CLUBS LIONS GREECE-CYPRUS

 
 • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
 • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
 • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
ΘΕΜΑ 117Α , 2020-2021
Εκτύπωση

.      

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ  ΠΑΠΑΣΤΕΛΙΑΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ

Κυβερνήτης Θ.117A  2020-2021

Κεντρική Ιστοσελίδα  Eνημέρωσης απο την Κυβερνήτη  Εδώ


Η Λέσχη Lions Athens Club Specialty New Voices βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει τη δημιουργία εκπομπής με την επωνυμία New Voices News που θα φιλοξενείται εφεξής στο Ραδιόφωνο Ήφαιστος Βιέννης . Η εκπομπή αφορά τα New Voices Initiative και είναι η πρώτη ραδιοφωνική εκπομπή των Lions παγκόσμια ενώ εντάσσεται στη καμπάνια (E)Quality Campaign που σχεδίασε και υλοποιεί η Λέσχη μας. Καλεσμένη μας στην πρώτη μας εκπομπή είναι η Πρόεδρος του LCIF Lions Clubs International Foundation και 1 η Γυναίκα αμέσως προηγούμενη Διεθνής Πρόεδρος Gudrun Yngvadottir. Η εκπομπή θα μεταδοθεί την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 19.00 στο Ραδιόφωνο του Ήφαιστου Βιέννης . Η Πρόεδρος  L. Όλγα Παυλίδου Κουτρουμπή Η Γραμματέας L. Μαρία Μόσχου

 


Aτζέντα Σεπτεμβρίου 2020 Εδώ


Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να ευχαριστήσω τις Λέσχες  και τα
Brαnds  της Κρήτης  για την ανταπόκριση των Μελών τους στην επίσημη
επίσκεψη των Αξιωματούχων του Θ.117Α  και για την απίστευτη Φιλοξενία τους.
Δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ. ΄Ολοι είμαστε κοντά σας ανά πάσα στιγμή.
Με αγάπη και εκτίμηση
Μαργαρίτα Δασκαλάκη-Παπαστελιάτου
Κυβερνήτης Θ.117Α'

Κως, 19/08/ 2020
Φίλοι και φίλες Lions,


Η Λέσχη Lions Κω, έχει διανύσει 42 χρόνια συνεχούς δράσης και προσφοράς στον άνθρωπο
, τιμώντας όλα αυτά τα χρόνια τις αρχές του λαϊονισμού. Είμαστε μια ολιγομελή λέσχη με πλούσιο έργο και στοχευμένη δράση σε όλους τους πυλώνες των διεθνών Lion. Η λέσχη μας θεωρείται πρότυπο λειτουργίας με μεγάλα και διαχρονικά έργα τα οποία έχουν εκτιμηθεί από την τοπική κοινωνία και από το Λαϊονισμό με βραβεύσεις προς τη λέσχη και στα στελέχη της. Η λέσχη μας παρότι έχει πλούσια δράση στον Λαϊονισμό, δεν έχει βγάλει κάποιον κυβερνήτη. Θεωρούμε πως ήρθε η στιγμή η λέσχη της Κω να προτείνει ένα άξιο μέλος της, στη διοίκηση του Θ.117Α. Τα μέλη της λέσχης μας προτείνουμε ομόφωνα και ανεπιφύλακτα την υποψηφιότητα του μέλους μας L Μαρίας Πολίτου για τη θέση της Β’ Αντικυβερνήτη του Θ.117Α για την λαϊονική χρονιά 2021 – 2022. Τη σημαντική αυτή απόφαση έλαβε ομόφωνα η ολομέλεια της ΛέσχηςLions Κω στις 17 Αυγούστου 2020. Η L. Mαρία Πολίτου όλα αυτά τα χρόνια, είναι μια αφοσιωμένη Lion και δεν έχει λείψει ποτέ από καμία συνεδρίαση της λέσχης μας.

Έχει καταφέρει να κάνει τον Λαϊονισμό τρόπο ζωής, έχοντας ιδέες, και προτάσεις για εξωστρέφεια και ανάπτυξη του Λαϊονισμού. Επαγγελματικά η Μαρία Πολίτου έχει τελειώσει Μarketing στο τμήμα Διοίκησης και Οικονομίας στη Θεσσ/νίκη . Εργάστηκε για ένα χρόνο στο τμήμα πωλήσεων της “best foods oxonos snack” στη Θεσσ/νίκη, επίσης στην εταιρεία αλλαντικών «ΝΙΚΑΣ ΑΕ» στο λογιστήριο για ενάμιση χρόνο ενώ εδώ και 26 συνεχόμενα έτη, εργάζεται στο Δημοτικό Ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Κω (kostv). Έχει ασχοληθεί ενεργά με το χώρο της διαφήμισης 16 χρόνια , ενώ τα τελευταία 10 χρόνια εργάζεται ως δημοσιογράφος στο kos tv. Eπίσης έχει διδάξει δυο έτη αρχές Marketing στο Ιδιωτικό ΙΕΚ ANKΩ . Οικογενειακά η Μαρία Πολίτου είναι παντρεμένη με τον έμπορο ετοίμων ενδυμάτων Κώστα Σούλη από το 1995 και έχουν δυο παιδιά την Σοφία 21 ετών που σπουδάζει Ιατρική και τον Γιάννη 16 χρόνων μαθητή λυκείου. Επίσης, είναι μέλος της Λέσχης μας δέκα χρόνια και έχει διατελέσει αξιωματούχος της Λέσχης Κω, του Θ.117Α αλλά και του Π.Θ 117 Ελλάδας – Κύπρου υπηρετώντας από θέσεις ευθύνης και σε πολλές επιτροπές που της ανατέθηκαν από τους αξιωματούχους.

Με βάση τα παραπάνω, και όχι μόνο, η Λέσχη μας με υπερηφάνεια προτείνει την L. Μαρία Πολίτου για το αξίωμα της Β’ Αντικυβερνήτη για την λαϊονική χρονιά 2021 -2022 και είμαστε βέβαιοι ότι θα τύχει της θετικής σας ψήφου στις εκλογές του προσεχούς Εθνικού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το 2021.
Για τη λέσχη Lion Κω «Ιπποκράτης»


Η Πρόεδρος
L Ειρήνη Χατζηχριστοφή

H Γραμματέας

L Ευαγγελία Χατζηστάση

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Εδώ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΛΕΣΧΗΣ Εδώ

Αγαπητοί Lions,

Μετά την τεράστια εκρηξη στον Λίβανο η οποία είχε σαν αποτέλεσμα την καταστροφή μεγάλου μέρους της πόλης,τον θάνατο και τραυματισμό πολλών ατόμων στην περοχή ,καλούμαστε σαν Lions να προσφέρουμε την βοήθεια που μπορούμε στους συνανθρώπους μας που πλήττονται,όπως έχουμε κάνει και άλλες φορές στο παρελθόν.

Για το λόγο αυτό η Κυβερνήτης του Θ. 117Α ,Μαργαρίτα Δασκαλάκη Παπαστελιάτου καλεί τις λέσχες να συνεισφέρουν για το ποσόν που μπορεί η κάθε μία ώστε να στείλουμε την προσφορά μας μέσω του LCIF για την ανακούφιση των πληγέντων.

Για το σκοπό αυτό μπορείτε να καταθέσετε τις εισφορές σας στο Λογαριαμό του Θέματος :

Λογαριασμός : 0026/0201/99/0100366804

IBAN: GR 65026002010000990100366804

BIC: ERBKGRAA

γράφοντας την ένδειξη “για το Λίβανο»

Παπακαλείστε να κάνετε τις καταθέσεις σας το συντομώτερο δυνατόν.

Με εκτίμηση

Μαργαρίτα Δασκαλάκη - Παπαστελιάτου

Κυβερνήτης Θ.117Α

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΠΑΘΛΟΥ ΠΕΤΑΛΑ

Προυποθέσεις για το Επαθλο Πεταλά Θ.117Α Εδώ

Αγαπημένοι Φίλες και Φίλοι LIONS,
Εύχομαι σε όλους και σε κάθε ένα ξεχωριστά Καλό Καλοκαίρι Καλές και όμορφες διακοπές,με υγεία και μεγάλη προσοχή,για να βρεθούμε όλοι μαζί το Φθινοπωρο στις 3 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 18.30 στην Λαιονική μας Στέγη για τον καθιερωμένο Αγιασμό προς ευόδωση του έργου που με πίστη και αφοσίωση επιτελούμε.όλα αυτά τα χρόνια.
Για την διευκόλυνση όλων σας ενημερώνω ότι η Λαιονική Στέγη θα λειτουργεί
απο 1η Σεπτεμβρίου 2020 καθημερινά 18-20.30 μ.μ. ,για οτιδήποτε χρειαστείτε από 24 Ιουλίου ως30 Αυγούστου 2020 μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά ή με e-mail μαζί μου ή με την Γραμματέα του Θέματος Ελένη Μεταξά..
Με αγάπη και εκτιμηση
Μαργαρίτα Δασκαλάκη-Παπαστελιάτου
Κυβερνήτης Θ,117Α

Αθήνα 7 Αυγούστου 2020

Προς    L. Ανδρέα  Χατζηδάκη

Με μεγάλη μας χαρά μάθαμε τον διορισμό σας  σαν καθηγητή ειδικής εκπαίδευσης στην Κρήτη.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία  και καλή  σταδιοδρομία  στο δύσκολο αυτό έργο  σε αυτήν την τόσο ιδιαίτερη ομάδα  μαθητών .

Μετά τιμής

Μαργαρίτα Δασκαλάκη  Παπαστελιάτου

Κυβερνήτης  Θ.117 Α


Μετα λύπης μας πληροφορηθήκαμε τον  προσφιλούς και αξιόλογου μέλους της Λαϊονιικής  Οικογένειας  L. Γιώργου Παπανδρέου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος της Λέσχης  Lions Πολιτεία και προσέφερε την στήριξή του για τους σκοπούς της Λέσχης.

Τα θερμά μας  συλλυπητήρια  προς  την οικογένειά του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Μαργαρίτα Δασκαλάκη Παπαστελιάτου

Κυβερνήτης  Θ.117 ΑYποβάλω συνημμένα, για ενημέρωση, το ιδιαίτερα κολακευτικό άρθρο για την Οργάνωση μας, που δημοσιεύθηκε στο in. gr, ένεκα της πρωτοβουλίας  της επιτροπής Εθνικών Θεμάτων και Επετείων να αναδειχθεί, σε επίπεδο Υπουργείου Εξωτερικών, η ίδρυση από την Λέσχη Lions της Ρόδου, του branch Kastelorizo Greece.
Κατόπιν τούτου παρακαλώ, για την δημοσίευση του άρθρου, σε όλες τις ιστοσελίδες του θέματος 117Α.
Η επαφή με την ηγεσία του υπουργείου έθεσε, τις βάσεις, για μια μελλοντική συνεργασία καθότι υιοθετείται η πρόταση μας, για δημιουργία ειδικού γραφείου που θα συντονίζει Οργανώσεις που διαθέτουν ανάλογο κύρος στο Εξωτερικό, σε Εθνικά θέματα, υπό τον τίτλο Γραφείο ((Soft Politics)).
Με λαιονικούς χαιρετισμούς και εκτίμηση
L. Εμμανουήλ Καρανίκας Mjf
Πρόεδρος της επιτροπής Εθνικών Θεμάτων και Επετείων του Θ117Α.
Για περισσότερη πληροφόρηση στην διεύθυνση που ακολουθεί :
https://www.in.gr/2020/07/17/politics/paraskinio/liontaria-kai-xelones/

Δράσεις Lions Ελλάδος-Κύπρου σε φωτογραφικά στιγμιότυπα
Ευρετήριο Ανακοινώσεων-Δράσεων ταξινομημένων ημερολογιακά
Ευρετήριο Ανακοινώσεων-Δράσεων με  φίλτρο αναζήτησης
Επικοινωνία με το Διοικητικό Συμβούλιο Θ. 117Α Εδώ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ : ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ,  ΥΓΕΙΑΣ, ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ  ΥΓΕΙΑΣ

 • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Εδώ
 • Κέντρο Πληροφόρησης για τον Κοροναϊό Εδώ

 • NEA: Καθημερινή Ηλεκτρονική Ενημέρωση LIONS ΕΛΛΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ Εδώ
 • Αρχείο Ανακοινώσεων-Δράσεων LION ΕΛΛΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ με φίλτρο αναζήτησης Εδώ

 


Dear Lion,

We regret to announce that the Lions Clubs International Convention, scheduled for 26-30 June 2020, will not be held as originally planned in the city of Singapore.

The Ministry of Health in Singapore just announced that all large-scale events through June 30 will be cancelled to further reduce the transmission of the coronavirus. The Lions Board of Directors received the notification today from Singapore, and this important topic will be discussed by the Board of Directors at or before the April Board meeting.

Earlier this month, I informed you that while we were optimistic we could hold the convention in Singapore, we were also assessing the feasibility of other host cities. For the past several weeks, the Executive Officers and the Convention Division Team have been exploring alternative options. Any changes surrounding the convention site and times are subject to Board approval, and will be shared with Lions as soon as available.

In the meantime, our Convention Team will be working diligently to assist you. Lions International will issue full refunds for all registration fees paid. At this time, we kindly ask that you do not contact LCI Registration to inquire about your registration, ticket or housing cancellations as we establish our cancellation details.

We are disappointed, but we will continue to move forward as a global organization, keeping the health and safety of our members in mind.

Regards,

Dr. Jung-Yul Choi
International President

Αγαπητέ Lion,

Λυπούμαστε που ανακοινώνουμε ότι το Διεθνές Συνέδριο των Lions Clubs International, το οποίο είχε προγραμματιστεί για τις 26-30 Ιουνίου 2020, δεν θα πραγματοποιηθεί όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί στην πόλη της Σιγκαπούρης.

Το Υπουργείο Υγείας της Σιγκαπούρης μόλις ανακοίνωσε ότι όλα τα μεγάλης κλίμακας γεγονότα θα ακυρωθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου για περαιτέρω μείωση της μετάδοσης του κοροναϊού. Το Διεθνές Συμβούλιο των Lions (The Lions Board of Directors) έλαβε σήμερα την ειδοποίηση από τη Σιγκαπούρη και αυτό το σημαντικό θέμα θα συζητηθεί από το Συμβούλιο των Διεθνών (the Board of Directors) κατά ή πριν από τη συνεδρίαση του Απριλίου του Διοικητικού Συμβουλίου (Board).

Νωρίτερα αυτό το μήνα, σας ενημέρωσα ότι, ενώ ήμασταν αισιόδοξοι μπορούσαμε να διεξαγάγουμε το Συνέδριο στη Σιγκαπούρη, αξιολογούσαμε επίσης τη σκοπιμότητα άλλων πόλεων υποδοχής. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι Εκτελεστικοί Αξιωματούχοι και η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου (the Executive Officers and the Convention Division Team) διερευνούν εναλλακτικές λύσεις. Οποιεσδήποτε αλλαγές, γύρω από τον τόπο του Συνεδρίου και τις ώρες, υπόκεινται στην έγκριση του Συμβουλίου και θα μοιραστούν με τους Lions το συντομότερο δυνατό.

Εν τω μεταξύ, η Οργανωτική μας Επιτροπή θα εργαστεί επιμελώς για να σας βοηθήσει. Η Οργάνωση Lions International θα εκδώσει πλήρεις επιστροφές για όλα τα καταβληθέντα τέλη εγγραφής. Προς το παρόν, σας παρακαλούμε να μην επικοινωνείτε με την LCI Registration για να ρωτήσετε για τις ακυρώσεις εγγραφής, εισιτηρίου ή διαμονής σας, καθώς καθορίζουμε τις λεπτομέρειες ακύρωσης.

Είμαστε απογοητευμένοι, αλλά θα συνεχίσουμε να προχωρούμε ως παγκόσμιος οργανισμός, διατηρώντας στο μυαλό μας την υγεία και την ασφάλεια των μελών μας.

Σας χαρετώ

Dr. Jung-Yul Choi
International President

Μετάφραση L.ΕΦΗ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ, DG


Dear Lion,

The coronavirus (COVID-19) is changing the way we travel, congregate and serve in communities around the world. We care about every member, and the people we serve, which is why we all need to put health and safety first in this challenging time for the world.

We have received requests for suggestions on how to minimize the risk to Lions, clubs and communities when serving.

Here are some recommendations on how you can keep yourself and your community healthy:

 • Consult local authorities and guidelines governing group events and large gatherings when considering Lions events.
 • Put health and safety first as you consider new meetings, projects and any other club activities.
 • Wash your hands frequently, avoid nonessential travel and crowds, especially if you live in an area where there's an outbreak.
 • Check the recommendations from health experts such as the World Health Organization (WHO), the Centers for Disease Control and Prevention (CDC) or your local government for any new updates since this remains an evolving situation.
 • For questions regarding your district (single, sub- and multiple) conventions, please contact your district leadership for guidance.
 • Remember, individuals over 60 and those with serious chronic medical conditions are at a higher risk of getting very sick from this illness.

A comprehensive list of ways to protect yourself and your club can be found on the WHO website.(website : Παγκόσμος Οργανισμός Υγείας)

Lions have served for more than one hundred years. We have been there for our communities during countless challenges to the world. Let's consider ways we can safely help, such as providing meals to low-income students whose schools are closing due to the virus. Let's check in on family, friends and neighbors. Let's continue to put our kindness in action while keeping health and safety in mind.

Now more than ever, it is important that we stand together as local communities, as a global community, and as Lions. Thank you for serving your community and the world.

Regards,

Dr. Jung-Yul Choi
International President


Αγαπητοί αξιωματούχοι του ΠΘ, των Θεμάτων και των Λεσχών, αγαπητά μέλη,

Η ανθρωπότητα στη πορεία των αιώνων της παγκόσμιας ιστορίας αντιμετώπισε τραγικές πραγματικά σε ότι αφορούσε τις συνέπειες τους πανδημίες και κατάφερνε παρά τις σημαντικές απώλειες, να επιβιώνει. Κι’ αυτό χάρη στις αστείρευτες ψυχικές δυνάμεις του ανθρώπου, την αντοχή του, τη μαχητικότητα και το πείσμα για επιβίωση, καθώς και την εξυπνάδα του για επιστημονική αντιμετώπιση τους.

Σήμερα καλούμαστε ως ανθρωπότητα να αντιμετωπίσουμε ακόμα μια τέτοια πανδημία. Μια πανδημία που απειλεί να εξαρθρώσει τις κοινωνίες μας και να ανατρέψει τον τρόπο ζωής μας. Ο COVID 19, αποτελεί μια πραγματική απειλή, αλλά ταυτόχρονα μια πρόκληση για όλα τα Έθνη, για όλες τις κυβερνήσεις, για όλες τις πολιτείες, για όλους του πολίτες αυτού του ταλαιπωρημένου πλανήτη, αλλά πρώτιστα για τον καθένα μας.

Φίλες και φίλοι μου,

Εμείς οι Έλληνες Lions, έχουμε περάσει συγκλονιστικές εμπειρίες τόσο στο πρόσφατο παρελθόν όσο και στο πιο απομακρυσμένο παρελθόν ως Λαός και ως Έθνος και καταφέραμε να ξεπεράσουμε πολέμους, καταστροφές, πανδημίες και συμφορές που ίσως άλλους Λαούς να τους γονάτιζαν.

Με όπλα την ενότητα, την αγωνιστικότητα και το πείσμα μας, αλλά και τη αλληλεγγύη καταφέραμε να είμαστε πάντα νικητές, δείχνοντας στους υπόλοιπους Λαούς το δρόμο για τη νίκη αυτή.

Έτσι λοιπόν ως Έλληνες και ως Lions, καλούμαστε να σταθούμε υπεύθυνα απέναντι σε αυτό τον αόρατο εχθρό, που τόσο εύστοχα χαρακτήρισε έτσι ο Πρωθυπουργός Κων. Μητσοτάκης, και να δώσουμε το παράδειγμα μέσα από τη προσωπική μας στάση, τη συμπόρευση με την πολιτεία και τη στράτευση στη κοινή προσπάθεια στήριξης των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, καθώς και την ενημέρωση για τις υποχρεώσεις του κάθε πολίτη απέναντι σ’ αυτή τη πανδημία.

Σύντομα η σκιά αυτού του θανατηφόρου ιού θα περάσει και πάλι ο λαμπρός ήλιος της Ελπίδας και της Ζωής θα φωτίσει ξανά τη Γη μας και όλοι θα γιορτάσουμε ξανά τη νίκη της Ζωής πάνω στο θάνατο, της Χαράς μέσα από τη προσμονή ενός Μέλλοντος όπως το θέλουμε για τις οικογένειες μας και για το Κόσμο όλο.

Ας μη ξεχνάμε τη σοφή ρήση του Νίκου Καζαντζάκη: H πέτρα, το σίδηρο, το ατσάλι δεν αντέχουν. Ο άνθρωπος αντέχει.(Ο καπετάν Μιχάλης)

ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΠΑΠΑΣ
Διεθνής Σύμβουλος 2014-2016


Ενα όπλο για την άμυνα του οργανισμού μας

Απο τον L.ΕΥΑΓΟΡΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Λέσχη Ρόδου.

Τι είναι η βιταμίνης C
Τη βιταμίνη C, με τη χημική της ονομασία ασκορβικό οξύ, τη συναντάμε σε μικρές ή μεγάλες περιεκτικότητες σε όλα σχεδόν τα φρούτα και τα λαχανικά. Ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να τη συνθέσει ούτε και να την αποθηκεύσει και έτσι απαιτείται η καθημερινή λήψη, της απαραίτητης ημερήσιας ποσότητας, με την τροφή μας.
Η βιταμίνη C είναι υδατοδιαλυτή, ευαίσθητη στη θερμοκρασία και οξειδώνεται σχετικά γρήγορα στον αέρα.
Αυτός είναι και ο λόγος, που είναι προτιμότερο να καταναλώνουμε φρέσκα τα λαχανικά, τα φρούτα και τους χυμούς.

Δράση
Η βιταμίνη C είναι χρήσιμη σε πολλές λειτουργίες στο ανθρώπινο σώμα, μερικές από αυτές είναι:
• Βοηθά τον οργανισμό μας στη δημιουργία αντισωμάτων και στη διέγερση των λευκών αιμοσφαιρίων.
• Βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου.
• Ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, προστατεύει τις χρήσιμες για τον οργανισμό μας υδατοδιαλυτές ουσίες από την οξείδωση, αφού προσφέρεται η βιταμίνη C για οξείδωση (θυσιάζεται για να σωθούν οι χρήσιμες για τον οργανισμό μας ουσίες). Η βιταμίνη C, ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, εξουδετερώνει αποτελεσματικά τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι καταστροφικά και μεγάλης δραστικότητας χημικά συμπλέγματα, που πιστεύεται ότι αποτελούν τη βάση πολλών σοβαρών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου και των καρδιοπαθειών. Αυτός είναι και ο λόγος, που στις περισσότερες καταπονήσεις του οργανισμού μας, μαζί με τη θεραπεία συστήνεται να καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C και σε περίπτωση αδυναμίας λήψης ικανής ποσότητας των κατάλληλων τροφών, χορηγείται έτοιμη φαρμακευτική βιταμίνη C.

Έλλειψη
Η έλλειψή της βιταμίνης C, προκαλεί την ασθένεια «σκορβούτο», η οποία, ήταν ιδιαίτερα συχνή στους ναυτικούς, μέχρι τα τέλη του 18ου αιώνα, οι οποίοι για μήνες ταξίδευαν και δεν κατανάλωναν φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Σήμερα η ασθένεια έχει εκλείψει αν και πρόσφατα έχουν αναφερθεί κρούσματα λόγω των κακών διατροφικών συνηθειών.
Στη βιβλιογραφία αναφέρεται ότι μια παρατεταμένη οριακή έλλειψη βιταμίνης C μπορεί να μην οδηγήσει σε κλινικά συμπτώματα, αλλά μπορεί να προδιαθέτει υπέρ μιας ενδεχόμενης καρδιοπάθειας και εξασθένισης του ανοσοποιητικού συστήματος.

Απαιτήσεις του ανθρώπινου οργανισμού
Στη βιβλιογραφία, η συνιστώμενη μέση ημερήσια δόση (Recommended Daily Allowance, RDA) είναι 90 mg για τους άνδρες και 75 mg για τις γυναίκες, ενώ για τους καπνιστές απαιτείται υψηλότερη δόση.
Καλό είναι σε περίπτωση που επιθυμείται να χρησιμοποιήσετε σκευάσματα με καθαρή βιταμίνη C να συμβουλευθείτε τον γιατρό σας.
Η λήψη της βιταμίνης C μέσω των τροφών δεν έχει περιορισμό στην υπέρβαση της δόσης, εφόσον οι ποσότητες των τροφίμων που καταναλώνονται δεν δημιουργούν άλλα προβλήματα υγείας.

Κυριότερες πηγές βιταμίνης C
Οι κύριες πηγές της βιταμίνης C, είναι οι πατάτες (εφόσον καταναλώνονται βραστές), οι χυμοί φρούτων, όλα τα εσπεριδοειδή και τα πράσινα λαχανικά. Η περιεκτικότητα σε βιταμίνης C στα φρούτα και λαχανικά, ποικίλει σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με την εποχή, την ποικιλία, το στάδιο ωρίμανσης και τη φρεσκάδα τους. Τρόφιμα που εύκολα μπορεί να βρει ο καθένας μας και είναι πλούσια σε βιταμίνη C είναι:

1. Πιπεριές

Κόκκινη πιπεριά: Στα 100gr άψητης κόκκινης πιπεριάς, περιέχονται 90mg βιταμίνης C.
Πράσινη πιπεριά: Στα 100gr άψητης πράσινης πιπεριάς, περιέχονται 80mg βιταμίνης C.
Κίτρινη πιπεριά: Στα 100 gr άψητης κίτρινης πιπεριάς περιέχονται 180mg βιταμίνης C.

2. Πορτοκάλια
Τα πορτοκάλια έχουν μια αρκετά υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, με περίπου 83mg βιταμίνης σε ένα μέτριο πορτοκάλι. Προσοχή απαιτείται σε όσους έχουν πρόβλημα ή τάση για σάκχαρο ή κάνουν θερμιδική δίαιτα, αφού ο χυμός πορτοκαλιού περιέχει 10% περίπου σάκχαρα και έτσι ένα ποτήρι χυμός πορτοκαλιού ισοδυναμεί με δύο κουτάλια της σούπας ζάχαρη.

3. Ακτινίδια

Ένα μέτριο ακτινίδιο αποδίδει 137mg βιταμίνης C, υπερκαλύπτοντας τις ημερήσιες ανάγκες μας, ενώ ταυτόχρονα είναι πλούσιο και σε βιταμίνες Α και Ε, αλλά και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

4. Μαρούλια, μπρόκολο και κουνουπίδι
Είναι πλούσια σε βιταμίνη C όταν τρώγονται ωμά και με κάποιες απώλειες όταν βράζονται.

 • Aτζέντα Θ. 117Α, Μαρτίου 2020 Εδώ
 • Ημερολογιακό Αρχείο με φίλτρο αναζήτησης για Δράσεις Lions Ελλαδος Κύπρου Εδώ
 • Υποψήφιοι 2020-2021 Εδώ
 • Ενημέρωση απο BLOG District 117A ...Εδώ
 • ΝΕΑ : Καθημερινή Ηλεκτρονική Ενημέρωση ...Εδώ
 • 53o ΕΘΝΙΚΟ  Συνέδριο Lions ΑΘΗΝΑ 2020 Πλήρης Ενημέρωση...Εδώ
 • WEB : D.117A Πλατφόρμα LCI...Εδώ
 • Λαϊονικό Ημερολόγιο Δράσεων 2019-2020...Εδώ
 • Λαϊονικές Εκδόσεις Εντυπες-Ηλεκτρονικές...Εδώ
Η εβδομάδα 13-17 Ιανουαρίου φέτος 2020 βρίσκει τον Διεθνή Λαιονισμό στο μέσο της πιο μεγάλης και σημαντικής προσπάθειας συγκέντρωσης οικονομικών πόρων, της CAMPAIGN 100. Μετά τα επιτυχή αποτελέσματα των Campaign SightFirst I και Campaign SightFirst II, η CAMPAIGN 100 είναι γεγονός. Ξεκίνησε την 1η Ιούλιου του 2018 και θα λήξει την 30η Ιουνίου του 2021
 • Πρόταση προς το  Εθνικό Συνέδριο LIONS ...Εδώ

 • International Peace Poster Contest ... Εδώ
 • Peace Poster Current Winners ... Εδώ

 • Peace Poster Contest Grand Prize Winners...Εδώ

 

 

 

Η εβδομάδα 13-17 Ιανουαρίου φέτος βρίσκει τον Διεθνή Λαιονισμό στο μέσο της πιο μεγάλης και σημαντικής προσπάθειας συγκέντρωσης οικονομικών πόρων, της CAMPAIGN 100. Μετά τα επιτυχή αποτελέσματα των Campaign SightFirst I και Campaign SightFirst II, η CAMPAIGN 100 είναι γεγονός. Ξεκίνησε την 1η Ιούλιου του 2018 και θα λήξει την 30η Ιουνίου του 2021.

το LCIF και η CAMPAIGN 100

Το 1968 η Διεθνής Οργάνωση Λεσχών Lions, 50 χρόνια μετά την ίδρυσή της δημιουργεί το ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΔΡΥΜΑ των ΛΕΣΧΩΝ LIONS, το LCIF με αποκλειστικό προορισμό να βοηθά τους Lions στην υλοποίηση ανθρωπιστικών έργων μεγάλης κλίμακας παγκοσμίως.

Με την συμπλήρωση 50 χρόνων λειτουργίας του LCIF, ο απολογισμός σε ανθρωπιστικό έργο είναι εντυπωσιακός. Στο διάστημα αυτό δόθηκαν 13.000 επιχορηγήσεις - GRANTS, συνολικού ποσού άνω του 1ος δισεκατομμυρίου δολαρίων Η.Π.Α

Η εβδομάδα 13-17 Ιανουαρίου φέτος  βρίσκει τον Διεθνή Λαιονισμό στο μέσο της πιο μεγάλης και σημαντικής προσπάθειας συγκέντρωσης οικονομικών πόρων, της CAMPAIGN 100. Μετά τα επιτυχή αποτελέσματα των Campaign SightFirst I και Campaign SightFirst II, η CAMPAIGN 100 είναι γεγονός. Ξεκίνησε την 1η Ιούλιου του 2018 και θα λήξει την 30η Ιουνίου του 2021.      Αλλά γιατί CAMPAIGN 100 ?

 • Για τα 100 χρόνια του Λαιονισμού.
 • Γιατί στοχεύει στην συγκέντρωση 100 εκατομμυρίων δολαρίων για κάθε ένα από τα 3 χρόνια της διάρκειάς της .
 • Γιατί περιμένει την  100% συμμετοχή ΟΛΩΝ των LIONS στην παγκόσμια αυτή συλλογική προσπάθεια.

Ο ένας και μοναδικός στόχος : η ανακούφιση - βοήθεια -  υποστήριξη 200 και πλέον εκατομμυρίων συνανθρώπων μας παγκοσμίως μέσω του LCIF μέχρι το τέλος του 2021 μέσα από ένα διευρυμένο πρόγραμμα καταγεγραμμένων  ανθρωπιστικών αναγκών.

Είναι στατιστικά, σε παγκόσμιο επίπεδο αποδεδειγμένα ότι :

 • Έχουμε 235 εκατομμύρια άτομα με τύφλωση ή προβλήματα όρασης.
 • 2 στα 3 παιδιά υφίστανται βίαιη συμπεριφορά-bullying από συνομήλικους.
 • 15% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι θύματα φυσικών καταστροφών ετησίως.
 • 245 άτομα πεθαίνουν καθημερινά από την ιλαρά.
 • 425 εκατομμύρια πάσχουν από διαβήτη. Το 2045 ο αριθμός θα πλησιάζει τα 630 εκατομμύρια.
 • Κάθε 2 λεπτά ένα παιδί διαγνώνεται με καρκίνο.
 • Περισσότερα από 820 εκατομμύρια άνθρωποι στο τέλος της ημέρας κοιμούνται νηστικοί.
 • Το 2025 το 50% της υφηλίου θα ζει σε περιοχές με έλλειψη πόσιμου νερού.

Το LCIF το διεθνές ίδρυμα των λεσχών LIONS,  μετουσιώνει έμπρακτα το WE SERVE” – “ΥΠΗΡΕΤΟΎΜΕ” και τα αποτελέσματά του είναι ο βασικότερος λόγος για τον οποίο είμαστε υπερήφανα μέλη του Λαιονισμού.

H υλοποίηση της CAMPAIGN 100 σε ανθρωπιστικό έργο μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητή. Για κάθε 100 δολάρια μπορούμε να πραγματοποιήσουμε ή να εξασφαλίσουμε  για την   :

·         ΟΡΑΣΗ : 2 εγχειρήσεις καταρράκτη.

·         ΠΕΙΝΑ : τρόφιμα για 14 άτομα.

·         ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ : εφόδια για διάγνωση/θεραπεία σε 8 παιδιά.

·         ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ : πρόσβαση σε καθαρό νερό για 14 άτομα.

·         ΝΕΟΤΗΤΑ: διδακτέα ύλη μέσω του προγράμματος LIONS QUEST για ένα χρόνο.

·         ΔΙΑΒΗΤΗΣ : διάγνωση σε 14 άτομα

·         ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ : εμβόλια ιλαράς σε 100 παιδιά.

·         ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ : άμεση βοήθεια σε 4 θύματα φυσικών καταστροφών.

Αν τώρα στα 100 δολάρια προσθέσουμε 6 μηδενικά θα έχουμε τα 100 εκατομμύρια δολάρια και αν τα πολλαπλασιάσουμε επί 3, για τα 3 χρόνια της CAMPAIGN 100, τότε έχουμε τα 300 εκατομμύρια δολάρια και με αυτά θα έχουμε βοηθήσει-υποστηρίξει 200 εκατομμύρια συνανθρώπους μας στην Κεντρική Αφρική , την Ασία, την Νότιο Αμερική ή οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη, παγκοσμίως. Αυτές είναι οι δυνατότητες και η δύναμη του Λαιονισμού, αυτό είναι το LCIF, το δικό μας ίδρυμα, για το οποίο είμαστε υπερήφανοι.

Η πρώτη λαϊονική περίοδος (2018-2019) της CAMPAIGN 100 έκλεισε πανηγυρικά αφού ο στόχος των 100 εκατομμυρίων δολαρίων υπερκαλύφθηκε. Υπήρξαν μάλιστα Θέματα, όπου οι λέσχες τους είχαν 100% συμμετοχή στην οικονομική υποστήριξή της. Αυτό έγινε μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού και υπερηφάνειας για το νέο εγχείρημα του Λαιονισμού, καθόσον η υποστήριξη της CAMPAIGN 100 αναγνωρίζετε ως το μείζον λαιονικό έργο για τα 3 αυτά χρόνια.

Με αφορμή την εβδομάδα του LCIF είναι η ευκαιρία να μιλήσουμε κατά την ολομέλεια της λέσχης μας γι αυτό. Να θυμηθούμε την οικονομική υποστήριξη, την οποία μας παρείχε στο ΠΘ117 και στο Θ117Α σε όλα τα μεγάλα έργα, τα οποία υλοποιήσαμε, αλλά και την αρωγή του σε όλες τις φυσικές καταστροφές της χώρας μας. Παράλληλα να προγραμματίσουμε για το 2ο λαιονικό εξάμηνο,  την οικονομική συμμετοχή της λέσχης μας στην CAMPAIGN 100. Μπορούμε την οικονομική εισφορά μας να την συνδέσουμε με την διάκριση Melvin Jones Fellow επιβραβεύοντας ένα μέλος της λέσχης μας, ή μια αξιόλογη προσωπικότητα της κοινότητάς μας. Αυτό μπορεί να συμβεί εφάπαξ ή τμηματικά .Το LCIF δέχεται επίσης ατομικές εισφορές των 50, 100 και 200 δολαρίων, τις οποίες επιβραβεύει με το ανάλογο pin του δωρητή και μπορούμε να τις συνδέσουμε με την διάκριση MJF.

Οι LIONS του Θ117Α δεν πρέπει να μείνουμε έξω από αυτή την παγκόσμια Λαϊονική κινητοποίηση. Ο Λαιονισμός της νέας εκατονταετίας έχει ξεκινήσει ήδη με μία νέα δυναμική, ενθουσιασμό και υπερηφάνεια. Η επιτυχία της CAMPAIGN 100 θα επιβεβαιώσει για άλλη μία φορά την θέση του Λαιονισμού ως παγκοσμίως ηγέτιδα ανθρωπιστική οργάνωση. Ανεξαρτήτως  από το χρηματικό ποσό της προσφοράς, αυτό το οποίο έχει μεγαλύτερη σημασία,  αξιολογείται και επιβραβεύεται είναι το ποσοστό συμμετοχής  των λεσχών του Θέματος στην CAMPAIGN 100.

L. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΑΛΑΜΑΝΔΑΡΗΣ

LCIF Συντονιστής Θ117Α

 • Ιστοσελίδα Θ.117Α στην πλατφόρμα LCI

 

 • Μουσείο των LIONS ΠΘ 117

Σας καλούμε στις 15 Οκτωβρίου 2019 ημέρα Τρίτη στις ώρες 12:00 - 19:00 στο Μουσείο των Lions του Π.Θ. 117 (Αριστείδου 5 και Ξενοφώντος 9 – Πέραμα).

Το Μουσείο των Lions θα παραμείνει ανοικτό αυτές τις ώρες και μας δίνεται η πολύτιμη ευκαιρία να το επισκεφθούμε,  να ξεναγηθούμε σε αυτό  και να ανατρέξουμε στα Ιστορικά Κειμήλια Lions, Λεσχών και των Θεμάτων μας.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τη Λέσχη Lions Παλαιό Φάληρο Τρίτων και ελπίζουμε ότι θα παρακινήσει και θα ευαισθητοποιήσει όλες τις Λέσχες    και τα μέλη Lions να μεταφέρουν τόσο τα προσωπικά τους αντικείμενα όσο και της Λέσχης, με σκοπό την έκθεση, καταγραφή και διατήρηση της ιστορίας  του Ελλαδοκυπριακού Λαϊονισμού.

Προσδοκούμε στην ανταπόκριση όλων των Λεσχών και των μελών Lions.

Σας περιμένουμε να σας προσφέρουμε ένα αναψυκτικό  και να σας ξεναγήσουμε.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κτηρίου Περάματος

– Λαϊονικού Μουσείου Π.Θ. 117 & Θ.117Α

ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ, PCC


Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 24 Σεπτέμβριος 2020 12:56 )  

Search

Greek

Αρχείο ΕΡΓΩΝ

00005a39
00005a04
000024a
00005a09
00021a01
00005a36
00007a02
000012b2
00005a19
000012c2
00005a30
000016
000019
00005a11
000012c5
00005a02
00006a07
00006a05
00005a06
00008
000026a02
000072a1
00005a07
00005a31
000012c4
00005a05
00005a27
000010
00007a02a3
000012c3
00001a
000019a01
000018
00008a02
00005a35
00000001
00005a23
000028
000019ao2
000012c7
00005a21
000013
00005a22
00005a03
00005a14
00006a02
00005a08
00005a13
000024
00005a15
00005
00006a03
000013a
000010a
00009
00005a29
00005a10
00007
000014
00006a01
00002
00004
00005a17
000027
00007a02a2
000011
00007a03
00005a16
000012
000012c1
000020
000017a02
00005a25
000024b
00005a33
000001
000013a02
00005a01
000012milanos
00006
000013a01
000003
000026
00005a18
00005a37
00005a12
000025
00006a04
000017a2
000026a01
000012a7
00005a20
00005a32
00005a40
000017
000016a
000021
00005a26
005
004
0000008
menoumespiti
004
lions-we-serve-week-logo

Wrapper

Who's Online

Έχουμε 25 επισκέπτες συνδεδεμένους

Statistics

Εμφανίσεις Περιεχομένου : 1218243