Καληδονία ), Γραμματέας-Ταμίας ο PDG David Mc Kirdy (Ηνωμ.Βασίλειο ) και μόνιμοι Σύμβουλοι (Life Directors ) οι Dr. Howard Levenson(ΗΠΑ ),Micha Gelber ( Ολλανδία ) και David Jones (Hνωμ.Βασίλειο), ενώ οι φετεινοί Σύμβουλοι μονοετούς και διετούς θητείας θα παραμείνουν οι ίδιοι και την νέα χρονιά.
Οι υποβολές  υποψηφιοτήτων( Nominations) για Γ`Αντ/δρο, νέους Συμβούλους  και οι τυχόν προτάσεις/ τροποποιήσεις  θεμάτων η Καταστατικού, θα κατατεθούν πρός συζήτηση  και έγκριση στο Δ.Συμβούλιο και  την Γ.Σ στο Συνέδριο του  Μόντρεαλ .
Περαιτέρω πληροφορίες  θα προωθηθούν στα Διεθνή Γραφεία και στους Αξιωματούχους των Aπλών και Πολλαπλών Θεμάτων στα  οποία  υπάρχουν Παραρτήματα  του LISC (Chapters ).

PCC   Σπύρος   Σερεμίδης
LISC  A` Aντ/δρος  2019-2020

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ 117 Α

Στον ιδιωτικό χώρο τον οποίο μας έχει διαθέσει 2 συνεχείς λαϊονικές χρονιές η L. Μαίρη Τσιαντή και την οποία ευχαριστούμε ιδιαιτέρως, αρχίσαμε να συγκεντρώνουμε είδη και τρόφιμα που μας προσφέρουν οι λέσχες Κηφισιά, Λαγονήσι-Σαρωνίδα, Παγκράτι-Λεωνίδας ,Πολιτεία, Παναθήναια-Πνύκα, Παλαιό-Φάληρο Τρίτων, Πατήσια, Πειραιάς -Καστέλλα, Πειραιάς–Κέντρο, Παύλος-Μελάς, Helen Keller,Μαρούσι, Ροιάς και Ασκληπιός Medical. Στις επιταγές συνέβαλε και η λέσχη Καλαμάτα-Νέστωρ

Έτσι στις 17/1/2020 και παρουσία εκπροσώπων Λεσχών, ετοιμάσαμε δέματα ανάλογα με πόσα μέλη έχει κάθε οικογένεια, επι πλέον δώσαμε και από μια επιταγή σούπερ-Μάρκετ στις 17 οικογένειες. Τα τρόφιμα ανέλαβαν να τα παραδώσουν οι εκπρόσωποι των Λεσχών. Αυτό θα γίνεται κάθε μήνα, μέχρι και τον Ιούνιο, το τέλος αυτής της Λαϊονικης χρονιάς.

Εκτός των 17 οικογενειών κάθε μήνα δίνουμε στο Παράρτημα Χαμόγελο του Παιδιού στο Μοσχάτο ,φρούτα ,λαχανικά και ψάρια, προσφορά της Λέσχης Παλ. Φάληρο Τρίτων, για την επιτροπή της πείνας.

Ευχαριστούμε τις Λέσχες για την προσφορά τους.

Η Πρόεδρος    Ελβίρα Κεσίσογλου

Η Συντονίστρια  Βίκυ Αμπελιώτου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ Θ.117Α

Αγαπητά μέλη Τα διάφορα γεγονότα που προέκυψαν με την Πανδημία του Covit-19 και τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης

Κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, δεν μας επέτρεψαν να δώσουμε στις 17άπορες οικογένειες που στηρίζουμε τα τρόφιμα τα χαρτικά και τις ανάλογες επιταγές ,μόλις επιτραπεί η κυκλοφορία και επέλθει η κανονικότητα.

Αμέσως θα φροντίσουμε να τακτοποιήσουμε αυτή την υποχρέωση.

Η Πρόεδρος Ελβίρα Κεσίσογλου

Lions Clubs International

COVID-19 Frontline Relief Grant Update: Thanks to your generosity, LCIF has been able to award 166 grants totaling US$3,208,655. Donations to COVID-19 response are being accepted through LCIF's General Disaster Fund ➡️ https://bit.ly/2V11mOW

Παρουσίαση της Κινητής Ιατρικής Μονάδας των LIONS η οποία παραχωρήθηκε στην Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω για τις ανάγκες του συλλόγου και τις από κοινού εκδηλώσεις ή καλύψεις των συλλόγων. Η Κινητή Ιατρική Μονάδα αγοράστηκε μετά από συνεχόμενα ταξίδια του τέως Κυβερνήτη LIONS Νοτίου τομέα Ελλάδος Λυμπέρη Κων/νου με τον Πρόεδρο της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Αιγάλεω Ρουμελιώτη Γεώργιο.

Το όχημα θα βοηθήσει την οικογένεια των Επίλεκτων στις υγειονομικές καλύψεις που αναλαμβάνουν σχεδόν καθημερινά αλλά και σε καταστάσεις που απαιτείται η ομάδα να επιχειρεί κάτω από τις οδηγίες των κρατικών υπηρεσιών. Στο τομέα της πρόληψης και σε συνεργασία με το ιατρικό team των LIONS, θα γίνονται εξετάσεις με την Κινητή Ιατρική Μονάδα , αλλά και μαθήματα βασικών ενεργειών σε Πρώτες Βοήθειες για απλούς πολίτες.

Σχετικό Video Εδώ

Αγαπητές φίλες  και φίλοι  Lions ,

Δυστυχώς η πανδημία , ακύρωσε πολλά από τα σχεδία μας και σταμάτησε  πολλά από αυτά που επιθυμούσαμε να κάνουμε . Ένα από αυτά ήταν για μένα  και η επίσημη  παρουσίαση μου για το αξίωμα του  αντικυβερνήτη  Β  για την χρόνια 2020 – 2021. Ότι και εάν γίνει όμως εμείς συνεχίζουμε ,  ακολουθούμε τους στόχους μας ,  τα θέλω μας ,τα όνειρα μας , υπηρετούμε , αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις   ,  συμμετέχουμε ενεργά στη κοινωνική  , ηθική ευημερία της κοινωνίας μας και όχι μόνο.

Ολοκληρώνοντας τη θητεία μου ως πρόεδρος περιοχής ζήτησα την υποστήριξη της λέσχης μου για να  προχωρήσω στα επόμενα αξιώματα του Θέματος μας 117 Α νότιου Ελλάδας και Νήσων, την οποία και είχα παμψηφεί

Σήμερα ζητώ  την δικιά σας  υποστήριξη  για το αξίωμα του   Αντικυβερνήτη  Β   για την Λαϊονική χρόνια 2020 – 2021.

Έχοντας υπηρετήσει τον Λαϊονισμό για περισσότερο από μια δεκαετία μέσα από την λέσχη μου Παλαιό Φάληρο  Τρίτων και  θητεύοντας  επί  σειρά ετών  ως αξιωματούχος της Λέσχης  και του Θέματος ,  επιθυμώ να  συνεχίσω το  Λαϊονικό μου ταξίδι με νέες προκλήσεις υπηρετώντας το Λαϊονισμό από νέες  θέσεις / αξιώματα.

Πιστεύω ότι τόσο  με την Λαϊονική , όσο και την επαγγελματική εμπειρία μου , είμαι  έτοιμος να αναλάβω και να διαχειριστώ μεγαλύτερα καθήκοντα  και υποχρεώσεις  υπηρετώντας  τον Λαϊονισμό από την θέση του Β Αντικυβερνήτη  , αλλά  και  σε υψηλοτέρα αξιώματα στη συνεχεία  .

Είναι  αλήθεια ότι μου αρέσει να κοιτάζω ψηλά και μακριά, να αναζητώ προκλήσεις να μαθαίνω και να εξελίσσομαι.

Η δυνατότητα να υπηρετήσω το Λαϊονισμό και το θέμα μας από τα ανώτερα αξιώματα του θέματος μας ,είναι μια πρόκληση για μένα.    Μια πρόκληση πλούσια σε εμπειρία  και δράση η οποία θα μου δώσει την ευκαιρία να προσθέσω και εγώ ένα λιθαράκι ακόμα στο μεγάλο οικοδόμημα του Ελληνικού Λαϊονισμού

Γνωρίζω τις δυνατότητες και τις  προκλήσεις του θέματος 117Α΄ και  θέλω να συμμετέχω ακόμα πιο ενεργά  αγωνιζόμενος για τους κοινούς μας στόχους , συμβάλλοντας  έτσι ενεργά στην ενδυνάμωση του θέματος  μας .

Πιστεύω στο  « Ισχύς εν τη ενώσει «  με όλες τις ερμηνείες , τόσο στο ότι όσο πιο ενωμένοι είμαστε  τόσο πιο δυνατοί γινόμαστε όσο και στο όσοι πιο πολλοί είμαστε  τόσο πιο δυνατοί είμαστε , αυτή  άλωστε  ήταν και η αρχή πάνω στην οποία ξεκίνησε ο ιδρυτής μαςMelvin Jones  την οργάνωση μας .

Γνωρίζω ότι δεν είμαστε πολλοί , αλλά είμαστε αρκετοί και  δεν περισσεύει κανείς σε αυτή τη προσπάθεια ,  γιατί  όλοι  μαζί   έχουμε  τη γνώση την εμπειρία και τη δυναμική για  να πετύχουμε   τους κοινούς  στόχους μας , να τιμήσουμε την οργάνωση μας και να δυναμώσουμε το θέμα μας .

Ονειρεύομαι ένα 117 Α’ , πολυπληθέστερο , με δυνατή συνοχή ,  μεγαλύτερη  διείσδυση στην κοινωνία μας   , με σεβαστή και αναγνωρισμένη πρόσφορα από την κοινωνία μας .

Γνωρίζω ότι δεν  είναι εύκολο , δεν μπορώ να το πετύχω μόνος μου , και δεν μπορεί να γίνει μέσα σε ένα χρόνο , γνωρίζω όμως ότι δεν είμαι ο μόνος και πιστεύω ότι  αξίζει ένα τέτοιο  θέμα για την Ελλάδα , και για όλους τους Lionς.

Ένα θέμα παραδειγματικό  για τη Ευρώπη και όχι μόνο . Είχαμε πολυπληθέστερο θέμα , έχουμε δώσει παραδειγματισμό, και πολιτισμό σαν Έλληνες ,  Μπορούμε  και πάλι να το πετύχουμε .

Η πολύ καλή επικοινωνία , η ταύτιση απόψεων και οι άριστες  φιλικές σχέσεις που έχω με τον υποψήφιο Αντικυβερνήτη Α. L.  Μιχάλη  Κλεισαρχάκη και την Υποψήφια Κυβερνήτη L. Μαργαρίτα Δασκαλάκη , πιστεύω ότι είναι ένα επιπλέων εχέγγυο,  για μια πολύ δημιουργική συνεργασία αλλά και ανάπτυξη δυνατοτήτων σε όλα τα επίπεδα.

 

Με πλήρη αίσθημα Ευθύνης  και υπευθυνότητας και την υπόσχεση ότι θα κάνω το καλύτερο δυνατόν, προκειμένου να τιμήσω την εμπιστοσύνη σας, θα ήθελα να σας  ζητήσω  την  υποστήριξη σας τόσο για να ξεκινήσω αυτό το ταξίδι  όσο και για να μπορέσω να το ολοκληρώσω επιτυχώς  με σύνθημα ας ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΑΞΗ.

Με Εκτίμηση

Lion Άγγελος Πολυλάς , Υποψήφιος Β Αντικυβερνήτης , 2020 – 2021

Παράδοση Ιατρικών Μηχανημάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών" Η ΕΛΠΙΣ "

Δείτε σχετικό VIDEO Eδώ


Αγαπητοί Lions του Θέματος 117Α Νοτίου Ελλάδας και Νήσων,
Σε συνέχεια του από 24 Απριλίου 2020 Δελτίου Τύπου μας, σας ενημερώνουμε ότι σήμερα 27 Απριλίου 2020 στις 13:00 πραγματοποιήθηκε, κάτω από ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης όπως αυτά απαιτούνται, λόγω της πανδημίας του Covid-19, η τελετή παράδοσης στο Γ. Ν. Α. των δυο (2) τροχήλατων Νοσοκομειακών Δωδεκακάναλων Καρδιογράφων MORTARA τύπου ELI 280. Η τελετή παράδοσης έγινε από την Κυβερνήτη του Θέματος 117Α, L. Έφη Νικολαΐδη, στον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ιωάννη Κοτσαρίδη, παρουσία του Δ/ντου της Ιατρικής Υπηρεσίας Ιατρού Καρδιολόγου Αθανασίου Τρίκα, της προέδρου Επιτροπής Λοιμώξεων Ιατρού Μικροβιολόγου Κωνσταντίνας Δασκαλοπούλου, της Διοικητικής Διευθύντριας Ειρήνης Καριατλή, της Αν. Διευθύντριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Χαϊμαδή Κοντογιάννη και της Υγειονολόγου Τ.Ε Παρασκευής Χέλμη. Μετά την παραλαβή των ιατρικών μηχανημάτων ο Διοικητής του Νοσοκομείου αφού ευχαρίστησε για την δωρεά, στο πρόσωπο της Κυβερνήτου, το σύνολο των Lions του Θ117Α, επισήμανε ότι οι δύο καρδιογράφοι πρόκειται να καλύψουν επιτακτικές ανάγκες που προέκυψαν στο Νοσοκομείο, λόγω πανδημίας του COVID-19. Η Κυβερνήτης του Θέματος 117Α στην αντιφώνηση της, αναφέρθηκε στους ανθρωπιστικούς σκοπούς της οργάνωσης μας, καθώς και το τεράστιο έργο που έχει πραγματοποιηθεί στα 65 χρόνια λαϊονισμού στην Πατρίδα μας. Επίσης, η Κυβερνήτης μας τόνισε την άμεση ανταπόκριση του LCIF, του παγκόσμιου ιδρύματος αλληλοβοηθείας, στο υποβληθέν αίτημα μας, για την χορήγηση του σχετικού emergency grant, ώστε να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες, λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού. Τέλος η Κυβερνήτης αναφέρθηκε ότι η πορεία θωράκισης των Νοσοκομείων της χώρας από τους Lions Νοτίου Ελλάδας και Νήσων, συνεχίζεται, με την επικείμενη διάθεση εντός της εβδομάδας και ενός (1) τροχήλατου Απινιδωτή με Βηματοδότη, στο Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής .Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν στην επίτευξη αυτού του σκοπού και κυριότερα το Ίδρυμα LCIF για την άμεση ανταπόκρισή του στην ανάγκη. ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ LION.

#lionsclubsinternational #lcif #d117a

Για φωτογραφικά στιγμιότυπα Εδώ

Η Λέσχη LIONS Θερμαϊκός Αμφίπολις συμβάλλει στο δύσκολο έργο που επιτελούν τα Νοσοκομεία αναφοράς κατά την περίοδο της πανδημίας Covid 19 και υπηρετεί τους συνανθρώπους μας. Οι πάσχοντες ασθενείς είναι στη σκέψη μας. Για το σκοπό αυτό έγινε δωρεά δύο σύγχρονων πτυσσόμενων κλινών στην Γ΄ Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ που διευθύνεται από τον Καθηγητή κ. Ισαάκ Κεσίσογλου. Οι κλίνες παραδόθηκαν από την κ. Θεοδώρα Τριανταφυλλίδου, μέλος της Λέσχης μας, στον Καθηγητή και Διευθυντή της κλινικής κ. Ισαάκ Κεσίσογλου παρουσία και άλλων ιατρών. Στην φωτογραφία στιγμιότυπο από την παράδοση των κλινών. Για περισσότερες δράσεις στο F/B Εδώ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.
Όπως ίσως έχουν ήδη πληροφορηθεί τα αγαπητά μέλη Lions του θέματος 117Α Νοτίου Ελλάδος και Νήσων, από την 26η Μαρτίου 2020, με πρωτοβουλία της κυβερνήτου του Θέματος L. Εφης Νικολαΐδη, κατατέθηκε αίτημα προς το LCIF για οικονομική ενίσχυση λόγω του COVID-19. Το αίτημά της αυτό εγκρίθηκε αμέσως με το ποσό των 10.000 δολαρίων.

Προς ενημέρωση των αγαπητών μελών του θέματός μας τα χρήματα αυτά δαπανήθηκαν για:

1. Την αγορά δύο (2) τροχήλατων νοσοκομειακών καρδιογράφων οι οποίοι θα διατεθούν την Δευτέρα 27 Απριλίου 2020 στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Η ΕΛΠΙΣ».

2. Την Αγορά ενός (1) δωδεκακάναλου απινιδωτή με βηματοδότη ο οποίος θα διατεθεί επίσης από την Δευτέρα 27 Απριλίου ςτο Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα».

3. Τη αγορά ενός (1) φορητού καρδιογράφου ο οποίος παραδόθηκε σήμερα 24 Απριλίου 2020 προκειμένου να εξοπλίσει την κινητή μονάδα των Lions που επανδρώνεται από την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.) πολιτικής προστασίας, υπό το σχετικό μνημόνιο που έχει το Θέμα μας με αυτήν.

Σημείωση: Τα δύο νοσοκομειακά ιδρύματα επελέγησαν ως τα μόνα ανταποκρινόμενα στην γενική πρόσκληση ενδιαφέροντος που έγινε από το Θέμα μας.

Η κυβερνήτης μας L. Έφη Νικολαΐδη θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους εκείνους τους Lions που στις δύσκολες ημέρες της οδηγίας «Μένουμε Σπίτι» συνέβαλαν καθοριστικά στην γρήγορη και διαυγή υλοποίηση αυτού του έργου (μεταξύ πολλών άλλων κατά το λαϊονικό έτος 2019-2020), έργο που θα σφραγίσει και την αποχώρησή της από το αξίωμα του κυβερνήτη για τη χρονιά 2019-2020.

Θερμές επίσης ευχαριστίες και προς τα αγαπητά μέλη Lions που χαιρέτησαν την αίτηση και έγκριση του συγκεκριμένου grant.

Πάνω απ όλους όμως θα ήθελε να ευχαριστήσει εγκάρδια το LCI Foundation (LCIF) για την γρήγορη ανταπόκρισή τους στην έγκριση αυτού του grant.

Με θερμούς ΛαΙονικούς Χαιρετισμούς

L. Εμμανουήλ Καρανίκας

Γραμματέας Θέματος 117Α Νοτίου Ελλάδος και Νήσων


 • Για φωτογραφικά στιγμιότυπα Εδώ
Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της Λέσχης Lions Club Kifissia Anne Sullivan,
στη δύσκολη εποχή που βιώνουμε από την πανδημία του COVID-19 που έχει πλήξει όλο τον πλάνητη,
δεν ξεχνά πως η συμπαντική ιδέα του #we serve # αποτελεί τον πυρήνα ύπαρξης μας.
Δεν εφησυχάζει καθόλου. Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας προσφέρουμε, 310 υφασμάτινες μάσκες στο νοσηλευτικό προσωπικό των κάτωθι Ιδρυμάτων φιλοξενίας ανθρώπων τρίτης ηλικίας, οι οποίοι διαθέτουν ελάχιστα ή και καθόλου μέσα βιοπορισμού.
Τα Ιδρυματα στα οποία διατέθηκε το υλικό είναι:

• 100 μάσκες: «Ο Καλός Σαμαρείτης» - Αρτάκη 5, ΤΚ 14342, Ν. Φιλαδέλφεια – Υπεύθυνη κ. Φωτεινή Καρύδα

• 30 μάσκες: Στέγη Γερόντων Ενοριακού Φιλόπτωχου Ταμείου Προφήτη Ηλεία Παγκρατίου «Οι Άγιοι Ανάργυροι» - Λυσιμάχου 3, ΤΚ 11633, Παγκράτι – Υπεύθυνος κ. Νίκος Μπεκιράς

• 30 μάσκες: ΣΠΙΤΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ Οδ. Ανδρούτσου 5, Μελίσσια 15127 , Υπεύθυνη κ. Τσολιά Γεωργία.

• 50 μάσκες: Σωματείο Κωνσταντινουπολιτών «ΕΣΤΙΑ ΚΩΝΣΤ/ΠΟΛΕΩΣ» - Κωνσταντινουπόλεως τέρμα, περιοχή Καταφύγι, ΤΚ 19013, Π. Φώκαια, Υπεύθυνη κ. Ελένη Βακοντίου

100 μάσκες : ΔήμοςΑνατολικής Μάνης ," Βοήθεια στο Σπίτι " και Δομής Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Παιδείας και Αθλητισμού Δήμου Αν. Μάνης κ. Λεωνίδας Πουλικάκος
Για φωτό Εδώ
Οι πρώτες ασπίδες προστασίας θα παραδοθούν στο νοσοκομείο της Ρόδου Τα υλικά για την κατασκευή τους ήταν ευγενική χορηγία της Λέσχης Lions Ρόδου.
Οι 55 ασπίδες προστασίας στο νοσοκομείο Ρόδου παραδόθηκαν χθες, ως ελάχιστη συμβολή στην κάλυψη αναγκών του νοσοκομείου, σε υγειονομικό υλικό. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως τα υλικά για την κατασκευή ήταν ευγενική χορηγία της Λέσχης Lions Ρόδου.
Την πρώτη παρτίδα από τις ασπίδες προστασίας που πρόκειται να παραδώσει στο νοσοκομείο της Ρόδου, παρέδωσε χθες η συμπολίτισσά μας κ. Αγγελική Νικολάου.
Η κ. Νικολάου, εκπαιδευτικός στο 1ο Γυμνάσιο Ρόδου, ευαισθητοποιήθηκε αμέσως μόλις ενημερώθηκε πως οι 3D εκτυπωτές μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία των ανθρώπων της πρώτης γραμμής κατά της διασποράς του κορωνοϊού, που δεν είναι άλλη από το προσωπικό των νοσοκομείων μας.
Έτσι, σε συνεννόηση με τη διευθύντρια του σχολείου κ. Μαριέττα Βογιατζή αλλά και του προϊσταμένου της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης κ. Γιάννη Παπαδομαρκάκη, η κ. Νικολάου μετέφερε στο σπίτι της τον εκτυπωτή του σχολείου και ξεκίνησε την παραγωγή!
Τηρώντας τις προδιαγραφές του υπουργείου Υγείας, η κ. Νικολάου ξεκίνησε να παράγει τα εξαρτήματα που χρειάζονται οι ασπίδες προστασίας, αναμένοντας τα ειδικά λάστιχα και το ειδικό προστατευτικό τζαμάκι, το οποίο είχε σταλεί από Θεσσαλονίκη.
Παρά το γεγονός ότι η παραλαβή των εξαρτημάτων αυτών καθυστέρησε αρκετά λόγω των μαζικών αποστολών που πραγματοποιούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα, εν τούτοις τα υλικά κατέφθασαν προχθές, και χθες επιτέλους ετοιμάστηκαν οι 55 πρώτες ασπίδες προστασίας, οι οποίες και παραδόθηκαν στο νοσοκομείο της Ρόδου. Για φωτο στην διεύθυνση https://www.flickr.com/photos/lionsgreece/albums/72157713992827127  
ΛΙΓΑ λόγια για τον τρισδιάστατο εκτυπωτή

Η κατασκευή των τεμαχίων συναρμολόγησης για την ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ κατασκευάστηκε με τις πλέον Σύγχρονες Τεχνολογίες Τρισδιάστατου Εκτωπωτη, με απόλυτη ακρίβεια .Απλά σας ενημερώνω οτι οταν θέλουμε να τυπώσουμε σε τρεις διαστάσεις (τρισδιάστατο εκτυπωτή) π.χ. ενα αγαλματίδιο ,πρωτα σαρώνεται με σχετικό πρόγραμμα και καταγράφει πληροφορίες ανα επίπεδο και σχετικό υψος,στην (συνέχεια εκτυπώνεται - οικοδομείται σε τρεις διαστάσεις μήκος , πλάτος, υψος),φυσικά θέλει αρκετή ώρα για να κατασκευαστεί. Η τεχνολογία θα λύσει και αυτό το μικρό πρόβλημα. Αντι μελάνης χρησιποπειεί πλαστικά ,σαν σύρμα που λιώνει .... και προχωράει επίπεδο επίπεδο....
Εδω για τρισδιάστατο εκτυπωτή...
Εδώ Σχετικό Video
Εδώ Ενημέρωση απο ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Φιλες και Φίλοι μου Lions
Σε λίγες πια  ώρες θα γιορτάσουμε την Ανάσταση του Κυρίου μας.
Πόσο διαφορετικά όμως είναι τα χρόνια τα τωρινά,με όλα αυτά που βιώνουμε.
Η άνοιξη τραβά το δρόμο της και εμείς το γολγοθά μας.
Τώρα καταλάβαμε πόσο πλούσιοι ήμασταν και πόσο μα πόσο αδιάφοροι απέναντι στη Ζωή την ίδια.
Η «καραντίνα" στην οποία βρισκόμαστε ,είναι γεγονός ότι επηρεάζει αντοχές και συμπεριφορές. Όμως σε καραντίνα ....Δεν μπαίνουν ούτε τα αισθήματα ,ούτε τα όνειρα ,ούτε το ενδιαφέρον και κυρίως το χρέος που οφείλουμε να δείξουμε εδώ και τώρα στο συνάνθρωπο ,στο φίλο ,στον πάσχοντα.
Οι Lions στα δύσκολα είναι Μαχητές.
Έτσι και αυτές τις δύσκολες ημέρες οφείλουμε να σταθούμε όρθιοι και για μια φορά ακόμη ,να δείξουμε και να αποδείξουμε ,πρώτα στον εαυτό μας ,αλλά και στους γύρω μας ποιοι πραγματικά είμαστε.
Μην ξεχνάτε ποτέ,ότι οι πιο σκοτεινές στιγμές της νύχτας,είναι εκείνες ,,,πριν την Αυγή.
Είθε η αναστάσιμη Κυριακή του Πάσχα ,να είναι η Αρχή του τέλους του κακού που μας μαστίζει.
Εύχομαι από καρδιάς  η Λαμπρή που θα γιορτάσουμε φέτος ,μακρυά ο ένας από τον άλλον ,να είναι και η τελευταία που θα είμαστε χώρια. Μακάρι να αναστηθεί ο Κύριος στη ψυχή όλων μας.
Καλό και Ευλογημένο Πάσχα.
CC Μαρία Ζιάμπρα
 • ΓΕΝΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ :ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ-Ανακοινώσεις ,Ταξινομημένο Ημερολογιακά Εδώ
 • Αρχείο Ανακοινώσεων-Δράσεων LION ΕΛΛΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ με φίλτρο αναζήτησης Εδώ
 • Φωτογραφικά στιγμιότυπα απο δράσεις Lions Ελλάδος Κύπρου Εδώ
 • Λαιονικές Εκδόσεις Εδώ
 • Γενικό Αρχείο Εκδόσεων Lion Εδώ
Responding to the Coronavirus  Lions Clubs International is actively......

 • Κέντρο Πληροφόρησης για τον Κοροναϊό Εδώ

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ : ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ,  ΥΓΕΙΑΣ, ΕΟΠΥΥ, ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ,  ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Heraklion Lions Club

Στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, οι Lions είναι και πρέπει να είναι κοντά σε όσους έχουν ανάγκη.

Η Λέσχη μας προσέφερε πασχαλινά αυγά και τσουρέκια στο Παιδικό Χωριό SOS στο Ηράκλειο, για τους μικρούς του φιλιξενούμενους.

Επίσης, προσέφερε δωροεπιταγές από τα S/M ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ για προμήθεια αγαθών, σε άπορες οικογένειες της πόλης μας.
Η Λέσχη Lions Ηρακλείου ευχαριστεί την κα Χριστίνα Χαλκιαδάκη για την ευγενική συμμετοχή της στη δράση αυτή.

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους.

Για περισσότερα στην διεύθυνση Εδώ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ! ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ.
Γυμναστήριο Five Star Λεωφ.Φανερωμενης
Και οι λέσχες Λαιον Λάρνακα κ liberty μαζεύουν τρόφιμα για τους συμπολίτες μας
Ο τρόπος που θα γίνεται θα είναι σαν drive through. Θα ερχεστε στο παρκιγκ, θα παίρνουμε τα τρόφιμα από το αυτοκίνητό σας και θα μπαίνουν απευθείας μέσα στο αυτοκίνητο του δήμου! Δεν θα κατεβαίνει κανείς από το αυτοκίνητο θα είναι πίσω στο πορτμπαγκάζ σας τα τρόφιμα και θα τα παίρνουμε δεν θα έχει κανέναs επαφή με κανένα.
Σας ευχαριστούμε.

 • Για περισσότερα στα Τοπικά ΜΜΕ Εδώ

Λέσχη Lions Κω "Ιπποκράτης" παρέδωσε στο νοσοκομείο της Κω προκατασκευασμένο οικίσκο αξίας περίπου 8 χιλ. ευρώ για να χρησιμοποιηθεί για τυχόν νοσούντες με Κορωνοϊό στο νησί μας. Ο συγκεκριμένος οικίσκος χρησιμοποιείται για τον ίδιο λόγο από όλα τα νοσοκομεία της χώρας μας. Ευχή όλων βέβαια να μην νοσήσει κανείς!!
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Τήν  Τετάρτη 8 Απριλίου 2020 η πρόεδρος L. Ειρήνη Χατζηχριστοφή, εκπροσωπώντας όλα τα μέλη της Λέσχης Lions Κω «Ιπποκράτης», παρέδωσε στον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Κω Βασιλειάδη Σταμάτη έναν προκατασκευασμένο οικίσκο τύπου ISOBOX export «ISOBOX Export», με συνολικό εμβαδό 21,06m2 και εξωτερικές διαστάσεις 8.10-2,60-2,50m (Μ-Π-Υ), ώστε να μεταφέρονται προς εξέταση τα ύποπτα για Covid-19 κρούσματα με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας. Ο οικίσκος έχει δυο δωμάτια, με ξεχωριστά wc και παραδόθηκε έτοιμος προς χρήση.
Ο οικίσκος αγοράστηκε με τα χρήματα που συλλέχτηκαν στο Bingo2019, τον Δεκέμβριο που μας πέρασε. Έτσι, για μία ακόμη φορά αρωγοί στο έργο μας είναι οι συμπολίτες μας που στηρίζουν διαχρονικά τις δράσεις μας.
Ξεχωριστά όμως θα πρέπει να ευχαριστήσουμε
 • Την οικογένεια Τριανταφυλλοπούλου για την δωρεά ενός κλιματιστικού και την δωρεάν τοποθέτησή του
 • Την οικογένεια Διακονικολή – Artemis Heaven για την δωρεά ενός ακόμη κλιματιστικού και την δωρεάν τοποθέτησή του
 • Την μεταφορική Βελισσαρίου για την δωρεάν μεταφορά του.
 • Την Blue Star Ferries για τα δωρεάν ναύλα της μεταφοράς του
 • Την ΑΦΟΙ Κοκκαλάκη Α.Ε για το ανυψωτικό μηχάνημα
 • Την Δημοτική Αστυνομία Κω για την αρογή της στην τοποθέτηση του οικίσκου.
Η προσφορά της λέσχης μας στον ευαίσθητο τομέα της υγείας είναι διαχρονική. Η Πρόεδρος και τα μέλη της λέσχης δηλώνουμε το παρών δίπλα στο Ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και στηρίζουμε το έργο τους, με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη.
Είμαστε κοντά τους με την ελπίδα ότι σύντομα θα ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση.
Σε αυτή τη μάχη κανείς δεν μένει μόνος του και δεν ξεχνάμε:
#μένουμε_σπίτι #μένουμε_ασφαλής # Lions_Κω
Για τη λέσχη Lions Κω "Ο Ιπποκράτης"
Η Πρόεδρος Λέσχης L. Ειρήνη Χατζηχριστοφή
Η Γραμματέας L.Χατζηστάση Ευαγγελία
 • παρακολουθήστε σχετικό Video απο την παράδοση Εδώ
 • Φωτογραφικά στιγμιότυπα Εδώ
 • F/B Λέσχης ΚΟS IPPOKRATIS Εδώ
 • Το Βήμα της ΚΩ  Εδώ
 • Από BLOG Πολ.Θ. 117 Εδώ

Από τον Κυβερνήτη 117Β L. ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ


Ως Κυβερνήτης του Θέματος 117Β Βόρειος Ελλάς – Κύπρος είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι η αίτηση μας για παροχή Emergency Grant ύψους 10.000 $ από το LCIF για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοΐου στις πατρίδες μας έγινε αποδεκτή (αριθμός απόφασης EMR18205/117-B).

Υπεύθυνος φορέας για την κατάρτιση και υποβολή αιτήσεων τέτοιου είδους Grant είναι αποκλειστικά το Θέμα. Αφού ήρθαμε σε επικοινωνία με τον Διοικητή του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς για τον ιό στη Θεσσαλονίκη , ζητήσαμε τις ανάγκες που έχει, ειδικά το ΑΧΕΠΑ αλλά και γενικά όλα τα νοσοκομεία, όχι μόνο σε αναλώσιμα υλικά αλλά σε εξοπλισμό και υλικοτεχνική υποδομή, για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί η πανδημία και συγκεντρώσαμε στοιχεία για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα (κριτήριο επιλεξιμότητας του Grant από τους Διεθνείς) τόσο από τη Βόρειο Ελλάδα (όχι γενικά από την Ελλάδα) όσο και από την Κύπρο μέσω της Συντονίστριας του LCIF, καταθέσαμε την αίτηση και πρόταση μας στο Ίδρυμα η οποία έγινε άμεσα αποδεκτή και μάλιστα με κολακευτικά σχόλια για την αρτιότητα της.

Επειδή η πανδημία πλήττει τόσο την Βόρειο Ελλάδα όσο και την Κύπρο και δεν έχει τοπικό χαρακτήρα (όπως ένας σεισμός ή μία πυρκαγιά) κατατέθηκε στην αίτηση και πρόταση διανομής του εξοπλισμού που θα αγοραστεί σε νοσοκομείο αναφοράς της Θεσσαλονίκης και σε νοσοκομείο αναφοράς της Κύπρου. Τις τεχνικές λεπτομέρειες του project όπως τύπος εξοπλισμού που θα αγοραστεί, τρόπος διανομής στις δύο γεωγραφικές περιοχές του Θέματος ( πχ σε αναλογία πληθυσμού ή/και αριθμού επιβεβαιωμένων κρουσμάτων) θα τις συζητήσουμε με τους αρμόδιους Αξιωματούχους του Θέματος αφού πλέον έχουμε την επίσημη έγκριση του Ιδρύματος μας.

Όλη η αλληλογραφία που έκανε το Θέμα με τους Διεθνείς είχε αποδέκτες για ενημέρωση τους Αξιωματούχους του Θέματος, του Πολλαπλού Θέματος και τον Διεθνή Σύμβουλο ώστε να γνωρίζουν όλοι τις κινήσεις που κάναμε. Η μη κοινοποίηση της στον IPDG είναι αποκλειστικά προσωπική παράλειψη του Κυβερνήτη η οποία δεν δικαιολογείται ούτε από την πίεση του χρόνου και του επείγοντος χαρακτήρα των κινήσεων του.

Να επισημάνω στο σημείο αυτό ότι οι Λέσχες του Θέματος ως αυτόνομα κύτταρα προσφοράς στην κοινότητα μπορούν να κάνουν οποιαδήποτε ενέργεια θεωρούν προσήκουσα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Αυτές οι δραστηριότητες δεν έχουν να κάνουν με την χορήγηση ενός Emergency Grant στο Θέμα.

Παρολαυτά εάν κάποιες Λέσχες επιθυμούν να ενισχύσουν το συγκεκριμένο Grant με χρήματα ώστε ενδεχόμενα οι μεμονωμένες αγορές αγαθών που θα γινόταν από αυτές σε υψηλότερες τιμές, τώρα να τις διαπραγματευτούμε με καλύτερες προσφορές από τους προμηθευτές, να το πράξουν. Οι συνεννοήσεις θα γίνουν άμεσα με τους Συντονιστές Υπηρεσιών.

Ευχαριστώ τους Lions και τα LEO του Θέματος μας γιατί με τις δικές τους καθημερινές προσπάθειες και χορηγίες στο Ίδρυμα μας κάνουν δυνατή την κατάθεση εκ μέρους του Θέματος τέτοιων αιτημάτων και εφικτές τέτοιου είδους χορηγήσεων από το LCIF.

Ενωμένοι όλες και όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε καλύτερο τον κόσμο που ζούμε!!!

«Επιτροπή Ανταλλαγών Νέων & Κατασκηνώσεων» Β.Ε.

Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

LIONS CLUBS YOUTH CAMP & EXCHANGE D.117B N.GREECE

Προς:  Όλους τους Προέδρους των Λεσχών του Θέματος 117Β περ. I, II.

Κοιν:  PID, CCMD117, Κυβερνήτη,  IMPDG, 1st VDG, 2nd VDG,  GST Coordinator,  Μέλη της Επιτροπής.

Μετά την ομόφωνη απόφαση των μελών του Συμβουλίου των Κυβερνητών, λόγω των εξελίξεων με την πανδημία  COVID 19, ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2019-2020 τόσο το Πρόγραμμα  Ανταλλαγών όσο και η πραγματοποίηση των κατασκηνώσεων  «CITY CAMP» της Θεσσαλονίκης  καθώς  και  η «ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΗΛ» στην Αγία Νάπα.

Σχετική ενημέρωση ακύρωσης του προγράμματος, είχαμε και από τις υπόλοιπες χώρες.

Παρακαλώ τις λέσχες, όπως ενημερώσουν  όλα τα παιδιά και τις οικογένειες που είχαν δηλώσει συμμετοχή στα πρόγραμμα.

Σας ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα προσπάθειες και ενέργειές σας για την υλοποίηση του Προγράμματος και ευχόμαστε επιτυχίες τις επόμενες  Λαϊονικές  χρονιές.

Με  Λαιονικούς  χαιρετισμούς.

O Πρόεδρος της Επιτροπής

L. Νίκος  Λεοπάρντι

Vasileios Flamouris Από την σημερινή ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ της λέσχης Lions ΔΡΑΜΑΣ,

στο Νοσοκομείο της πόλης μας...Εδώ

Lions  International  Stamp Club ( LISC ) .

Γνωρίστε  το  και γίνετε  Μέλος!

Το “ Lions International Stamp Club “ δημιουργήθηκε  στο  Διεθνές  Συνέδριο  στο Atlantic City to 1951 με έγκριση των Διεθνών Lions  και διοικείται από ένα δικό του  Διεθνές Συμβούλιο και ανεξάρτητο  Καταστατικό και Κανονισμούς. Ο ιδρυτής της Διεθνούς μας Οργάνωσης Melvin Jones – ο οποίος ήταν και φιλοτελιστής- , μπορεί  θεωρητικά να αναφερθεί  σαν το ιδρυτικό μέλος αυτής της ιδέας.

Ως γνωστόν, το LISC εκτός του φιλοτελικού και ανταλλακτικού του στόχου { Λαϊονικά  Γραμματόσημα /απλά-συλλεκτικά ,Φάκελοι Πρώτης ημέρας κυκλοφορίας /FDCs , Συλλογές, Pins } , έχει σημαντική  διαχρονική κοινωνική παρουσία με οικονομική υποστήριξη  προς το LCIF, σε  Λαϊονικά προγράμματα για την όραση, την λέπρα ,παιδιά  με κινητικά προβλήματα κ.α, μέσω των συνδρομών, πωλήσεων και προσφορών.

Tο πρώτο  επίσημο Λαϊονικό γραμματόσημο παρουσιάστηκε  στο 24ο Διεθνές Συνέδριο της Αβάνας ( Κούβα ) το 1940 , ενώ  από τότε μέχρι σήμερα περισσότερες από  100  χώρες έχουν εκδώσει  1100  λαϊονικά γραμματόσημα , τα οποία παρουσιάζονται αναλυτικά σε  ανανεούμενες εκδόσεις  καταλόγων του LISC (Πρόσφατη έκδοση Αύγουστος 2019 ).Αργότερα το 1940 , αντίστοιχη έκδοση έκαναν και οι Rotary.Επίσης κατά την διάρκεια του β` Παγκοσμίου πολέμου, άρχισαν να συλλέγονται μεταχειρισμένα  γραμματόσημα  για να αποσταλούν στα νοσοκομεία που περιέθαλπαν τους τραυματίες πολέμου, βάσει ενός  προγράμματος  με τίτλο “Stamps For the Wounded”.

Σήμερα  τα 350 και πλέον τακτικά μέλη του LISC  παγκοσμίως, είναι κατανεμημένα σε 22 επίσημα Παραρτήματα (Chapters ), ενώ αντίστοιχα το Π.Θ  117 /LISC το οποίο έχει στην αρίθμηση  Νο 20  , περιλαμβάνει τους  Lions :                                                                                                                                                                                                                                                          PCC Σ.Σερεμίδη  /Πρόεδρο  ,   Γ.Χαλαμανδάρη  Γ.Γραμματέα /Coordinator 117 Α ,   PID Γ.Παπά ,    PCC E.Χρυσόπουλο,   IPDG K.Λυμπέρη ,   PDG Π.Μουτάφη,   PDG Δ.Παπαδόπουλο/ Coordinator 117 B ,   PDG M.Xριστοδουλίδη ,  PDG  K.Παπαδόπουλο,   VG Μ.Κλεισαρχάκη  , Σ.Μουτάφη,  Μ.Πεφάνη, Ι.Κουρνέτα ,  Ε.Αποστολάτου , Α.Γρηγορίου  ,Ρ. Ασημάκη , Τ.Βαπορίδη ,  Πέννυ Βλασταρίδου, K.Ράμμου, Σ.Χριστοδούλου , ενώ κατά την Γ.Σ του LISC στο  προσεχές 103 ο Διεθνές  Συνέδριο στην Σιγκαπούρη   ο PCC  Σπ.Σερεμίδης  πρόκειται να προταθεί για την Προεδρία του Δ.Σ του LISC  στην επόμενη Λαϊονική χρονιά  2020-2021 .

Για διευκόλυνση των Lions  Π.Θ 117 που ενδιαφέρονται να υποστηρίξουν την δράση του LISC , τα  τηλέφωνα  επικοινωνίας/ ενημέρωσης   είναι  : 6945-434005 (Σπ.Σερεμίδης ) , και για κατάθεση της ετήσιας συνδρομής  15 ευρώ  είτε με την συνημμένη αίτηση εξωτερικού, είτε  στον λογαριασμό Alpha Bank  ΙΒΑΝ GR31 0140 1100 1100 02789 6005 010 (Σπ.Σερεμίδης ).

Όλα τα διεθνή νέα και άλλες πληροφορίες περιέρχονται  στο  τριμηνιαίο περιοδικό «Philatelist” που αποστέλλεται σε όλα τα μέλη ,καθώς και στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του LISC  www.lisc.nl

PCC   Σπύρος  Μ.   Σερεμίδης

Lions International Stamp Club  Α` Αντιπρόεδρος

Για περισσότερη Ενημέρωση Εδώ

Αγαπητοί φίλοι και φίλες LIONS και LEO,

Αυτές τις δύσκολες και μοναδικές στιγμές που όλοι μας ζούμε με την πανδημία του κορωνοϊού και τον υποχρεωτικό περιορισμό στο σπίτι μας, νοιώθω την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας για να νοιώσουμε όλοι και όλες, ότι παρόλο που μπορεί να μας χωρίζει οποιαδήποτε απόσταση, είμαστε πάντα μαζί όπως μας ενώνει η κοινή μας πορεία ως LIONS. Ευχαριστώ τον Θεό και την τεχνολογία που μας επιτρέπει σήμερα να επικοινωνούμε άμεσα όσο μακριά και αν βρισκόμαστε.

Οι σκέψεις μου βρίσκονται κοντά σε όλους όσους υποφέρουν ή ακόμη χάνουν και τη ζωή τους από την ανέλπιστη αυτή πανδημία που έπληξε τον πλανήτη μας. Ταυτόχρονα ως LION νοιώθω την υποχρέωση να προσφέρω στο μέτρο του δυνατού και να συμβάλω στις ανάγκες των συνανθρώπων μας που πλήττονται από τα δεινά της πανδημίας. Ήδη το δικό μας Διεθνές Ίδρυμα L.C.I.F. πρόσφερε σημαντική οικονομική βοήθεια προς την βαριά πληγείσα Ιταλία, Ελλάδα και αναμένεται πως σύντομα θα προκύψουν ανάγκες βοήθειας από το L.C.I.F. και για άλλες χώρες. Προσωπικά με το σύζυγό μου αποφασίσαμε και προσφέρουμε άμεσα μέσω της Λέσχης μας LIONS Λευκωσίας ΟΝΑΣΑΓΟΡΑΣ USD300 ως πρώτη δόση στο L.C.I.F. Επιφυλασσόμαστε και για δεύτερη δόση σύντομα. Καλώ όλες και όλους που έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν στο L.C.I.F. να το πράξουν άμεσα.

Πέραν όμως από την υλική βοήθεια, ως εθελοντές και ως LIONS έχουμε υποχρέωση να προσφέρουμε και εθελοντική εργασία όπου και όποτε μπορούμε. Ας δώσουμε βοήθεια σε όσους ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου ιδιαίτερα αυτούς που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν. Ας ενημερωθούμε σωστά για την πανδημία του κορωνοϊού και ας καταστούμε φορείς έγκυρης πληροφόρησης και ανακούφισης του φόβου, του πανικού και της προκατάληψης. Ταυτόχρονα ας μη ξεχνάμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή γιατρούς και νοσηλευτές, ειδικά εκείνους τους επαγγελματίες υγείας που ανήκουν και στις τάξεις των LIONS.

Από την άλλη τηρούμε τον νόμο και μένουμε σπίτι βοηθώντας τον περιορισμό της επιδημίας σε Βόρεια Ελλάδα και Κύπρο, όπως οι Κυβερνήσεις μας και οι ειδικοί μας το συστήνουν. Μένουμε σπίτι για μας και για όλους.

Ας ενώσουμε νοερά τα χέρια μας και ας βαδίσουμε όλοι οι LIONS, το δύσκολο αυτό ταξίδι που μας επέβαλε η φύση. Είμαι βέβαια πως θα το ξεπεράσουμε και πως θα είμαστε νικητές αυτού του δύσκολου αγώνα με τα μέσα, τη γνώση, την εμπειρία και το κύρος που για τόσες δεκαετίες μας χάρισε ο Λαϊονισμός.

Σας διαβεβαιώ, ότι από την θέση μου και ως LION παραμένω στη διάθεσή σας ώστε ο Λαϊονισμός της Βόρειας Ελλάδας και Κύπρου όχι μόνο να επιβιώσει αλλά να βγει και ενδυναμωμένος μέσα από αυτή τη δύσκολη και μοναδική εμπειρία του πλανήτη μας και τις δυσκολίες που περνά η αγαπημένη μας πατρίδα.

Σας χαιρετώ και παραμένω στην υπηρεσία σας και διάθεσή σας.

#Μένουμε σπίτι και έχουμε την Υγεία μας.

Με βαθιά εκτίμηση και αγάπη

Ντία Βωνιάτη

Α΄ Αντικυβερνήτης Θέμα 117Β

Βόρεια Ελλάς-Κύπρος

Αγαπητοί Lions και αγαπητά LEOs του Θέματος 117B Βόρειος Ελλάς-Κύπρος,

Ο κόσμος μας είναι ένα τελείως διαφορετικό μέρος από ότι ήταν πριν από μόλις λίγες εβδομάδες. Αλλά ακόμα και σε αυτή την φάση προσαρμογής  μας στο να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση, μερικά πράγματα παραμένουν σταθερά: η σημασία να φροντίσουμε τις κοινότητες μας και αυτούς που βρίσκονται σε ανάγκη, η αναγκαιότητα για πράξεις καλοσύνης  για να βοηθήσουμε τις  ευπαθείς ομάδες.

Η ανάγκη για ελπίδα παραμένει σταθερή.

Η αναγκαιότητα για να ανορθώσουμε το ηθικό του κόσμου κατά την διάρκεια αυτής  της  πανδημίας είναι βασική αρχή και θεμελιώδη πράξη καλοσύνης σύμφωνα με την αποστολή και τον Κώδικα Ηθικής των Lions.

Οι Lions σε όλο τον κόσμο συμμετέχουν  σε αυτή την προσπάθεια είτε δίνοντας εθελοντικά τον χρόνο τους, είτε χορηγώντας  χρηματικούς πόρους σε μεμονωμένα άτομα, σε οργανισμούς, σε κυβερνήσεις, στο Ιδρυμά μας το LCIF η απλά δράττοντας την ευκαιρία να κάνουν φωτεινότερη την ημέρα κάποιου συνανθρώπου τους .

Είναι αναπόσπαστο και βασικό κομμάτι της αποστολής  μας να εμπνεύσουμε τον κόσμο να κάνει καλύτερες τις κοινότητες που ζούμε.

Σας προτρέπω να επικοινωνείτε με κάθε τρόπο τις ιστορίες και τις πράξεις  καλοσύνης  που κάνετε και πιστέψτε με, η επίδραση των πράξεων αυτών σε αυτούς  που βρίσκονται σε ανάγκη θα είναι τεράστια και σε αυτούς που αμφιβάλλουν ακόμα πως πρέπει να δράσουν, αποφασιστική.

Οι ιστορίες σας και οι πράξεις σας θα αποτελέσουν την δεξαμενή ελπίδας μας και ένα στέρεο θεμέλιο στην προσπάθειά μας για να κάνουμε καλύτερο τον κόσμο μας όταν αφήσουμε πίσω μας την στενάχωρη αυτή κατάσταση.

Ο κόσμος μπορεί να αλλάζει, η ανάγκη να ανυψώσουμε το ηθικό του κόσμου δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ.

L.ΝΙΚΟΣ  ΠΑΠΑXΡΗΣΤΟΥ Κυβερνήτης Θ. 117Β

 • Για περισσότερη Ενημέρωση στο F/B  district 117B... Εδώ

27 Μαρτίου 2020

Αγαπητοί Lions,

Μέσα στις δύσκολες ώρες που βιώνει ο καθένας χωριστά αλλά και όλοι μαζί, μέσα σ’ αυτή τη δίνη του παγκόσμιου πολέμου με τον επικίνδυνο, ύπουλο και αόρατο εχθρό COVID-19, οι Lions του Θέματός μας βρισκόμαστε και πάλι στις επάλξεις.

Μετά τον πρώτο αιφνιδιασμό της ταχύτατης διάδοσης της πανδημίας από τις γειτονικές μας χώρες, συσπειρωθήκαμε και εξετάσαμε τη δυνατότητα προμήθειας υγειονομικού υλικού προκειμένου να στηρίξουμε την Πολιτεία καθ’ οιανδήποτε τρόπο.

Κατ’ αρχήν, στην πρώτη έκκληση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και  σε συνεργασία με την ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α., θέσαμε στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας την Κινητή Μονάδα μας μαζί με εθελοντές, κατόπιν σχετικής επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας.

Σαν Κυβερνήτης, ζήτησα την βοήθεια του LCIF ζητώντας έκτακτη χρηματική βοήθεια για αγορά ιατρικών μηχανημάτων για τον εξοπλισμό Μονάδας Εκτάκτων Περιστατικών σε Νοσοκομείο των Αθηνών.  Η βοήθεια ήρθε μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες από την Πρόεδρο του Ιδρύματος Gudrun Yngvadottir η οποία ενέκρινε $ 10.000 σαν Emergency Grant, για την αγορά των συγκεκριμένων μηχανημάτων του Νοσοκομείου. (LCIF Chairperson has awarded an Emergency grant (……./117 A) in the amount of US$10,000 to assist the Lions of District 117 A with COVID-19 relief activities). Ευχαριστούμε την Πρόεδρο του Ιδρύματός μας για την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημά μας, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι το σύνθημά μας, Υπηρετούμε τον Άνθρωπο, δεν μένει μόνο στα λόγια αλλά αποδεικνύεται και με τα παραπάνω έργα.

Από του βήματος αυτού και με την επιστολή μου αυτή, ζητώ από τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής για τον Λογαριασμό Προσφοράς και Ετοιμότητας, να εγκρίνουν ποσό για την αγορά μηχανημάτων αναπνευστήρων ή αναλωσίμου υλικού, τα οποία θα προσφέρουμε σε κάποιο Νοσοκομείο αναφοράς, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης και τα έχει ανάγκη.  Θεωρώ ότι μπορούμε και θέλουμε αυτή την κρίσιμη στιγμή να είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στους ανθρώπους που αγωνίζονται με αυταπάρνηση για την προστασία και περίθαλψη του πολίτη.

Φαίνεται ότι ο αγώνας σίγουρα θα διαρκέσει πολύ και δεν ξέρουμε ακόμα πως θα καταλήξει.  Εμείς πρέπει να συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις των ειδικών και πάνω απ’ όλα, ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.  Στο διάστημα αυτό, όλοι μας πρέπει να δείξουμε ενότητα και αλληλεγγύη και να βοηθηθούμε πρώτα μεταξύ μας και κατόπιν να βοηθήσουμε όπου και όπως μπορούμε.  Τα μαθήματα ανθρωπιάς, εμείς οι Lions τα δίδουμε απλόχερα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και φαίνονται από τις πράξεις μας.

Δεν ξεχνάμε ότι η έξοδό μας από το σπίτι γίνεται με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Η πρόληψη, η γνώση και η εφαρμογή των κανόνων βοηθά στην προφύλαξή μας.  Δεν ξεχνάμε ότι η άγνοια σκοτώνει και η αδιαφορία διασπείρει τον ιό.

ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ , ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ , ΚΡΑΤΑΜΕ ΓΕΡΑ ,  ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ LIONS

WE SERVE

L. ΕΦΗ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ
Κυβερνήτης Θ 117 Α
Νοτίου Ελλάδα και Νήσων


«Θέλει Αρετήν και Τόλμην η Ελευθερία »  Κάλβος 1824
Μεγάλη γιορτή για εμάς τους Έλληνες Διπλή γιορτή ,ο Ευαγγελισμός της Παναγίας μας και η έναρξη και ο ξεσηκωμός των Ελλήνων ενάντια στα 400 χρόνια σκλαβιάς από τους Τούρκους. Ποσο διαφορετικά ξημέρωσε αυτή η ημέρα,,,η 85η ημέρα του 2020 ,καθότι δίσεκτο. Όμως εμείς ,μένουμε όρθιοι ,όπως έχουμε μάθει και έχουμε δίψα για ζωή και προσφορά   Σήμερα παίρνουμε ένα μάθημα ζωής που δεν μπορούσε να διδαχθεί με λόγια. Ίσως αυτό μας κάνει να αναλογιστούμε πολλά,να αναθεωρήσουμε πολλά. Ίσως καταφέρουμε να γίνουμε καλύτεροι ,,,,,μα σίγουρα θα εκτιμήσουμε την ίδια τη ΖΩΗ. Εύχομαι να βγούμε πιο δυνατοί από αυτή τη δοκιμασία και μακαρι πιο σοφοί   Τελειώνοντας θα κλείσω με λίγες αράδες του Ριτσου. «Απροετοίμαστη κι η άνοιξη σε κάθε της  βήμα κοντοστέκεται ,σαστίζει και σωπαίνει «»Να είμαστε καλά και όλοι παρόντες του χρόνου CC Μαρία ΖΙΑΜΠΡΑ.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες Lions,Αγαπητά Leo

Σήμερα, οι σημαίες ψηλά στα μπαλκόνια, γιατί μόνο έτσι θα αποδείξουμε ότι είμαστε εδώ Ζωντανοί, Ελεύθεροι, Αγωνιζόμενοι ενάντια στον Εφιάλτη που ενέσκηψε στην Χώρα μας. Στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα στους εξ ανατολών γείτονές μας, αλλά και σ’ όποιον επιβουλεύεται αυτή την όμορφη Χώρα.

Φίλοι μου, είμαστε εδώ σε αυτόν τον τόπο, πάνω από 5000 χρόνια και θα είμαστε, εδώ όρθιοι και μετά την πανδημία, για άλλα τόσα χρόνια. Πανδημίες και λιμοί πέρασαν πολλοί, αλλά, ο Ελληνισμός και οι Έλληνες παρέμειναν όρθιοι στον ιερό τούτο τόπο. Είμαστε διατεθειμένοι να μείνουμε εδώ, για άλλα τόσα και πλέον χρόνια, ασφαλείς, μέσω της ειρηνικής παρουσίας μας, αλλά και διατεθειμένοι για την ηρωική υπεράσπιση της Ελευθερίας μας. Η ζωή δεν θα σταματήσει στον ιερό τούτο τόπο. Πιστέψτε με. Όπως ο Θεός έβαλε την υπογραφή του να μείνει ελεύθερη από τον Τούρκικο ζυγό η Πατρίδα μας την 25η Μαρτίου του 1821, έτσι και σήμερα βάζει την υπογραφή του για να επιζήσουμε.

Αγαπητές φίλες και φίλοι μου,

Είμαι σίγουρος, ότι οι ήρωες πρόγονοι μας, θα είναι υπερήφανοι για όλους εμάς. Θα είναι υπερήφανοι γιατί σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας της χώρας μας, μπόρεσαν να σταματήσουν τις ορδές 140.000 χιλιάδων βαζιβοζούκων Τούρκων, που όρμησαν σαν στίφη να γκρεμίσουν τα σύνορα μας. Δυστυχώς βέβαια, αυτό που προσπάθησαν ανεπιτυχώς, οι απρόσκλητοι αυτοί, δηλαδή να εισβάλουν στην Πατρίδα μας και στην συνέχεια στην Ευρώπη, το κατάφερε δίχως να πέσει σφαίρα, υπερβαίνοντας σύνορα και χώρες όλου του κόσμου, ο κορονοϊός Covid-19. Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι. Όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για την προστασία και επιβίωσή μας. Πρέπει όλοι να εξέλθουμε από αυτόν τον Εφιάλτη όσο το δυνατόν αλώβητοι.

Η Ελληνική Πολιτεία και όλοι οι αρμόδιοι θεσμοί, ευτυχώς έχουν εκπονήσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο, που φαίνεται ότι, προς το παρόν, αποδίδει, στα μέτρα του δυνατού. Όλοι μαζί θα αγωνιστούμε, για να περιορισθεί η εξάπλωση της πανδημίας. Σε αυτή την μάχη δεν περισσεύει κανείς. Όλοι, Ιατροί, Νοσηλευτές, Υγειονομικοί, Παραϊατρικό Προσωπικό, Φαρμακοποιοί, Τραυματιοφορείς-ΕΚΑΒ, Διοικητικό Προσωπικό, Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Σώματα Ασφαλείας, Ένοπλες Δυνάμεις, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Πολιτική Προστασία-ΕΟΔΥ, ΔΕΚΟ, Εκκλησία, Επιστημονική Κοινότητα, Ανθρωπιστικές Οργανώσεις και λοιποί εθελοντές, δίνουν καθημερινές μάχες από τα δικά τους μετερίζια.

Από τους ήρωες προγόνους μας, ζητήθηκε να πάρουν τα καριοφίλια για την Ελευθερία της πατρίδας μας, τώρα σε εμάς ζητείται να παραμείνουμε στα σπίτια μας, παίρνοντας μέτρα ατομικής προστασίας. Στην σημερινή Εθνική Επέτειο το συμπέρασμα θα είναι, ότι, ένας ενωμένος λαός, με την καθοδήγηση μιας υπεύθυνης ηγεσίας, είναι δυνατόν να νικήσει ακόμα και αυτόν τον αόρατο, καταραμένο εχθρό, με την προσωπική στάση και ευθύνη του καθενός μας και όχι με τα όπλα και τα γιαταγάνια.

Οδηγοί αυτής της έμπνευσης ας αποτελέσουν οι ήρωες πρόγονοι μας. Την ίδια προσωπική υπευθυνότητα και ανδρεία, έδειξαν και αυτοί. Ας παραδειγματιστούμε λοιπόν κι εμείς από αυτούς, αποδεικνύοντας ότι ο Έλληνας παραμένει ο ίδιος διαχρονικά ανά τους αιώνες. Ο ηρωικός τρόπος ζωής έχει μπει και εμποτίσει το DNA μας και έχει εισέλθει και στο τελευταίο μας κύτταρο. Είμαστε ο ίδιος λαός που άντεξε και έμεινε όρθιος τόσα χρόνια σε αυτή την ευλογημένη γη. Οι πρόγονοι μας θα είναι υπερήφανοι γιατί όλοι μαζί αγωνιζόμενοι σαν μια γροθιά προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την επικίνδυνη πανδημία.

Μπορεί ο κορονοϊός ν’ άλλαξε τις συνήθειες μας, ν’ άλλαξε την καθημερινότητά μας, μπορεί σήμερα να ζούμε μια πρωτόγνωρη 25η Μαρτίου χωρίς παρελάσεις, εορταστικές ομιλίες, εκκλησιασμούς καθότι, οι εκκλησίες μας λειτουργούν χωρίς το χριστεπώνυμο πλήθος, εντούτοις φίλοι μου, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός να εορτάσουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου με τα πατροπαράδοτα έθιμα εντός της οικίας μας, μαζί με την οικογένειά μας, ενώ παράλληλα υψώνοντας τις σημαίες μας στα μπαλκόνια, τιμούμε την Εθνική Επέτειο. Με τον τρόπο αυτό, δηλώνουμε ότι είμαστε εδώ, είμαστε διατεθειμένοι να επιβιώσουμε όλοι μαζί. Δεν είμαστε μόνοι, αλλά όλοι ενωμένοι αντιμετωπίζουμε ένα πανίσχυρο αντίπαλο, για τον οποίον μετά το πέρας της μάχης θα αποδείξουμε ότι δεν είναι ανίκητος.

Ας μείνει στην ιστορία του έθνους μας η 25η Μαρτίου του 2020, ως η ημέρα Αντίστασης, Περιορισμού και τελικά κατατρόπωσης του επικίνδυνου ιού, αντλώντας έμπνευση από τους ήρωες της 25ης Μαρτίου του 1821, στέλνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα σε όλους τους Lions. Όπως όλοι οι Έλληνες, έτσι και οι Έλληνες Lions είναι αδύνατο να λείπουν από το προσκλητήριο συστράτευσης της Πολιτείας για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Εμείς είμαστε υπερασπιστές της καμπάνιας ΜΈΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΊΤΙ, αλλά παράλληλα συμμετέχουμε στην ανάδειξη της Εθνικής Επετείου της Ελληνικής Επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821. Για τον σκοπό αυτό, με υπερηφάνεια σηκώνουμε ψηλά τις Ελληνικές Σημαίες και τοποθετούμε αυτές στα μπαλκόνια μας. Να είστε σίγουροι ότι, παρότι δεν θα γίνουν φέτος εορτές και παρελάσεις, εντούτοις, οι ήρωες μας θα είναι υπερήφανοι για όλους εμάς.

Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας,
Ψηλά τις Σημαίες στα μπαλκόνια μας,
Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες
Χρόνια Πολλά στους Έλληνες Lions.
Μένουμε στο Σπίτι,

L. Εμμανουήλ Καρανίκας, Υπτχος ε.α
Γραμματέας του Θέματος 117Α
Πρόεδρος Επιτροπής Εθνικών Θεμάτων και Επετείων

Dear Lion,

The coronavirus (COVID-19) is changing the way we travel, congregate and serve in communities around the world. We care about every member, and the people we serve, which is why we all need to put health and safety first in this challenging time for the world.

We have received requests for suggestions on how to minimize the risk to Lions, clubs and communities when serving.

Here are some recommendations on how you can keep yourself and your community healthy:

 • Consult local authorities and guidelines governing group events and large gatherings when considering Lions events.
 • Put health and safety first as you consider new meetings, projects and any other club activities.
 • Wash your hands frequently, avoid nonessential travel and crowds, especially if you live in an area where there's an outbreak.
 • Check the recommendations from health experts such as the World Health Organization (WHO), the Centers for Disease Control and Prevention (CDC) or your local government for any new updates since this remains an evolving situation.
 • For questions regarding your district (single, sub- and multiple) conventions, please contact your district leadership for guidance.
 • Remember, individuals over 60 and those with serious chronic medical conditions are at a higher risk of getting very sick from this illness.

A comprehensive list of ways to protect yourself and your club can be found on the WHO website.( website : Παγκόσμιος Οργανισμός  Υγείας)

Lions have served for more than one hundred years. We have been there for our communities during countless challenges to the world. Let's consider ways we can safely help, such as providing meals to low-income students whose schools are closing due to the virus. Let's check in on family, friends and neighbors. Let's continue to put our kindness in action while keeping health and safety in mind.

Now more than ever, it is important that we stand together as local communities, as a global community, and as Lions. Thank you for serving your community and the world.

Regards,

Dr. Jung-Yul Choi
International President

 

Αγαπητοί αξιωματούχοι του ΠΘ, των Θεμάτων και των Λεσχών, αγαπητά μέλη,


Η ανθρωπότητα στη πορεία των αιώνων της παγκόσμιας ιστορίας αντιμετώπισε τραγικές πραγματικά σε ότι αφορούσε τις συνέπειες τους πανδημίες και κατάφερνε παρά τις σημαντικές απώλειες, να επιβιώνει. Κι’ αυτό χάρη στις αστείρευτες ψυχικές δυνάμεις του ανθρώπου, την αντοχή του, τη μαχητικότητα και το πείσμα για επιβίωση, καθώς και την εξυπνάδα του για επιστημονική αντιμετώπιση τους.

Σήμερα καλούμαστε ως ανθρωπότητα να αντιμετωπίσουμε ακόμα μια τέτοια πανδημία. Μια πανδημία που απειλεί να εξαρθρώσει τις κοινωνίες μας και να ανατρέψει τον τρόπο ζωής μας. Ο COVID 19, αποτελεί μια πραγματική απειλή, αλλά ταυτόχρονα μια πρόκληση για όλα τα Έθνη, για όλες τις κυβερνήσεις, για όλες τις πολιτείες, για όλους του πολίτες αυτού του ταλαιπωρημένου πλανήτη, αλλά πρώτιστα για τον καθένα μας.

Φίλες και φίλοι μου,

Εμείς οι Έλληνες Lions, έχουμε περάσει συγκλονιστικές εμπειρίες τόσο στο πρόσφατο παρελθόν όσο και στο πιο απομακρυσμένο παρελθόν ως Λαός και ως Έθνος και καταφέραμε να ξεπεράσουμε πολέμους, καταστροφές, πανδημίες και συμφορές που ίσως άλλους Λαούς να τους γονάτιζαν.

Με όπλα την ενότητα, την αγωνιστικότητα και το πείσμα μας, αλλά και τη αλληλεγγύη καταφέραμε να είμαστε πάντα νικητές, δείχνοντας στους υπόλοιπους Λαούς το δρόμο για τη νίκη αυτή.

Έτσι λοιπόν ως Έλληνες και ως Lions, καλούμαστε να σταθούμε υπεύθυνα απέναντι σε αυτό τον αόρατο εχθρό, που τόσο εύστοχα χαρακτήρισε έτσι ο Πρωθυπουργός Κων. Μητσοτάκης, και να δώσουμε το παράδειγμα μέσα από τη προσωπική μας στάση, τη συμπόρευση με την πολιτεία και τη στράτευση στη κοινή προσπάθεια στήριξης των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, καθώς και την ενημέρωση για τις υποχρεώσεις του κάθε πολίτη απέναντι σ’ αυτή τη πανδημία.

Σύντομα η σκιά αυτού του θανατηφόρου ιού θα περάσει και πάλι ο λαμπρός ήλιος της Ελπίδας και της Ζωής θα φωτίσει ξανά τη Γη μας και όλοι θα γιορτάσουμε ξανά τη νίκη της Ζωής πάνω στο θάνατο, της Χαράς μέσα από τη προσμονή ενός Μέλλοντος όπως το θέλουμε για τις οικογένειες μας και για το Κόσμο όλο.

Ας μη ξεχνάμε τη σοφή ρήση του Νίκου Καζαντζάκη: H πέτρα, το σίδηρο, το ατσάλι δεν αντέχουν. Ο άνθρωπος αντέχει.(Ο καπετάν Μιχάλης)

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣ
Διεθνής Σύμβουλος  2014-2016

Ενα όπλο για την άμυνα του οργανισμού μας

Από τον L. ΕΥΑΓΟΡΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Λέσχη Ρόδου

Τι είναι η βιταμίνης C

Τη βιταμίνη C, με τη χημική της ονομασία ασκορβικό οξύ, τη συναντάμε σε μικρές ή μεγάλες περιεκτικότητες σε όλα σχεδόν τα φρούτα και τα λαχανικά. Ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να τη συνθέσει ούτε και να την αποθηκεύσει και έτσι απαιτείται η καθημερινή λήψη, της απαραίτητης ημερήσιας ποσότητας, με την τροφή μας.

Η βιταμίνη C είναι υδατοδιαλυτή, ευαίσθητη στη θερμοκρασία και οξειδώνεται σχετικά γρήγορα στον αέρα.

Αυτός είναι και ο λόγος, που είναι προτιμότερο να καταναλώνουμε φρέσκα τα λαχανικά, τα φρούτα και τους χυμούς.

Δράση

Η βιταμίνη C είναι χρήσιμη σε πολλές λειτουργίες στο ανθρώπινο σώμα, μερικές από αυτές είναι:

• Βοηθά τον οργανισμό μας στη δημιουργία αντισωμάτων και στη διέγερση των λευκών αιμοσφαιρίων.

• Βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου.

• Ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, προστατεύει τις χρήσιμες για τον οργανισμό μας υδατοδιαλυτές ουσίες από την οξείδωση, αφού προσφέρεται η βιταμίνη C για οξείδωση (θυσιάζεται για να σωθούν οι χρήσιμες για τον οργανισμό μας ουσίες). Η βιταμίνη C, ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, εξουδετερώνει αποτελεσματικά τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι καταστροφικά και μεγάλης δραστικότητας χημικά συμπλέγματα, που πιστεύεται ότι αποτελούν τη βάση πολλών σοβαρών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου και των καρδιοπαθειών. Αυτός είναι και ο λόγος, που στις περισσότερες καταπονήσεις του οργανισμού μας, μαζί με τη θεραπεία συστήνεται να καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C και σε περίπτωση αδυναμίας λήψης ικανής ποσότητας των κατάλληλων τροφών, χορηγείται έτοιμη φαρμακευτική βιταμίνη C.

Έλλειψη

Η έλλειψή της βιταμίνης C, προκαλεί την ασθένεια «σκορβούτο», η οποία, ήταν ιδιαίτερα συχνή στους ναυτικούς, μέχρι τα τέλη του 18ου αιώνα, οι οποίοι για μήνες ταξίδευαν και δεν κατανάλωναν φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Σήμερα η ασθένεια έχει εκλείψει αν και πρόσφατα έχουν αναφερθεί κρούσματα λόγω των κακών διατροφικών συνηθειών.

Στη βιβλιογραφία αναφέρεται ότι μια παρατεταμένη οριακή έλλειψη βιταμίνης C μπορεί να μην οδηγήσει σε κλινικά συμπτώματα, αλλά μπορεί να προδιαθέτει υπέρ μιας ενδεχόμενης καρδιοπάθειας και εξασθένισης του ανοσοποιητικού συστήματος.

Απαιτήσεις του ανθρώπινου οργανισμού

Στη βιβλιογραφία, η συνιστώμενη μέση ημερήσια δόση (Recommended Daily Allowance, RDA) είναι 90 mg για τους άνδρες και 75 mg για τις γυναίκες, ενώ για τους καπνιστές απαιτείται υψηλότερη δόση.

Καλό είναι σε περίπτωση που επιθυμείται να χρησιμοποιήσετε σκευάσματα με καθαρή βιταμίνη C να συμβουλευθείτε τον γιατρό σας.

Η λήψη της βιταμίνης C μέσω των τροφών δεν έχει περιορισμό στην υπέρβαση της δόσης, εφόσον οι ποσότητες των τροφίμων που καταναλώνονται δεν δημιουργούν άλλα προβλήματα υγείας.

Κυριότερες πηγές βιταμίνης C

Οι κύριες πηγές της βιταμίνης C, είναι οι πατάτες (εφόσον καταναλώνονται βραστές), οι χυμοί φρούτων, όλα τα εσπεριδοειδή και τα πράσινα λαχανικά. Η περιεκτικότητα σε βιταμίνης C στα φρούτα και λαχανικά, ποικίλει σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με την εποχή, την ποικιλία, το στάδιο ωρίμανσης και τη φρεσκάδα τους. Τρόφιμα που εύκολα μπορεί να βρει ο καθένας μας και είναι πλούσια σε βιταμίνη C είναι:

1. Πιπεριές

Κόκκινη πιπεριά: Στα 100gr άψητης κόκκινης πιπεριάς, περιέχονται 90mg βιταμίνης C.

Πράσινη πιπεριά: Στα 100gr άψητης πράσινης πιπεριάς, περιέχονται 80mg βιταμίνης C.

Κίτρινη πιπεριά: Στα 100 gr άψητης κίτρινης πιπεριάς περιέχονται 180mg βιταμίνης C.

2. Πορτοκάλια

Τα πορτοκάλια έχουν μια αρκετά υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, με περίπου 83mg βιταμίνης σε ένα μέτριο πορτοκάλι. Προσοχή απαιτείται σε όσους έχουν πρόβλημα ή τάση για σάκχαρο ή κάνουν θερμιδική δίαιτα, αφού ο χυμός πορτοκαλιού περιέχει 10% περίπου σάκχαρα και έτσι ένα ποτήρι χυμός πορτοκαλιού ισοδυναμεί με δύο κουτάλια της σούπας ζάχαρη.

3. Ακτινίδια

Ένα μέτριο ακτινίδιο αποδίδει 137mg βιταμίνης C, υπερκαλύπτοντας τις ημερήσιες ανάγκες μας, ενώ ταυτόχρονα είναι πλούσιο και σε βιταμίνες Α και Ε, αλλά και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

4. Μαρούλια, μπρόκολο και κουνουπίδι

Είναι πλούσια σε βιταμίνη C όταν τρώγονται ωμά και με κάποιες απώλειες όταν βράζονται.

Αγαπητές φίλες & φίλοι LIONS
Η πανδημία του κοροναϊού στη χώρα μας έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα τα οποία έχουν ανατρέψει τους καθημερινούς μέχρι τώρα ρυθμούς και συνήθειες στη ζωή μας.
Παρά ταύτα, η Γραμματεία του Θ117Α είναι παρούσα και δύναται να επικοινωνεί μαζί σας ηλεκτρονικά για κάθε ζήτημα που αφορά όλους εμάς σαν μέλη και τις Λέσχες μας, εφαρμόζοντας πιστά τις οδηγίες της Κυβέρνησης και του ΕΟΔΥ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί πλήρως η πανδημία.
Οι ήμερες που διανύουμε είναι δύσκολες για όλους μας . Είναι όμως σημαντικό για εμάς τους LIONS, να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο, όπως μπορεί. Αυτό είναι και το μεγαλείο της Οργάνωσής μας.
Για το σκοπό αυτό η Κοινωνιολόγος – Σύμβουλος, ειδικευόμενη ψυχοθεραπεύτρια L. Φαίη Σουλιώτη, θέτει τον εαυτό της και τις γνώσεις της στην υπηρεσία της ψυχολογικής υποστήριξης, του οποιουδήποτε από εμάς αισθανθεί την ανάγκη να επικοινωνήσει μαζί της, προκειμένου να μιλήσει και να του παρασχεθεί η απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη. Η επικοινωνία μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω της παρακάτω ηλεκτρονικής διεύθυνσης:
FB: Faye Soulioti
Όλοι οι LIONS υπακούοντας τις οδηγίες των ειδικών, ας περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας, εκτός από τις απολύτως αναγκαίες και να μην ξεχνάμε
ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ
L. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ
Γραμματέας Θ 117Α

Η εβδομάδα 13-17 Ιανουαρίου φέτος 2020, βρίσκει τον Διεθνή Λαιονισμό στο μέσο της πιο μεγάλης και σημαντικής προσπάθειας συγκέντρωσης οικονομικών πόρων, της CAMPAIGN 100. Μετά τα επιτυχή αποτελέσματα των Campaign SightFirst I και Campaign SightFirst II, η CAMPAIGN 100 είναι γεγονός. Ξεκίνησε την 1η Ιούλιου του 2018 και θα λήξει την 30η Ιουνίου του 2021.

donate......Εδώ

 • Πρόταση προς το 53ο Εθνικό Συνέδριο LIONS ...Εδώ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ 53Ο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Κανονισμός Εκλογής Προέδρου Συμβουλίου Κυβερνητών ΠΘ117 Ελλάς-Κύπρος

Υποβάλλεται πρόταση στο επικείμενο Εθνικό Συνέδριο της Αθήνας από 23-26 Απριλίου, για τη θέσπιση Κανονισμού σχετικά με τον τρόπο εκλογής του Προέδρου του Συμβουλίου ΠΘ 117 Ελλάς-Κύπρος, από τις Λέσχες Lions Λεμεσού, Αμμοχώστου «Αρσινόη» και Λεμεσού «Αφροδίτη».

Κανονισμός εκλογής Προέδρου Συμβουλίου ΠΘ117

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου εκλέγεται κατά το ετήσιο Συνέδριο του ΠΘ από υποψηφίους που υποδεικνύονται από τις Λέσχες του απλού Θέματος που έχει τη σειρά ανάδειξης Προέδρου.

1. Η κάθε Λέσχη μπορεί να υποδείξει ένα υποψήφιο από τα μέλη της. Ο υποψήφιος πρέπει απαραίτητα να είναι ένας Κυβερνήτης ή Προηγούμενος Κυβερνήτης
2. Το Συνέδριο ΠΘ εκλέγει με μυστική ψηφοφορία Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου Κυβερνητών. Η θητεία του Αντιπροέδρου του Συμβουλίου είναι για ένα χρόνο.
3. Το επόμενο Ετήσιο Συνέδριο του ΠΘ εκλέγει τον Αντιπρόεδρο ως Πρόεδρο, με τη προϋπόθεση να συγκεντρώσει το 50% συν 1 από τους ψήφους των εγγεγραμμένων εκλεκτόρων

Νοείται ότι η εφαρμογή του Κανονισμού θα ισχύσει από το επόμενο Εθνικό Συνέδριο 2021, στο οποίο θα εκλεγεί Αντιπρόεδρος από το Θέμα117Β, που θα έχει τη σειρά εκλογής Προέδρου την επόμενη χρονιά 2021-2022. Ο Πρόεδρος θα εκλεγεί με την υφιστάμενη πρόνοια του Καταστατικού για τελευταία φορά.

Στέλιος Στυλιανίδης

Λέσχη Lions Λεμεσού

Πρόεδρος 2019-2020

Λουκία Γεωργιάδου

Λέσχη Lions Αμμοχώστου Αρσινόη

Πρόεδρος 2019-2020

Κωνσταντίνα Ζαβού

Λέσχη Lions Λεμεσού Αφροδίτη

Πρόεδρος 2019-2020

 • International Peace Poster Contest ... Εδώ
 • Peace Poster Current Winners ... Εδώ

 • Peace Poster Contest Grand Prize Winners...Εδώ
Α Ν Α Β Α Λ Λ Ε Τ Α Ι

η παρακάτω Εκδήλωση , θα ενημερωθείτε πότε θα πραγματοποιηθεί.
(Ενα απο τα μέτρα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ...αναστολή οποιασδήποτε συνεδριακής εκδήλωσης για 4 εβδομάδες......)

Καλημέρα!!
Σήμερα η μέρα αφιερωμένη στις απανταχού γυναίκες
! Διάφορα θα γραφούν κι άλλα τόσα θα ειπωθούν....... Εγώ σαν γυναίκα, μάνα, επαγγελματίας, ηγέτης, θα αφιερώσω την ημέρα αυτή σ' αυτές τις αγωνίστριες της ζωής!! Σ' αυτές τις γυναίκες που δίνουν καθημερινά μάχη με τη ζωή, που πέφτουν σηκώνονται και μαζί στηρίζουν κι όλο τον κόσμο. Κρατούν μέσα στην ψυχή τους την φλόγα της ζωής.
Εύκολα δίνουν την καρδιά τους αλλά δύσκολα θα σου ανοίξουν την ψυχή τους. Δεν κρύβουν τα δάκρυά τους. Δεν προσποιούνται τις αγέρωχες και τις ατάραχες. Δεν φορούν τον μανδύα της αξιοπρέπειας για να το παίξουν υπεράνω. Ότι κάνουν, το κάνουν απλά, πολύ και απόλυτα. Αγαπάνε πολύ, ερωτεύονται πολύ, κρατάνε τα σημάδια από το παρελθόν και πάνω τους ζωγραφίζουν το μέλλον. Σε αυτές τις γυναίκες που αν νιώσουν πως ο αέρας τους σε βαραίνει, θα ανοίξουν τα φτερά τους να πετάξουν μακρυά. Κι ας τσούζουν τα δάκρυα στα μάτια. Και τότε, το μόνο που σου μένει, είναι να εύχεσαι, ο επόμενος αέρας, να σου φέρει ένα τέτοιο αερικό στα χέρια σου.. Είναι κάτι γυναίκες, αγωνίστριες της ζωής... Που πονούν, χαίρονται, αγαπούν, γεννούν και μεγαλώνουν παιδιά με παντός είδους στερήσεις.
Για όλες αυτές τις καθημερινές γυναίκες και για μένα τη γυναίκα - μάνα, η σημερινή μέρα!!!!
Δεν θέλω να γιορτάζω μόνο μια μέρα. Θέλω η κάθε μέρα να είναι γιορτή για μένα, σαν μάνα, σύζυγο, γιαγιά, φίλη, ερωμένη, συνάδελφο, αγαπημένη!! Δεν θέλω λόγια, παράτες και λουλούδια. Θέλω μια ζεστή αγκαλιά κι ένα βλέμα αγάπης και κατανόησης από τους γύρω μου. Δεν είμαι τόσο δυνατή όσο φαίνομαι. Αφήστε με να σας δώσω την καρδιά μου. Ίσως να νοιώσετε ότι κι εγώ! Καλή συνέχεια.

Η Κυβερνήτης Θ. 117Α  ΕΦΗ  ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ

Α Ν Α Β Α Λ Λ Ε Τ Α Ι η παρακάτω Εκδήλωση , θα ενημερωθείτε πότε θα πραγματοποιηθεί.
(Ενα απο τα μέτρα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ...αναστολή οποιασδήποτε συνεδριακής εκδήλωσης για 4 εβδομάδες......)

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και στο   πλαίσιο ενίσχυσης της εξωστρέφειας των Λεσχών των Lions, η Κυβερνήτης του Θ.117 Α Έφη Νικολαΐδη, Νοτίου Ελλάδος και Νήσων και η Επιτροπή Γυναικείων Θεμάτων & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διοργανώνουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το  2ο  Συμπόσιο Γυναικών  Lions , την Κυριακή  15 Μαρτίου 2020, στο Ξενοδοχείο Caravel από τις 9.30π.μ.-18.30 , 40 καταξιωμένοι ομιλητές και 10 συντονιστές από  διάφορους επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς σε 10 ωριαία workshops,θα συζητήσουν   για τη γυναίκα.Το κεντρικό θέμα του Συμποσίου είναι για άλλη μια χρονιά το "Balance for Better" των New Voices.

«To Συμπόσιο αφιερώνεται  στις γυναίκες αυτές που έχουν τη δύναμη να ξεπερνούν προβλήματα,  εμπόδια, και  ανισότητες. Στις γυναίκες που όχι μόνο επιβιώνουν αλλά και προοδεύουν στο δύσκολο στίβο της ζωής. Στις μάχιμες γυναίκες σε θέσεις ευθύνης, στις γυναίκες που ασχολούνται με τις τέχνες, τον πολιτισμό , τον τουρισμό αλλά και το κοινωνικό έργο και την οικογένεια.Τις σκληρά εργαζόμενες γυναίκες που προσπαθούν να τα χωρέσουν όλα στο 24ωρο και που τις περισσότερες φορές δεν φτάνει. Στις γυναίκες αυτές που αγωνίζονται για το όραμα της ισότιμης εκπροσώπησης στα κέντρα λήψης αποφάσεων  με σθένος και ψυχή.Στόχος του Συμποσίου είναι η ανάδειξη προβλημάτων η κατάθεση προτάσεων αλλά και  ο διάλογος ανάμεσα σε  εκπροσώπους  όλων  των κλάδων που συμμετέχουν,άνδρες και γυναίκες , για  ενδεχόμενες λύσεις, που θα εμπνεύσουν  τις νέες Γυναίκες να  τολμήσουν να συμμετάσχουν στα Κέντρα λήψης αποφάσεων με βήματα σταθερά και αποφασιστικά».

Για περισσότερη Ενημέρωση στην διεύθυνση που ακολουθεί

https://lionsclubsgreececyprus.blogspot.com/2020/03/new-voices-district-117a.html

Δείτε στις παρακάτω διευθύνσεις σχετικά Videos.

Στο πλαίσιο των δράσεων της Λέσχης Lions Κω « Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που αφορούν στην νεολαία του νησιού μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως διοργανώνουμε μαζί με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και συγκεκριμένα με τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας-Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης, Κο Γιάννη Κρητικό, μια 3ήμερη δράση στην Κω,με το Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια, την Πρόληψη και Μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ». Ημερομηνία διεξαγωγής 9-11 Μαρτίου.
Στόχος μας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας  για την οδική ασφάλεια στο Δήμο μας.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την συμμετοχή 6 εξειδικευμένων εκπαιδευτών & μιας κινητής μονάδας, συνοπτικά περιλαμβάνει:

 • Ενημέρωση για τους μικρότερους μαθητές (νηπιαγωγείου & πρώτων τάξεων Δημοτικού) που θα πραγματοποιηθεί εντός των σχολικών μονάδων από τους εξειδικευμένους εκπαιδευτές σε θεωρητικό επίπεδο με χρήση ειδικά σχεδιασμένου τάπητα.
 • Ενημέρωση για τους μαθητές των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού που θα πραγματοποιηθεί εντός των σχολικών μονάδων από τους εξειδικευμένους εκπαιδευτές σε θεωρητικό επίπεδο με έμφαση στην ασφαλή χρήση ποδηλάτου, το οποίο αποτελεί το πρώτο μεταφορικό μέσο των παιδιών, με στόχο την βελτίωση των γνώσεων που απαιτούνται για την καλύτερη και ασφαλέστερη χρήση του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης.
 • Ενημέρωση για τους νεαρότερους μαθητές  Γυμνασίου που θα γίνει με θεωρητικό τρόπο θα πραγματοποιηθεί εντός των σχολικών μονάδων από τους εξειδικευμένους εκπαιδευτές με προβολή παρουσίασης με τη μέθοδο coaching & την προβολή videos.
 • Ενημέρωση για τους μεγαλύτερους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που θα γίνει με θεωρητικό αλλά και βιωματικό τρόπο στην Πλατεία Ανταγόρα, με τη χρήση εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας ( προσομοιωτή ανατροπής, προσομοιωτή πρόσκρουσης, γυαλιά προσομοίωσης μέθης κλπ).
 • Την Τρίτη 10 Μαρτίου στις 18:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου Γυμνασίου, «Ευαγόρας Παλληκαρίδης», θα πραγματοποιηθεί μία ενημερωτική εκπαιδευτική δράση για καθηγητές και γονείς μαθητών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Κλείνοντας ενημερώνουμε πως την Πέμπτη 5 Μαρτίου θα γίνει κοινή συνέντευξη τύπου για την αναλυτική παρουσίαση του 3ήμερου προγράμματος και των στόχων του,

στο ξενοδοχείο «ΜΑΡΙΤΙΝΑ» στις 11:30 το πρωί, επισυνάπτεται πρόσκληση

Η Πρόεδρος                               Η Γραμματέας

Ειρήνη Χατζηχριστοφή                 Ευαγγελία Χατζηστάση

 • ΠΛΗΡΗ Ενημέρωση  για το 53ο ΕΘΝΙΚΟ Συνέδριο Lions...Εδώ
ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Dr. Jung-Yul Choi στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ απο 18-19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2020.

To Θέμα 117Α ,οι Λέσχες LIONS ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΝΩΣΣΟΣ ,εχουν κάνει τις σχετικές προετοιμασίες. Εδώ για φωτογραφικά στιγμιότυπα.
Για περισσότερη ενημέρωση σχετικά με τις δράσεις της Διεθνούς μας Οργάνωσης LCI, στην κεντρική Επίσημη Ιστοσελίδα https://www.lionsclubs.org/en

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ απο Πρόεδρο Πολ.Θ. 117 ΕΛΛΑΣ ΚΥΠΡΟΣ L. ΜΑΡΙΑ  ΖΙΑΜΠΡΑ
Προηγ,Κυβερνήτη,Μηνά Χατζηδάκη ,Καλέ μου Φίλε,θα μου επιτρέψεις να σου εκφράσω ,τόσο εσένα όσο και στην επιτροπή ,υποδοχής Του Διεθνούς  μας Προέδρου,τις πιο θερμές μου ευχαριστίες για την εξαιρετική δουλειά που φέρατε εις πέρας   ΕΥΓΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΕΥΓΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ LIONS της ΚΡΗΤΗΣ Η φιλοξενία και η αγάπη σας θα μείνει σε όλους μας αξέχαστη. Η όλη διοργάνωση άψογη Ναειστε καλά ,δεν ήταν τυχαίο που στον χαιρετισμό μου προς τον Πρόεδρο ,του τόνισα ότι είμαι περήφανη που υπηρετώ μαζί σας Τελειώνοντας θα μου επιτρέψεις να σε συγχαρώ για άλλη μια φορά,για τη βράβευσή σου απο το Διεθνη Προεδρο με το International President's Award. Ύψιστη τιμητική διάκριση Σου αξίζει πραγματικά. Άξιος. Με εκτίμηση , cc. Μαρία Ζιαμπρα

ΔΗΜΟΣ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ https://www.heraklion.gr/ourplace/archeological-museum/archeological-museum.html

 • Φωτογραφικά στιγμιότυπα απο την Επίσημη Επίσκεψη του Διεθνού μας Προέδρου Dr. Jung-Yul Choi στην ΚΡΗΤΗ ...Εδώ
 • Video απο την Επίσημη Επίσκεψη του Διεθνού μας Προέδρου Dr. Jung-Yul Choi στην ΚΡΗΤΗ ...Εδώ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ απο Πρόεδρο Πολ.Θ. 117 ΕΛΛΑΣ ΚΥΠΡΟΣ L. ΜΑΡΙΑ  ΖΙΑΜΠΡΑ
Αμ,Προηγ,Κυβερνήτη Μάριε Θαλασσέτη,Φίλε μου,θα μου επιτρέψεις να σε συγχαρώ ,τόσο εσένα προσωπικά ,καθώς και την επιτροπή σου ,που καταφέρατε με τις άοκνες προσπάθειές σας ,η υποδοχή του Διεθνούς μας Προέδρου να είναι τέλεια οργανωμένη και με λαμπρότητα ,όπως αρμόζει σε έναν υψηλό Επισκέπτη. Από καρδιάς σας ευχαριστώ ,και όλους τους Lions της Κύπρου μας που μας περιβάλλατε με την αγάπη σας και τη θερμή φιλοξενία σας. Όπως είπα και στον χαιρετισμό μου προς τον Πρόεδρο είμαι περήφανη για τον Κάθε Lion του ΠΘ 117Ελλας Κύπρος ,μα πάνω από όλα ,είμαι περήφανη που υπηρετώ μαζί με όλους εσάς Τελειώνοντας θα μου επιτρέψετε να σας συγχαρώ και να σας σφίξω το χέρι για άλλη μια φορά ,για τη  βράβευσή σας από τον  Διεθνή Πρόεδρο με το παράσημο International President’s Award   Εύγε. Σας αξίζει. ΑΞΙΟΣ. Να είστε Καλά. Με εκτίμηση,cc Μαρία Ζιαμπρα.

 • ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΕΙΠΝΟ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Dr.Jung-Yul Choi και της συζύγου του Seung-Bok, στην ΚΥΠΡΟ... Εδώ

 • Φωτογραφικά στιγμιότυπα απο την Επίσημη Επίσκεψη του Διεθνού μας Προέδρου Dr. Jung-Yul Choi στην ΚΥΠΡΟ ...Εδώ

2018-19 Lions International #PeacePoster Grand Prize Winner

 • Η Επιτροπή Ενημέρωσης και Δράσης για τον Παιδικό Καρκίνο του Θ 117 Α διοργανώνει στις 16 Φεβρουαρίου του 2020 στο Πολεμικό Μουσείο και ώρα 18.30 μια μουσική βραδιά με άριες από οπερέτες και καντσονέτες.Συμμετέχουν η σοπράνο Κάτια Πάσχου, ο τενόρος Δημήτρης Σιγαλός, ο πιανίστας Δημήτρης Γιάκας και η χορωδία της Εμπορικής Τράπεζας με μαέστρο τον Σταύρο Μπερή και πιανίστα την Κατερίνα Καραμπάτσα.Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την αγορά ενός μηχανήματος αποστείρωσης και απολύμανσης, το οποίο θα δωρηθεί στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων «ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ».
 • Αγαπητοί Lions. Η Λέσχη Παλ. Φάληρο ΤΡΙΤΩΝ και ο Πρόεδρος της επιτροπής Κτηρίου Περάματος  Μουσείο Lions,  Αιμιλιανός Χρυσόπουλος,  σας προσκαλούν στις 23/02/2020 Κυριακή και ώρα 16.30-19.30 για ένα ευχάριστο δίωρο, προσφέροντας καφέ, τσάϊ και διάφορα γλυκίσματα. Σας περιμένουμε με πολύ αγάπη.

 • Αλλαγές στην εφαρμογή MyLion που παρουσιάστηκαν από το LCI στις 27 Ιανουαρίου 2020 Απόδοση Κειμένου: Μιχαήλ Κλεισαρχάκης (Β’ Αντικυβερνήτης Θ117Α (2019 -2020)...Εδώ

 • Γενικό Αρχείο Ανακοινώσεων Ημερολογιακά ταξινομημένες (με φίλτρα αναζήτησης)... Εδώ
 • GAT : Χρήσιμα Μεταφρασμένα αρχεία LCI απο L.ΜΙΧΑΛΗ  ΚΛΕΙΣΑΡΧΑΚΗ...Εδώ
 • ΑΡΧΕΙΟ ΕΝΤΥΠΟΥ και ΨΗΦΙΑΚΟΥ Περιοδικό LION...Εδώ
 • ΓΕΝΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΛΑΙΟΝΙΚΩΝ Εκδόσεων... Εδώ
 • Ενημέρωση-Εγγραφές σε Προσεχή Λαϊονικά Συνέδρια...Εδώ
 • Αρχείο Videos ΚΑΝΑΛΙ  MD 117 Ελλάς-Κύπρος (Συμπληρώνεται)...Εδώ

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του Ιδρύματος Medic Alert με τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020.Η αντιπροσωπεία του Ιδρύματος Medic Alert, αποτελείτο   από τους  Μ. Βωνιάτη,  Κ.Χατζηγιάννη και  Λ.  Λουκαΐδου είχε συνάντηση με τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Π. Χατζηβασιλείου.

Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκε το θέμα της συνεργασίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με το Ίδρυμα Medic Alert και την προστασία που προσφέρει με τη μεταλλική ταυτότητα σε άτομα, τα οποία σε ώρα ανάγκης χρειάζονται βοήθεια.  Αποφασίστηκε η περαιτέρω βελτίωση της συνεργασίας και η αύξηση των υπηρεσιών σε συνανθρώπους μας που έχουν προβλήματα υγείας ή αλλεργίες. Για περισσότερη ενημέρωση στην ιστοσελίδα του Medic Alert Εδώ

Τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, 2019 ,οι Κυβερνήτες των Λεσχών Lions της Ελλάδας και Κύπρου Έφη Νικολαΐδη από την Αθήνα και Νίκος Παπαχρήστου από τη Θεσσαλονίκη επισκέφτηκαν το γραφείο του Ιδρύματος Μedic Alert στη Λευκωσία και είχαν συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή του Ιδρύματος. Για περισσότερα Εδώ

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, στα πλαίσια του πυλώνα «Καταπολέμησης της Πείνας» της Διεθνούς Οργάνωσης των Lions, η λέσχη Leo «ΕΥΕΛΠΙΣ», πραγματοποίησε δράση προσφοράς προς το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης με σκοπό την κάλυψη αναγκών σε τρόφιμα.

Η Λέσχη  Lions Θεσσαλονίκη  Ολυμπιάς  στις  23  Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποίησε  οφθαλμομέτρηση  με την  Μονάδα  Οφθαλμολογικού Ελέγχουμε  τέσσερεις  γιατρούς  του  ΑΧΕΠΑ  δωρεάν  εξετάσεις σε 35  κατοίκους στο  κοινοτικό διαμέρισμα  Κάτω  Σχολάρι   του  Δ.Θέρμης. Στις 12/1/20 συμμετείχε  στην  οφθαλομέτρηση η οποία  πραγματοποιήθηκε  από  την  επιτροπή  Μονάδος  Οφθαλμολογικού  Ελέγχου και γιατρών  του  ΑΧΕΠΑ  παρουσία  του  Κυβερνήτη  του  Θ117Β  Ν.Παπαχρήστου στο  παιδικό  χωριό  SOS Πλαγιαρίου  όπου  εξετάσθηκαν 35  παιδάκια  και  3  άτομα  του  προσωπικού. Στις  14/12/19 συνδιοργάνωσε  εκδήλωση  για  τον  παιδικό  καρκίνο  με  τον  Εικαστικό  Σύλλογο Λάνασσα  υπό  την  αιγίδα  της  Περιφέρειας Κεντρικής  Μακεδονίας στην  αίθουσα  τέχνης  του  Δ.Νεαπόλεως. Στις  6/12/19 η  Λέσχη  Lions  Θεσσαλονίκη  Ολυμπιάς  είχε  την  χαρά  να  πραγματοποιήσει  τρείς  εισδοχές  νέων  μελών. Παρόντες  ο  Κυβερνήτης  του  Θ117Β  Ν. Παπαχρήστου  αξιωματούχοι  του  Θέματος  και  μέλη  των  Λεσχών.Στις  9/11/19 μέλη  της  Λέσχης  Lions  Θεσσαλονίκη  Ολυμπιάς συμμετείχαν  στην  Οφθαλμομέτρηση  και  Διαβητομέτρηση  οι  οποίες  πραγματοποιήθηκαν  στην  πλατεία  Αριστοτέλους  απο  τις  επιτροπές  Μοναδας  Οφθαλμολογικού  Ελέγχου  και  Διαβήτη. Στις 1/11/19 η  Λέσχη  Lions Θεσσαλονίκη Ολυμπιάς παρέδωσε τρόφιμα και είδη  πρώτης  ανάγκης  στα  χωριό  SOS  Πλαγιαρίου  στα  50  παιδάκια  των  9  σπιτιών  του  χωριού. Για φωτογραφικά στιγμιότυπα Εδώ
Στον όμορφο και φιλόξενο  χώρο του Best Friends στην Πολιτεία, πραγματοποιήθηκε η κοπή  βασιλόπιτας ,της Λέσχης Lions Kifissia Anne Sullivan και  έγινε η Τελετή Εισδοχής 5 νέων μελών , από τον αμέσως προηγούμενο Κυβερνήτη των Lions , Κωνσταντίνο Λυμπέρη IPDG και παρουσία του Αντικυβερνήτη Β ΄, Μιχάλη Κλεισαρχάκη,  2nd vice Governor D117A. Η Τελετή Εισδοχής αποτελείται από τέσσερα μέρη. Στο πρώτο μέρος ο Κυβερνήτης καλωσορίζει τους προσκεκλημένους, αναφέρεται στις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα του νέου μέλους και δίνει εντολή να ακουστούν οι Αντικειμενικοί Σκοποί των LIONS και ο Κώδικας Ηθικής του Οργανισμού !. Στο δεύτερο μέρος το νέο μέλος υπόσχεται να τηρεί τον Κώδικα Ηθικής, να παρευρίσκεται στις Ολομέλειες, Συνεστιάσεις και Συνεδριάσεις της Λέσχης και να μελετά τα προγράμματα προσφοράς των Διεθνών Lions. Στο τρίτο μέρος ο Ανάδοχος (sponsor) υπόσχεται να σταθεί στο πλευρό του νέου μέλους και να τον συμβουλεύει κατά την πορεία του ως lion. Στο τέταρτο μέρος ο Ανάδοχος τοποθετεί το pin στο πέτο του νέου μέλους, ενώ ο Πρόεδρος της Λεσχης του εγχειρίζει Καταστατικό, Κανονισμό Εσωτερικής Λειτουργίας, Banner της Λέσχης και Πιστοποιητικό Εισδοχής. Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δρ. Γιάννης Κεχρής , Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείου Τομέα Αττικής μετά της συζύγου του Βίκυς Μυλωνά. Ευχαριστούμε θερμά,τον προηγούμενο Κυβερνήτη των Lions ,Κωνσταντίνο Λυμπέρη IPDG, τον Αντικυβερνήτη Β ΄Μιχάλη Κλεισαρχάκη , τους προσκεκλημένους και τα μέλη μας για τη παρουσία τους ! . Η Γραμματέας ,Αμαλία Σιδερή. Για περισσότερες Φωτό Εδώ
31 Ιανουαρίου 2020, η Λέσχη Π.Φ. ΤΡΙΤΩΝ προσέφερε στο χαμόγελο του παιδιού στο Μοσχάτο, 5 κούτες με διάφορα γλυκίσματα.
Η Λέσχη Lions Ηρακλείου και η Λέσχη Lions Κνωσός διοργάνωσαν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία με τον κ. Μηνά Τσικριτσή, ερευνητή Αιγαιακών γραφών, με θέμα "Τεχνολογία και Μινωϊκή γραφή ως εργαλείο ανάπτυξης".Η ομιλία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου και ήταν ανοικτή για το κοινό. Για περισσότερες φωτό στην διεύθυνση https://www.flickr.com/photos/lionsgreece/albums/72157712909298966

Λάρνακα 25/1/2019 Υψηλή τιμητική Διάκριση, Η Μαρία Νικολαΐδου συγκεντρώνει τέτοιες αρετές : Τιτάνιο έργο προσφοράς υπηρεσιών,απαράμιλλη ψυχική ευγένεια, αυταπάρνηση,εξυπηρέτηση των φίλων με περίσσευμα αισθημάτων ανθρωπιάς. Διαθέτει εσωτερική καλλιέργεια, υψηλό ανθρωπιστικό ιδεώδες, αταλάντευτη πρόσδεση στην Λαϊονική προσφορά και το Λαϊονικο έργοΚαταξιωμένη και αγαπητή στη Κύπρο καί τήν Ελλάδα από όλους τούς φίλους για την προσφορά και την προσήνεια της Είδε το έργο της να αναγνωρίζεται πολλαπλά και τιμήθηκε με πολλές διακρίσεις, Αποκορύφωση η απονομή τιμητικής διάκρισης χθέςαπό τον ιδιο τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Κ. Ν.Αναστασιάδη για το ανθρωπιστικό της έργο , Διάκριση που τιμά την ίδια, την οικογένεια της,  την ανθρωπιά   την προσφορά και τον Λαϊονισμό , γενικότερα. Συγχαρητήρια Μαρία μου .Σε ευχαριστούμε, Καλή συνέχεια.
Για περισσότερες φωτό στην διεύθυνση: https://www.flickr.com/photos/lionsgreece/albums/72157712884936841
Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2020.  Αγαπητά μέλη του LISC  καλημέρα. Όπως γνωρίζετε κατά  την διάρκεια των εργασιών του κάθε Διεθνούς  Συνεδρίου των Lions (εφέτος στην Σιγκαπούρη 26-30 Ιουνίου ), πραγματοποιείται  και η συνεδρίαση του Δ.Σ του LISC, η τακτική Γεν.Συνέλευση και οι εκλογές για το νέο  Δ.Συμβούλιο του . Όλα τα μέλη του LISC έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στην Γ.Συνέλευση,να καταθέσουν τυχόν εισηγήσεις η προτάσεις ,να ψηφίσουν για τα θέματα της Ημερήσιας διάταξης της  Γ.Σ  καθώς  και για τους υποψήφιους Αξιωματούχους της  επόμενης χρονιάς. Ως γνωστόν, ο υποφαινόμενος έχει προταθεί για  υποψήφιος  Πρόεδρος του Δ.Σ  του LISC ( 2020-2021) και ο L. Peter Brandenburg αντίστοιχα για Α` Αντιπρόεδρος . Προσωπικά μέχρι σήμερα, δεν έχω πληροφορηθεί η δεν έχω λάβει  επιστολή ότι υπάρχει επιθυμία από κάποιο άλλο  μέλος του LISC του  Chapter Νο 20 ( Π.Θ 117 ) ,που θα επιθυμούσε να ασχοληθεί με  φιλοτελικές και κοινωνικές/ανθρωπιστικές  δράσεις και να ενταχθεί στις Επιτροπές  του LISC ώστε να προταθεί τυχόν υποψηφιότητά του. Πέραν όσων ήδη μελών του LISC από το Π.Θ 117 είναι γνωστόν ότι  θα παρευρεθούν στο 103ο Διεθνές μας Συνέδριο , έχουν  την δυνατότητα  και τα υπόλοιπα μέλη(τακτοποιημένες συνδρομές) να αποστείλουν ταχυδρομικά η  ηλεκτρονικά τυχόν πρόταση υποστήριξης οποιασδήποτε υποψηφιότητας προς τον L. David Jones ,o οποίος είναι και  ο υπεύθυνος Αξιωματούχος .
Συνημμένα υποβάλλεται η σχετική ενημέρωση/πρόσκληση από τον   L. David Jones , με όλα τα στοιχεία και την ηλεκτρονική του διεύθυνση
Παραμένω στην διάθεσή σας , για οποιαδήποτε τυχόν συμπληρωματική πληροφορία απαιτηθεί.
Με φιλικούς, λαϊονικούς χαιρετισμούς. Για περισσότερη Ενημέρωσή σας Εδώ Για περισσότερα Εδώ
PCC  Σπύρος  Σερεμίδης
Α` Αντιπ/δρος  Δ.Σ  LISC

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΝΕΣΤΩΡ. Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πώληση των τευχών του Ημερολογίου της Λέσχης μας με τον τίτλο¨ Ψίθυροι αγέρα¨ Η Λέσχη μας ευχαριστεί όλους όσους στήριξαν την προσπάθεια μας αυτή και εύχεται απο καρδιάς η καινούργια Χρονιά να είναι εκείνη που χρόνια προσμένουμε...και μια ευχή για όλους τους αγαπημένους Lions απανταχού της Ελλάδας Μεταξωτή χρυσή κλωστή να υφαίνει  τα όνειρα σας, στα σπίτια σας χαρούμενοι με Αγάπη στην καρδιά σας! Όπως και πέρισυ, συμμετείχαμε στο Baazar του Θέματος για την “Πείνα” προσφέροντας τοπικά προϊόντα . Μέσα σε εγκάρδια ατμόσφαιρα έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Λέσχης μας, γιορτάζοντας συνάμα και τα 28 γενέθλια ύπαρξης της Καλαματα-Νεστωρ, 28 ολόκληρα Χρόνια προσφοράς, έντονης παρουσίας στην πόλη μας ολα αυτά απο το περίσσευμα της καρδιάς μας...τώρα πια μπορούμε την Λέσχη Καλαματα-Νεστωρ να την ονομάζουμε και Οικογένεια αφού συνεχίζουμε να συνυπάρχουμε σαν μια μεγάλη ευτυχισμένη οικογένεια...

flickr.com

 

 

 

Με επιτυχία διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη το Σεμινάριο των Αντικυβερνητών από τον IPDG Κωνσταντίνο Λυμπέρη GLT του Πολλαπλού Θέματος 117, παρουσία της Προέδρου Μαρίας Ζιάμπρα.Παρόντες όλοι οι Αντικυβερνήτες Α και Β των δυο Θεμάτων. Aνάρτηση  L. KΏΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ PDG  Για  φωτογραφικά στιγμιότυπα Εδώ


ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ L. AKADEMY District 117A, 11 Ιανουαρίου 2020 ,QUIDING LIONS, 2020 Εδώ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ L. AKADEMY District 117A, 11 Ιανουαρίου 2020, ΨΗΦΙΑΚΗ Υπογραφή, Διαδίκτυο, Γενική Ενημέρωση Εδώ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ L. AKADEMY District 117A, 11 Ιανουαρίου 2020 ,Οδηγίες MyLCI, MyLION, 2020 Εδώ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ L. AKADEMY District 117A, 11 Ιανουαρίου 2020 ,Οδηγίες για την Εγκατάσταση της Εφαρμογής γαι το ψηφιακό περιοδικό LION στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ, 2020 Εδώ
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ για τα Προσωπικά Δεδομένα,11 Ιανουαρίου 2020 Εδώ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ LIONS που εδρεύουν στην ΛΑΡΝΑΚΑ Θ. 117Β. Με επιτυχία διοργανώθηκε στις 8 Ιανoυαρίου 2020 η Κοινή εκδήλωση των Τριών Λεσχών Lions που εδρεύουν στη Λάρνακα, (Λάρνακας, Λάρνακας Αμμοχώστου ΣΑΛΙΝΑ και Αμμοχώστου Ευαγόρας) που περιλάμβανε το καθιερωμένο Κόψιμο της Βασιλόπιτας. Η διοργανώτρια Λέσχη Lions «Σαλίνα» Λάρνακας-Αμμοχώστου προσκάλεσε την Δρ. Αθηνά Ζένιου σε μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη που αφορούσε την «Πλαστική Χειρουργική». Τη βραδιά ομόρφυναν με το ταλέντο και τη φωνή τους, το μουσικό σχήμα «Χάρισμα». Χαιρετισμό απεύθυναν ο έντιμος Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρα και ο Πρόεδρος Περιοχής ΙΙΙ Χρίστος Πετσίδης. Τα καθαρά έσοδα θα προσφερθούν στο Περιβάλλον. Για φωτογραφικά στιγμιότυπα Εδώ


Ο χρήστης Δημήτρης Καλαφάτης κοινοποίησε μια δημοσίευση.

ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!!ί! Αυτοί οι τέσσερις Διεθνείς Πρόεδροι συναντήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής των Προέδρων Παροχής Διεθνών Υπηρεσιών στη Βιβλιοθήκη & Βοτανικούς Κήπους Huntington στο Σαν Μαρίνο της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ, για να συζητήσουμε πώς τέσσερις εξαιρετικοί οργανισμοί παροχής υπηρεσιών μπορούν να συνεργαστούν για την επέκταση της υπηρεσίας σε ακόμη περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Από αριστερά: ο πρόεδρος της Optimist international Αντριάνο Μ. Ελκόκ, ο Πρόεδρος του Διεθνούς Rotary Μάρτιν Ντάνιελ Μαλόνε, ο Πρόεδρος τoυ Lions international Γιουνγκ-Γιου Χοί και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Κiwanis Ντάνιελ Βινιέρον #WeServe together! These four international presidents met at the International Service Club Presidents’ Summit at the Huntington Library & Botanical Gardens in San Marino, California, USA. to discuss how four exceptional service organizations may work collaboratively to extend service to even more people around the world.
From Left: Optimist International President Adrian M. Elcock, Rotary International President Mark Daniel Maloney, Lions International President Jung-Yul Choi, and Kiwanis International President Daniel Vigneron. Για περισσότερα
στην διεύθυνση που ακολουθεί
https://www.facebook.com/lionsclubs/


Η εβδομάδα 13-17 Ιανουαρίου φέτος, βρίσκει τον Διεθνή Λαιονισμό στο μέσο της πιο μεγάλης και σημαντικής προσπάθειας συγκέντρωσης οικονομικών πόρων, της CAMPAIGN 100. Μετά τα επιτυχή αποτελέσματα των Campaign SightFirst I και Campaign SightFirst II, η CAMPAIGN 100 είναι γεγονός. Ξεκίνησε την 1η Ιουλίου του 2018 και θα λήξει την 30η Ιουνίου του 2021.

το LCIF και η CAMPAIGN 100

Το 1968 η Διεθνής Οργάνωση Λεσχών Lions, 50 χρόνια μετά την ίδρυσή της δημιουργεί το ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΔΡΥΜΑ των ΛΕΣΧΩΝ LIONS, το LCIF με αποκλειστικό προορισμό να βοηθά τους Lions στην υλοποίηση ανθρωπιστικών έργων μεγάλης κλίμακας παγκοσμίως.

Με την συμπλήρωση 50 χρόνων λειτουργίας του LCIF, ο απολογισμός σε ανθρωπιστικό έργο είναι εντυπωσιακός. Στο διάστημα αυτό δόθηκαν 13.000 επιχορηγήσεις - GRANTS, συνολικού ποσού άνω του 1ος δισεκατομμυρίου δολαρίων Η.Π.Α

Η εβδομάδα 13-17 Ιανουαρίου φέτος  βρίσκει τον Διεθνή Λαιονισμό στο μέσο της πιο μεγάλης και σημαντικής προσπάθειας συγκέντρωσης οικονομικών πόρων, της CAMPAIGN 100. Μετά τα επιτυχή αποτελέσματα των Campaign SightFirst I και Campaign SightFirst II, η CAMPAIGN 100 είναι γεγονός. Ξεκίνησε την 1η Ιουλίου του 2018 και θα λήξει την 30η Ιουνίου του 2021.      Αλλά γιατί CAMPAIGN 100 ?

 • Για τα 100 χρόνια του Λαιονισμού.
 • Γιατί στοχεύει στην συγκέντρωση 100 εκατομμυρίων δολαρίων για κάθε ένα από τα 3 χρόνια της διάρκειάς της .
 • Γιατί περιμένει την  100% συμμετοχή ΟΛΩΝ των LIONS στην παγκόσμια αυτή συλλογική προσπάθεια.

Ο ένας και μοναδικός στόχος : η ανακούφιση - βοήθεια -  υποστήριξη 200 και πλέον εκατομμυρίων συνανθρώπων μας παγκοσμίως μέσω του LCIF μέχρι το τέλος του 2021 μέσα από ένα διευρυμένο πρόγραμμα καταγεγραμμένων  ανθρωπιστικών αναγκών.

Είναι στατιστικά, σε παγκόσμιο επίπεδο αποδεδειγμένα ότι :

 • Έχουμε 235 εκατομμύρια άτομα με τύφλωση ή προβλήματα όρασης.
 • 2 στα 3 παιδιά υφίστανται βίαιη συμπεριφορά-bullying από συνομήλικους.
 • 15% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι θύματα φυσικών καταστροφών ετησίως.
 • 245 άτομα πεθαίνουν καθημερινά από την ιλαρά.
 • 425 εκατομμύρια πάσχουν από διαβήτη. Το 2045 ο αριθμός θα πλησιάζει τα 630 εκατομμύρια.
 • Κάθε 2 λεπτά ένα παιδί διαγνώνεται με καρκίνο.
 • Περισσότερα από 820 εκατομμύρια άνθρωποι στο τέλος της ημέρας κοιμούνται νηστικοί.
 • Το 2025 το 50% της υφηλίου θα ζει σε περιοχές με έλλειψη πόσιμου νερού.

Το LCIF το διεθνές ίδρυμα των λεσχών LIONS,  μετουσιώνει έμπρακτα το WE SERVE” – “ΥΠΗΡΕΤΟΎΜΕ” και τα αποτελέσματά του είναι ο βασικότερος λόγος για τον οποίο είμαστε υπερήφανα μέλη του Λαιονισμού.

H υλοποίηση της CAMPAIGN 100 σε ανθρωπιστικό έργο μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητή. Για κάθε 100 δολάρια μπορούμε να πραγματοποιήσουμε ή να εξασφαλίσουμε  για την   :

·         ΟΡΑΣΗ : 2 εγχειρήσεις καταρράκτη.

·         ΠΕΙΝΑ : τρόφιμα για 14 άτομα.

·         ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ : εφόδια για διάγνωση/θεραπεία σε 8 παιδιά.

·         ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ : πρόσβαση σε καθαρό νερό για 14 άτομα.

·         ΝΕΟΤΗΤΑ: διδακτέα ύλη μέσω του προγράμματος LIONS QUEST για ένα χρόνο.

·         ΔΙΑΒΗΤΗΣ : διάγνωση σε 14 άτομα

·         ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ : εμβόλια ιλαράς σε 100 παιδιά.

·         ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ : άμεση βοήθεια σε 4 θύματα φυσικών καταστροφών.

Αν τώρα στα 100 δολάρια προσθέσουμε 6 μηδενικά θα έχουμε τα 100 εκατομμύρια δολάρια και αν τα πολλαπλασιάσουμε επί 3, για τα 3 χρόνια της CAMPAIGN 100, τότε έχουμε τα 300 εκατομμύρια δολάρια και με αυτά θα έχουμε βοηθήσει-υποστηρίξει 200 εκατομμύρια συνανθρώπους μας στην Κεντρική Αφρική , την Ασία, την Νότιο Αμερική ή οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη, παγκοσμίως. Αυτές είναι οι δυνατότητες και η δύναμη του Λαιονισμού, αυτό είναι το LCIF, το δικό μας ίδρυμα, για το οποίο είμαστε υπερήφανοι.

Η πρώτη λαϊονική περίοδος (2018-2019) της CAMPAIGN 100 έκλεισε πανηγυρικά αφού ο στόχος των 100 εκατομμυρίων δολαρίων υπερκαλύφθηκε. Υπήρξαν μάλιστα Θέματα, όπου οι λέσχες τους είχαν 100% συμμετοχή στην οικονομική υποστήριξή της. Αυτό έγινε μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού και υπερηφάνειας για το νέο εγχείρημα του Λαιονισμού, καθόσον η υποστήριξη της CAMPAIGN 100 αναγνωρίζετε ως το μείζον λαιονικό έργο για τα 3 αυτά χρόνια.

Με αφορμή την εβδομάδα του LCIF είναι η ευκαιρία να μιλήσουμε κατά την ολομέλεια της λέσχης μας γι αυτό. Να θυμηθούμε την οικονομική υποστήριξη, την οποία μας παρείχε στο ΠΘ117 και στο Θ117Α σε όλα τα μεγάλα έργα, τα οποία υλοποιήσαμε, αλλά και την αρωγή του σε όλες τις φυσικές καταστροφές της χώρας μας. Παράλληλα να προγραμματίσουμε για το 2ο λαιονικό εξάμηνο,  την οικονομική συμμετοχή της λέσχης μας στην CAMPAIGN 100. Μπορούμε την οικονομική εισφορά μας να την συνδέσουμε με την διάκριση Melvin Jones Fellow επιβραβεύοντας ένα μέλος της λέσχης μας, ή μια αξιόλογη προσωπικότητα της κοινότητάς μας. Αυτό μπορεί να συμβεί εφάπαξ ή τμηματικά .Το LCIF δέχεται επίσης ατομικές εισφορές των 50, 100 και 200 δολαρίων, τις οποίες επιβραβεύει με το ανάλογο pin του δωρητή και μπορούμε να τις συνδέσουμε με την διάκριση MJF.

Οι LIONS του Θ117Α δεν πρέπει να μείνουμε έξω από αυτή την παγκόσμια Λαϊονική κινητοποίηση. Ο Λαιονισμός της νέας εκατονταετίας έχει ξεκινήσει ήδη με μία νέα δυναμική, ενθουσιασμό και υπερηφάνεια. Η επιτυχία της CAMPAIGN 100 θα επιβεβαιώσει για άλλη μία φορά την θέση του Λαιονισμού ως παγκοσμίως ηγέτιδα ανθρωπιστική οργάνωση. Ανεξαρτήτως  από το χρηματικό ποσό της προσφοράς, αυτό το οποίο έχει μεγαλύτερη σημασία,  αξιολογείται και επιβραβεύεται είναι το ποσοστό συμμετοχής  των λεσχών του Θέματος στην CAMPAIGN 100.

L. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΑΛΑΜΑΝΔΑΡΗΣ

LCIF Συντονιστής Θ117Α

Στις 18 Δεκεμβρίου 2019, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που οργάνωσε η επιτροπή Lions Quest Β.Ελλάδος στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπηστημίου Θεσσαλονίκης ,ΑΠΘ.Οι εξαίρετοι ομιλητές και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα καθήλωσαν τους θεατές.
Για φωτογραφικά στιγμιότυπα Εδώ ,Για περισσότερα φωτογραφικά στιγμιότυπα Εδώ
Για σχετικό Video  Εδώ

Για το θέμα της ημερίδας "Εξαρτήσεις : Από την ψευδαίσθηση στη συνειδητοποίηση"μίλησαν οι:

Νίκος Παπαϊωάννου-Πρύτανις ΑΠΘ

Βούλα Πατουλίδου-Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε Θεσ/νίκης

Νίκος Χατζηνικολάου-Διευθυντής Ογκολογικού τμήματος Pfizer

Διαμαντής Γκολιδάκης-Ειδικός καρδιολόγος,διδάκτωρ Ιατρικής

Ανδρέας Παπαδόπουλος-Πρόεδρος Δ.Σ Lions Quest Κύπρου,Πρόεδρος Π.Θ 117 Ελλάς-Κύπρος

Γεωργοπούλου Ειρήνη-Πρόεδρος Lions Quest Β.Ελλάδος

Νίκος Παπαχρήστου-Κυβερνήτης Lions Θέματος 117B Βορ.Ελλάς Κύπρος

Δημήτρης-Αινείας Σπηλιώτης-Νομικός

Νίκη Ροδοπούλου-Φιλόλογος,Ποιήτρια

Ασημίνα Φιλιοπούλου-Δικηγόρος εξειδικευμένη στο οικογενειακό δίκαιο

Ιωάννης Σπηλιώτης-Χειρουργός Ογκολόγος

Δέσποινα Δριβάκου-Ψυχολόγος

Το ψυχαγωγικό μέρος της ημερίδας εμπλούτησαν οι:

Χορωδία Ασύλου του Παιδιού-Διεύθυνση Χορωδίας:Πηνελόπη Μενούνου

Δραματική Σχολή Ανδρέας Βουτσινάς:Μαστρογεωργίου Γιάννης,Μαρία Λάππα

Ελενα Τιτίρλα-Σοπράνο

Μπάντα του φάρου του κόσμου

Ανδρέας Καρακότας Τραγούδι

Ηρακλής Βαβάτσικας Ακκορντεόν

Ηλίας Ναχμίας Βιολί

Ιωάννα Πολυζωίδου Πιάνο

Η επιτροπή Lions Quest απένειμε τιμητική διάκριση στον Πρύτανη του ΑΠΘ Καθηγητή  Νίκο Παπαϊωάννου.

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους Αντιπρυτάνεις,η Πρόεδρος του Ασύλου του Παιδιού Κα Μαίρη Ευθυμιάδου,η Πρόεδρος της Στοργής Κα Τίμη Μπακατσέλου και η Πρόεδρος της  Αγροτικής Φωλιάς Κα Ελένη Βλιούρα.

Οι Κυβερνήτες των Lions Νίκος Παπαχρήστου,Δημήτρης Παπαδόπουλος, Ανδρέας Παπαδόπουλος,Μιχάλης Χριστοφόρου,Γιάννης Ρoδόπουλος,Αξιωματούχοι και μέλη των Lions,μαθητές του Γυμνασίου Μεναιμένης και πλήθος συμπολιτών μας που ενδιαφέρθηκαν για το αντικείμενο της ημερίδας. Ανταποκριτής Περοδικού LION, L. Παναγιώτης Κονιός

7o WORLDS Lions Golf Tournament 2020 Αγαπητοί Lions, Έχουμε τη χαρά να σας καλέσουμε στοLionsGolfWorldCup & EuropeanChampionship. Φέτος θα έχουμε την παρουσία της προέδρου του LCF, IPIPGudrunYngvadottir, επομένως ελάτε να απολαύσετε το γκολφ με την παρουσία της. Από τις 24 Φεβρουαρίου μέχρι την 1 Μαρτίου 2020, ελάτε τα συναντησετε τους φίλους Lionsστην Ανδαλουσία της Ισπανίας και να συμμετέχετε σε ένα τουρνουά που ωφελεί το LionsClubsInternationalFoundation (LCIF). Η Ανδαλουσία είναι ένα παράδεισος για τους λάτρεις του γκολφ με πάνω από 100 γήπεδα γκολφ και εξαιρετικό κλίμα, ήλιο και ζεστό καιρό όλο το χρόνο. Το Barceló MontecastilloGolf & SportsResortείναι ακριβώς δίπλα στοJerezdelaFrontera, περιτριγυρισμένο από εξαιρετικά γήπεδα γκολφ και δίπλα σε μια από τις πιο όμορφες ιστορικές πόλεις της Ισπανίας, επίσης πολύ κοντά στη Σεβίλλη.Η προθεσμία για να λάβετε το "earlybirdbookingrate" είναι η 31 Δεκεμβρίου 2019.Φροντίστε να κλείσετε τη θέση σας και να γλυτώσετε χρήματα κάνοντας κράτηση νωρίς! Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το 7º LionsGolfWorldCup & EuropeanChampionshipπρος όφελος του LCIFκαι του Campaign 100”, δείτε το: http://www.lionluis.com/Leones/Spanish/golf_20_ing.html (η ιστοσελίδα είναι διαθέσιμη μόνο στα Αγγλικά). Όλα τα έσοδα να δοθούν στο LCIF. Ανυπομονούμε να σας δούμε στην ηλιόλουστη Νότια Ισπανία! Μεθερμούςχαιρετισμούς,The Lions Golf Organizational Team PID Luis Calderon Dominguez.(μετάφραση: L. Μανώλης Βεργετάκης.)


A History of Lions and the United Nations. Για περισσότερα Εδώ

29 Δεκεμβρίου 2019 η Λέσχη μας ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΟΡΦΕΑΣ επισκέφτηκε το απόγευμα το γηροκομείο της πόλης μας, προσφέροντας στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας μια ζεστή αγκαλιά.Μία βραδιά με μουσική και χορό. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον μουσικό τον Κυριάκο Κυριαζή οποίος στήριξε την δράση μας αφιλοκερδώς. Για φωτογραφικά στιγμιότυπα Εδώ


Μέσα στο πυρετό των εορτών μέλη της λέσχη LIONS Ηλιουσα Ρόδου δεν ξεχνούν την αγάπη προς των συνάνθρωπο.....χάρη στην ευγενική χορηγία της επιχείρησης Εστρελια στον παιδότοπο πάρκο δημοκρατίας φιλοξένησαν και διασκέδασαν τα παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα παιδικής μέριμνας Νοτίου Αιγαίου.... ευχαριστούμε την επιχειρηματία Μαρία Λεβέντη για την ευγενική προσφορά της, μετά από παρότρυνση του μέλους μας Μαίρης Παπανικητα... επίσης ευχαριστούμε την καθηγήτρια μουσικής Μίνας Τριανταφύλλου για την τρυφερή μουσική παρένθεση προς τα παιδιά. Για φωτογραφικά στιγμιότυπα Εδώ


Lions Club Kifissia Anne Sullivan: Επισκέφτηκε την Χριστιανική Στέγη κοριτσιού “ΑΓΙΑ ΆΝΝΑ” . Για περισσότερα Εδώ


 • Vasileios Flamouris
  Τέλος της δράσης της λέσχης Lions ΔΡΑΜΑΣ στην Ονειρούπολη Δράμας. Για 30 ημέρες οι Lions Δράμας διαδιδαμε την ιδέα της προσφοράς στον συνάνθρωπο. Τελευταία πράξη: ο Πρόεδρος της λέσχης κλειδώνει την αγάπη όλων των Lions με την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε και το νέο έτος 2020...

Η * Ζηνοβία* δεν ήρθε στην Ονειρούπολη Δράμας σήμερα 29/12/2019 Για φωτογραφικά στιγμιότυπα Εδώ

Το πάρτυ συνεχίζεται ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  Εδώ

Τα μέλη της λέσχης Lions Δραμας επί το έργον. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ημερήσια εκδρομή των παιδιών της Μέριμνας Δράμας, όπως κάθε χρόνο... Μπορούμε να χαρίσουμε μια διαφορετική ημέρα στα παιδιά!! Για φωτογραφικά ΣΤΙΓΜΙΌΤΥΠΑ Εδώ, Παρέλαση στην Ονειρούπολη Δράμας !Εδώ , Η ... Κρήτη στην Ονειρούπολη Δράμας!!! Εδώ
26 Δεκεμβρίου 2019.Οι Lions Δράμας σας συμβουλεύουμε: μην οδηγείτε εάν έχετε καταναλώσει αλκοόλ. *ΠΟΤΕ των ΠΟΤΩΝ*. Καλή χρονιά!!! Για περισσότερα Εδώ

 • 23 Δεκεμβρίου 2019 .The Professional Chamber of Thessaloniki co-organized with Lions Club "Thessaloniki Heraklea" and the Association of parents of children with neoplastic diseases "LAMPSI" a very successful fundraising Christmas Brunch yesterday in order to support the children of the Association. More photos from the event will follow soon.Tο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης συνδιοργάνωσε με την Λέσχη Lions "Θεσσαλονίκη Ηράκλεια" και τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βορείου Ελλάδος "Η ΛΑΜΨΗ" ένα πολύ επιτυχημένο Χριστουγεννιάτικο brunch στο Ξενοδοχείο "MAKEDONIA PALACE" την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019. Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν στον Σύλλογο "Η ΛΑΜΨΗ".#LionsClubs #ChildhoodCancer #Lampsi #ProfessionalChamber #Thessaloniki #WeServe Για φωτογραφικά ΣΤΙΓΜΙΌΤΥΠΑ Εδώ
 • 21/12 2019 , θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρόνο η προχριστουγεννιάτικη συναντηση της Λέσχης Lions Θεσσαλονίκη Λευκός Πύργος με Lions και φίλους απο όλες τις λέσχες της Θεσσαλονίκης.
  Η...... χορωδία με τα παραδοσιακά κάλαντα και το wuba-wuba που προσδιορίζει την διαχρονικότητα του Λευκού Πύργου και τα εορταστικά τραγούδια θα ομορφαίνουν την βραδιά σε μια ζεστή ατμόσφαιρα.
  Ο Σεφ της βραδιάς Κώστας Σουρουδης θα μας ετοιμάσει πλούσια εορταστικά εδέσματα " αντί πινακίου φακής" και ο bartender Ηρακλής Τσιφτελιδης θα ετοιμάσει το παραδοσιακό ζεστό κρασί των Χριστουγέννων.
  Για περισσότερα Εδώ

21 Δεκεμβρίου 2019.Στα πλαίσια της παρουσίας αντιπροσωπείας της Λέσχης μας,  Θεσσαλονίκης Ηράκλεια στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δημοτικού Σχολείου του ΚΕΑΤ (Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών) στην Θεσσαλονίκη, δωρίσαμε 2 μπάλες για τυφλά παιδάκια σε μαθητές του Σχολείου που εντάχθηκαν πρόσφατα στις τάξεις του. Τονίζεται ότι οι μπάλες αυτές είναι μοναδικές στο είδος τους παγκοσμίως και έχουν δημιουργηθεί με πρωτοβουλία του Elias Mastoras ιδρυτή της Ομάδας Νέων Εθελοντών Youthorama. Η Λέσχη μας συμμετέχει με ενθουσιασμό στην καμπάνια "A Ball For All" που έχει ως στόχο τη δωρεάν διανομή μπαλών σε τυφλά παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο. Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Βασίλης Μεσσαριτάκης για την ευγενική του πρόσκληση να παρακολουθήσουμε την πολύ όμορφη και συγκινητική αυτή Χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδιών του Σχολείου #AballForAll #LionsClubs #WeServe #Lions100 #Blindness #SightFirst #Youthorama #Football #SchoolForTheBlind #Christmas Για περισσότερα Εδώ
20 Δεκεμβρίου 2019 .Προσφορά Λέσχης Lions Αθηνών " Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνσης κατά Πλάκας ". Για περισσότερα Εδώ
20 Δεκεμβρίου 2019. Μέλη της Λέσχης Lions CLUB KIFISSIA ANNE SULLIVAN επισκέφτηκαν την χριστιανική στέγη κοριτσιού Αγία Άννα, για να προσφέρουν τρόφιμα είδη πρώτης ανάγκης καθώς επίσης και χριστουγεννιάτικα δώρα στα κορίτσια που φιλοξενεί. Ευχαριστούμε θερμά τη χριστιανική στέγη Αγία Άννα για το θερμό καλωσόρισμα και τη φιλοξενία του. Για περισσότερα Εδώ
 • 19 Δεκεμβρίου 2019 στις 11.00 στο εντευκτήριο των Λεσχών Lions, υλοποιήσαμε την 3η δράση του προγράμματος της Επιτροπής για την Πείνα, προσφέροντας τρόφιμα σε άπορες οικογένειες που μας υπέδειξαν οι Λέσχες. Η Επιτροπή ευχαριστεί τις Λέσχες : Θεσσαλονίκη "Αγιος Δημήτριος", Θεσσαλονίκη" Λευκός Πύργος", Θεσσαλονίκη"Εγνατία", Θεσσαλονίκη"Μακεδονία", Θεσσαλονίκη"Φίλιππος", Θεσσαλονίκη"Θερμαϊς", Θεσσαλονίκη"Host", Θεσσαλονίκη"Αριστοτέλης", Leo Θεσσαλονίκη"Εύελπις" και την Πρ.Περιοχής Ι L.Μικράκη Αρετή, που συμμετείχαν στην δράση της Επιτροπής μας, στηρίζοντας το έργο της. Όλοι μαζί "Δημιουργούμε μέλλον - Αλλάζουμε ζωές" L.ΔΕΙΝΑ ΕΡΙΕΤΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΙΝΑΣ Β.Ε.
  Για φωτογραφικά στιγμιότυπα Εδώ

Μήνυμα του Διεθνούς Προέδρου των Lions για την απώλεια του Α' Διεθνούς ΑντιπροέδρουΑγαπητοί Lions,Με μεγάλη θλίψη γράφω σήμερα. Έχουμε βιώσει μια απίστευτη απώλεια στην οικογένειά μας. Στις 17 Δεκεμβρίου 2019, ο πρώτος Διεθνής Αντιπρόεδρος δικαστής Haynes H. Townsend απεβίωσε. Είμαστε συντετριμμένοι από αυτή την τραγική απώλεια στην οικογένεια των lions μας, στην οικογένεια του Townsend και στην αγαπημένη του γυναίκα, Donna.Ο δικαστής Townsend ήταν ένας ικανός άνθρωπος, ένας ταπεινός άνθρωπος, ένας άνθρωπος που πίστευε στη δύναμη της καλοσύνης να βοηθήσει και να θεραπεύσει. Ήταν δικαστής ο οποίος προήδρευε στην αίθουσα του δικαστηρίου του με ακεραιότητα και καρδιά, γνωρίζοντας ότι οι ζωές και τα θλιβερά κρέμονται στην ισορροπία. Ήταν ηγέτης που πίστευε ότι οι μεγάλες ιδέες πρέπει να μας οδηγήσουν, αλλά αυτή η ίδια η συμπόνια πρέπει να μας καθοδηγήσει. Και πάνω απ 'όλα, ήταν Lion.Για 40 χρόνια, ο δικαστής Townsend "υπηρέτησε". Ήταν ενεργό μέλος του Dalton Club Lions Lions στη κοινότητα του Dalton, Γεωργία, ΗΠΑ. Πίστευε ότι οι πράξεις καλοσύνης, τόσο μεγάλες όσο και μικρές, θα μπορούσαν να αλλάξουν ζωές. Και αυτό ακριβώς έκανε ως Lion. Είναι δύσκολο να χάνουμε έναν διεθνή ηγέτη τέτοιας σημασίας. Αλλά είναι ακόμη πιο δύσκολο να χάνεις έναν άνθρωπο τέτοιου χαρακτήρα. Θα αγαπάμε πάντα τον χρόνο που είχαμε με τον Judge Townsend και θα συνεχίσουμε να προχωράμε, προσπαθώντας να φέρουμε το όραμά του για τους Lions και έναν κόσμο καλοσύνης στη ζωή. Δρ Jung-Yul Choi Διεθνής Πρόεδρος.
H Λέσχη ΚΝΩΣΣΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, στις 17 Δεκεμβρίου  2019 παραδώσαμε τρόφιμα και δύο καρέκλες γραφείου στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου Ηράκλειο Κρήτης για τους άπορους φοιτητές.
 • 16 Δεκεμβρίου 2019. Brainstorming και δημιουργικότητα: Συνηθίζουμε τα τελευταία χρόνια να εξυμνούμε τη δύναμη του brainstorming ως τεχνική παραγωγής ιδεών, όμως τι δείχνουν αλήθεια οι τελευταίες μελέτες σχετικά με τον καταιγισμό ιδεών; "Η διαδικασία του brainstorming (καταιγισμός ιδεών) ανάμεσα σε μεγάλες ομάδες ανθρώπων δεν προάγει τη δημιουργικότητα, αντιθέτως προκαλεί πίεση και αρνητικά συναισθήματα σε άτομα που δυσκολεύονται να εκφραστούν. Η πιο αποτελεσματική και δημιουργική ομάδα εργασίας, ακόμα και όταν πρόκειται για μαθητές, είναι η δυάδα"

  Jonathan Plucker - Καθηγητής ανάπτυξης ταλέντων του Πανεπιστημίου "Johns Hopkins" στην Βαλτιμόρη των ΗΠΑ Για περισσότερη ενημέρωση Εδώ

 • 15 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε άλλη μια επίσκεψη της Μονάδας Οφθαλμολογικού Ελέγχου στη Νικόκλεια Σερρών Η Μονάδα Οφθαλμολογικού Ελέγχου στη ΝΙΚΟΚΛΕΙΑ ΣΕΡΡΩΝ. Παράλληλα έγιναν προληπτικές μετρήσεις για το σάκχαρο των κατοίκων.
  Στη πλατεία μας υποδέχτηκαν από την κοινότητα η πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Νικόκλειας, κα Κουντούδη Δήμητρα.
  Εξετάστηκαν 30 υπερήλικες από τους ιατρούς του ΑΧΕΠΑ. Για φωτογραφικά στιγμιότυπα Εδώ

 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ BINGO KOS IPPOKRATIS 2019
  Η πρόεδρος και τα μέλη της λέσχης lions Κω «Ιπποκράτης» θέλουν να ευχαριστήσουν όλους αυτούς που συνέδραμαν στην επιτυχία της διοργάνωσης, για μια ακόμη χρονιά, του παιχνιδιού bingo που έλαβε χώρα φέτος την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019, στο κέντρο «νέα φαντασία».

  Πρώτα από όλα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον φίλο της λέσχης, τον μοναδικό Παύλο Πάτση για την διασκεδαστική παρουσίαση του παιχνιδιού.Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας, natura park village-kos patisserie-Χατζηχριστοφης- κτηνιατρικό κέντρο Γιάννης Θαλασσινός-h2o-ΑΒ Βασιλειάδης-αμπελώνες Τριανταφυλλοπουλου-super market Κρητικός-εστιατόριο "ο αλης"-αργω Κυριάκος Ψαρομπας-ταπετσαρίες Ζόγκας-ανκω-πρατήρια υγρών καυσίμων - αφοι Γρηγοριάδη-υιοι Ιωάννη Καρδούλια-palladium bangalows-pandrosia-φανοποιείο - βαφές Μιαούλης Αντώνης-υδροδυναμική Μελιανος Δημήτρης-mylos-bo cafe -niriides hotel οβτε Παρισίδης αε-Μαντοήκος Πέτρος πωλήσεις service ανταλλακτικών αυτοκινήτων-Σταμάτης & Γιώργος Μαρκόγλου-οικονομικοί σύμβουλοι -Αγαπίου γεωτρήσεις αντλιών-albergo gelsomino-εστιατόριο "ακρογιάλι" μαστιχάρι-the loft Γιάννης Ασλάνης-skipper-express hellas μεταφορική Αγαπητός-Κωστόγλου stωr-kosmos συνεργείο αυτοκινήτων- home&more by tsakiris-kastis ειδη καπνού-taxi-μυλοτόπι-artemis heaven-basis Χρυσόπουλος-Γ.Πασσανικολάκης πρακτορείο ΟΠΑΠ-πολυχώρος 104 Χατζηχριστόφη Ευαγγελία-κέντρο γραφικών τεχνών γιατί χωρίς αυτούς δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση του παιχνιδιού.  Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους δωροθέτες μας, τα τοπικά καταστήματα spatz- χρυσοχοείο Χατζηαντωνίου-Σταμόγλου Εμμανουήλ και υιοι ο.ε- χρυσοχοείο Διακογιάννης -diakogiannis concept store-"ατελιέ μετάξι" Χatzhkαρα ΕΣΕΡ-"jully's" Χατζηκαρα νουριου-travel away-κινηματογράφος Ορφέας-o'neill-sport panic-celestino-sugar free-mouzakis shoes-kem-λιμνουπολη-Κosta boda-alexandra-axel-stefano shoes-pg men's fashion-mini boutique-Ηλέκτρα Μαμαη-Άμπρα Κατάμπρα-city hotel-pi&fi-philippe croissanterie-depresso-asian palace-slipper-πολυχωρος 104-εν λευκω-sadao-think pink-κρεοπωλείο χασαπάκι Σβυνος-jumpo-Ορφανουδακης-evita-Αννα Σαρουκου-vision opticians Χαματζογλου-Ανδρέου-selin boutique-mirmiridia-πολυκέντρο Θαλασσινου in art-famous-pinmeup-centro di moda-δρογη-μάτι μάτι-big blue-art lab-ρειση χρυσοχοείο-λευκά είδη αμερικής-sneaker panic-m&m jewls-kosmosport Παρβερης Δημήτρης-Εκκλησιαστικά είδη Παναγιωτοπουλος-deli&carpo-medussa-ladies first-κτεο Τζανετουλακος-oriflame nazike reis-ουράνιο τόξο-tupperware Τριτσαρη Εφη-aromaterie-4ever kids-unique nail studio-mac accessories-giorgino kids shoes-ovelix-athlomania-βιβλιοπωλειο έκφραση-language land-κεντρο αισθητικής "Αννα"-gallery de  beaute-οπτικά κατρας-peppermint-δρομος του τσαγιου-φαρμακειο ζαντα Μαρκόγλου-hondos center-binky-body shop-εκπαιδευτηρια μάθησης instudies-παιδικός σταθμός "τα μελισσάκια"-φυσικοθεραπευτήριο Βάσια Κουτούζη-12nisos Κωακή ταχυδρομική-κρεοπωλείο Διαμαντής-εστιατόριο καφενειο-loft Γιάννης Ασλάνης-only you-lydia design-lilium home fashion-Δήμος Εψιμος-φαρμακείο Χατζημαρκου-φωτοτεχνη Σταματιάδης Γιάννης-αμπελώνες Τριανταφυλλοπουλου-myrodati travel-soulis-Αγρελλη Κατερίνα-italiamo-εφημερίδα σταθμός- αθλητικός σύλλογος "Ασκληπιός"-woof salon Μάρκος Δημήτριος κομμωτήριο σκύλων-Φαρμακείο Γούναρη Εμμανουήλ-ανθοπωλείο άρωμα-κάβα Χαρτοφίλη-argiro nails & giannis barber salon-κομμωτήριο “hair salon δικαια”-avon Φλωρα Κουτάντου-ανθοπωλειο "χρυσάνθεμο"-κομμωτήριο "hairline" -e service- κοσμηματοπωλείο Σιφονιου-Κοντοβερου-office 1-next-Κυριακου Αποστολης-agapo κuzina -kasseta- benetton-wind-Κατερίνα Βαβλα-Φάρμα-κεντρο αισθητικής οψις-ασφαλιστική σύμβουλος Αρετη Φλωροπούλου  για τα δώρα που απλόχερα προσφέρανε, όπως κάθε χρονιά. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να τονίσουμε πως τα καταστήματα της τοπικής αγοράς πάντα μας υποστηρίζουν και στηρίζουν, όπως άλλωστε κάνουν και σε όλους τους συλλόγους, και είναι η κινητήριος δύναμη της οικονομίας του νησιού. παροτρύνουμε λοιπόν και εμείς με τη σειρά μας την στήριξη της τοπικής αγοράς. Δέν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που προσέφεραν τα εδέσματα και ροφήματα στον πλούσιο μπουφέ μας, ipanema cafe- η2ο-Αρβανιτάκης Σταύρος-pandrosia-kos patisserie-pizza con -Γιαννιώτικο-παράδοση-cake fairy-goody's-ακρόπολις πίτσα-Ζαμαγιας φουρνος-εστιατοριο Παχος-alex house-καναδεζα πιτσαρια-ovelix-house of pizza-Πίκουλας-υπογλυκαιμίες-mama roza-mous ζαχαροπλαστείο -nea fantasia.Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Βάσω Έψιμου και τον Γιώργο Τράκα για την άριστη συνεργασία και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την προώθηση της εκδήλωσης. και φυσικά, όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας παρόλο που την ίδια ώρα γινόντουσαν τόσες παράλληλες εκδηλώσεις και στηρίξατε τους ανθρωπιστικούς σκοπούς της λέσχης μας. υποσχόμαστε σε όλους, τόσο στους χορηγούς, όσο και στον κόσμο, πως τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην στήριξη της τοπικής κοινωνίας της κω, σύντομα θα ανακοινωθούν οι δράσεις μας για τη χρονιά 2019-2020.

  Σας ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα και το 2020 να είναι γεμάτο γαλήνη και χαρές.

  η πρόεδρος                                                      η γραμματέας

  l. Χατζηχριστοφή Ειρήνη                                   l.Χατζηστάση Ευαγγελία


Η πρόεδρος της επιτροπής πείνας Lion Γιουλα Λοϊζίδου παρέθεσε απογευματινό τσάι με εδέσματα με τον σύζυγο της PCC Lion Μαρινο Λοϊζίδη στην οικία τους σε ένα πραγματικό υπέροχο χριστουγεννιάτικο διάκοσμο για έναν πραγματικά υπέροχο σκοπό! Γιατί μην ξεχνάτε πως όπου υπάρχει ανάγκη υπάρχει ένας LiON Για περισσότερη ενημέρωση Εδώ
 • Οι εξαίρετοι ομιλητές και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα καθήλωσαν τους θεατές.

  Παρουσιάστρια της ημερίδας η δημοσιογράφος Σύνθια Σάπικα.
  Για το θέμα της ημερίδας "Εξαρτήσεις:Από την ψευδαίσθηση στη συνειδητοποίηση" μίλησαν οι:
  Νίκος Παπαϊωάννου-Πρύτανης ΑΠΘ
  Βούλα Πατουλίδου-Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε Θεσ/νίκης
  Νίκος Χατζηνικολάου-Διευθυντής Ογκολογικού τμήματος Pfizer
  Διαμαντής Γκολιδάκης-Ειδικός καρδιολόγος,διδάκτωρ Ιατρικής,
  Ανδρέας Παπαδόπουλος-Πρόεδρος Δ.Σ Lions Quest Κύπρου,
  Μαρία Ζιάμπρα Πρόεδρος Π.Θ 117 Ελλάς-Κύπρος
  Γεωργοπούλου Ειρήνη-Πρόεδρος Lions Quest Β.Ελλάδος
  Νίκος Παπαχρήστου-Κυβερνήτης Lions Θέματος 117B Βορ.Ελλάς Κύπρος
  Δημήτρης-Αινείας Σπηλιώτης-Νομικός
  Νίκη Ροδοπούλου-Φιλόλογος,Ποιήτρια
  Ασημίνα Φιλιοπούλου-Δικηγόρος εξειδικευμένη στο οικογενειακό δίκαιο
  Ιωάννης Σπηλιώτης-Χειρουργός Ογκολόγος
  Δέσποινα Δριβάκου-Ψυχολόγος. Το ψυχαγωγικό μέρος της ημερίδας εμπλούτισαν οι:
  Χορωδία Ασύλου του Παιδιού-Διεύθυνση Χορωδίας:Πηνελόπη Μενούνου
  Δραματική Σχολή Ανδρέας Βουτσινάς:Μαστρογεωργίου Γιάννης,Μαρία Λάππα
  Ελενα Τιτίρλα-Σοπράνο
  Μπάντα του Φάρου του Κόσμου
  Ανδρέας Καρακότας Τραγούδι
  Ηρακλής Βαβάτσικας Ακκορντεόν
  Ηλίας Ναχμίας Βιολί
  Ιωάννα Πολυζωίδου ΠιάνοΗ επιτροπή Lions Quest απένειμε τιμητική διάκριση στον Πρύτανη του ΑΠΘ Καθηγητή Νίκο Παπαϊωάννου.Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους Αντιπρυτάνεις, η Πρόεδρος του Ασύλου του Παιδιού κα Μαίρη Ευθυμιάδου, η Πρόεδρος της Στοργής κα Τίμη Μπακατσέλου και η Πρόεδρος της Αγροτικής Φωλιάς κα Ελένη Βλιούρα.
  Οι Κυβερνήτες των Lions Νίκος Παπαχρήστου,Ανδρέας Παπαδόπουλος,Μιχάλης Χριστοφόρου,Γιάννης Ρoδόπουλος,Αξιωματούχοι και μέλη των Lions,μαθητές του Γυμνασίου Μενεμένης και πλήθος συμπολιτών μας που ενδιαφέρθηκαν για το αντικείμενο της ημερίδας.Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους χορηγούς μας:
  KYANA-κο Γιάννη Βασιλειάδη
  Dimaki TRAVEL AGENCY- κα Δημάκη Γεωργία
  FARINA BAKERY-κα Σάντρα Δεμερτζίδου
  ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ-κα Μαίρη Ευθυμιάδου
  ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ-
  κο Δημήτρη Μητσόπουλο
  Elena Titirla
  Unplugged studio
  Makiou Make up studio,  Για φωτογραφικά στιγμιότυπα Εδώ


Στα πλαίσια των πολυετών προσπαθειών της για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα τυφλότητας, η Λέσχη Λάιονς Ιωαννίνων, «Σελλοί», σε συνεργασία με το Σοροπτιμιστικό Όμιλο Ιωαννίνων, «Διώνη» και την Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία «Με άλλα Μάτια» διοργάνωσε στα Ιωάννινα ένα δείπνο στο απόλυτο σκοτάδι. Περί τα 200 άτομα (δεν ήταν δυνατόν να εξυπηρετηθούν περισσότερα) είχαν την ευκαιρία να ζήσουν για δυο ώρες περίπου μια μοναδική εμπειρία, να βρεθούν στη θέση ενός τυφλού ατόμου! Με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων εθελοντών, αφού εισήλθαν ανά δεκάδες, κρατώντας ο ένας τον ώμο του άλλου, σε μια σκοτεινή αίθουσα, κάθισαν σε τραπέζια όπου προσφέρθηκε πλήρες δείπνο. Όλοι τα κατάφεραν να φάνε με μαχαίρι και πιρούνι, να βάλουν κρασί και νερό στα ποτήρια τους και να διαπιστώσουν ότι όπου υπάρχει θέλω υπάρχει και μπορώ. Μετά το δείπνο άναψαν τα φώτα και ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα. Τα σχόλια όσων έλαβαν μέρος στην εκδήλωση ήταν ευνοϊκότατα για την πρωτοβουλία της Λέσχης ενώ πολλοί είπαν ότι την άλλη μέρα το πρωί, με το ξύπνημα, είδαν τον κόσμο με «άλλη ματιά». Τα έσοδα θα διατεθούν στην Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ). Για περισσότερα Εδώ

10 Δεκεμβρίου 2019.Στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Λέσχης Lions Ρόδου για την παγκόσμια ημέρα διατροφής και ύστερα από την επίσκεψη της διατροφολόγου Κας Χρύσας Καραγιάννης στο 1ο Ειδικό Δημοτικό σχολείο, την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019, έγινε το δεύτερο σκέλος της δράσης. Συγκεκριμένα έγινε επίσκεψη των παιδιών του ειδικού δημοτικού σχολείου μαζί με τη διευθύντρια Κα Βασιλική Παυλίδου και των δασκάλων και συνοδών τους στις εγκαταστάσεις της σχολής ξενοδοχειακών επαγγελμάτων, ANKO.Έγινε ομιλία από τη διατροφολόγο Κα Ματίνα Πουλή για τη σημασία της σωστής διατροφής και στη συνέχεια τα παιδιά ανά ομάδες επισκέφθηκαν τους χώρους μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και αισθητικής, όπου τα παιδιά έφτιαξαν τις δικές τους πίτσες και γλυκά , ενώ χαλάρωσαν με ειδικό μασάζ από το εξειδικευμένο προσωπικό της σχολής. Στο τέλος πήραν τα φαγητά μαζί τους, βγήκαν αναμνηστική φωτογραφία με τα αναμνηστικά διπλώματα που τους μοιράστηκαν από τη διευθύντρια της σχολής Κα Στεργία Έψιμου και αποχώρησαν με τα χαμόγελα εμφανή στα πρόσωπά τους. Θερμές ευχαριστίες στη διευθύντρια της σχολής ANKO Κα Στεργία Έψιμου και στο προσωπικό της σχολής για την άψογη και επαγγελματική προετοιμασία και εκτέλεση της δράσης και στη διευθύντρια του ειδικού δημοτικού σχολείου Κα Βασιλική Παυλίδου, στους δασκάλους και τους συνοδούς των παιδιών για τη βοήθεια και συνεργασία τους για την επιτυχία της δράσης αυτής. Για Περισσότερα Εδώ

 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ EUROPA FORUM 2020 Θεσσαλονίκη. Μπορείτε να ενημερώσετε τους φίλους σας Lions του εξωτερικού ότι η δυνατότητα εγγραφής στο Europa Forum μέσω του επίσημου site του Forum έχει πλέον ξεκινήσει. Ενημερώστε τους ότι συμφέρει να κάνουν μέχρι 31/12/19 την εγγραφή τους για να εκμεταλλευτούν το προνομιακό πακέτο (€580/early bird) για δίκλινο δωμάτιο. Το μονόκλινο ανεβαίνει στα €880. Οι υπόλοιπες επιλογές κρατήσεων (περισσότερες διανυκτερεύσεις, πληρωμή για συνοδό χωρίς συμμετοχή στις εργασίες, πακέτα Leo κτλ) θα ανοίξουν αρχές Ιανουαρίου. Για περισσότερα Εδώ EUROPA FORUM 2020 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (Face Book-Κεντρική Ιστοσελίδα-Αρχείο Φωτό)

10 Δεκεμβρίου 2019 η Λέσχη lions Μέγας Αλέξανδρος πραγματοποίησε οπτομέτρηση στον παιδικό σταθμό του Δήμου Πυλαίας. Συνολικά εξετάστηκαν 26 παιδιά προσχολικής ηλικίας, 7 από τα οποία πήραν οδηγίες για περαιτέρω οφθαλμολογικό έλεγχο.Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εθελόντρια γιατρό μας κα Γεωργία Θεοφίλου που με πολύ τρυφερό και επαγγελματικό τρόπο προσέγγισε και εξέτασε τα παιδιά, που γέμισαν τις ψυχές μας με αγνά και όμορφα συναισθήματα άδολης προσφοράς. Ευχαριστούμε επίσης την διευθύντρια του παιδικού σταθμού κα Παπαδοπούλου Μαγδαληνή, την υπεύθυνη των παιδικών σταθμών του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη κα Δανάη Καλπατσίδου και τον δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη κο Ιγνάτιο Καιτετζίδη για την άψογη συνεργασία μας. Θέλοντας να επισημάνουμε πόσο σημαντική είναι η πρόληψη για την υγεία σε όλους τους τομείς, είμαστε πάντα έτοιμοι να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας. WHERE THERE'S A NEED THERE'S A LION. Τέλος ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο της επιτροπής οράσεως Βορείου Ελλάδος Lion Ίωνα Τακάκη για την σημαντική βοήθεια του, καθώς και τη Λέσχη lions Λευκός Πύργος για την παραχώρηση του διαθλασιόμετρου με το οποίο πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις. Η πρόεδρος  L Αγάπη Χαραλαμπίδου. Για περισσότερα Εδώ
Η κινητή Ιατρική Μονάδα  σήμερα 8 Δεκεμβρίου 2019 στον Αγ. Νικόλαο Χαλκιδικής , την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019 ,Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και Κυριακή 15.12 στην Νικόκλεια Σερρών. Εμπνέουμε και δυναμώνουμε την παρουσία των Lions καθημερινά. Για περισσότερα Εδώ
7 Δεκεμβρίου 2019 στο ξενοδοχείο Astoria Capsis πραγματοποιήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Bazaar της λέσχης μας με μεγάλη επιτυχία! Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια μας αυτή ,για την ολοκλήρωση του έργου μας. ( Αγορά φορητού υπερηχοτομογράφου για τις ανάγκες του Βενιζέλιου Νοσοκομείου) Με εκτίμηση: LIONS ΚΝΩΣΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Η πρόεδρος: L.Τάνια Σωμαράκη-Σαράντου.  Για περισσότερα Εδώ.
 • Παγκόσμια Ημέρα LEO.Το μέλλον του Λαϊονισμού ,πιστεύουμε ότι θα σταθεί στα ικανά χέρια των νέων μας, των Leos. Είναι οι αυριανοί μας ηγέτες , που ήδη είναι σοβαρά ενεργοποιημένα παγκόσμια για δράση από σήμερα.O εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας των Leos είναι μία επέτειος που υπενθυμίζει την ίδρυση της πρώτης λέσχης LEO πρίν 62 χρόνια ( 1957) και θα εορταστεί και εφέτος στις 5 Δεκεμβρίου 2019, όπου θα παρουσιαστούν και οι νικητές του Διαγωνισμού LEO Day 2019 Video Contest με motto #WhyLEO . Οι Lions , έχουμε την υποχρέωση να υποστηρίζουμε τα LEO τα οποία συμμετέχουν μαζί μας στην προσφορά υπηρεσιών προς τον συνάνθρωπο και αποτελούν την συνέχειά μας.
 • Η λέσχη Lions "Ορφεας" Κομοτηνής για 2η συνεχόμενη μέρα προσφέρει της υπηρεσίες της στο Δήμο Ιάσμου με παρουσία της Οφθαλμολογικής Μονάδας των Lions. Ξεκινήσαμε δυναμικά 1 Δεκεμβρίου από τις 10 το πρωί.Έχουμε πολύ μεγάλη προσέλευση του κόσμου.Καλή Δύναμη στους Ιατρούς και κατά επέκταση σε μας και καλό μήνα σε όλο το κόσμο. Δείτε περισσότερα Εδώ
 • 4 Δεκεμβρίου 2019 η Λέσχη Lions Θεσσαλονίκη ΟΛΥΜΠΙΑΣ είχε την τιμή και χαρά να έχει εισδοχή τριών νέων εξαίρετων Μελών στην οικογένεια της. Η τελετή εισδοχής πραγματοποιήθηκε κατά την επίσημη επισκεψη του Κυβερνήτου L. Νίκος Παπαχρήστου Θ 117Β , Β.Ελλάδος-Κύπρου. Παρόντες η σύζυγος του Κυβερνήτη κα. Θεοφάνους Ραχήλ , όλοι οι προηγούμενοι Κυβερνήτες, αξιωματούχοι του Θέματος , Μέλη άλλων Λεσχών και Φίλοι που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Μετά την τελετή , την ανταλλαγή δώρων και banners ακολούθησε ένα ποτήρι κρασί ,και ευχηθήκαμε στον Κυβερνήτη ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για την ονομαστική του εορτή. Σας ευχαριστούμε όλους που μας τιμήσατε με την παρουσία σας. Καλές γιορτές. Για περισσότερα Εδώ
Προσφορά της λέσχης Μετροπολιταν Θεσσαλονίκης Για περισσότερα Εδώ
Changing the world. It’s why you became a Lion. It’s also why Lions Clubs International Foundation (LCIF)–our foundation – is empowering your service through its most ambitious fundraising campaign in history. Για περισσότερα Εδώ

 • Το 2018-2019 η Επιτροπή Γυναικείων Θεμάτων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Θ 117 Α των Lions , για πρώτη φορά διοργάνωσε το πρώτο Γυναικείο Συμπόσιο Lions , με μεγάλη επιτυχία . 45 ομιλητές από τον επιστημονικό , ακαδημαϊκό, επιχειρηματικό, αυτοδιοικητικό χώρο , εκπρόσωποι πολλών συλλόγων και φορέων και 10 επιστήμονες συντονιστές έλαβαν μέρος στην διοργάνωση αυτή που έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα . Η Επιτροπή ενστερνίστηκε και υιοθέτησε το στόχο, της πρώτης γυναίκας Διεθνούς Προέδρου των Lions Gudrun Yngvadottir , την αύξηση της γυναικείας συμμετοχής σε θέσεις ευθύνης . Η προηγούμενη Διεθνής Πρόεδρος δημιούργησε για πρώτη φορά το πρόγραμμα New Voices, ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης της γυναικείας συμμετοχής.Η Επιτροπή Γυναικείων Θεμάτων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Θ117A έχοντας ως άξονες τα παραπάνω , προχώρησε στην μεγάλη αυτή διοργάνωση , προκειμένου να αφυπνίσει την Ελληνική Κοινωνία για τη σημασία της ανθρώπινης υπόστασης , της έμπρακτης υποστήριξης των ανθρώπων ανεξαρτήτου φύλου των οποίων καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα μεταξύ των οποίων και τις γυναίκες εφόσον απεδεδειγμένα υποεκπροσωπούνται σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων.Η Επιτροπή Γυναικείων Θεμάτων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Θ117A για το Συμπόσιο απευθύνθηκε σε μη μέλη των Lions με στόχο την ενημέρωση του κοινού για το ποιοι πραγματικά είναι οι Lions. Έτσι λοιπόν προέκυψε η ανάγκη για τη δημιουργία ενός Specialty Branch που ονομάστηκε «New Voices» . Το Branch φέρει ως Λογότυπο των Ήλιο της Βεργίνας , έναν ήλιο που θα φωτίζει με τις ακτίνες του τις Νέες Φωνές όπως μεταφράζονται στα Ελληνικά . Οι Νέες Φωνές είναι οι φωνές προάσπισης κάθε άνισης μεταχείρισης της ανθρώπινης υπόστασης. Είναι αυτές οι φωνές που έχουν ανάγκη να ακουστούν. Αποτελούν τις φωνές στήριξης σε όσους καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Για περισσότερα Εδώ
Νέες εξελίξεις για τους συντονιστές της ομάδας GAT (GMT, GLT, GST) σε επίπεδο πολλαπλό θέμα. Από δω και στο εξής η θητεία τους είναι μονοετής με δυνατότητα επανατοποθέτησης όπως αναφέρουν οι νέοι κανονισμοί των διεθνών. Η έναρξη του νέου κανονισμού θα είναι από την 1η Ιουλίου του 2020. (The change is reflected in Lions’ Board Policy under Global Action Team Chapter XXIV). Απο L.Mιχάλης Κλεισαρχάκης.

 • ΚΝΩΣΣΟΣ ΗΡΑΚΛΕΟ Θ. 117Α Την ημέρα εορτασμού του εθελοντισμού, η δραστήρια λέσχη Λάιονς Κνωσός, επέλεξε να ανακοινώσει την έναρξη του παζαριού της, προκειμένου με τα έσοδα να αγοραστεί, ένα ιατρικό μηχάνημα ελέγχου κάτω άκρων, που στην συνέχεια θα δωρηθεί στο διαβητολογικό, τμήμα του ΠΑ.Γ.Ν.Η, το συγκεκριμένο μηχάνημα δεν υπάρχει σήμερα στο νοσοκομείο του Ηρακλείου, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και η τιμή του ανέρχεται στο ποσό των 5000€ καί άνω. Συγχαρητήρια για την εξαιρετική πρωτοβουλία.To παζαρι της Λέσχης ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΝΩΣΣΟΣ θα το δείτε στην διεύθυνση που ακολουθεί Εδώ Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού.. Ομάδα Τουρισμού Στο πιάνο ο Babis Simeonidis!! Για  περισσότερα Εδώ και στο FACEBOOK Εδώ

 • Σήμερα είναι η #InternationalLeoDay!! Οι Lions Ελλάδα D. 117 Β,  είναι χαρούμενoi και υπερήφανoi που υπηρετούν μαζί με την Evelpis Leo Club,που ιδρύθηκε τον περασμένο Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη. Στα αρχαία ελληνικά " evelpis " σημαίνει " αυτός που φέρνει ελπίδα" Δείτε περισσότερα Εδώ
 • Πραγματοποιήθηκε σε μία λαμπρή και εορταστική ατμόσφαιρα η Ίδρυση της νέας λέσχης Lions Club με το όνομα : Limassol Fraternite Lions Club. Δείτε περισσότερα Εδώ
 • Ευχαριστούμε θερμά, όλους τους φίλους και Lions που μας τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση "Bingo" και κυρίως τον Β' Αντικυβερνήτη Θ.117Β' L. Νίκο Κοτόπουλο. Με την συμμετοχή τους αυτή, συνέβαλλαν όλοι στην συγκέντρωση χρηματικού ποσού, για τον 'Παιδικό Καρκίνο', Η Πρόεδρος και τα μέλη της Λέσχης Lions Θεσσαλονίκης 'ΕΓΝΑΤΙΑ'. Δείτε περισσότερα Εδώ
Στιγμιότυπα από τη σημερινή δράση των Lions στην πλατεία Αριστοτέλους Θεσσαλονίκης. Πραγματοποιήθηκαν δωρεάν εξετάσεις Μέτρησης Σακχάρου- Έλεγχος Διαβητικού Ποδιού και Οφθαλμολογικός Έλεγχος, με την Μονάδα Οφθαλμολογικού Ελέγχου, Μ.Ο.Ε. Συγχαίρουμε τον L. Δημήτρη Τραϊανό, Πρόεδρο Επιτροπής Ενημέρωσης και Δράσης για τον Διαβήτη Θ.117 Β' , για την άρτια διοργάνωση και ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές γιατρούς του ΑΧΕΠΑ, για την βοήθειά τους. Δείτε περισσότερα Εδώ
Μελη της λέσχη LIONS Λεμεσσού συμμετείχαν στην μέτρηση του Σαγχαρώδη διαβήτη κι την μέτρηση υπέρτασης στο my mall. Όπου υπάρχει ανάγκη οι Lions είναι εκεί. Κι η λέσχη Λεμεσού πάντα παρούσα. Δείτε περισσότερα Εδώ
Η Λέσχη Lions Λεμεσού γιόρτασε σήμερα τα 49α γενέθλια της, ανάμεσα με φίλους κι υποστηρικτές του φιλάνθρωπου έργου της μεγάλης οικογένειας των Lions. Στην εκδήλωση έγινε και η κλήρωση του πίνακα του Μαικ Πατσαλου. Ευχαριστούμε όλους όσους αγόρασαν το λαχείο μας κι συμμετείχαν στην προσπάθεια μας για συλλογή χρημάτων κι εκπλήρωση των στόχων της λέσχης, που δεν είναι άλλοι παρά η βοήθεια προς τον συνάνθρωπο μας που μας χρειάζεται. Γιατί όπου υπάρχει ανάγκη υπάρχει ένας Lion. Δείτε περισσότερα Εδώ
H προγραμματισμένη επίσκεψη των Area Leaders CA 4F PID Gabriele Sabatosanti Scarpelli (GMT) και PID Dr.Domenico Messina (GST) για την οργάνωση Σεμιναρίου /Workshop για τους GAT Coordinators του Θ.117Α, Aντικυβερνήτες, Προέδρους Περιοχών / Ζωνών και GAT αξιωματούχους των Λεσχών πραγματοποιήθηκε στη Λαϊονική Στέγη την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019. Ο GLT Area Leader/PID Jose Maria Gorgulho από την Πορτο- γαλία, δυστυχώς δεν μπόρεσε να ταξιδέψει στην Ελλάδα λόγω έκτακτου περιστατικού της υγείας του. Την πρώτη ημέρα του Σεμιναρίου προβλήθηκαν LCI videos από τους Area Leaders για τις νέες κατευθύνσεις των στόχων, της λειτουργίας και τις απαιτήσεις του Λαϊονισμού για το μέλλον. Επίσης, αναλύθηκε εκτενώς ο ουσιαστικός ρόλος των αξιωματούχων GAT του Θέματος και των Λεσχών. Όλο το σχετικό υλικό που προβλήθηκε, θα προωθηθεί αργότερα πρός το Θέμα μας. Οι σχετικές αναφορές των Area Leaders για την επίσημη επίσκεψη/Σεμινάριο στο Θ.117Α θα προωθηθούν στα Διεθνή Γραφεία μέσω του PID Robert Rettby, επικεφαλής GAT της Constitutional Area 4 (Ευρώπη). Τη δεύτερη ημέρα, στα επιμέρους workshops για Μέλη (GMT), Ηγεσία (GLT) και Υπηρεσίες (GST) μζητήθηκε από τους συμμετέχοντες Lions να τοποθετηθούν για τις προτεινόμενες προ σπάθειες και κινήσεις που πιστεύουν ότι απαιτούνται για ένα νέο πλαίσιο/οργανόγραμμα που θα βελτιώσει τη γενική σημερινή κατάσταση στο Θέμα και τις Λέσχες. PCC ΣΠΥΡΟΣ ΣΕΡΕΜΙΔΗΣ D.117A GMT Coordinator . Δείτε περισσότερα Εδώ
Αθήνα.PID Gabriele Sabatosanti Scarpelli (GMT) " Είμαι περήφανος που είμαι LION. Ένα σημαντικό σεμινάριο της παγκόσμιας ομάδας δράσης GAT με τους Lions  της Περιφέρειας 117Α στην Ελλάδα. Μια επικερδής ευκαιρία να αναλύσουμε την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας και να ενισχύσουμε τις φιλίες μας".Δείτε περισσότερα Εδώ
Η Ακαδημία Επιμόρφωσης των Lions Β. Ελλάδος διοργάνωσε το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στο Εντευκτήριο των Λεσχών Lions στη Θεσσαλονίκη εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Η Παγκόσμια Ομάδα Δράσης (GAT) και ο ρόλος της σε κάθε Λέσχη Lions». Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν ο Κυβερνήτης του Θ.117Β Νίκος Παπαχρήστου, ο Β’ Αντικυβερνήτης του Θ.117Β και GMT Coordinator B. Ελλάδος Νίκος Κοτόπουλος και ο GST Coordinator Β. Ελλάδος Πάνος Κονιός. Το σεμινάριο παρακολούθησαν συνολικά 18 μέλη των Λεσχών Β. Ελλάδος από 10 διαφορετικές Λέσχες. Παναγιώτης Συνοδινός Διευθυντής Ακαδημίας Επιμόρφωσης των Lions Β. Ελλάδος. Δείτε περισσότερα Εδώ
 • Tην απόλυτη καταστροφή βίωσε η περιοχή της Κινέτας λόγω της έλευσης τής κακοκαιρίας και των συνεχών βροχοπτώσεων ένεκα του Γηρυόνη. Δυστυχώς ένα τεράστιο πέπλο λάσπης, σκέπασε την περιοχή ενώ σε μερικές περιπτώσεις τα συσσωρευμένα ύδατα έφθασαν σε 1,80 μέτρα ύψος. Από αυτήν την καταστροφή, δεν ήταν δυνατόν να απουσιάζουν οι Lions , έτσι από την πρώτη στιγμή έχει μεταβεί η κινητή ομάδα με κλιμάκιο της ΕΠΟΜΕΑ και επιχειρεί συνδράμοντας κάτω από αντίξοες συνθήκες στις προσπάθειες της Περιφέρειά της Αττικής και του Υπουργείου Υποδομών. Τις προσπάθειες σε επιχειρησιακό πεδίο συντονίζει ο L. Γιώργος Ρουμελιώτης, επικεφαλής της ΕΠΟΜΕΑ και ενημερώνει καθημερινά τον πρόεδρο του Branch Τάλως, L. Γιώργο Πατεράκη. Η κυβερνήτης του θέματος μας έδωσε εντολή να παραμείνει η κινητή Ιατρική Μονάδα του θέματος μας στην περιοχή για όσο διάστημα απαιτηθεί. Δείτε περισσότερα Εδώ
Ομιλία του νευροχειρουργού Αλεξάνδρου Ανδρέου στο "Ροδίων Παιδεία" Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, στο κλειστό αμφιθέατρο των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», ο νευροχειρουργός διευθυντής Νευροχειρουργικής και Παρεμβατικής Νευροακτινολογίας του νοσοκομείου “ΥΓΕΙΑ” ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ, προσκεκλημένος της Λέσχης LIONS Ρόδου πραγματοποίησε μια ομιλία στους μαθητές του Λυκείου του εκαπιδευτηρίου με θέμα “ΟΙ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΛΟΓΟΙ”. Ο ομιλητής αναφέρθηκε στις πέντε προϋποθέσεις που απαιτούνται σύμφωνα με τον Ιπποκράτη, για να γίνει ένας νέος επιστήμονας επιτυχημένος στον τομέα που θα επιλέξει να δραστηριοποιηθεί και συγχρόνως να είναι ένας ολοκληρωμένος ηθικά άνθρωπος, και, ανέλυσε τις πέντε-5 αυτές προϋποθέσεις, οι οποίες είναι: η φύση του, η παιδομάθεια του, η εργατικότητά του, η εκπαίδευση του από τους κατάλληλους δασκάλους, ο τόπος εκπαίδευσης, και, ο χρόνος αυτής. Αυτές οι προϋποθέσεις ορίστηκαν ως ο «Μονόδρομος» της ζωής και αποσαφηνίστηκε ότι κάθε άλλη “οδός” για την επιτυχία, ακόμη κι αν εξασφαλίζει μια πρόσκαιρη επιτυχία, στο τέλος οδηγεί τον νέο, σε αδιέξοδο. Η παιδαγωγική αξία της ομιλίας υπήρξε μεγάλη. Τονίστηκε ότι η προσπάθεια του ανθρώπου για την επίτευξη των στόχων του, είναι συγκερασμός των παραπάνω παραγόντων και ιδιαιτέρως δόθηκε έμφαση στη μεγάλη σημασία του ρόλου του εκπαιδευτικού που υποδεικνύει στο μαθητή του, το ’’ δρόμο ‘’, τον τρόπο δηλαδή της σκέψης για την απόκτηση της γνώσης και την αγάπη προς το Αγαθό και την Αρετή. Ο ομιλητής εξήρε και τη σημασία της Υπακοής που καλλιεργεί το Ταπεινό Φρόνημα, αυτό που κάνει τον επιστήμονα πειθαρχημένο και ενάρετο, ικανό να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο συνάνθρωπο του, υπηρετώντας τις αξίες του ανθρωπισμού. Καθηγητές και μαθητές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν έναν λόγο διδακτικό, από έναν επιστήμονα μεγάλου κύρους, που απευθύνθηκε σε αυτούς με αμεσότητα, αγάπη και διάθεση ειλικρινούς επικοινωνίας. Ο λόγος με μια αφοπλιστική απλότητα, και, με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, μετέδωσε νοήματα υψηλής παιδαγωγικής αξίας, και, διατήρησε το ενδιαφέρον του ακροατηρίου αμείωτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό της ομιλίας. Στην ομιλία, παραβρέθηκαν πολλά μέλη της Λέσχης, και, στο τέλος ακολούθησαν ερωτήσεις από τους μαθητές και τις μαθήτριες προς τον Ομιλητή.Το ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ευχαρίστησε θερμά τόσο τον εξαίρετο επιστήμονα και Άνθρωπο νευροχειρουργό ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΑΝΔΡΕΟΥ, τον “δάσκαλο”, που έδωσε γνήσια πνευματική τροφή στους μαθητές του, όσο και την Λέσχη LIONS ΡOΔΟΥ για την ενέργειά της. Δείτε περισσότερα Εδώ
Η Λέσχη Lions Ρόδου υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, και αυτή τη χρονιά οργανώνει τριήμερη προβολή παιδικής ταινίας στον κινηματογράφο Metropol στη Ρόδο, ενόψει των Χριστουγέννων, προσκαλώντας τα παιδιά από δημοτικά σχολεία της πόλης και των κοινοτήτων του νησιού.Τα παιδιά αντί εισιτηρίου φέρνουν μαζί τους τρόφιμα. Τα τρόφιμα αυτά συγκεντρώνονται στις εγκαταστάσεις του Περιφερειακού Κοινωνικού Παντοπωλείου, ώστε να δοθούν σε οικογένειες που πραγματικά έχουν ανάγκη. Έτσι τα παιδιά ψυχαγωγούνται και ταυτόχρονα συνηθίζουν στην ιδέα της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού. Η λέσχη μετά το τέλος της προβολής μοίρασε σε όλα τα παιδιά, σε μια καλαίσθητη συσκευασία, γλυκές λιχουδιές με ευχαριστίες και ευχές για τις γιορτές. Σήμερα Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 πρώτη μέρα των προβολών προσήλθαν 673 παιδιά και τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν γέμισαν ένα φορτηγό. Στο τέλος του τριημέρου θα γίνει και ο απολογισμός μετά από την καταμέτρηση από τους υπεύθυνους του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και συγκεκριμένα τον κο Κρητικό Γιάννη Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, δια βίου μάθησης & Απασχόλησης Δωδ/σου, τον Κο Θωμά Σωτρίλλη Εντεταλμένο Σύμβουλο Υγείας – Πρόνοιας – Κοινωνικής Μέριμνας & Κοινωνικών Παντοπωλείων Δωδεκανήσου, και την Δρ. Χριστίνα Λόη Προϊσταμένη Τμήματος δια Βίου Μάθησης, Υποστήριξης της Εκπαίδευσης & Απασχόλησης Δωδ/σου, τους Διευθυντές και τους Δασκάλους των Δημοτικών Σχολείων που συμμετέχουν, τους ιδιοκτήτες του κινηματογράφου Metropol Κο Ευθύμιο Κωνσταντινίδη και Πάρη Κακά, την Odeon που μας παραχώρησε την άδεια προβολής της ταινίας, τις εταιρείες που πρόσφεραν τα γλυκίσματα Λάβδας, Δύναμις Ρόδου ΕΠΕ, Βιολάντα, Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, τα Σούπερ Μάρκετ Παναγιωτάς, Πάππου, Σκλαβενίτης την εταιρεία Πλυντήρια Κούρος για την διάθεση κυλιόμενων καροτσιών για την συλλογή των τροφίμων και πάνω από όλους τα παιδιά και τους γονείς τους που αγκάλιασαν όλη αυτή την προσπάθεια. Η Λέσχη εύχεται σε όλα τα παιδιά καλά Χριστούγεννα και καλή πρόοδο. Δείτε περισσότερα Εδώ
 • 28 Νοεμβρίου 2019 . Η ΛΕΣΧΗ LIONS ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΟΣ. Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 , η Πρόεδρος L. Πίτσα Τζημουράκα και μέλη της Λέσχης παραδώσαμε δύο τηλεοράσεις Samsung 32 ιντσών Δείτε περισσότερα Εδώ
 • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ κινητής Ιατρικής Μονάδας Lions Β. ΕΛΛΑΔΟΣ
  Είμαι στην ευχάριστο θέση να συντάξω ένα νέο οδοιπορικό της κινητής Ιατρικής μονάδας μας. Αυτή τη φορά επισκεφθήκαμε δυο χωριά της Κομοτηνής.Στο πρώτο χωριό στο Σώστη, εξετάστηκαν 15 υπερήλικες.Την επομένη μέρα επισκεφθήκαμε το Δήμο Ιασμού Κομοτηνής, για δεύτερη φορά φέτος, όπου εξετάστηκαν 45 υπερήλικες. Ευχαριστούμε τους γιατρούς Γιάννη Κοσμίδη, Μουφτηόγλου Οζκιουρ και Μαχμουτ Σουμπασιλαρ που ακούραστα χωρίς διάλειμμα εξέτασαν τους ασθενείς. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στη κα Αργυρώ Αλεξάνδρου, κοιν. λειτουργό Ιασμού και τον αντιδήμαρχο Ιασμού Οκται Γιαλουτζ, για τη φιλοξενία και τη βοήθεια στην οργάνωση. Τελος θα πρέπει να αποδόσω ιδιαίτερες ευχαριστίες στους Lions της Kομοτηνής, Στέλιο Βαχαλενίδη, Ελένη Βαχαλενίδη, και Χρυσούλα Κιουτσιούκη, της λεσχης Ορφέας Κομοτηνής, που μας φιλοξένησαν και βοήθησαν στην ομαλή διεκπεραίωση της αποστολής. Βέβαια όπως πάντα ο ακούραστος Στάθης Τοπαλίδης ήταν άψογος μαζί με το προηγούμενο κυβερνήτη Μιχάλη Χριστοφόρου. Mε λαϊονικούς χαιρετισμούς Μιχάλης Χριστοφόρου πρ.κυβερνήτης.  Για φωτογραφικά στιγμιότυπα Εδώ
 • Το Σάββατο 30/11 στις 10:00 στο νέο δημοτικό διαμέρισμα Σώστου, θα παραβρεθεί η κινητή μονάδα των «Lions» Βορείου Ελλάδος στελεχωμένη από ομάδα οφθαλμίατρων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, για την πραγματοποίηση δωρεάν οφθαλμιατρικών εξετάσεων.Την Κυριακή 1/12 στις 10:00 η ίδια ομάδα θα παραβρεθεί στον Ίασμο στον χώρο του ΚΑΠΗ. Εδώ

 • ΛΕΣΧΗ ΗΡΑΚΛΕΟΥ ΚΡΗΤΗΣ. Από την εκδήλωση της Λέσχης Lions Ηρακλείου στις 23 Νοεμβρίου για το διαβήτη Για φωτογραφικά στιγμιότυπα Εδώ
Σε κοινή ολομέλεια που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των Λεσχών Lions Θεσσαλονίκη ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ & Θεσσαλονίκη ΦΙΛΙΠΠΟΣ, έγινε η εισδοχή ενός νέου μέλους της κας Μαρίνας Τζημουράκα στη Λέσχη ΦΙΛΙΠΠΟΣ, με ανάδοχο την Πρόεδρο της Λέσχης L. Πίτσα Τζημουράκα. Ακολούθως η Λέσχη ΑΓIΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ τίμησε με την τιμητική διάκριση Melvin Jones Fellow για την μέχρι σήμερα προσφορά της , την L. Αμαλία Λαντσένερε. Αποφασίστηκαν κοινές ομολομέλειες και δράσεις μεταξύ των δύο Λεσχών.Για φωτογραφικά στιγμιότυπα Εδώ
ΛΕΣΧΗ LIONS ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΟΣ. Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 η Πρόεδρος L. Πίτσα Τζημουράκα και μέλη της Λέσχης παραδώσαμε δύο τηλεοράσεις Samsung 32 ιντσών στο παιδοογκολογικό τμήμα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, όπως μας ζητήθηκαν. Η στήριξη της Λέσχης ΦΙΛΙΠΠΟΣ προς το εν λόγω τμήμα ξεκίνησε πριν 5 χρόνια με προσφορές υποστήριξης, πάντοτε μετά από συνεννόηση με τους υπεύθυνους. Η υποστήριξη αυτή εντάθηκε ακόμη πολύ περισσότερο τα τρία τελευταία χρόνια, που ο παιδικός καρκίνος αποτελεί έναν από τους πυλώνες προσφοράς της Διεθνούς Οργάνωσης Λεσχών Lions.Οι τηλεοράσεις αυτές θα χρησιμοποιηθούν για την ψυχαγωγία τόσο των παιδιών, όσο και των οικογενειών τους και «θα διευκολύνουν τα μέγιστα τη ζωή τους», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην επιστολή της η Διευθύντρια της Κλινικής κα Ευγενία Παπακωνσταντίνου εκφράζοντας συγχρόνως τις θερμότερες ευχαριστίες της για την τόσο σημαντική και ευγενική αυτή προσφορά μας. Για φωτογραφικά στιγμιότυπα Εδώ
Δυστυχώς ένα τεράστιο πέπλο λάσπης, σκέπασε την περιοχή ενώ σε μερικές περιπτώσεις τα συσσωρευμένα ύδατα έφθασαν σε 1,80 μέτρα ύψος. Από αυτήν την καταστροφή, δεν ήταν δυνατόν να απουσιάζουν οι Lions , έτσι από την πρώτη στιγμή έχει μεταβεί η κινητή ομάδα με κλιμάκιο της ΕΠΟΜΕΑ και επιχειρεί συνδράμοντας κάτω από αντίξοες συνθήκες στις προσπάθειες της Περιφέρειά της Αττικής και του Υπουργείου Υποδομών. Τις προσπάθειες σε επιχειρησιακό πεδίο συντονίζει ο L. Γιώργος Ρουμελιώτης, επικεφαλής της ΕΠΟΜΕΑ και ενημερώνει καθημερινά τον πρόεδρο του Branch Τάλως, L. Γιώργο Πατεράκη. Η κυβερνήτης του θέματος μας έδωσε εντολή να παραμείνει η κινητή Ιατρική Μονάδα του θέματος μας στην περιοχή για όσο διάστημα απαιτηθεί . Για φωτογραφικά στιγμιότυπα Εδώ
Υπάρχουν σταθμοί στην ιστορία μιας Λέσχης Lions... για την Λέσχη Lions Θεσσαλονίκη Μακεδονία ήταν ιστορική στιγμή να συναντήσει τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίο και να πάρει την ευλογία Του,γεγονός που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου καθώς και στις τοπικές εφημερίδες Απογευματινή και Ηχώ της Κωνσταντινούπολης.Η υποδοχή του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη κ.Γιώργου Γαιτάνη στο Σισμανόγλειο Προξενικό Μέγαρο για την ομιλία του χειρουργού ογκολόγου κ.Ιωάννου Σπηλιώτη,η οποία διοργανώθηκε απότην Λέσχη μας και ετελέσθη υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου,μια μοναδική εμπειρία. Η Λέσχη μας επ'ευκαιρία της επίσκεψης μας στην Πόλη προσέφερε είδη πρώτης ανάγκης στο ελληνικό γηροκομείο του Βαλουκλί καθώς και βιβλία στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης στην οποία είχαμε την τιμή να επισκεφθούμε την βιβλιοθήκη της. Για φωτογραφικά στιγμιότυπα Εδώ
Φιλανθρωπικό dinner με επίδειξη μόδας από από την λέσχη Lions Kifisias Helen Keller για περισσότερη ενημέρωση στην διεύθυνση που ακολουθεί Εδώ
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, διήμερο σεμινάριο του GAT , υπο την αιγίδα του Θέματος 117Α, στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2019 από τους Area Leaders 4F Massimo Messina και Gabrielle Sabantosanti, στα γραφεία της Λαιονικης Στέγης. Το σεμινάριο το οποίο διεξήχθη, από την Λαϊονική Ακαδημία του θέματος 117Α, παρουσία της Κυβερνήτου μας L. Έφης Νικολαιδη και της Α' Αντικυβερνητη L. Μαργαρίτα Δασκαλάκη, παρακολούθησαν, η ομάδα GAT του Θέματος, L. Σπύρος Σερεμιδης GMT, L. Μήνας Χατζηδάκης GLT και L. Σούλης Κεσίσογλου GST, οι πρόεδροι περιοχών , πρόεδροι ζωνών , πρόεδροι των λεσχών Lions του θέματος 117Α, καθώς και λοιποί αξιωματούχοι. Η παρουσία των δύο υψηλόβαθμων στελεχών του Ευρωπαϊκού Λαιονισμού, αποτέλεσε μεγάλη τιμή για το Θέμα 117Α ,ενώ παρόμοιου τύπου σεμινάριο το Θέμα μας διοργανώνει, για πρώτη φορά. Η ανταλλαγή απόψεων και η επίλυση απορίων, καθώς και εξειδίκευση ως και ανάλυση σε βάθος, των σημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, ο Διεθνής και Ελληνικός Λαΐονισμος, υπήρξε ωφέλιμος για όλους όσους συμμετείχαν . Κοινή πεποίθηση υπήρξε ότι, τα προβλήματα, είτε σε διεθνές, είτε σε Ελληνικό επίπεδο, είναι κοινά και προς τούτου, απαιτείται συντονισμένη προσπάθεια και δράση, για την επίλυσή τους. Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τους Aeria Leaders 4F για την επίσκεψή τους στο Θέμα 117Α. Για φωτο στην διεύθυνση που ακολουθεί Εδώ
Lions Barry PIP Lions stamp club members and friends. I am honour to be given this opportunity of being your President. Για περισσότερη ενημέρωση Εδώ
Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 ,πραγματοποιήθηκε Ομιλία από τον Dr ΜΑΝΘΟΣ  ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ M.D. ΜΕΤΡΗΣΗ ΖΑΚΧΑΡΟΥ και ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΠΟΔΙΟΥ ώρα 18.30 στο αμφιθέατρο Δημαρχείου Πανοράματος.Οργάνωση: Λέσχη LIONS Θεσσαλονίκης Μετροπόλιταν Εδώ για φωτογραφικά στιγμιότυπα
 • Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι παρέλαβε απο τους Διεθνείς Lions το Αριστείο του Θέματος και τα αριστεία των Προέδρων Περιοχών και Ζωνών .Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους Lions του 117 Β διότι για τιμηθεί το Θέμα με το Αριστείο συνέβαλαν όλοι.
Η προσπάθεια Συλλογική και σας ευχαριστώ όλους απο καρδιάς.ΜΑΡΙΟΣ ΘΑΛΑΣΣΕΤΗΣ Κυβερνήτης Θ. 117Β Περιόδου 2018-2019. Για περισσότερες δράσεις στην διεύθυνση που ακολουθεί Εδώ Αρχείο ,για φωτογραφικά στιγμιότυπα δράσεων
Σας στέλνω μια παρουσίαση που βασίζεται σε υλικό που έχουν οι διεθνείς στο δικτυακό τους τόπο. Αφορά την ιστορία των Lions και την λειτουργία της διεθνούς μας οργάνωσης.Με Λαϊονικούς Χαιρετισμούς Μιχάλης Κλεισαρχάκης B' Αντικυβερνήτης Θ117Α (2019 - 2020)
Εθνική Επέτειος ΟΧΙ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 . Συμμετοχή του Πολλαπλού Θέματος 117 με τη μονάδα ειδικών αποστολών ΕΠΟΜΕΑ θ. 117Α και τη Μονάδας οφθαλμολογικού Ελέγχου θ. 117Β. για σχετικο video εδώ.
Η λέσχη Lions KOS «Ιπποκράτης», στο πλαίσιο του ετήσιου διαγωνισμού των Διεθνών Lions για την αφίσα της ειρήνης, διοργάνωσε και φέτος έκθεση ζωγραφικής την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στο λαογραφικό μουσείο Κω – Χάνι με τα έργα όλων των μαθητών του νησιού της Κω που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό, με θέμα για αυτή την χρονιά  “Journey of peace”- «Το Ταξίδι της Ειρήνης».Για περισσότερα Εδώ

Η λέσχη μας ΛΕΜΕΣΟΣ ΑΜΑΘΟΥΣ ΝΕΑΠΟΛΗ, είχε τη τιμή και τη χαρά να συμμετέχει στην τελετή επίδοσης του καταστατικού χάρτη για τη νέα λέσχη #FRATERNITE #LIONS #CLUB #Limassol #Cyprus Καλή Λαιονικη πορεία#We Serve#Συγχαρητήρια για την όμορφη διοργάνωση. Πραγματοποιήθηκε σε μία λαμπρή και εορταστική ατμόσφαιρα η Ίδρυση της νάς λέσχης Lions Club με το όνομα : Limassol Fraternite Lions Club. Για περισσότερα Εδώ
ΔΙΑΦΟΡΑ Χρήσιμα ΄Εντυπα Εδώ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ MEDIC ALERT  ΚΥΠΡΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ Τύπου, Εβδομάδα Medic Alert 21-27 Οκτωβρίου  2019

Συμμετοχή  των Κινητών Ιατρικων μονάδων ,LIONS στην Παρέλαση της 28ης,  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μετά το άγημα των προσκόπων παρήλασαν από το 117Β η μονάδα οφθαλμολογικού ελέγχου ,ΜΟΕ, και από το 117Α η κινητή ιατρική μονάδα με την ομάδα υποστήριξης. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουν σε παρέλαση  Εθνικής  μας Επετείου 28 Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη οι Κινητές Ιατρικές μονάδες των Lions Ελλαδος Κύπρου. Απο  την εξέδρα των επισήμων  παρακολούθησε, την παρέλαση η πρόεδρος του Πολλαπλού θέματος  117Α  ΕΛΛΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ Μαρία Ζιαμπρα CC. Για φωτογραφικά στιγμιότυπα  στην διέυθυνση που ακολουθεί   https://www.flickr.com/photos/lionsgreece/albums/72157711690772546

ΡΟΔΟΣ Θ. 117Α Ιστορικές στιγμές διέρχεται ο Ελληνικός λαϊονισμός της Δωδεκανήσου.Κατά την διάρκεια της επίσκεψης της κυβερνήτου μας, στις 24 με 26 Οκτωβρίου στην νήσο Ρόδου, η λέσχη Lions Ρόδου, εξήγγειλε την δημιουργία του νέου Branch με την επωνυμία Kastelorizo - Greece. Το ηρωικό Καστελόριζο, το ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας μπαίνει στην παρούσα γεωπολιτική συγκυρία, κάτω από την σκέπη του Ελληνικού και παγκόσμιου λαϊονισμού. Για φωτογραφικά στιγμιότυπα στην διεύθυνση:  https://www.flickr.com/photos/lionsgreece/albums/72157711704880737 Τα μαρτυρικό Καστελόριζο μπαίνει για πρώτη φορά στον παγκόσμιο λαιονικο χάρτη, ως σημείο αναφοράς με τον διακριτικό τίτλο, Καστελόριζο Ελλάς,σήμερα οι 1500000 μέλη Lions σε παγκόσμιο επίπεδο και 45000 λέσχες καθώς και 7000 λέσχες Leo θα συναντούν και θα εντοπίζουν το Καστελόριζο ως το ακροτατο σημείο της Ελληνικής επικράτειας. Ο λαϊονισμός θέτει κάτω από τα φτερά του το ηρωικό Καστελόριζο.Αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή, η κυβερνήτης μας προέτρεψε και τις δύο λέσχες της Ρόδου και ειδικότερα την λέσχη Ρόδου και την λέσχη Ηλιούσα  να προβούν σε ένα συστηματικό πρόγραμμα δημιουργίας λεσχών lions  σε όλο το σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων.Από αυτήν την αξιέπαινη προσπάθεια, η οποία σημειωτέον, έγινε διακριτικά και αθόρυβα, δεν πρέπει να μην εξάρουμε το ρόλο του προηγ. κυβερνήτου Μιχάλη Χριστοδουλίδη, καθώς και μην επαινέσουμε, τον πρόεδρο της λέσχης λαιονς Ρόδου L. Ιωάννη Τσιριμπή καθώς  και τους υψηλής ποιότητας χειρισμούς του L.Κώστα Παπαμανώλη.

Στις 28 Οκτωβρίου 2019, για πρώτη φορά θα παρακολουθείσετε την στρατιωτική παρέλαση από τη Θεσσαλονίκη. Μετά το άγημα των προσκόπων θα παρελάσουν από το 117Β η μονάδα οφθαλμολογικού ελέγχου ,ΜΟΕ, και από το 117Α η Κινητή Ιατρική Μονάδα.Από την εξέδρα των επισήμων θα παρακολουθεί την παρέλαση η πρόεδρος του πολλαπλού θέματος μας Μαρία Ζιαμπρα CC.Η στρατιωτική παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11 (από ο΄τι γνωρίζουμε θα μεταδοθεί απο την ΕΤ3 στις 11,00 )Για περισσότερα στην διεύθυνση ΕδώΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ Στιγμιότυπα  διαφόρων δράσεων των Κινητών Ιατρικών Μονάδων Ελλάδα και Κύπρο κλικάρετε στις παρακάτω φωτό
Όσες  λέσχες επιθυμούν να τρέξει  το πρόγραμμα ΑΦΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ, Θ, 117Α παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσουν με την Πρόεδρο της Επιτροπής  L. ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΙΤΟΥ

Ακολουθει σχετική και πλήρης ενημέρωση για τον Διαγωνισμό "ΑΦΙΣΣΑ για την ΕΙΡΗΝΗ".

 • ΕΝΕΚΡΙΘΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ  (27-8-2019) , ΘΕΜΑ: Έγκριση διοργάνωσης Διαγωνισμού Ζωγραφικής από τη Λέσχη Lions Ρόδου για μαθητές/-τριες Π.Ε. και Δ.Ε. Ρόδου – σχ. έτος 2019-2020.

Εγινε στις 24 Ιουλίου 2019, η παράδωση Εργου Χρονιάς 2018-2019 απο την Πρόεδρο Λ.Μαρια Αντωνίου και το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης Λάιονς Σαλίνα Λάρνακας-Αμμοχώστου που ειναι 7θεσιο όχημα για τις ανάγκες του Εφηβικού Ξενώνα Λάρνακας. Ως γνωστον εγινε λαχειοφόρος πώληση για τον πίνακα ¨η προπελα του Ικαρου προσγειώθηκε στον κόλπο της Λάρνακας¨ ευγενή χορηγία του γνωστού καλλιτέχνη-ζωγράφου κ. Αντρέα Παρασκευά ο οποίος κατέθεσε την ψυχηή του στον καμβά. Τυχερή της κλήρωσης η κα.Μαριίτσα Δημητρίου με λαχνο αρ.0845. Διπλα μας χορηγος και ο CEO της MEGABET κ.Λαζαρος Φιλιππου που μολις του ζητήθηκε η βοηθεια βρέθηκε στο πλευρό μας.Η ευγνωμοσύνη και η χαρά στα μάτια των λειτουργών του ξενώνα δεν περιγράφετε. Υπόσχεση μας να συνεχίσουμε την προσφορά προς τον συνάνθρωπο. Για περισσότερη ενημέρωση στο faceBook  salina Lions Club..................... Eδώ


 

Τελευταία Ενημέρωση ( Τετάρτη, 10 Μάρτιος 2021 14:25 )  

Search

Greek

Αρχείο ΕΡΓΩΝ

00006a03
00006
00005a19
00005a21
00006a01
00005a20
000013a01
00005a40
00005a23
00005a10
00005a30
000011
00005a37
00005
000012milanos
00005a27
00005a03
00005a26
000013
00000001
00008
000072a1
000012c7
00005a08
00005a39
00005a36
000010a
00006a04
00004
00006a07
00007a02a3
00005a14
00005a02
000018
000025
000012c2
000016
00006a02
000012
000028
000013a02
00005a31
000012b2
000021
00002
00005a12
000017a2
000012c5
00005a05
00005a29
000026a02
000026
000019ao2
00007a02
00005a22
00001a
000003
00005a25
000013a
00021a01
000001
00005a32
00005a13
000020
000012c1
00005a04
000019
000024
00008a02
00005a07
000024b
00007
00005a06
00005a01
000026a01
00005a16
00006a05
000024a
000017
00007a03
000012c3
00005a17
000012a7
00005a11
00005a35
000014
000017a02
00005a15
000027
000012c4
000010
00005a18
00005a09
000019a01
00009
000016a
00007a02a2
00005a33
004
0000008
005
lions-we-serve-week-logo
menoumespiti
004

Wrapper

Who's Online

Έχουμε 6 επισκέπτες συνδεδεμένους

Statistics

Εμφανίσεις Περιεχομένου : 1660575