CLUBS LIONS GREECE-CYPRUS

 
 • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
 • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
 • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Θέμα 117Α , 2019-2020
Εκτύπωση

.      

ΕΦΗ  ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ

Κυβερνήτης Θ.117A  2019-2020


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΠΕΙΝΑΣ

Φθάνοντας στο τέλος της Λαϊονικής περιόδου 2019-2020,η επιτροπή Καταπολέμηση Πείνας του θεμ.117Α για άλλη μια χρονιά εξετέλεσε τα καθήκοντα της με υπευθυνότητα και διαφάνεια.
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τις Λέσχες: ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, HELLEN KELLER,ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ MEDIKAL, ΚΑΛΑΜΑΤΑ- ΝΕΣΤΩΡ, ΚΗΦΙΣΙΑ,ΛΑΓΟΝΗΣΙ-ΣΑΡΩΝΙΔΑ, ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΓΚΡΑΤΙ-ΛΕΩΝΙΔΑΣ,ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ-ΠΝΥΚΑ, ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ ΤΡΙΤΩΝ, ΠΑΤΗΣΙΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΚΑΣΤΕΛΛΑ,ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟ, ΡΟΙΑΣ που με την συμμετοχή τους στο BAZAAR στις 17/12/2019 στο (Μερόπειο φιλανθρωπικό ίδρυμα) και την προσφορά τους κάθε μήνα με τρόφιμα βοηθήσαμε όσο μπορούσαμε 17 άπορες οικογένειες
Για άλλη μια φορά σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι.
Η Πρόεδρος
L. Eλβίρα Κεσίσογλου
Η Συντονίστρια
L.Βίκυ Αμπελιώτου
ΤΑ ΜΕΛΗ
L. Maρία Γκρέκα
L. Μιχάλης Λούρος
L. Eφη Φίλιππα

 


 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Στις 24 Ιουνίου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00

στο Tennis Club Χαλανδρίου

(Γαρυττού 13 – Χαλάνδρι)

σας καλώ

Σε μια αποχαιρετιστήρια, ευχάριστη βραδιά  στη δροσιά της πισίνας, τηρώντας τις αποστάσεις και όλα τα μέτρα προστασίας,

πίνοντας το κρασί μας.

Είναι η πρώτη μας συνάντηση μετά τον κορωναϊό.

Θα χαρώ να σας δω όλους και να σας πω ένα ευχαριστώ από την καρδιά μου για την φετινή μας συνεργασία.

Η Κυβερνήτης Θ117Α

2019-2020

ΕΦΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ

 


Η ιδρυτική βραδιά της Νέας Λέσχης Ekali Laura Bridgman, των Lions, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21η Ιουνίου 2020 στον θαυμάσιο πολυχώρο POLITIA TENNIS CLUB.

Μια βραδιά με πολύ διάθεση προσφοράς και αγάπης για τον συνάνθρωπο, που δε θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς την έμπνευση και το όραμα της αγαπημένης μας προέδρου, επιτυχημένης επιχειρηματία στο χώρο της ενέργειας και των κατασκευών Κατερίνας Βλαζάκη .

Η ιδρυτική βραδιά της Νέας Λέσχης Ekali Laura Bridgman, των Lions, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21η Ιουνίου 2020 στον θαυμάσιο πολυχώρο POLITIA TENNIS CLUB.

Η Λέσχη Lions Club Ekali Laura Bridgman έχει ως απώτερο σκοπό η επιχειρηματικότητα να συναντήσει την επιστήμη, έτσι ώστε η ανθρωπιστική της δράση να αποτελέσει σημείο αναφοράς.

Τα έσοδα της βραδιάς διατέθηκαν για την αγορά ρομποτικού μηχανήματος απολύμανσης χώρου για το Γ. Νοσοκομείο "Ελπίς".

Αγαπημένοι φίλοι εκπρόσωποι φορέων, όπως ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, o Διοικητής του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α ΕΛΠΙΣ Ιωάννης Κοτσαρίδης , ο Νομικός σύμβουλος του νοσοκομείου Παναγιώτης Ανδρικοπουλος, η πολιτευτής ΝΔ στον Βόρειο Τομέα Μαριάνθη Καφετζή, η  Όλγα Παυλίδου Κουτρουμπή, ο δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς Δικηγόρος Γεώργιος Παπαδοπουλος καθώς και η κυβερνήτης του Θέματος 117Α Έφη Νικολαΐδη, στην οποία απένεμήθηκε τιμητική πλακέτα για το έργο της, ο Γραμματέας του Θ117Α & Guiding Lion, Πτεραρχος ε.α Εμμανουήλ Καρανικας και Πρόεδρο της Λέσχης "Ροιάς", που συνεισέφεραν στη διαδικασία ίδρυσης καθώς και στο έργο της προέδρου και του διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Απόστολος Καρακατσάνης , η Αναστασία Σούλτου, ο Λευτέρης Κοντιζάς, η Ξένια Γιαννακη , founder στην LIFESHARE που ήταν συντονίστρια της βραδιάς, μαζί με τον επιτυχημένο σύζυγο της επιχειρηματία στον τουρισμό με έδρα το Dubai, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και αγαπημένοι φίλοι πλαισίωσαν την ιδρυτική βραδιά της λέσχης μας.

Καλωσόρισαν στην λέσχη Ekali Laura Bridgman το Branch "Talos" με πρόεδρο τον Γιώργο Πατεράκη.

Ο επίσημος χορηγός της βραδιάς ήταν η Εταιρεία BCW group, ιδιοκτησία της προέδρου, με έδρα Greece Cyprus Bulgaria Dubai με δραστηριότητες, Oil trading commodities Brokerage shipbroking EPC Real Estate Renewable Energy.

Για περισσότερη ενημερωση Εδώ


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Η Κυβερνήτης του Θέματος 117Α Έφη Νικολαΐδη και
η Πρόεδρος της Νέας Λέσχης EKALI LAURA BRIDGMAN Κατερίνα Βλαζάκη
σας προσκαλούν στο POLITIA TENNIS CLUB στην ιδρυτική βραδιά την 21η Ιούνη 2020 και ώρα 20:00 με ανάδοχο τη Λέσχη Αθηνών Ροιάς.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα
Η Κυβερνήτης Έφη Νικολαΐδη Η Πρόεδρος Κατερίνα Βλαζάκη

Τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν για την αγορά μηχανήματος απολύμανσης χώρου Γ. Νοσοκομείο "Ελπίς"

Πέρας Προσέλευσης: 19:30
Για κρατήσεις:6947999250,6907905260
Dress Code: Επίσημο Ένδυμα
Αριστοτέλους 18 Κηφισιά, ΤΚ 14563, Τηλ 210 6200003


Με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη συγκίνηση, σας αναγγέλλω την πιστοποίηση από τους Διεθνείς Lions, σήμερα 21 Μαΐου 2020, της Νέας Λέσχης Lions στο Θέμα 117 Α με το όνομα
EKALI LAURA BRIDGMAN και ID 141602
Έτσι οι Λέσχες σήμερα στο Θ117Α έγιναν 39.
26 νέα αξιόλογα μέλη με πολύ κέφι και αγάπη για προσφορά, προστέθηκαν στην μεγάλη οικογένεια των LIONS CLUBS INTERNATIONAL.
26 νέα μέλη που άκουσαν, ενημερώθηκαν, συζήτησαν, ενθουσιάστηκαν και είναι έτοιμα να αναλάβουν δράση για προσφορά έργων αγάπης στον
συνάνθρωπο.
26 νέοι Lions που ονειρεύονται και προσδοκούν να κάνουν το WE SERVE έργο και πράξη ζωής.
Πρόεδρος και ψυχή της Λέσχης η L. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΛΑΖΑΚΗ και
Guiding Lion ο πιστοποιημένος Lion ΜΑΝΏΛΗΣ ΚΑΡΑΝΊΚΑΣ
Ανάδοχος Λέσχη η ΑΘΗΝΩΝ ΡΟΙΑΣ
Αφανής ήρωας σε όλη αυτή τη δουλειά εν μέσω COVID-19, ο L. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ –ΙΩΝ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ
Η Λέσχη εντάχθηκε στην Περιοχή IV – Ζώνη Ι
Η ιδρυτική βραδιά της Λέσχης θα γίνει στις 21 Ιουνίου 2020 σε τόπο που θα σας το ανακοινώσουμε αργότερα.
Ας υποδεχθούμε κι ας καλωσορίσουμε τα νέα μέλη – τους νέους Lions με αγάπη και ας τους δείξουμε ότι η μεγάλη ιδέα του λαϊονισμού είναι η προσφορά και το ΕΜΕΙΣ.
Τους ευχαριστώ όλους που με τη βοήθεια, την συμπαράσταση, την αγάπη τους και την υπομονή τους στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων αυτές τις δύσκολες πραγματικά μέρες που βιώσαμε όλοι μας και βγήκαμε ΝΙΚΗΤΕΣ!!

L. ΕΦΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔH
Κυβερνήτης Θ 117 Α
Λεσχών Lions Νοτίου Ελλάδος
2019-2020


Η Λέσχη Αθηνών ΡΟΙΑΣ ‘εχει την τιμή να σας προσκαλέσει σε απογευματινό καφέ,με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων της νέας ηγεσίας της,την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 Ιουνίου 2020,ώρα 18.00 στην πισίνα του Τένις Κλαμπ Χαλανδρίου , Γαρυττού 13 Χαλάνδρι.

Ο Πρόεδρος L Εμμανουήλ Καρανίκας,MJF

Δηλώσεις συμμετοχής στην L. KAITH MARINAKH 210 6392246


ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ / ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Την δύσκολη περίοδο που διανύουμε, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για τους συνανθρώπους μας .
Παραμένουμε κοντά σε όλους σας αλλά από μακριά για να είμαστε ασφαλείς.
Το Specialty Branch New Voices διοργανώνει το πρώτο διαδικτυακό Workshop  μέσω της ηλεκτρονικής  πλατφόρμας ΖΟΟΜ με θέμα
«Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την μετά καραντίνα εποχή- Νεότερες εξελίξεις στην πανδημία του Κορωνaϊού » με την Ιατρό Δημόσιας Υγείας Πνευμονολόγο Νοσοκομείου Αναφοράς «Σωτηρία» Διδάκτορα ΕΚΠΑ Secretary of Tobacco, Smoking Control and Health Education ERS 2020-2023
Δρ Μάτα Τσικρικά

11 Ιουνίου 2020, ώρα 19.30
Για δηλώσεις συμμετοχής αποστείλετε email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Οι Effi Nikolaidi, Maria Marouda και 2 ακόμη βρίσκονται στην τοποθεσία Γενικό Νοσοκομείο Δυτ.Αττικής Η Αγία Βαρβάρα.

Παράδοση Ιατρικών Μηχανημάτων στο Γενικό . Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής "Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ", το οποίο είναι Νοσοκομείο αναφοράς.
Αγαπητοί Lions του Θέματος 117Α Νοτίου Ελλάδας και Νήσων,

Για περισσότερα φωτογραφικά στιγμιότυπα Εδώ

Σε συνέχεια του από 27 Απριλίου 2020 Δελτίου Τύπου μας, σας ενημερώνουμε ότι σήμερα 2 Ιουνίου 2020 στις 11:00 πραγματοποιήθηκ ε, κάτω από ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης όπως αυτά απαιτούνται, λόγω της πανδημίας του Covid-19, η τελετή παράδοσης στο Γ. Ν. Δ. Α. ενός (1) τροχήλατου Νοσοκομειακού Απινιδωτή PHILIPS HEARTSTART XL με βηματοδότες. Η τελετή παράδοσης έγινε από την Κυβερνήτη του Θέματος 117Α, L. Έφη Νικολαΐδη, στην Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Νοσοκομείου και εκλεκτό μέλος μας, Lion Φωτεινη Βρύνα, παρουσία του Δ/ ντου της Ιατρικής Υπηρεσίας Ιατρού Καρδιολόγου Παναγιώτη Δερμάτη, της Αν. Διευθύντριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Ευαγγελίας Καραχιμάλη και του τεχνικού Ιακωβου Νταουντάκη. Μετά την παραλαβή των ιατρικών μηχανημάτων η Αναπληρώτρια Διοικητής του Νοσοκομείου αφού ευχαρίστησε για την δωρεά, στο πρόσωπο της Κυβερνήτου, το σύνολο των Lions του Θ117Α, επισήμανε ότι ο απινιδωτής πρόκειται να καλύψει επιτακτικές ανάγκες που προέκυψαν στο Νοσοκομείο, λόγω πανδημίας του COVID-19, επειδή το Νοσοκομείο έχει αναπτξει ειδική πτέρυγα για περιστατικά μόνο covid-19. Η Κυβερνήτης του Θέματος 117Α στην αντιφώνηση της, αναφέρθηκε στους ανθρωπιστικούς σκοπούς της οργάνωσης μας, καθώς και το τεράστιο έργο που έχει πραγματοποιηθεί στα 65 χρόνια λαϊονισμού στην Πατρίδα μας. Επίσης, η Κυβερνήτης μας τόνισε την άμεση ανταπόκριση του LCIF, του παγκόσμιου ιδρύματος αλληλοβοηθείας, στο υποβληθέν αίτημα μας, για την χορήγηση του σχετικού emergency grant, ώστε να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες, λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού. Τέλος η Κυβερνήτης αναφέρθηκε ότι η πορεία θωράκισης των Νοσοκομείων της χώρας από τους Lions Νοτίου Ελλάδας και Νήσων, θα συνεχιστεί και στο μέλον.Ευχαριστο ύμε όλους όσους βοήθησαν στην επίτευξη αυτού του σκοπού και κυριότερα το Ίδρυμα LCIF για την άμεση ανταπόκρισή του στην ανάγκη. ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ LION.

#lionsclubsinter national #lcif #d117a

Για περισσότερη ενημέρωση στην διεύθυνση που ακολουθεί Εδώ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ LIONS

Φθάνοντας στο τέλος της Λαϊονικής χρονιάς περιόδου 2019-2020,

Σας προσκαλούμε στις 13 Ιουνίου ημέρα Σάββατο και ώρα 18οο-20,30

Στο μουσείο των LIONS του  Π.Θ 117 (Αριστείδου 5 και Ξενοφώντος 9 Πέραμα), να το επισκεφθούμε για άλλη μια φορά και να ανατρέξουμε στα ιστορικά κειμήλια  των μελών LIONS , Λεσχών και των θεμάτων μας.

Είναι ευκαιρία να περάσουμε ένα ευχάριστο απόγευμα και να ευχηθούμε καλές διακοπές. Σας περιμένουμε να σας προσφέρουμε ένα καφέ η αναψυκτικό και να σας ξεναγήσουμε στο Μουσείο. Προσδοκούμε στην ανταπόκριση σας.

ΛΕΣΧΗ LIONS  ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ ΤΡΙΤΩΝ


Αριθ. Πρωτ. : 238

Αθήνα, 25 Μαΐου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιτροπής READING ACTION

Σήμερα 25 Μαΐου 2020, παραδώσαμε στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου ΠαΓΝΗ έναν (1) βιντεοπροβολέα (projector) και έναν (1) φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή (laptop). Τα μηχανήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για τις εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές ανάγκες των παιδιών που φιλοξενούνται στην κλινική.

To laptop είναι προσφορά του φίλου Βαρδαβά Μάνου, τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Ο projector αγοράστηκε με την συνεισφορά των Λεσχών Lions ΑΘΗΝΩΝ ΠΑΤΗΣΙΑ, ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΠΑΓΚΡΑΤΙ ΛΕΩΝΙΔΑΣ και MEDICAL ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ.  Ευχαριστούμε τις ανωτέρω Λέσχες για την προσφορά τους αυτή.

Τον συντονισμό της δράσης είχαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής L. Ανδρέας Χατζηδάκης και η L. Πέννυ Βλασταρίδου από τη Λέσχη Αθηνών Πατήσια.

Η Επιτροπή READING ACTION 2019 – 2020, ευχαριστεί θερμά όλους όσους που με την συμμετοχή τους βοήθησαν στην υλοποίηση αυτού του στόχου.


ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΑΣ ΛΕΣΧΗΣ

Με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη συγκίνηση, σας αναγγέλλω την πιστοποίηση από τους Διεθνείς Lions, σήμερα 21 Μαΐου 2020, της Νέας Λέσχης Lions στο Θέμα 117 Α με το όνομα

EKALI LAURA BRIDGMAN και ID 141602. Έτσι οι Λέσχες σήμερα στο Θ117Α έγιναν 39.

26 νέα αξιόλογα μέλη με πολύ κέφι και αγάπη για προσφορά, προστέθηκαν στην μεγάλη οικογένεια των LIONS CLUBS INTERNATIONAL. 26 νέα μέλη που άκουσαν, ενημερώθηκαν, συζήτησαν, ενθουσιάστηκαν και είναι έτοιμα να αναλάβουν δράση για προσφορά έργων αγάπης στον συνάνθρωπο. 26 νέοι Lions που ονειρεύονται και προσδοκούν να κάνουν το WE SERVE έργο και πράξη ζωής.

Πρόεδρος και ψυχή της Λέσχης η L. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΛΑΖΑΚΗ και Guiding Lion ο πιστοποιημένος Lion ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ

Ανάδοχος Λέσχη η ΑΘΗΝΩΝ ΡΟΙΑΣ. Αφανής ήρωας σε όλη αυτή τη δουλειά εν μέσω COVID-19, ο L. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ – ΙΩΝ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ

Η Λέσχη εντάχθηκε στην Περιοχή IV – Ζώνη Ι

Η ιδρυτική βραδιά της Λέσχης θα γίνει στις 21 Ιουνίου 2020 σε τόπο που θα σας το ανακοινώσουμε αργότερα.

Ας υποδεχθούμε κι ας καλωσορίσουμε τα νέα μέλη – τους νέους Lions με αγάπη και ας τους δείξουμε ότι η μεγάλη ιδέα του λαϊονισμού είναι η προσφορά και το ΕΜΕΙΣ.

Τους ευχαριστώ όλους που με τη βοήθεια, την συμπαράσταση, την αγάπη τους και την υπομονή τους στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων αυτές τις δύσκολες πραγματικά μέρες που βιώσαμε όλοι μας και βγήκαμε ΝΙΚΗΤΕΣ!!

L. ΕΦΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔH

Κυβερνήτης Θ 117 Α

Λεσχών Lions Νοτίου Ελλάδος

2019-2020

Δράσεις Lions Ελλάδος-Κύπρου σε φωτογραφικά στιγμιότυπα
Ευρετήριο Ανακοινώσεων-Δράσεων ταξινομημένων ημερολογιακά
Ευρετήριο Ανακοινώσεων-Δράσεων με  φίλτρο αναζήτησης
Επικοινωνία με το Διοικητικό Συμβούλιο Θ. 117Α ΕδώΧΡΗΣΙΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ : ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ,  ΥΓΕΙΑΣ, ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ  ΥΓΕΙΑΣ

 • Κέντρο Πληροφόρησης για τον Κοροναϊό Εδώ

 • NEA: Καθημερινή Ηλεκτρονική Ενημέρωση LIONS ΕΛΛΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ Εδώ
 • Αρχείο Ανακοινώσεων-Δράσεων LION ΕΛΛΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ με φίλτρο αναζήτησης Εδώ

Αγαπητοί Lions,

Μέσα στις δύσκολες ώρες που βιώνει ο καθένας χωριστά αλλά και όλοι μαζί, μέσα σ’ αυτή τη δίνη του παγκόσμιου πολέμου με τον επικίνδυνο, ύπουλο και αόρατο εχθρό COVID-19, οι Lions του Θέματός μας βρισκόμαστε και πάλι στις επάλξεις.

Μετά τον πρώτο αιφνιδιασμό της ταχύτατης διάδοσης της πανδημίας από τις γειτονικές μας χώρες, συσπειρωθήκαμε και εξετάσαμε τη δυνατότητα προμήθειας υγειονομικού υλικού προκειμένου να στηρίξουμε την Πολιτεία καθ’ οιανδήποτε τρόπο.

Κατ’ αρχήν, στην πρώτη έκκληση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και  σε συνεργασία με την ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α., θέσαμε στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας την Κινητή Μονάδα μας μαζί με εθελοντές, κατόπιν σχετικής επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας.

Σαν Κυβερνήτης, ζήτησα την βοήθεια του LCIF ζητώντας έκτακτη χρηματική βοήθεια για αγορά ιατρικών μηχανημάτων για τον εξοπλισμό Μονάδας Εκτάκτων Περιστατικών σε Νοσοκομείο των Αθηνών.  Η βοήθεια ήρθε μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες από την Πρόεδρο του Ιδρύματος Gudrun Yngvadottir η οποία ενέκρινε $ 10.000 σαν Emergency Grant, για την αγορά των συγκεκριμένων μηχανημάτων του Νοσοκομείου. (LCIF Chairperson has awarded an Emergency grant (……./117 A) in the amount of US$10,000 to assist the Lions of District 117 A with COVID-19 relief activities). Ευχαριστούμε την Πρόεδρο του Ιδρύματός μας για την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημά μας, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι το σύνθημά μας, Υπηρετούμε τον Άνθρωπο, δεν μένει μόνο στα λόγια αλλά αποδεικνύεται και με τα παραπάνω έργα.

Από του βήματος αυτού και με την επιστολή μου αυτή, ζητώ από τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής για τον Λογαριασμό Προσφοράς και Ετοιμότητας, να εγκρίνουν ποσό για την αγορά μηχανημάτων αναπνευστήρων ή αναλωσίμου υλικού, τα οποία θα προσφέρουμε σε κάποιο Νοσοκομείο αναφοράς, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης και τα έχει ανάγκη.  Θεωρώ ότι μπορούμε και θέλουμε αυτή την κρίσιμη στιγμή να είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στους ανθρώπους που αγωνίζονται με αυταπάρνηση για την προστασία και περίθαλψη του πολίτη.

Φαίνεται ότι ο αγώνας σίγουρα θα διαρκέσει πολύ και δεν ξέρουμε ακόμα πως θα καταλήξει.  Εμείς πρέπει να συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις των ειδικών και πάνω απ’ όλα, ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.  Στο διάστημα αυτό, όλοι μας πρέπει να δείξουμε ενότητα και αλληλεγγύη και να βοηθηθούμε πρώτα μεταξύ μας και κατόπιν να βοηθήσουμε όπου και όπως μπορούμε.  Τα μαθήματα ανθρωπιάς, εμείς οι Lions τα δίδουμε απλόχερα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και φαίνονται από τις πράξεις μας.

Δεν ξεχνάμε ότι η έξοδό μας από το σπίτι γίνεται με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Η πρόληψη, η γνώση και η εφαρμογή των κανόνων βοηθά στην προφύλαξή μας.  Δεν ξεχνάμε ότι η άγνοια σκοτώνει και η αδιαφορία διασπείρει τον ιό.

ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ, ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΚΡΑΤΑΜΕ ΓΕΡΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ LIONS

WE SERVE

L. ΕΦΗ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ

Κυβερνήτης Θ 117 Α

Νοτίου Ελλάδα και Νήσων

 • ΜΕΝΟΥΜΕ  ΣΠΙΤΙ  Εδώ

Αγαπητοί φίλοι Lions,

Θέλω να συγχαρώ την Κυβερνήτη μας  ΕΦΗ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ

που με τις έγκαιρες ενέργειές της κατάφερε να  μας δοθεί από το LCIF, μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, ένα Επείγουσας Ανάγκης ποσόν (Emergency Grant) των $10.000 για να βοηθήσουν οι Lions του Θέματος 117 A στις ενέργειες εναντίον του COVID-19.

Σας παραθέτω το αγγλικό κείμενο:

LCIF Chairperson Gudrun Yngvadottir has awarded an Emergency grant in the amount of US$10,000 to assist the Lions of District 117 A with COVID-19 relief activities.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΜΑΣ!!

L. ΚΑΙΤΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, MJF

Ιδρυτική Πρόεδρος Λέσχης ΡΟΙΑΣ


Aγαπητή Κυβερνήτη ΕΦΗ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ, Επιθυμώ να σε συγχαρώ και να σε ευχαριστήσω  ,για τίς άμεσες ενέργειες προς τους Διεθνείς Lions, που έκανες , για την Οικονομική Ενίσχυση που στέλνουν στο Θ. 117Α για αντιπετωπιση της Πανδημίας  και για όλες τις δράσεις που πραγματοποιούνται.Με εκτίμηση manolis Samolis Κυβερνήτης Περιόδου 2007-2008.


ΚΥΒΕΡΝΗΤΑ

Η πρόεδρος και τα μέλη της Λέσχης Παλαιό Φάληρο Τρίτων σας συγχαίρουν και σας ευχαριστούν για την Λαϊονικήν σας πρωτοβουλία να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που τόσο πολύ μας χρειάζονται τώρα  ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΥΠΑΡΧΕΙ  ΕΝΑΣ LION .Για οτιδήποτε μας χρειαστείτε θα είμαστε δίπλα σας.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  ΤΑ ΜΕΛΗ

L. B. AMΠΕΛΙΩΤΗ


ΚΥΒΕΡΝΗΤΑ

Σάν μια Ηλιαχτίδα φωτός μέσα στην σκοτεινιά ηταν το μήνυμα  σας. Τα συγχαρητήρια μου για τις σωστές κινήσεις σας, έτσι πρέπει

να σκεφτόμαστε και να πράττουμε. Πάντα πρέπει να βάζουμε μπροστά το ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΗΡΕΤΕΙΝ

Σας ευχαριστώ για τα καλά νέα.

ΣΟΥΛΗΣ ΚΕΣΙΣΟΓΛΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ 2015-16


Κυβερνήτη μου
Θα επιθυμούσα να σε συγχαρώ για την ενέργεια σου  Διεθνείς , η οποία έφερε σε σύντομο χρόνο το ποσόν των 10000 $  στη χειμαζόμενη  χώρα  μας
Κάποιες τέτοιες ενέργειες χαρακτηρίζουν .αλλά καταξιώνουν έναν Ηγέτη, Δικαιούσαι ,ως τούτου .το ευχαριστώ αλλά και τα συγχαρητήρια  όλων μελών μας.
Κυβερνήτη μου, καθόσον  αφορά  εις το Ταμεία τος Προσφοράς  και Ετοιμότητος, όταν  το φτιάχναμε  ως  γνωστόν 1983  εγώ σαν Κυβερνήτης του 117 μαζί με
τον  αείμνηστο  Στέλιο Προκοπάκη. ,ακριβώς για τέτοιες ώρες το δημιουργήσαμε. Προφανώς  η δραστηριοποίησή του βράδυνε για κάποιους λόγους.
Όσον  αφορά εις το ποσόν που θα εκταμιευτεί ,σταθμίζοντας την συγκυρία, η προσωπική μου  άποψη είναι να διατεθούν μέχρι και το τελευταίο ευρώ.
Τούτη τη δύσκολη είναι που το Ταμείο θα δικαίωση την ύπαρξή, του εμείς οι Λαϊον θα επισημάνουμε την κοινωνική μας ευαισθησία
Με θερμά Λαϊνικά  αισθήματα

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΤΣΑΓΚΑΡΑΤΟΣ Θ. 117 ΚΥΒΕΡΝΉΤΗΣ 1982-83, PCC


Ακόμη μια φορά οι LIONS της Ελλάδας με πρωτεργάτη την Κυβερνήτη μας Έφη Νικολαϊδη απέδειξε ότι όπου υπάρχει ΑΝAΓΚΗ υπάρχουν οι Lions....να προσφέρουν αυτό που μπορούν με πολύ αγάπη στον συνάνθρωπο μας Συγχαρητήρια για τα γρήγορα αντανακλαστικά .... καί για τις αποφάσεις ουσίας ....για βοήθεια στους συνανθρώπους μας  Αποδείξατε ότι εκπροσωπείτε άξια το Θέμα 117Α και τους απανταχού Λαιονς Αξία έχουν οι πράξεις και όχι τα λόγια.........

ΜΗΝΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΉΤΗΣΘ. 117Α 2014-2015


Αγαπητή Κυβερνήτη Εφη Νικολαιδου Σήμερα επιβεβαιώνεται οτι για μια ακόμη ακόμη φορά να πω οτι ΑΞΙΖΕΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ LION
Σήμερα επιβεβαιώνουμε οτι σε οποιαδήποτε δυσκολία η προσφορά πρέπει να Είναι πρώτο μας μέλημα.
Σήμερα επιβεβαιώνεται την άποψη οτι πρέπει να είμαστε πρώτης γραμμής μαχητές της αγάπης για τον άνθρωπο
Θερμά Συγχαρητήρια για τις πρωτοβουλίες σου και της διοικητικής σου ομάδας

L ΝΙΚΟΣ ΣΕΒΡΙΣΑΡΙΑΝΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ Θ. 117 Α 2009-2010
ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΚΡΗΤΗ ΜΑΡΤΙΟΣ 2020


Μπράβο στην Κυβερνήτη μας !!!!! ΑΞΙΑ!!!!! Μπράβο στην άμεση ανταπόκριση του LCIF!!!  ΠΟΠΗ ΜΟΥΤΑΦΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ Θ. 117 Α 2016-2017


Θερμά συγχαρητήρια για την τόσο ουσιαστική κίνηση προσφοράς!!!

L. ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΛΕΙΣΑΡΧΑΚΗΣ Β΄Αντικυβερνήτης Θ. 117 Α 2019-2020,


Η γρήγορη ενέργεια σας Κυβερνήτη μας κάνει περήφανους. Ειμαι LION περί τα 40 χρόνια και το λέω δυνατά σε όλους ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Lion Jesmin Pal SOTIRELIS PASHALIS


Θα ήθελα να απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια στη  θητεύουσα Κυβερνήτη Εφη Νικολαϊδη και στο επιτελείο της που στέκονται στο ύψος των περιστάσεων στα δύσκολα που βιώνουμε, κάνοντας πράξη την αλληλεγγύη  προς την κοινωνία, μέσα απο την Διεθνή μας οργάνωση για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοιού.

L.ΜΙΧΑΗΛ  ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ  ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ Θ.117 Α , 2017-18


Αγαπητή Κυβερνήτη .Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια διάβασα την παραπάνω επιστολή . Θερμά Συγχαρητήρια σε εσάς προσωπικά και τους Αξιωματούχους του Θ117Α για την πρωτοβουλία και για όλες τις ενέργειες σας  !! Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ανήκουμε στη μεγαλύτερη ανθρωπιστική Οργάνωση που  στηρίζει αυτές τις δύσκολες ώρες την Πατρίδα μας και αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι όπου υπάρχει ανάγκη υπάρχει και ένας Lion! Το Θ 117Α στέκεται τούτη την ώρα στην πρώτη γραμμή βοηθώντας ουσιαστικά τους συνανθρώπους μας !
Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Lions, είμαστε περήφανοι που ανήκουμε στο Θ 117Α  !!!!!

Με εκτίμηση L . ΌΛΓΑ ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗ


Spyros Seremidis Απόδειξη ότι οι Lions είναι έτοιμοι για Προσφορά ! Μπράβο για την ετοιμότητα.

L.ΣΠΥΡΟΣ ΣΕΡΕΜΙΔΗΣ  Κυβερνήτης Θ.117Α 1995-1996 PCC
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Αγαπητοί φίλοι και φίλες Lions,

Σήμερα, οι σημαίες ψηλά στα μπαλκόνια, γιατί μόνο έτσι θα αποδείξουμε ότι είμαστε εδώ Ζωντανοί, Ελεύθεροι, Αγωνιζόμενοι ενάντια στον Εφιάλτη που ενέσκηψε στην Χώρα μας. Στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα στους εξ ανατολών γείτονές μας, αλλά και σ’ όποιον επιβουλεύεται αυτή την όμορφη Χώρα.

Φίλοι μου, είμαστε εδώ σε αυτόν τον τόπο, πάνω από 5000 χρόνια και θα είμαστε, εδώ όρθιοι και μετά την πανδημία, για άλλα τόσα χρόνια. Πανδημίες και λιμοί πέρασαν πολλοί, αλλά, ο Ελληνισμός και οι Έλληνες παρέμειναν όρθιοι στον ιερό τούτο τόπο. Είμαστε διατεθειμένοι να μείνουμε εδώ, για άλλα τόσα και πλέον χρόνια, ασφαλείς, μέσω της ειρηνικής παρουσίας μας, αλλά και διατεθειμένοι για την ηρωική υπεράσπιση της Ελευθερίας μας. Η ζωή δεν θα σταματήσει στον ιερό τούτο τόπο. Πιστέψτε με. Όπως ο Θεός έβαλε την υπογραφή του να μείνει ελεύθερη από τον Τούρκικο ζυγό η Πατρίδα μας την 25η Μαρτίου του 1821, έτσι και σήμερα βάζει την υπογραφή του για να επιζήσουμε.

Αγαπητές φίλες και φίλοι μου,

Είμαι σίγουρος, ότι οι ήρωες πρόγονοι μας, θα είναι υπερήφανοι για όλους εμάς. Θα είναι υπερήφανοι γιατί σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας της χώρας μας, μπόρεσαν να σταματήσουν τις ορδές 140.000 χιλιάδων βαζιβοζούκων Τούρκων, που όρμησαν σαν στίφη να γκρεμίσουν τα σύνορα μας. Δυστυχώς βέβαια, αυτό που προσπάθησαν ανεπιτυχώς, οι απρόσκλητοι αυτοί, δηλαδή να εισβάλουν στην Πατρίδα μας και στην συνέχεια στην Ευρώπη, το κατάφερε δίχως να πέσει σφαίρα, υπερβαίνοντας σύνορα και χώρες όλου του κόσμου, ο κορονοϊός Covid-19. Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι. Όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για την προστασία και επιβίωσή μας. Πρέπει όλοι να εξέλθουμε από αυτόν τον Εφιάλτη όσο το δυνατόν αλώβητοι.

Η Ελληνική Πολιτεία και όλοι οι αρμόδιοι θεσμοί, ευτυχώς έχουν εκπονήσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο, που φαίνεται ότι, προς το παρόν, αποδίδει, στα μέτρα του δυνατού. Όλοι μαζί θα αγωνιστούμε, για να περιορισθεί η εξάπλωση της πανδημίας. Σε αυτή την μάχη δεν περισσεύει κανείς. Όλοι, Ιατροί, Νοσηλευτές, Υγειονομικοί, Παραϊατρικό Προσωπικό, Φαρμακοποιοί, Τραυματιοφορείς-ΕΚΑΒ, Διοικητικό Προσωπικό, Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Σώματα Ασφαλείας, Ένοπλες Δυνάμεις, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Πολιτική Προστασία-ΕΟΔΥ, ΔΕΚΟ, Εκκλησία, Επιστημονική Κοινότητα, Ανθρωπιστικές Οργανώσεις και λοιποί εθελοντές, δίνουν καθημερινές μάχες από τα δικά τους μετερίζια.

Από τους ήρωες προγόνους μας, ζητήθηκε να πάρουν τα καριοφίλια για την Ελευθερία της πατρίδας μας, τώρα σε εμάς ζητείται να παραμείνουμε στα σπίτια μας, παίρνοντας μέτρα ατομικής προστασίας. Στην σημερινή Εθνική Επέτειο το συμπέρασμα θα είναι, ότι, ένας ενωμένος λαός, με την καθοδήγηση μιας υπεύθυνης ηγεσίας, είναι δυνατόν να νικήσει ακόμα και αυτόν τον αόρατο, καταραμένο εχθρό, με την προσωπική στάση και ευθύνη του καθενός μας και όχι με τα όπλα και τα γιαταγάνια.

Οδηγοί αυτής της έμπνευσης ας αποτελέσουν οι ήρωες πρόγονοι μας. Την ίδια προσωπική υπευθυνότητα και ανδρεία, έδειξαν και αυτοί. Ας παραδειγματιστούμε λοιπόν κι εμείς από αυτούς, αποδεικνύοντας ότι ο Έλληνας παραμένει ο ίδιος διαχρονικά ανά τους αιώνες. Ο ηρωικός τρόπος ζωής έχει μπει και εμποτίσει το DNA μας και έχει εισέλθει και στο τελευταίο μας κύτταρο. Είμαστε ο ίδιος λαός που άντεξε και έμεινε όρθιος τόσα χρόνια σε αυτή την ευλογημένη γη. Οι πρόγονοι μας θα είναι υπερήφανοι γιατί όλοι μαζί αγωνιζόμενοι σαν μια γροθιά προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την επικίνδυνη πανδημία.

Μπορεί ο κορονοϊός ν’ άλλαξε τις συνήθειες μας, ν’ άλλαξε την καθημερινότητά μας, μπορεί σήμερα να ζούμε μια πρωτόγνωρη 25η Μαρτίου χωρίς παρελάσεις, εορταστικές ομιλίες, εκκλησιασμούς καθότι, οι εκκλησίες μας λειτουργούν χωρίς το χριστεπώνυμο πλήθος, εντούτοις φίλοι μου, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός να εορτάσουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου με τα πατροπαράδοτα έθιμα εντός της οικίας μας, μαζί με την οικογένειά μας, ενώ παράλληλα υψώνοντας τις σημαίες μας στα μπαλκόνια, τιμούμε την Εθνική Επέτειο. Με τον τρόπο αυτό, δηλώνουμε ότι είμαστε εδώ, είμαστε διατεθειμένοι να επιβιώσουμε όλοι μαζί. Δεν είμαστε μόνοι, αλλά όλοι ενωμένοι αντιμετωπίζουμε ένα πανίσχυρο αντίπαλο, για τον οποίον μετά το πέρας της μάχης θα αποδείξουμε ότι δεν είναι ανίκητος.

Ας μείνει στην ιστορία του έθνους μας η 25η Μαρτίου του 2020, ως η ημέρα Αντίστασης, Περιορισμού και τελικά κατατρόπωσης του επικίνδυνου ιού, αντλώντας έμπνευση από τους ήρωες της 25ης Μαρτίου του 1821, στέλνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα σε όλους τους Lions. Όπως όλοι οι Έλληνες, έτσι και οι Έλληνες Lions είναι αδύνατο να λείπουν από το προσκλητήριο συστράτευσης της Πολιτείας για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Εμείς είμαστε υπερασπιστές της καμπάνιας ΜΈΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΊΤΙ, αλλά παράλληλα συμμετέχουμε στην ανάδειξη της Εθνικής Επετείου της Ελληνικής Επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821. Για τον σκοπό αυτό, με υπερηφάνεια σηκώνουμε ψηλά τις Ελληνικές Σημαίες και τοποθετούμε αυτές στα μπαλκόνια μας. Να είστε σίγουροι ότι, παρότι δεν θα γίνουν φέτος εορτές και παρελάσεις, εντούτοις, οι ήρωες μας θα είναι υπερήφανοι για όλους εμάς.

Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας,
Ψηλά τις Σημαίες στα μπαλκόνια μας,
Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες
Χρόνια Πολλά στους Έλληνες Lions.
Μένουμε στο Σπίτι,

L. Εμμανουήλ Καρανίκας, Υπτχος ε.α
Γραμματέας του Θέματος 117Α
Πρόεδρος Επιτροπής Εθνικών Θεμάτων και Επετείω
ν


Dear Lion,

We regret to announce that the Lions Clubs International Convention, scheduled for 26-30 June 2020, will not be held as originally planned in the city of Singapore.

The Ministry of Health in Singapore just announced that all large-scale events through June 30 will be cancelled to further reduce the transmission of the coronavirus. The Lions Board of Directors received the notification today from Singapore, and this important topic will be discussed by the Board of Directors at or before the April Board meeting.

Earlier this month, I informed you that while we were optimistic we could hold the convention in Singapore, we were also assessing the feasibility of other host cities. For the past several weeks, the Executive Officers and the Convention Division Team have been exploring alternative options. Any changes surrounding the convention site and times are subject to Board approval, and will be shared with Lions as soon as available.

In the meantime, our Convention Team will be working diligently to assist you. Lions International will issue full refunds for all registration fees paid. At this time, we kindly ask that you do not contact LCI Registration to inquire about your registration, ticket or housing cancellations as we establish our cancellation details.

We are disappointed, but we will continue to move forward as a global organization, keeping the health and safety of our members in mind.

Regards,

Dr. Jung-Yul Choi
International President

Αγαπητέ Lion,

Λυπούμαστε που ανακοινώνουμε ότι το Διεθνές Συνέδριο των Lions Clubs International, το οποίο είχε προγραμματιστεί για τις 26-30 Ιουνίου 2020, δεν θα πραγματοποιηθεί όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί στην πόλη της Σιγκαπούρης.

Το Υπουργείο Υγείας της Σιγκαπούρης μόλις ανακοίνωσε ότι όλα τα μεγάλης κλίμακας γεγονότα θα ακυρωθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου για περαιτέρω μείωση της μετάδοσης του κοροναϊού. Το Διεθνές Συμβούλιο των Lions (The Lions Board of Directors) έλαβε σήμερα την ειδοποίηση από τη Σιγκαπούρη και αυτό το σημαντικό θέμα θα συζητηθεί από το Συμβούλιο των Διεθνών (the Board of Directors) κατά ή πριν από τη συνεδρίαση του Απριλίου του Διοικητικού Συμβουλίου (Board).

Νωρίτερα αυτό το μήνα, σας ενημέρωσα ότι, ενώ ήμασταν αισιόδοξοι μπορούσαμε να διεξαγάγουμε το Συνέδριο στη Σιγκαπούρη, αξιολογούσαμε επίσης τη σκοπιμότητα άλλων πόλεων υποδοχής. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι Εκτελεστικοί Αξιωματούχοι και η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου (the Executive Officers and the Convention Division Team) διερευνούν εναλλακτικές λύσεις. Οποιεσδήποτε αλλαγές, γύρω από τον τόπο του Συνεδρίου και τις ώρες, υπόκεινται στην έγκριση του Συμβουλίου και θα μοιραστούν με τους Lions το συντομότερο δυνατό.

Εν τω μεταξύ, η Οργανωτική μας Επιτροπή θα εργαστεί επιμελώς για να σας βοηθήσει. Η Οργάνωση Lions International θα εκδώσει πλήρεις επιστροφές για όλα τα καταβληθέντα τέλη εγγραφής. Προς το παρόν, σας παρακαλούμε να μην επικοινωνείτε με την LCI Registration για να ρωτήσετε για τις ακυρώσεις εγγραφής, εισιτηρίου ή διαμονής σας, καθώς καθορίζουμε τις λεπτομέρειες ακύρωσης.

Είμαστε απογοητευμένοι, αλλά θα συνεχίσουμε να προχωρούμε ως παγκόσμιος οργανισμός, διατηρώντας στο μυαλό μας την υγεία και την ασφάλεια των μελών μας.

Σας χαρετώ

Dr. Jung-Yul Choi
International President

Μετάφραση L.ΕΦΗ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ, DG


Dear Lion,

The coronavirus (COVID-19) is changing the way we travel, congregate and serve in communities around the world. We care about every member, and the people we serve, which is why we all need to put health and safety first in this challenging time for the world.

We have received requests for suggestions on how to minimize the risk to Lions, clubs and communities when serving.

Here are some recommendations on how you can keep yourself and your community healthy:

 • Consult local authorities and guidelines governing group events and large gatherings when considering Lions events.
 • Put health and safety first as you consider new meetings, projects and any other club activities.
 • Wash your hands frequently, avoid nonessential travel and crowds, especially if you live in an area where there's an outbreak.
 • Check the recommendations from health experts such as the World Health Organization (WHO), the Centers for Disease Control and Prevention (CDC) or your local government for any new updates since this remains an evolving situation.
 • For questions regarding your district (single, sub- and multiple) conventions, please contact your district leadership for guidance.
 • Remember, individuals over 60 and those with serious chronic medical conditions are at a higher risk of getting very sick from this illness.

A comprehensive list of ways to protect yourself and your club can be found on the WHO website.(website : Παγκόσμος Οργανισμός Υγείας)

Lions have served for more than one hundred years. We have been there for our communities during countless challenges to the world. Let's consider ways we can safely help, such as providing meals to low-income students whose schools are closing due to the virus. Let's check in on family, friends and neighbors. Let's continue to put our kindness in action while keeping health and safety in mind.

Now more than ever, it is important that we stand together as local communities, as a global community, and as Lions. Thank you for serving your community and the world.

Regards,

Dr. Jung-Yul Choi
International President


Αγαπητοί αξιωματούχοι του ΠΘ, των Θεμάτων και των Λεσχών, αγαπητά μέλη,

Η ανθρωπότητα στη πορεία των αιώνων της παγκόσμιας ιστορίας αντιμετώπισε τραγικές πραγματικά σε ότι αφορούσε τις συνέπειες τους πανδημίες και κατάφερνε παρά τις σημαντικές απώλειες, να επιβιώνει. Κι’ αυτό χάρη στις αστείρευτες ψυχικές δυνάμεις του ανθρώπου, την αντοχή του, τη μαχητικότητα και το πείσμα για επιβίωση, καθώς και την εξυπνάδα του για επιστημονική αντιμετώπιση τους.

Σήμερα καλούμαστε ως ανθρωπότητα να αντιμετωπίσουμε ακόμα μια τέτοια πανδημία. Μια πανδημία που απειλεί να εξαρθρώσει τις κοινωνίες μας και να ανατρέψει τον τρόπο ζωής μας. Ο COVID 19, αποτελεί μια πραγματική απειλή, αλλά ταυτόχρονα μια πρόκληση για όλα τα Έθνη, για όλες τις κυβερνήσεις, για όλες τις πολιτείες, για όλους του πολίτες αυτού του ταλαιπωρημένου πλανήτη, αλλά πρώτιστα για τον καθένα μας.

Φίλες και φίλοι μου,

Εμείς οι Έλληνες Lions, έχουμε περάσει συγκλονιστικές εμπειρίες τόσο στο πρόσφατο παρελθόν όσο και στο πιο απομακρυσμένο παρελθόν ως Λαός και ως Έθνος και καταφέραμε να ξεπεράσουμε πολέμους, καταστροφές, πανδημίες και συμφορές που ίσως άλλους Λαούς να τους γονάτιζαν.

Με όπλα την ενότητα, την αγωνιστικότητα και το πείσμα μας, αλλά και τη αλληλεγγύη καταφέραμε να είμαστε πάντα νικητές, δείχνοντας στους υπόλοιπους Λαούς το δρόμο για τη νίκη αυτή.

Έτσι λοιπόν ως Έλληνες και ως Lions, καλούμαστε να σταθούμε υπεύθυνα απέναντι σε αυτό τον αόρατο εχθρό, που τόσο εύστοχα χαρακτήρισε έτσι ο Πρωθυπουργός Κων. Μητσοτάκης, και να δώσουμε το παράδειγμα μέσα από τη προσωπική μας στάση, τη συμπόρευση με την πολιτεία και τη στράτευση στη κοινή προσπάθεια στήριξης των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, καθώς και την ενημέρωση για τις υποχρεώσεις του κάθε πολίτη απέναντι σ’ αυτή τη πανδημία.

Σύντομα η σκιά αυτού του θανατηφόρου ιού θα περάσει και πάλι ο λαμπρός ήλιος της Ελπίδας και της Ζωής θα φωτίσει ξανά τη Γη μας και όλοι θα γιορτάσουμε ξανά τη νίκη της Ζωής πάνω στο θάνατο, της Χαράς μέσα από τη προσμονή ενός Μέλλοντος όπως το θέλουμε για τις οικογένειες μας και για το Κόσμο όλο.

Ας μη ξεχνάμε τη σοφή ρήση του Νίκου Καζαντζάκη: H πέτρα, το σίδηρο, το ατσάλι δεν αντέχουν. Ο άνθρωπος αντέχει.(Ο καπετάν Μιχάλης)

ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΠΑΠΑΣ
Διεθνής Σύμβουλος 2014-2016


 

Ενα όπλο για την άμυνα του οργανισμού μας

Απο τον L.ΕΥΑΓΟΡΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Λέσχη Ρόδου.

Τι είναι η βιταμίνης C
Τη βιταμίνη C, με τη χημική της ονομασία ασκορβικό οξύ, τη συναντάμε σε μικρές ή μεγάλες περιεκτικότητες σε όλα σχεδόν τα φρούτα και τα λαχανικά. Ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να τη συνθέσει ούτε και να την αποθηκεύσει και έτσι απαιτείται η καθημερινή λήψη, της απαραίτητης ημερήσιας ποσότητας, με την τροφή μας.
Η βιταμίνη C είναι υδατοδιαλυτή, ευαίσθητη στη θερμοκρασία και οξειδώνεται σχετικά γρήγορα στον αέρα.
Αυτός είναι και ο λόγος, που είναι προτιμότερο να καταναλώνουμε φρέσκα τα λαχανικά, τα φρούτα και τους χυμούς.

Δράση
Η βιταμίνη C είναι χρήσιμη σε πολλές λειτουργίες στο ανθρώπινο σώμα, μερικές από αυτές είναι:
• Βοηθά τον οργανισμό μας στη δημιουργία αντισωμάτων και στη διέγερση των λευκών αιμοσφαιρίων.
• Βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου.
• Ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, προστατεύει τις χρήσιμες για τον οργανισμό μας υδατοδιαλυτές ουσίες από την οξείδωση, αφού προσφέρεται η βιταμίνη C για οξείδωση (θυσιάζεται για να σωθούν οι χρήσιμες για τον οργανισμό μας ουσίες). Η βιταμίνη C, ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, εξουδετερώνει αποτελεσματικά τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι καταστροφικά και μεγάλης δραστικότητας χημικά συμπλέγματα, που πιστεύεται ότι αποτελούν τη βάση πολλών σοβαρών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου και των καρδιοπαθειών. Αυτός είναι και ο λόγος, που στις περισσότερες καταπονήσεις του οργανισμού μας, μαζί με τη θεραπεία συστήνεται να καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C και σε περίπτωση αδυναμίας λήψης ικανής ποσότητας των κατάλληλων τροφών, χορηγείται έτοιμη φαρμακευτική βιταμίνη C.

Έλλειψη
Η έλλειψή της βιταμίνης C, προκαλεί την ασθένεια «σκορβούτο», η οποία, ήταν ιδιαίτερα συχνή στους ναυτικούς, μέχρι τα τέλη του 18ου αιώνα, οι οποίοι για μήνες ταξίδευαν και δεν κατανάλωναν φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Σήμερα η ασθένεια έχει εκλείψει αν και πρόσφατα έχουν αναφερθεί κρούσματα λόγω των κακών διατροφικών συνηθειών.
Στη βιβλιογραφία αναφέρεται ότι μια παρατεταμένη οριακή έλλειψη βιταμίνης C μπορεί να μην οδηγήσει σε κλινικά συμπτώματα, αλλά μπορεί να προδιαθέτει υπέρ μιας ενδεχόμενης καρδιοπάθειας και εξασθένισης του ανοσοποιητικού συστήματος.

Απαιτήσεις του ανθρώπινου οργανισμού
Στη βιβλιογραφία, η συνιστώμενη μέση ημερήσια δόση (Recommended Daily Allowance, RDA) είναι 90 mg για τους άνδρες και 75 mg για τις γυναίκες, ενώ για τους καπνιστές απαιτείται υψηλότερη δόση.
Καλό είναι σε περίπτωση που επιθυμείται να χρησιμοποιήσετε σκευάσματα με καθαρή βιταμίνη C να συμβουλευθείτε τον γιατρό σας.
Η λήψη της βιταμίνης C μέσω των τροφών δεν έχει περιορισμό στην υπέρβαση της δόσης, εφόσον οι ποσότητες των τροφίμων που καταναλώνονται δεν δημιουργούν άλλα προβλήματα υγείας.

Κυριότερες πηγές βιταμίνης C
Οι κύριες πηγές της βιταμίνης C, είναι οι πατάτες (εφόσον καταναλώνονται βραστές), οι χυμοί φρούτων, όλα τα εσπεριδοειδή και τα πράσινα λαχανικά. Η περιεκτικότητα σε βιταμίνης C στα φρούτα και λαχανικά, ποικίλει σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με την εποχή, την ποικιλία, το στάδιο ωρίμανσης και τη φρεσκάδα τους. Τρόφιμα που εύκολα μπορεί να βρει ο καθένας μας και είναι πλούσια σε βιταμίνη C είναι:

1. Πιπεριές

Κόκκινη πιπεριά: Στα 100gr άψητης κόκκινης πιπεριάς, περιέχονται 90mg βιταμίνης C.
Πράσινη πιπεριά: Στα 100gr άψητης πράσινης πιπεριάς, περιέχονται 80mg βιταμίνης C.
Κίτρινη πιπεριά: Στα 100 gr άψητης κίτρινης πιπεριάς περιέχονται 180mg βιταμίνης C.

2. Πορτοκάλια
Τα πορτοκάλια έχουν μια αρκετά υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, με περίπου 83mg βιταμίνης σε ένα μέτριο πορτοκάλι. Προσοχή απαιτείται σε όσους έχουν πρόβλημα ή τάση για σάκχαρο ή κάνουν θερμιδική δίαιτα, αφού ο χυμός πορτοκαλιού περιέχει 10% περίπου σάκχαρα και έτσι ένα ποτήρι χυμός πορτοκαλιού ισοδυναμεί με δύο κουτάλια της σούπας ζάχαρη.

3. Ακτινίδια

Ένα μέτριο ακτινίδιο αποδίδει 137mg βιταμίνης C, υπερκαλύπτοντας τις ημερήσιες ανάγκες μας, ενώ ταυτόχρονα είναι πλούσιο και σε βιταμίνες Α και Ε, αλλά και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

4. Μαρούλια, μπρόκολο και κουνουπίδι
Είναι πλούσια σε βιταμίνη C όταν τρώγονται ωμά και με κάποιες απώλειες όταν βράζονται.

Ενημέρωση  απο L. ΑΓΓΕΛΟΥ ΠΟΛΥΛΑ

Λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του  κορονοϊού και με γνώμονα τόσο τη Δημόσια Υγεία  όσο και την προστασία των μελών μας , θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητας μου για το αξίωμα του Β'Αντικυβερνήτη , η οποία είχε προγραμματιστεί για τη 29η Μαρτίου 2020  αναβάλλεται .
Εύχομαι σε εσάς και της οικογένειες σας  υγεία  και δύναμη για να επιστρέψουμε σύντομα και όσο πιο ανώδυνα γίνεται στην καθημερινότητα μας

Με  εκτίμηση

L. ΑΓΓΕΛΟΣ  ΠΟΛΥΛΑΣ

Υποψήφιος Β΄ Αντικυβερνήτης 2020-2021


Αγαπητές φίλες & φίλοι LIONS
Η πανδημία του κοροναϊού στη χώρα μας έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα τα οποία έχουν ανατρέψει τους καθημερινούς μέχρι τώρα ρυθμούς και συνήθειες στη ζωή μας.
Παρά ταύτα, η Γραμματεία του Θ117Α είναι παρούσα και δύναται να επικοινωνεί μαζί σας ηλεκτρονικά για κάθε ζήτημα που αφορά όλους εμάς σαν μέλη και τις Λέσχες μας, εφαρμόζοντας πιστά τις οδηγίες της Κυβέρνησης και του ΕΟΔΥ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί πλήρως η πανδημία.
Οι ήμερες που διανύουμε είναι δύσκολες για όλους μας . Είναι όμως σημαντικό για εμάς τους LIONS, να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο, όπως μπορεί. Αυτό είναι και το μεγαλείο της Οργάνωσής μας.
Για το σκοπό αυτό η Κοινωνιολόγος – Σύμβουλος, ειδικευόμενη ψυχοθεραπεύτρια L. Φαίη Σουλιώτη, θέτει τον εαυτό της και τις γνώσεις της στην υπηρεσία της ψυχολογικής υποστήριξης, του οποιουδήποτε από εμάς αισθανθεί την ανάγκη να επικοινωνήσει μαζί της, προκειμένου να μιλήσει και να του παρασχεθεί η απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη. Η επικοινωνία μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω της παρακάτω ηλεκτρονικής διεύθυνσης:
FB: Faye Soulioti
Όλοι οι LIONS υπακούοντας τις οδηγίες των ειδικών, ας περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας, εκτός από τις απολύτως αναγκαίες και να μην ξεχνάμε
ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ
L. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ
Γραμματέας Θ 117Α

 • Aτζέντα Θ. 117Α, Μαρτίου 2020 Εδώ
 • Ημερολογιακό Αρχείο με φίλτρο αναζήτησης για Δράσεις Lions Ελλαδος Κύπρου Εδώ
 • Υποψήφιοι 2020-2021 Εδώ
 • Ενημέρωση απο BLOG District 117A ...Εδώ
 • ΝΕΑ : Καθημερινή Ηλεκτρονική Ενημέρωση ...Εδώ
 • 53o ΕΘΝΙΚΟ  Συνέδριο Lions ΑΘΗΝΑ 2020 Πλήρης Ενημέρωση...Εδώ
 • WEB : D.117A Πλατφόρμα LCI...Εδώ
 • Λαϊονικό Ημερολόγιο Δράσεων 2019-2020...Εδώ
 • Λαϊονικές Εκδόσεις Εντυπες-Ηλεκτρονικές...Εδώ
Η εβδομάδα 13-17 Ιανουαρίου φέτος 2020 βρίσκει τον Διεθνή Λαιονισμό στο μέσο της πιο μεγάλης και σημαντικής προσπάθειας συγκέντρωσης οικονομικών πόρων, της CAMPAIGN 100. Μετά τα επιτυχή αποτελέσματα των Campaign SightFirst I και Campaign SightFirst II, η CAMPAIGN 100 είναι γεγονός. Ξεκίνησε την 1η Ιούλιου του 2018 και θα λήξει την 30η Ιουνίου του 2021
 • Πρόταση προς το 53ο Εθνικό Συνέδριο LIONS ...Εδώ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ 53Ο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Κανονισμός Εκλογής Προέδρου Συμβουλίου Κυβερνητών ΠΘ117 Ελλάς-Κύπρος

Υποβάλλεται πρόταση στο επικείμενο Εθνικό Συνέδριο της Αθήνας από 23-26 Απριλίου, για τη θέσπιση Κανονισμού σχετικά με τον τρόπο εκλογής του Προέδρου του Συμβουλίου ΠΘ 117 Ελλάς-Κύπρος, από τις Λέσχες Lions Λεμεσού, Αμμοχώστου «Αρσινόη» και Λεμεσού «Αφροδίτη».

Κανονισμός εκλογής Προέδρου Συμβουλίου ΠΘ117

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου εκλέγεται κατά το ετήσιο Συνέδριο του ΠΘ από υποψηφίους που υποδεικνύονται από τις Λέσχες του απλού Θέματος που έχει τη σειρά ανάδειξης Προέδρου.

1. Η κάθε Λέσχη μπορεί να υποδείξει ένα υποψήφιο από τα μέλη της. Ο υποψήφιος πρέπει απαραίτητα να είναι ένας Κυβερνήτης ή Προηγούμενος Κυβερνήτης
2. Το Συνέδριο ΠΘ εκλέγει με μυστική ψηφοφορία Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου Κυβερνητών. Η θητεία του Αντιπροέδρου του Συμβουλίου είναι για ένα χρόνο.
3. Το επόμενο Ετήσιο Συνέδριο του ΠΘ εκλέγει τον Αντιπρόεδρο ως Πρόεδρο, με τη προϋπόθεση να συγκεντρώσει το 50% συν 1 από τους ψήφους των εγγεγραμμένων εκλεκτόρων

Νοείται ότι η εφαρμογή του Κανονισμού θα ισχύσει από το επόμενο Εθνικό Συνέδριο 2021, στο οποίο θα εκλεγεί Αντιπρόεδρος από το Θέμα117Β, που θα έχει τη σειρά εκλογής Προέδρου την επόμενη χρονιά 2021-2022. Ο Πρόεδρος θα εκλεγεί με την υφιστάμενη πρόνοια του Καταστατικού για τελευταία φορά.

Στέλιος Στυλιανίδης

Λέσχη Lions Λεμεσού

Πρόεδρος 2019-2020

Λουκία Γεωργιάδου

Λέσχη Lions Αμμοχώστου Αρσινόη

Πρόεδρος 2019-2020

Κωνσταντίνα Ζαβού

Λέσχη Lions Λεμεσού Αφροδίτη

Πρόεδρος 2019-2020

 

 • International Peace Poster Contest ... Εδώ
 • Peace Poster Current Winners ... Εδώ

 • Peace Poster Contest Grand Prize Winners...Εδώ

Προς Διευθυντές Σχολείων KOS

Αξιότιμες κυρίες / Αξιότιμοι κύριοι

καλησπέρα σας. Η λέσχη μας μετά την αναστολή της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, όλων των βαθμίδων, προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του  κορωνοϊού που ανακοινώθηκε από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια είναι υποχρεωμένη να ακυρώσει όλες τις προγραμματισμένες δράσεις για αύριο Τετάρτη 11 Μαρτίου με το Ινστιτούτο «Πάνος Μυλωνάς» Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια, την Πρόληψη και Μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Με εκτίμηση

H Γραμματέας

L.Xατζηστάση Ευαγγελία Λέσχη Lions Κω  "Ιπποκράτης"

 

Καλημέρα!!
Σήμερα η μέρα αφιερωμένη στις απανταχού γυναίκες! Διάφορα θα γραφούν κι άλλα τόσα θα ειπωθούν....... Εγώ σαν γυναίκα, μάνα, επαγγελματίας, ηγέτης, θα αφιερώσω την ημέρα αυτή σ' αυτές τις αγωνίστριες της ζωής!! Σ' αυτές τις γυναίκες που δίνουν καθημερινά μάχη με τη ζωή, που πέφτουν σηκώνονται και μαζί στηρίζουν κι όλο τον κόσμο. Κρατούν μέσα στην ψυχή τους την φλόγα της ζωής.
Εύκολα δίνουν την καρδιά τους αλλά δύσκολα θα σου ανοίξουν την ψυχή τους. Δεν κρύβουν τα δάκρυά τους. Δεν προσποιούνται τις αγέρωχες και τις ατάραχες. Δεν φορούν τον μανδύα της αξιοπρέπειας για να το παίξουν υπεράνω. Ότι κάνουν, το κάνουν απλά, πολύ και απόλυτα. Αγαπάνε πολύ, ερωτεύονται πολύ, κρατάνε τα σημάδια από το παρελθόν και πάνω τους ζωγραφίζουν το μέλλον. Σε αυτές τις γυναίκες που αν νιώσουν πως ο αέρας τους σε βαραίνει, θα ανοίξουν τα φτερά τους να πετάξουν μακρυά. Κι ας τσούζουν τα δάκρυα στα μάτια. Και τότε, το μόνο που σου μένει, είναι να εύχεσαι, ο επόμενος αέρας, να σου φέρει ένα τέτοιο αερικό στα χέρια σου. Είναι κάτι γυναίκες, αγωνίστριες της ζωής... Που πονούν, χαίρονται, αγαπούν, γεννούν και μεγαλώνουν παιδιά με παντός είδους στερήσεις.
Για όλες αυτές τις καθημερινές γυναίκες και για μένα τη γυναίκα - μάνα, η σημερινή μέρα!!!!
Δεν θέλω να γιορτάζω μόνο μια μέρα. Θέλω η κάθε μέρα να είναι γιορτή για μένα, σαν μάνα, σύζυγο, γιαγιά, φίλη, ερωμένη, συνάδελφο, αγαπημένη!! Δεν θέλω λόγια, παράτες και λουλούδια. Θέλω μια ζεστή αγκαλιά κι ένα βλέμα αγάπης και κατανόησης από τους γύρω μου. Δεν είμαι τόσο δυνατή όσο φαίνομαι. Αφήστε με να σας δώσω την καρδιά μου. Ίσως να νοιώσετε ότι κι εγώ! Καλή συνέχεια.

Κυβερνήτης Θ. 117Α  ΕΦΗ   ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ


Α Ν Α Β Α Λ Λ Ε Τ Α Ι η παρακάτω Εκδήλωση , θα ενημερωθείτε πότε θα πραγματοποιηθεί.
(Ενα απο τα μέτρα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ...αναστολή οποιασδήποτε συνεδριακής εκδήλωσης για 4 εβδομάδες......)

 

Α Ν Α Β Α Λ Λ Ε Τ Α Ι η παρακάτω Εκδήλωση , θα ενημερωθείτε πότε θα πραγματοποιηθεί.
(Ενα απο τα μέτρα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ...αναστολή οποιασδήποτε συνεδριακής εκδήλωσης για 4 εβδομάδες......)

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και στο   πλαίσιο ενίσχυσης της εξωστρέφειας των Λεσχών των Lions, η Κυβερνήτης του Θ.117 Α Έφη Νικολαΐδη, Νοτίου Ελλάδος και Νήσων και η Επιτροπή Γυναικείων Θεμάτων & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διοργανώνουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το  2ο  Συμπόσιο Γυναικών  Lions , την Κυριακή  15 Μαρτίου 2020, στο Ξενοδοχείο Caravel από τις 9.30π.μ.-18.30 , 40 καταξιωμένοι ομιλητές και 10 συντονιστές από  διάφορους επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς σε 10 ωριαία workshops,θα συζητήσουν   για τη γυναίκα.Το κεντρικό θέμα του Συμποσίου είναι για άλλη μια χρονιά το "Balance for Better" των New Voices.

«To Συμπόσιο αφιερώνεται  στις γυναίκες αυτές που έχουν τη δύναμη να ξεπερνούν προβλήματα,  εμπόδια, και  ανισότητες. Στις γυναίκες που όχι μόνο επιβιώνουν αλλά και προοδεύουν στο δύσκολο στίβο της ζωής. Στις μάχιμες γυναίκες σε θέσεις ευθύνης, στις γυναίκες που ασχολούνται με τις τέχνες, τον πολιτισμό , τον τουρισμό αλλά και το κοινωνικό έργο και την οικογένεια.Τις σκληρά εργαζόμενες γυναίκες που προσπαθούν να τα χωρέσουν όλα στο 24ωρο και που τις περισσότερες φορές δεν φτάνει. Στις γυναίκες αυτές που αγωνίζονται για το όραμα της ισότιμης εκπροσώπησης στα κέντρα λήψης αποφάσεων  με σθένος και ψυχή.Στόχος του Συμποσίου είναι η ανάδειξη προβλημάτων η κατάθεση προτάσεων αλλά και  ο διάλογος ανάμεσα σε  εκπροσώπους  όλων  των κλάδων που συμμετέχουν,άνδρες και γυναίκες , για  ενδεχόμενες λύσεις, που θα εμπνεύσουν  τις νέες Γυναίκες να  τολμήσουν να συμμετάσχουν στα Κέντρα λήψης αποφάσεων με βήματα σταθερά και αποφασιστικά»

Για περισσότερη Ενημέρωση στην διεύθυνση που ακολουθεί https://lionsclubsgreececyprus.blogspot.com/2020/03/new-voices-district-117a.html

Δείτε στις παρακάτω διευθύνσεις σχετικά Videos

Video Trailer - "ATHENA" NEW VOICES Woman Awards Nicght 2020

Video Trailer / 2ο Lions Women Symposium

Video Trailer Ελληνικό 2o Γυναικείο Συμπόσιο LIONS

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΕΣΧΩΝ LIONS
Π. ΘΕΜΑ 117 ΕΛΛΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ
ΘΕΜΑ 117Α ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
LIONS CLUB ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ ΤΡΙΤΩΝ
Αρ. Διεθνών : 66055/87964 – Ημερομηνία Ίδρυσης 03/05/2005

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Αγαπητές & Αγαπητοί φίλοι Lions
Έχω τη χαρά να σας προσκαλέσω στην επίσημη
παρουσίαση της υποψηφιότητάς μου για το Αξίωμα του Β΄ Αντικυβερνήτη για το έτος 2020 - 2021,που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου 2020, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00
στο Loft της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης
(Μασσαλίας 22, Αθήνα, τηλ: 210-3680900 – είσοδος από Διδότου).

Η παρουσία σας θα αποτελέσει μεγάλη τιμή για μένα,

αλλά και για τα μέλη της Λέσχης Lions Παλαιό Φάληρο Τρίτων

Με εκτίμηση

L. ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΟΛΥΛΑΣ

Υποψήφιος Β΄ Αντικυβερνήτης 2020-2021

To Θέμα 117Α ,οι Λέσχες LIONS ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΝΩΣΣΟΣ ,εχουν κάνει τις σχετικές προετοιμασίες υποδοχής και φιλοξενείας του Διεθνού μας Πρόεδρου DR.Jung-Yul Choi.

Για περισσότερη ενημέρωση σχετικά με τις δράσεις της Διεθνούς μας Οργάνωσης LCI, στην κεντρική Επίσημη Ιστοσελίδα https://www.lionsclubs.org/en

ΔΗΜΟΣ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ https://www.heraklion.gr/ourplace/archeological-museum/archeological-museum.html

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ απο Πρόεδρο Πολ.Θ. 117 ΕΛΛΑΣ ΚΥΠΡΟΣ L. ΜΑΡΙΑ  ΖΙΑΜΠΡΑ

Προηγ,Κυβερνήτη,Μηνά Χατζηδάκη ,Καλέ μου Φίλε,θα μου επιτρέψεις να σου εκφράσω ,τόσο εσένα όσο και στην επιτροπή ,υποδοχής Του Διεθνούς  μας Προέδρου,τις πιο θερμές μου ευχαριστίες για την εξαιρετική δουλειά που φέρατε εις πέρας   ΕΥΓΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΕΥΓΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ LIONS της ΚΡΗΤΗΣ Η φιλοξενία και η αγάπη σας θα μείνει σε όλους μας αξέχαστη. Η όλη διοργάνωση άψογη Ναειστε καλά ,δεν ήταν τυχαίο που στον χαιρετισμό μου προς τον Πρόεδρο ,του τόνισα ότι είμαι περήφανη που υπηρετώ μαζί σας Τελειώνοντας θα μου επιτρέψεις να σε συγχαρώ για άλλη μια φορά,για τη βραβευσή σου απο το ΔιεθνηΠροεδρο με το International President's Award. Ύψιστη τιμητική διάκριση Σου αξίζει πραγματικά. Άξιος. Με εκτίμηση , cc. Μαρία Ζιαμπρα

 • Φωτογραφικά στιγμιότυπα απο την Επίσημη Επίσκεψη του Διεθνού μας Προέδρου Dr. Jung-Yul Choi στην ΚΡΗΤΗ ...Εδώ
 • Video απο την Επίσημη Επίσκεψη του Διεθνού μας Προέδρου Dr. Jung-Yul Choi στην ΚΡΗΤΗ ...Εδώ
 • Η επιτροπή Πείνας του Θέματος 117Α συνεχίζει το έργο της στις 19 Φεβρουαρίου με την συνεργασία και συμπαράσταση
  των Λεσχών, Ασκληπιός Medikal, Κηφισιά, Μαρούσι, Παγκράτι-Λεωνίδας Παναθήναια-Πνύκα, Πατήσια, Παύλος-Μελάς, Πειραιάς Καστέλα, Πειραιάς Κέντρο,Πολιτεία, Π.Φ.Τρίτων, Ροιάς. Φέρνοντας κάθε Μήνα τρόφιμα στο χώρο που μας έχει διαθέσει η L. Mαίρη Τσιαντή, έτσι μπορέσαμε και αυτό τον Μήνα να βοηθήσουμε τις 17 άπορες  οικογένειες.
  Ελπίζουμε ότι μέχρι το τέλος της Λαϊονικής χρονιάς να είμαστε κοντά τους όπως το έχουμε υποσχεθεί. ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τις Λέσχες που με την βοήθεια τους αυτή επιβεβαιώνουν πως  όπου υπάρχει ανάγκη, οι LIONS είναι εκεί. Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΙΝΑΣ
 • Για άλλη μία φορά περάσαμε δύο ώρες ευχάριστες στο Κτήριο του Περάματος-Λαϊονικό Μουσείο με φίλους LIONS,πίνοντας τον καφέ μας τον οποίον συνόδευαν διάφορα γλυκίσματα. Παρευρέθησαν ο Β  Αντικυβερνήτης L. Mιχ. Κλεισαρχάκης ο Αμέσως Προηγ. κυβερνήτης και Αντιπρόεδρος του Π.Θ. 117 για το Μουσείο των LIONS Κωνσταντίνος Λυμπέρης ο προηγ. Κυβερνήτης L. Σούλης Κεσίσογλου και μέλη των Λεσχών Παγκράτι Λεωνίδας, Πειραιάς Καστέλα, Παλ. φάληρο Τρίτων η υπεύθυνη του κτιρίου L. Ταξιάρχου και φίλοι μας. Με μια επικοδομητική Λαϊονική συζήτηση τελείωσε και αυτή η επίσκεψη στο Μουσείο όπως είχε προγραμματισθεί. Για την επόμενη θα ενημερωθείτε και ελπίζουμε να έχουμε κοντά μας ακόμη περισσότερους φίλους. Σας ευχαριστούμε Λέσχη LIONS Π.Φ. ΤΡΙΤΩΝ.
 • Αγαπητά μέλη των Λεσχών Η Λέσχη Παλαιό Φάληρο Τρίτων και ο Πρόεδρος της Επιτροπής κτηρίου Περάματος του Μουσείου των Lions, ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ σας προσκαλούν την ΚΥΡΙΑΚΗ 23/2/2020 και ώρα  16.30 -  19.30 για ενα ευχάριστο δύωρο, προσφέροντας καφέ,τσάϊ και διάφορα γλυκίσματα.Σας περιμένουμε με πολύ Αγάπη.

Η εβδομάδα 13-17 Ιανουαρίου φέτος βρίσκει τον Διεθνή Λαιονισμό στο μέσο της πιο μεγάλης και σημαντικής προσπάθειας συγκέντρωσης οικονομικών πόρων, της CAMPAIGN 100. Μετά τα επιτυχή αποτελέσματα των Campaign SightFirst I και Campaign SightFirst II, η CAMPAIGN 100 είναι γεγονός. Ξεκίνησε την 1η Ιούλιου του 2018 και θα λήξει την 30η Ιουνίου του 2021.

το LCIF και η CAMPAIGN 100

Το 1968 η Διεθνής Οργάνωση Λεσχών Lions, 50 χρόνια μετά την ίδρυσή της δημιουργεί το ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΔΡΥΜΑ των ΛΕΣΧΩΝ LIONS, το LCIF με αποκλειστικό προορισμό να βοηθά τους Lions στην υλοποίηση ανθρωπιστικών έργων μεγάλης κλίμακας παγκοσμίως.

Με την συμπλήρωση 50 χρόνων λειτουργίας του LCIF, ο απολογισμός σε ανθρωπιστικό έργο είναι εντυπωσιακός. Στο διάστημα αυτό δόθηκαν 13.000 επιχορηγήσεις - GRANTS, συνολικού ποσού άνω του 1ος δισεκατομμυρίου δολαρίων Η.Π.Α

Η εβδομάδα 13-17 Ιανουαρίου φέτος  βρίσκει τον Διεθνή Λαιονισμό στο μέσο της πιο μεγάλης και σημαντικής προσπάθειας συγκέντρωσης οικονομικών πόρων, της CAMPAIGN 100. Μετά τα επιτυχή αποτελέσματα των Campaign SightFirst I και Campaign SightFirst II, η CAMPAIGN 100 είναι γεγονός. Ξεκίνησε την 1η Ιούλιου του 2018 και θα λήξει την 30η Ιουνίου του 2021.      Αλλά γιατί CAMPAIGN 100 ?

 • Για τα 100 χρόνια του Λαιονισμού.
 • Γιατί στοχεύει στην συγκέντρωση 100 εκατομμυρίων δολαρίων για κάθε ένα από τα 3 χρόνια της διάρκειάς της .
 • Γιατί περιμένει την  100% συμμετοχή ΟΛΩΝ των LIONS στην παγκόσμια αυτή συλλογική προσπάθεια.

Ο ένας και μοναδικός στόχος : η ανακούφιση - βοήθεια -  υποστήριξη 200 και πλέον εκατομμυρίων συνανθρώπων μας παγκοσμίως μέσω του LCIF μέχρι το τέλος του 2021 μέσα από ένα διευρυμένο πρόγραμμα καταγεγραμμένων  ανθρωπιστικών αναγκών.

Είναι στατιστικά, σε παγκόσμιο επίπεδο αποδεδειγμένα ότι :

 • Έχουμε 235 εκατομμύρια άτομα με τύφλωση ή προβλήματα όρασης.
 • 2 στα 3 παιδιά υφίστανται βίαιη συμπεριφορά-bullying από συνομήλικους.
 • 15% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι θύματα φυσικών καταστροφών ετησίως.
 • 245 άτομα πεθαίνουν καθημερινά από την ιλαρά.
 • 425 εκατομμύρια πάσχουν από διαβήτη. Το 2045 ο αριθμός θα πλησιάζει τα 630 εκατομμύρια.
 • Κάθε 2 λεπτά ένα παιδί διαγνώνεται με καρκίνο.
 • Περισσότερα από 820 εκατομμύρια άνθρωποι στο τέλος της ημέρας κοιμούνται νηστικοί.
 • Το 2025 το 50% της υφηλίου θα ζει σε περιοχές με έλλειψη πόσιμου νερού.

Το LCIF το διεθνές ίδρυμα των λεσχών LIONS,  μετουσιώνει έμπρακτα το WE SERVE” – “ΥΠΗΡΕΤΟΎΜΕ” και τα αποτελέσματά του είναι ο βασικότερος λόγος για τον οποίο είμαστε υπερήφανα μέλη του Λαιονισμού.

H υλοποίηση της CAMPAIGN 100 σε ανθρωπιστικό έργο μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητή. Για κάθε 100 δολάρια μπορούμε να πραγματοποιήσουμε ή να εξασφαλίσουμε  για την   :

·         ΟΡΑΣΗ : 2 εγχειρήσεις καταρράκτη.

·         ΠΕΙΝΑ : τρόφιμα για 14 άτομα.

·         ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ : εφόδια για διάγνωση/θεραπεία σε 8 παιδιά.

·         ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ : πρόσβαση σε καθαρό νερό για 14 άτομα.

·         ΝΕΟΤΗΤΑ: διδακτέα ύλη μέσω του προγράμματος LIONS QUEST για ένα χρόνο.

·         ΔΙΑΒΗΤΗΣ : διάγνωση σε 14 άτομα

·         ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ : εμβόλια ιλαράς σε 100 παιδιά.

·         ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ : άμεση βοήθεια σε 4 θύματα φυσικών καταστροφών.

Αν τώρα στα 100 δολάρια προσθέσουμε 6 μηδενικά θα έχουμε τα 100 εκατομμύρια δολάρια και αν τα πολλαπλασιάσουμε επί 3, για τα 3 χρόνια της CAMPAIGN 100, τότε έχουμε τα 300 εκατομμύρια δολάρια και με αυτά θα έχουμε βοηθήσει-υποστηρίξει 200 εκατομμύρια συνανθρώπους μας στην Κεντρική Αφρική , την Ασία, την Νότιο Αμερική ή οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη, παγκοσμίως. Αυτές είναι οι δυνατότητες και η δύναμη του Λαιονισμού, αυτό είναι το LCIF, το δικό μας ίδρυμα, για το οποίο είμαστε υπερήφανοι.

Η πρώτη λαϊονική περίοδος (2018-2019) της CAMPAIGN 100 έκλεισε πανηγυρικά αφού ο στόχος των 100 εκατομμυρίων δολαρίων υπερκαλύφθηκε. Υπήρξαν μάλιστα Θέματα, όπου οι λέσχες τους είχαν 100% συμμετοχή στην οικονομική υποστήριξή της. Αυτό έγινε μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού και υπερηφάνειας για το νέο εγχείρημα του Λαιονισμού, καθόσον η υποστήριξη της CAMPAIGN 100 αναγνωρίζετε ως το μείζον λαιονικό έργο για τα 3 αυτά χρόνια.

Με αφορμή την εβδομάδα του LCIF είναι η ευκαιρία να μιλήσουμε κατά την ολομέλεια της λέσχης μας γι αυτό. Να θυμηθούμε την οικονομική υποστήριξη, την οποία μας παρείχε στο ΠΘ117 και στο Θ117Α σε όλα τα μεγάλα έργα, τα οποία υλοποιήσαμε, αλλά και την αρωγή του σε όλες τις φυσικές καταστροφές της χώρας μας. Παράλληλα να προγραμματίσουμε για το 2ο λαιονικό εξάμηνο,  την οικονομική συμμετοχή της λέσχης μας στην CAMPAIGN 100. Μπορούμε την οικονομική εισφορά μας να την συνδέσουμε με την διάκριση Melvin Jones Fellow επιβραβεύοντας ένα μέλος της λέσχης μας, ή μια αξιόλογη προσωπικότητα της κοινότητάς μας. Αυτό μπορεί να συμβεί εφάπαξ ή τμηματικά .Το LCIF δέχεται επίσης ατομικές εισφορές των 50, 100 και 200 δολαρίων, τις οποίες επιβραβεύει με το ανάλογο pin του δωρητή και μπορούμε να τις συνδέσουμε με την διάκριση MJF.

Οι LIONS του Θ117Α δεν πρέπει να μείνουμε έξω από αυτή την παγκόσμια Λαϊονική κινητοποίηση. Ο Λαιονισμός της νέας εκατονταετίας έχει ξεκινήσει ήδη με μία νέα δυναμική, ενθουσιασμό και υπερηφάνεια. Η επιτυχία της CAMPAIGN 100 θα επιβεβαιώσει για άλλη μία φορά την θέση του Λαιονισμού ως παγκοσμίως ηγέτιδα ανθρωπιστική οργάνωση. Ανεξαρτήτως  από το χρηματικό ποσό της προσφοράς, αυτό το οποίο έχει μεγαλύτερη σημασία,  αξιολογείται και επιβραβεύεται είναι το ποσοστό συμμετοχής  των λεσχών του Θέματος στην CAMPAIGN 100.

L. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΑΛΑΜΑΝΔΑΡΗΣ

LCIF Συντονιστής Θ117Α

 • Ιστοσελίδα Θ.117Α στην πλατφόρμα LCI

 • Παγκόσμια Ημέρα LEO

  Το μέλλον  του Λαϊονισμού ,πιστεύουμε ότι θα σταθεί  στα ικανά χέρια των νέων μας, των Leos. Είναι οι αυριανοί μας ηγέτες , που  ήδη είναι σοβαρά ενεργοποιημένα παγκόσμια  για δράση από σήμερα. O εορτασμός της  Παγκόσμιας  Ημέρας των Leos είναι μία επέτειος που υπενθυμίζει την ίδρυση της πρώτης λέσχης LEO πρίν 62 χρόνια ( 1957) και θα εορταστεί και εφέτος  στις 5 Δεκεμβρίου 2019, όπου θα παρουσιαστούν  και οι νικητές  του Διαγωνισμού LEO  Day 2019  Video  Contest με motto    #WhyLEO .

  Οι Lions  , έχουμε  την υποχρέωση να υποστηρίζουμε τα LEO τα οποία συμμετέχουν μαζί  μας στην προσφορά υπηρεσιών προς τον συνάνθρωπο και αποτελούν την συνέχειά μας. Επ`ευκαιρία  της μεθαυριανή επετείου, υπενθυμίζεται ότι σε ολόκληρο το Θέμα 117 Α υπάρχει μία μόνον λέσχη LEO ( Omega Centennial Athens LEO Club) που ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2016 μετά από 16 1/2  χρόνια χωρίς καμία παρουσία λέσχης Νέων στο Θέμα.   Aυτή η   μοναδική λέσχη LEO  Aθηνών στο  Θέμα 117 Α μετά  αποχώρηση Leos  λόγω υπέρβασης του ορίου  ηλικίας( 30 ετών ) ,αντιμετωπίζει μετά την τριετή επιτυχημένη παρουσία της  σημαντικό πρόβλημα λειτουργίας . Πιστεύουμε ότι θεωρείται  υποχρέωση ΟΛΩΝ  των Lions  που  ενδιαφερόμαστε και  εργαζόμαστε για το μέλλον της Οργάνωσης ,να ενεργοποιηθούμε προτρέποντας και προτείνοντας  από το ευρύτερο οικογενειακό η φιλικό μας περιβάλλον  νέα άτομα, για  να εμπλουτίσουν την λέσχη LEO Αθηνών .

  PCC Σπύρος Σερεμίδης

  Θ.117 Α- LEO Coordinator
 • Φωτογραφικά στιγμιότυπα απο το σεμινάριο GAT που πραγματοποιήθηκε στην ΑΘΗΝΑ στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2019 στην ΑΘΗΝΑ  Εδώ
 • Το Θέμα 117Α έχει την τιμή να φιλοξενήσει
  τους GMT και GST Area Leaders 4 F,Gabriele Sabatosanti Scarpelli, PID και
  Domenico Messina, PID σε ένα διήμερο σεμινάριο Ηγεσίας,
  την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, ώρες 17:30 – 20:00
  και το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, ώρες 09:30 – 12:00
  στα Γραφεία του Θέματος (Ιπποκράτους 203).
  Το σεμινάριο απευθύνεται στους Αντικυβερνήτες, Γραμματέα & Ταμία Θέματος, Ομάδα GAT του Θέματος, Προέδρους Περιοχών, Προέδρους Ζωνών, Προέδρους Λεσχών, καθώς και στην εσωτερική ομάδα GAT της Λέσχης τους.
  Παρακαλούνται όλοι οι Lions που θα λάβουν μέρος στο σεμινάριο, λόγω του περιορισμένου χώρου, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους υποχρεωτικά μέχρι την Πέμπτη 28/11/2019 στο mail της Γραμματείας:
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
  Η Κυβερνήτης Θ.117Α
  ΕΦΗ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ
  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 Νοεμβρίου 2019 17,30-20,00
  Νέα διαμόρφωση της Διεθνούς Ομάδας GAT.
  Bοηθήματα των Διεθνών Γραφείων LCI στη διάθεση των Λεσχών.
  Ρόλος της εσωτερικής ομάδας GAT στη Λέσχη.
  Βοηθήματα για ανάπτυξη/παρουσίαση.
  Specialty Λέσχες και περιφερειακή επέκταση.
  ΣΑΒΒΑΤΟ 30 Νοεμβρίου 2019 09,30-12.00
  Εξέλιξη/παρουσίαση των δράσεων στην Ελλάδα.
  Μεμονωμένο Εργαστήριο GMT (Πρόγραμμα εκπαίδευσης).
  Μεμονωμένο εργαστήριο GST ( Προγράμματα δράσεων)
ΜΙΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ GAT
Παρουσίαση Προτάσεων.
Συζήτηση & καθορισμός επιχειρησιακού σχεδίου.
Εργαλεία - Βοηθήματα που χρησιμοποιήθηκαν.
Τελικά συμπεράσματα.
 • Φίλες και Φίλοι Lions, σας στέλνω μια παρουσίαση που βασίζεται σε υλικό που έχουν οι διεθνείς στο δικτυακό τους τόπο. Αφορά την ιστορία των Lions και την λειτουργία της διεθνούς μας οργάνωσης.Με Λαϊονικούς Χαιρετισμούς Μιχάλης Κλεισαρχάκης B' Αντικυβερνήτης Θ117Α (2019 - 2020)

 • ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ στις 28 Οκτωβρίου 2019, για πρώτη φορά θα παρακολουθείσετε την στρατιωτική παρέλαση από τη Θεσσαλονίκη. Μετά το άγημα των προσκόπων θα παρελάσουν από το 117Β η μονάδα οφθαλμολογικού ελέγχου ,ΜΟΕ, και από το 117Α η κινητή ιατρική μονάδα.

  Από την εξέδρα των επισήμων θα παρακολουθεί την παρέλαση η πρόεδρος του πολλαπλού θέματος μας Μαρία Ζιαμπρα CC.Η στρατιωτική παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11 (από ο΄τι γνωρίζουμε θα μεταδοθεί απο την ΕΤ3 στις 11,00 )

  Για περισσότερα στην διεύθυνση Εδώ

  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ Στιγμιότυπα  διαφόρων δράσεων των Κινητών Ιατρικών Μονάδων Ελλάδα και Κύπρο κλικάρετε σττις παρακάτω φωτό

https://www.facebook.com/…/gm.2399048683…/1768717150102388/…

Υπενθυμίζουμε ότι Ολοι μαζί οι LIONS του Θ. 117A , πρέπeι να γιορτάσουμε στο Θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ το ΕΠΟΣ 1940 τιμώντας ολους που προσέφεραν στην Πατρίδα μας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για την εκδήλωση της 28ης Οκτωβρίου 2019

΄Εχουμε την τιμή και την χαρά να σας προσκαλέσουμε στο Θέατρο"ΑΛΚΜΗΝΗ"(Αλκμήνης 8-12,τηλ 210-3428650) στις 28 Οκτωβρίου 2019,ημέρα Δευτέρα και ώρα 11: 30,για  να συνεορτάσουμε την Ιστορική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Θα δοθεί Θεατρική παράσταση,αναλόγιο του έργου "...ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ..." ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ" απο τη θεατρική ομάδα του εκλεκτού σκηνοθέτη και μουσικού L.ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΝΑΡΕΤΑΚΗ και της συγγραφέας ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ.
Την παράσταση θα πλαισιώσει η Χορωδία του Δήμου Παπάγου-Χολαργού υπο την καλλιτεχνική Διεύθυνση του κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΠΕΡΗ.

Ο Πρόεδρος Επιτροπής Εθνικών Θεμάτων και Επετείων Θ.117Α L.ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ  ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ Υπτχος ε.α.

Η ενδεικτική τιμή της πρόσκλησης 5 ευρώ. Τα έσοδα θα δοθούν στην επιτροπή Πείνας

 

 

 • Μουσείο των LIONS ΠΘ 117

Σας καλούμε στις 15 Οκτωβρίου 2019 ημέρα Τρίτη στις ώρες 12:00 - 19:00 στο Μουσείο των Lions του Π.Θ. 117 (Αριστείδου 5 και Ξενοφώντος 9 – Πέραμα).

Το Μουσείο των Lions θα παραμείνει ανοικτό αυτές τις ώρες και μας δίνεται η πολύτιμη ευκαιρία να το επισκεφθούμε,  να ξεναγηθούμε σε αυτό  και να ανατρέξουμε στα Ιστορικά Κειμήλια Lions, Λεσχών και των Θεμάτων μας.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τη Λέσχη Lions Παλαιό Φάληρο Τρίτων και ελπίζουμε ότι θα παρακινήσει και θα ευαισθητοποιήσει όλες τις Λέσχες    και τα μέλη Lions να μεταφέρουν τόσο τα προσωπικά τους αντικείμενα όσο και της Λέσχης, με σκοπό την έκθεση, καταγραφή και διατήρηση της ιστορίας  του Ελλαδοκυπριακού Λαϊονισμού.

Προσδοκούμε στην ανταπόκριση όλων των Λεσχών και των μελών Lions.

Σας περιμένουμε να σας προσφέρουμε ένα αναψυκτικό  και να σας ξεναγήσουμε.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κτηρίου Περάματος

– Λαϊονικού Μουσείου Π.Θ. 117 & Θ.117Α

ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ, PCC

 

 • Η Λέσχη Lions Αθηνών ΡΟΙΑΣ σε συνεργασία με τους Φαρμακοποιούς του Κόσμου, ξεκίνησε συλλογή παντός είδους φαρμάκων, όχι ληγμένων, σε ειδικό κάδο που έχει τοποθετηθεί στα γραφεία της Στέγης.

  Συγκέντρωση φαρμάκων (όχι ληγμένα) στον ειδικό κάδο που βρίσκεται στα γραφεία της Λαϊονικής Στέγης. Σε συνεργασία με τους Φαρμακοποιούς του Κόσμου μαζεύουμε τα φάρμακα που δεν χρησιμοποιούμε από το σπίτι μας. Ανακύκλωση μη ληγμένων φαρμάκων.

Όσες  λέσχες επιθυμούν να τρέξει πουν το πρόγραμμα ΑΦΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσουν με την Πρόεδρο της Επιτροπής  L. ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΙΤΟΥ  στο email, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Επίσης στο email της Γραμματείας   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.   .

ΕΝΕΚΡΙΘΗ απο το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ  (27-8-2019)http://www.clubslions117.gr/images/blinking_new.gif το παακάτω ΘΕΜΑ

"Έγκριση διοργάνωσης Διαγωνισμού Ζωγραφικής από τη Λέσχη Lions Ρόδου για μαθητές/-τριες Π.Ε. και Δ.Ε. Ρόδου – σχ. έτος 2019-2020"


Ακολουθει  πλήρης ενημέρωση για τον Διαγωνισμό "ΑΦΙΣΣΑ για την ΕΙΡΗΝΗ".

ΕΝΕΚΡΊΘΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ  (27-8-2019)

ΘΕΜΑ: Έγκριση διοργάνωσης Διαγωνισμού Ζωγραφικής από τη Λέσχη Lions Ρόδου για μαθητές/-τριες Π.Ε. και Δ.Ε. Ρόδου – σχ. έτος 2019-2020.


Tην Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019 και ώρα 18:30 στα γραφεία του Θέματος.  Η παρουσία σας θα τονώσει την προσπάθειά μας αυτή και προσδίδει μεγαλύτερη  οντότητα στο Θέμα μας.

Εκ της Γραμματείας

Αθήνα, 2 Ιουλίου 2019
Η Κυβερνήτης του Θέματος 117Α 2019 - 2020 ΕΦΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ

Σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας το 1ο Διευρυμένο Συμβούλιο Κυβερνήτη, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019 και ώρα 10:30 στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (Ρηγίλης 1, τηλ. 210 7212496)
Με εκτίμηση

Πληροφορίες: L. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ Γραμματέας Θ.117A κιν. 6948400135 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.Τελευταία Ενημέρωση ( Τετάρτη, 24 Ιούνιος 2020 10:57 )  

Search

Greek

Αρχείο ΕΡΓΩΝ

000013a
00005a04
00005a30
00009
00005a18
00005a35
000001
00006a04
00005a03
00005a26
00006a03
000012c5
000014
000012c3
00001a
00005a17
00005
000016
00007a02a2
000013a01
00006a01
00007
000072a1
00007a02a3
00005a06
000019ao2
000027
00005a31
00007a03
00005a33
00005a23
000010a
00005a02
00005a11
00005a36
00002
00005a19
000010
00005a16
000003
000019a01
000011
00021a01
00008a02
000028
00006a07
00008
00005a01
000016a
000020
00007a02
00005a12
00005a05
000024b
000012c1
00005a09
000017
00005a07
00005a27
00005a37
000013
000012b2
000025
000012c4
000012c2
00005a15
000026a02
000012a7
000018
000017a02
000024a
000013a02
00005a20
00006a02
00006a05
00005a32
000012
000012milanos
00005a21
00005a25
000021
00005a10
00005a08
00005a14
000017a2
00005a22
00004
00006
000026
000026a01
000012c7
000019
00005a29
00005a40
00005a39
00000001
00005a13
000024
005
0000008
004
menoumespiti
lions-we-serve-week-logo
004

Wrapper

Who's Online

Έχουμε 25 επισκέπτες συνδεδεμένους

Statistics

Εμφανίσεις Περιεχομένου : 1218333